Resplaner!

Idag är vi inte så sjuka längre, kommit oss ur lägenheter i all snöyra och tagit oss till Kilroy!! Den stackars tjejen i disken var hyfsat trött på oss då vi var allt för uppspelta, ostrukturerade, ovetande... ja i stor sett allt som effektiva människor bakom en disk hatar. När hon insåg att vi inte heller skulle köpa någon resa idag tappade hon orken ännu mer för oss.

Vi började med att önska åka till Syd och Centralamerika. Men när hon sytt ihop ett smidigt respaket på 15000:- tittade jag och K på varandra och märkte att det var något som inte helt stämde...

- Du kan inte slänga in en resrutt till NY där me? - Ja... eller LA? säger jag.. K skiner upp nöjt.
- Nja jo... men rutten går ju Rio, Costa Rica, Mexico och hem, men visst New York också... svarar kilroykvinnan

- Fast i och för sig... det blir ju riktigt jobbigt att behöva ha med sig dunjacka i packningen, det är väl svinkallt i NY vid den tiden!?? säger jag
- Ja, men endå! Tänk New York vid jul! svarar K
- Jo...

- Men fidji då? vart ligger det i förhållande? du kanske kan slänga in ett stopp där? säger K till kilroykvinnan.
- Ja, men det är ju helt på andra sidan jorden! svarar kilroykvinnan...

Jag och K tittar besviket på varandra, varför är inte kilroykvinnan lika entusiastisk till våran ultimata resrutt??

Vi tjatar på kilroykvinnan om vart enda intressant resmål som skulle kunna finnas. Hur vädret är där? hur dyrt det är? om vi måste mellanlanda för många ggr? om det är mycket amerikanare där? eller canadensare eller... eller... och...och????

Vi får ett antal broshyrer med oss hem och hon ber oss att överväga vart vi egentligen vill åka!? Jaja, tack tack...

Hemma i min lägenhet har vi spridit ut broshyrerna över golvet, kokat te och laddat upp med knäcke, kex, ost.. ja allt man behöver för en kvälls resonerande. Okey, vi har varit i Asien en gång, vi har varit i Sydamerika och centralamerika en gång tidigare. Vart fasen vill vi nu? Indien? -Nä, fy f-n jag vill inte se alla fattiga människor, sitta på en buss som luktar med diarré.. säger K. Själv får jag rysningar... - Nä sant, men vad vill vi egentligen, inte vart längre utan vad?? säger jag.

Vi beslutar oss för att skriva en lista, med det viktigaste överst:
1. Fest
2. Hångel
3. Sol
4. Bad
5. Nya ställen att se
6. Roliga städer
7. Surf och snorkling

Resultatet av vår lista visade ju att vår resa skulle bli fruktansvärt ytlig, och vart kan man bäst få tag i det vi vill ha? Brasilien? Honkong? Thailand? Australien? Saken är den att vi innerst inne hatar alla dom som kör den här vanliga tråkliga rutten Asien/Australien. Det är sånna som innan de reser säger att de ska hitta sig själva, bli bättre/lyckligare människor och "f-n å hans mormor..." Vi vill inte undan några som helst omständigheter hamna i detta fack. Vi åker inte dit i några som helst djupare syften mer än att ha skoj, riktigt skoj! Så vi lutar nu åt att inte backpacka, utan BRATPACKA med början på Fidji, vidare Australien och slutligen ett återbesök i Thailand (4 år sen sist)! Vi kommer inte ha fula kläder på oss, vi kommer inte lukta illa, vi kommer inte bo i sluskiga rum (been there, done that). Vi tänker vara fuking fabulous!!!!

Närmaste dagarna kommer ägnas åt att besluta:
Resa Sydamerika, Centralamerika - Brasilien, Costa Rica, Mexico
eller
Resa Asien/Australien - Fidji, Australien, Thailand


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0