Läsning..

Min älskling läser! Nästan;) Vi har börjat diskutera läggrutiner här hemma, när vi ska börja och hur de ska vara utformade. Vi har väl någon form av läggningsrutin nu, men den behöver utvecklas då vi snart ska låta Herbert sova i egen säng (om jag klarar det?!!).

Mina föräldrar läste alltid bok, det vill jag med göra för Herbert då det är så mysigt och nyttigt. Att införa litteratur så tidigt som möjligt ger barn en gräddfil i skolan har forskning visat. Men behövs det redan vid 3,5 månad tro?! Hmm.. Ska vi bada på kvällen innan det är dags att sova?! Hmm på den med. Det är ändå viktigt för oss att rutinen går hyfsat fort, är smidig och mysig. Den ska fungera att genomföra även om vi har gäster eller är borta på besök. Alltså vi ska inte behöva lägga bortåt en timma på att få Hebbe att somna. Så jag återkommer med vad vi landar i, hur rutinen blir. Sen så får kloka läsare gärna ge en kommentar om hur ni gör! Alltid så mysigt att läsa:)




Kommentarer
Postat av: Linn

Hej! Min dotter blir två år nästa torsdag och vår läggningsrutin är väldigt enkel. Blöjbyte pyjamas tvätta av sig lite borsta tänderna. Sen lägger vi oss i hennes säng (växasäng) trångt men det går o lillan älskar att trängas med mamma eller pappa så läser vi en 5-10 min sen säger vi godnatt o puss o kram. Vi brukar stanna hos henne tills hon sover men detta ta ofta inte många minuter.
Bada gör vår tjej varannan morgon.

Hoppas ni finner rätta rutiner för er o er pojk.

Svar: Tack för att du delade med dig i hur ni gör i er familj!!
Cut

2014-08-13 @ 19:48:46
Postat av: sandra s villis

Här har vi kört samsovning fram till typ 4-årsålder då Lou flyttade till egen säng, och eget rum. Vidar sover fortfarande med oss. Våra rutiner har varit tandborstning, läsning, massage och att vi ligger hos dem tills de somnar. Vilket brukar gå snabbt oftast.
Badning har jag personligen aldrig förstått varför man ska göra varje kväll, men en hel del gör ju så och verkar tycka om det. Men vi badar barnen då de är skitiga istället ;)


Svar: Haha! Härligt att höra. Vet dock inte om jag kommer fixa samsovning så länge, även om det är mysigt.
Tusen tack bästa Sandra för att du delar med dig!!! Kramis
Cut

2014-08-13 @ 23:36:38
Postat av: sandra s

Med läsningen så började vi sporadiskt vid Herberts ålder men började på allvar då Lou visade intresse och kom med böcker och så, och då var hon runt 8-9 månader. Sen dess har vi läst minst en bok per dag iaf :)

Svar: Det var en god ide!! Ja håller med - minst en bok om dagen!
Cut

2014-08-13 @ 23:38:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0