Ta tag i träningen!

Ikväll var jag iväg på ett bodypump-pass, mitt andra riktiga pass sedan jag fick barn och en bra tid innan det med för den delen. Det är verkligen skönt att få komma iväg en stund och jag känner mig duktig efteråt. Jag satsar på styrka för att bygga upp kroppen, rygg, ben och mage har tagit stryk efter graviditeten. 
När jag var i Stockholm så slog det mig hur extremt stort utbudet av träning är där! Och hur alla håller på, både med kost och träning. Jag fick nästan ursäkta mig för våra "svennebanan" matvanor. Nu för tiden ska man typ inte äta någonting som vi för det mesta fyller vår kyl med. Våra stadardmatvaror är "riktiga mejeriprodukter" så som fil, grädde, mjölk, créme fraiche, smör osv. inga lättvatianter. Sen så har vi grönsaker, frukt, müsli, bröd och pasta - ja sånt där vanligt helt enkelt. Köttfärs, fisk, kyckling och korv. 
Men åter till vad man då "ska" äta nu. Jo man ska inte äta gluten, inte kött, inte mejeriprodukter, inte frukt, inget socker, inget mättat fett, inga kolhydrater i form av bröd, ris, pasta. Mina marmeladmackor och müsli med fil till frukost skulle gå bort omgående då det som gäller är någon bovetegröt med mandelmjölk och osötade bär. Jag har blivit lite inspirerad, så som att jag tänkt till kring vår vegetariska dag som vi har en dag i veckan. (Den slutar oftast med pannkakor) Men nu finns det en receptbank att hämta ur. Sen kanske jag kan använda lite inspiration till att skapa vettiga mellanmål istället för det som oftast blir (igår några för många rutor plopp och idag knäckebröd med creme cheese och marmelad). Men där stannar jag nog.. Det blir svårt för mig att hoppa på "Stockholmstrenden" fullt ut. Och som vi alla konstaterade under vår middag i lördags - det är nog just bara en TREND. 
Jag tror att vår svennemat funkar i längden, som ikväll efter träningspasset då H hade maten färdig. Pannbiffar med potatismos, lingon och ärtor -yummi!! 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0