Söndriga lampor och dyra tapeter..

Varför är det så svårt att bara sätta sig ner och sträckläsa några timmar så man blir klar? Varför hittar man hela tiden andra saker att göra? Ja, och med MAN menar jag givetvis JAG. Har kommit en bit på väg nu, men det är fortfarande långt kvar. Och det är inte för att jag finner det ointressant, för det är det inte. Det handlar om hur det ekonomiska arbetsamhället byggts upp. Om hur i samband med ekonomi hierarkier tillkommit, kvinnans ställning försämrats och krig börjat bedrivas. Så det handlar verkligen om grundläggande samhällsfrågor, mycket av det kan man koppla till nutid i form av konflikter, kapitalism osv. Tankar kommer till ytan, så som att under sammlarsamhället fanns ingen fattigdom. Varje människa behövdes och allt delades lika utifrån behov till skillnad från när jordbruket kom igång och människan startade produktion. I samband med produktion kom överskott, rikedom och de som inte fick någonting alls. Hmm... Intressant det där.

I vilket fall så har jag den senaste halvtimman letat lampor - Hur kommer det sig att alla lampor går samtidigt? Antagligen för att man alltid sätter in nya samtidigt men endå! Jag blir så trött när man inte har några på reserv, inte orkar gå till affären och därför går runt i mörkret och tänder stearinljus. Men jag gjorde ett annat genialiskt drag ikväll, jag bytte lampornas placering! Alltså flyttade lampan som fungerade i köket till vardagsrummet, och hittade någon gammal lampa i en garderob som fick placering bakom en gardin. Allt för att återfå ljuset! Nackdelen är bara att inredningen ser inte så charmig ut längre - eller så kanske det är det den nu gör? :p Skit samma egentligen för vi flyttar endå snart! Och jag har hittat en så himla fin tapet som jag vill ha i sovrummet -men den är såå dyr. Det var den dyraste som fanns och då måste jag och H lägga pengarna själva vilket inte känns så motiverat till en hyresrätt. Annat vore om det var bostadsrätt... Men den fina tepeten den är rosa, rätt så mörkt rosa, men ljusare rosa blommor på. Mycket speciell, men på tal om charmig tidigare så är den här tapeten bara såå charmig!! Jaja.. har i annat fall hittat en färg vi tycker om så det är ju bra :)

När lamporna går sönder inser man hur mörkt det blir tidigt om kvällarna nu. Kan faktiskt inte förstå varför vi måste ställa om den där klockan!? Men tydligen ska det vara av fördel i norrland, och därifrån kommer många betydelsefulla människor. Mina vänner L och S, samt släktingar till H :))



Nu får jag återgå till plugget, och då man läser om produktion är det ju mycket intressant att se hur mycket text man kan producera för att slippa göra något man är osugen på ;) Haha..
Hejsan svejsan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0