Dagen innan stora dagen.. en tillbakablick!




Sitter och kollar på bilderna från vårt bröllop. Det är så häftigt! Denna underbara dag med våra älskade familjer och vänner. Alla som var med och hjälpte till, ett tack räcker liksom inte till! Brukar ju göra ett inlägg av det gångna året.. Det kommer på söndag! 

In Grebbestad!

Idag har vi åkt till Grebbestad, saknade den riktiga havsluften som bara finns i små kuststäder;) Nä inte bara det! Mamma och C ska ha Bosse över nyår och ikväll ska vi äta 3 rätters tillsammans med dem. Förrätt någonting med kräftor, varmrätt någonting med oxfilé, efterrätt någonting med blåbär.. Mer än så har vi inte fått veta. Solen skiner och snart blir det promenad. Jag har på mig min gula kofta som jag inser går på sista refrängen.. Fy det är jobbigt det där. Att snart behöva skiljas från ett favvoplagg. Men inte än! Imorgon firar vi nyår i Onsala med ett gäng härliga människor. Ser fram emot det.

Kram


I Göteborg igen..

Nu är vi hemma efter att ha firat jul 2011 i Lysekil. Julen går så fort så man hinner knappt blinka. När man var liten kändes julen oändligt lång och man hade nya fina saker att leka med och kläder att ha på sig dagarna efter. Jag fick fina klappar med både Matteus-tallrikar och Marc Jacobs armband, samt annat fint.. En bild på mig och min make från jul på nygatan.


Juldagen

Idag har vi gått en lång promenad, längs havet och över Lysekils torg. Vi var hos sis familj med lite julgodis. Där fika vi på god saffransbulle och uppdaterade varann på vad som händer närmast.. Ikväll är det premiäravsnitt på årets "stjärnorna på slottet"! Jag ska fortsätta att frossa i marsipan och inbilla mig att jeansen kommer sitta lika skönt efter julhelgen..;)


Julmat och kväll..

Nu har mörkret lagt sig över Lysekil. Det lyser ur alla fönster liksom att kyrkan är upplyst med sin paradplats mitt i stan. Vi har ätit ock skrattat så jag vet inte vad som åsamkat magont! Ikväll ska vi dela ut julklappar, leka julklappsleken och äta tonvis med choklad. Jag njuter av värmen, dofterna, granen, de tända ljusen och min familj.


God jul!


Promenaden avklarad!

Varje julafton går vi en promenad strax efter lunch. Idag likaså.. Det är viktigt att hålla på traditionerna, det tycker framförallt min pappa. Allt ska gärna vara precis likadant;) H gick med de första åren men nu som gift verkar han våga att vägra;) istället sitter han med C och tar en öl samtidigt som han griljerar revbensspjäll..


God jul!

Nu är det julafton och den kommer med sol! Visst saknas snön, men tillsammans med familj och vänner så spelar den mindre roll. Nu ska farmor få besök av oss:)


Liten rörig bokhörna..


Pappas söta stuga..

På plats hos Pappa. När han skulle flytta in i sin nya lya ville han ha allt i vitt, mina förhoppningar var till max. Såg ett hem med noga utvalda möbler och föremål, stilrent och iordning. Fast sakta men säkert har det flyttat in andra möbler, möbler pappa inte kan slita sig ifrån.. Och ordningen bryts med att pappa sprider ut föremål lite här och var. Där jag en gång ställt saker i en smakfull kombination (enligt eget tycke) där har den lille gubben lagt 20 saker till.. Han tycker det är bäst att sakerna står så att han ser dem -inte i skåpen. I love him! Ikväll är det bingolotto som alltid på lilla julafton;)


På den store gule färja!

Nu sitter vi på färjan till Lysekil. Pappa ringde och snurrade runt bland folk och skinkor på Ica, verkade trivas som fisken i vattnet. Som vanligt så struntade han helt i vad jag sa och låtsaslyssnade bara då jag gav råd om vad han skulle handla hem. Lika bra att ställa in sig på att vi få åka några extraturer dit. Litar dock på att mamma fixat äggosten! Bilen är full av grejer och här sitter vi:)


Jullov!

Nu spelas sista refrängen av ht 11! På snart är det Lysekil som gäller och massor av julfirande tillsammans med familjen. Ikväll ska vi till Sävedalen på julmiddag:) Den här tiden på året är underbar!


Riktiga godingar!

I helgen fick jag chansen och träffa mina fina tjejer. Vi har varit dåliga med våra torsdagsmiddagar men vi får ta ett seriöst försök nu i vår igen. Då kommer ju sis hem igen och L får vara med de veckor hon är hemma från Stockholm. Annars kanske vi kan köra en middag hos henne? Vad säger Stockholm en helg i vår;)?


Performansanalys..

Sitter och sliter mitt hår för att göra analyser av andraspråkstexter. Det är spännande och jag hade helst velat kunna det direkt men det är mycket kämpande innan det är automatiserat eller åtminstone går hyfsat smärtfritt. Bosse tog över böckerna när jag och H käkade mat, älgkött med potatismos och rårörda lingon. Gott!


Julklappsjakt..

Det har varit lite uppdatering de senaste dagarna men det ska ändras på! Igår var jag med mamma på stan och letade julklappar. Dessa formar är ju helt underbara! Tänk så charmigt att göra små potatisgratänger, paj, smårätter.. Även den stora grytan få gärna flytta hem till oss.
Ha en härlig 4:e advent!


Glögg..

Magen mätt och jag ska tillbaka till mina böcker. Är det något som gör studier roligare så är det glögg och tilltugg..


Regn den 12 december

Tur att jag har en hund som verkligen älskar långa promenader i regn! Han är så glad så fort vi kommer utanför dörren och han skulle aldrig få för sig att sätta sig ner och vägra att gå. Nej Bosse han vill ut i ur och skur! Jag hoppas jag lyckas bättre med maten än mitt försök till promenad.. Kram


Lördagspromenaden..

Efter rejäl grötfrukost är det skönt med en promenad! Men det började regna lite smått de sista tio minuterna. Det känns verkligen mer som höst än vinter och snart jul! Igår när vi tjejer skulle åka hem möttes vi av gigantiska översvämningar. Idag hörde jag att en person kört ner i vattenmassorna, fy vad äckligt! Mardröm ju! .... Ååå nu ringde S som precis landat från Thailand. Vi fick några snabba ord men sen bajsa K och de var tvungna att plocka ut väskorna. Haha.. Hon ska snart ringa upp igen:) Ha en härlig lördag!


Fredagskväll med ansiktsbehandling.

Nyss vaknat och drar mig för att gå upp ur sängen. I samma stund som jag reser mig kommer en liten brun grabb att vakna och vilja ut.. Igår hade vi tjejer en mysig kväll tillsammans. Vi fick ansiktsbehandling på löpande band samtidigt som käkade godis, kollade idol och pratade om allt mellan himmel och jord. Jag har ingen bild därifrån men slänger upp en bild på vad jag hade på mig iallafall:)


Julfest.

Igår var det julfest med jobbet men tyvärr ingen julmat som jag längtat så efter. Dock en god italiensk buffé. Inte lika ofta man är ute på festligheter nu för tiden så jag fixade upp mig så gott man kan efter en arbetsdag. Nu känns det otroligt skönt att ha några dagar ledigt framför mig. Precis vad jag behöver! På lördag kommer fam Vilahamn hem från Thailand och det blir ett besök hos den brunbrända familjen. Kram


Granen..

I helgen klädde vi granen lagom till att pappa kom på besök. Jag har märkt en förändring hos mig själv i mitt tycke och smak om gran. Förr kunde jag beundra en smakfull gran med färre gamla leksaker, kulor och spiror. Nu vill jag att granen ska vara smällfull av dekoration. Rosetter, puffar, glitter, spiror, kulor, hjärtan. Det ska vara megamycket jul! Är detta en tillfällig syn på en härlig gran tro? Kommer jag att återgå till det mer subtila? Oavsett så fick jag nöja mig med det pyntet vi hade på vinden för inte prioriterat att köpa extra utsmyckning iår, även om jag vill ha kvantitet så föredrar jag kvalité och noggrant utvald smyckning. Och sån kostar! Se så här är vår gran:


Frulle i Haga!

En urmysig frukost med allt man kan begära. Yoghurt, egen müsli med massor av fröer, torkad frukt och nötter. Scones, grov fralla, ost, latte, ägg, smoothie.. Vi blev sittande länge och jag älskar inredningen!


Göteborg med pappa.

Idag har vi gått på stan med pappa. Ätit frulle (inlägg kommer) och kollat inredningsbutiker. Pappa har hittat en vackert skåp som han nog ska ha i köket, han behöver bara hem till Lysekil och ta mått så det passar. Vi får ta med skåpet när vi kommer hem till jul. Nu blir det julmust och pepparkakor!


På besök..

Är på besök i min brors nya lya. Hade också gärna haft en stor spegel och vitt kakel som detta badrum. Kanske ska vi satsa på att sätta upp en spegel i vårt ena badrum? Det andra är för litet.. Tål att tänkas på! Ha en mysig 2 advent, vi har pappa på besök. Mys:)


Mirakel för håret.

Häromdagen fick jag hem maroccanoil. Hade i samma veva köpt lite nya dermalogica produkter och dessa kan jag av erfarenhet tala mig varm för.. Nu hoppas jag bli lika nöjd med håroljan. Jag behöver verkligen få en riktig fuktkur till mitt hår! Hör det till åldern tro? Torrt hår? Jag har inte färgat håret på över 1 år, men solen gjorde det ljusare i somras och det slits ändå på en rad olika sätt. I februari blir det utsatt för sol och salt så nu ska det få en rejäl chans att bli starkt och glansigt innan. Någon som testat Marrocanoil?


Brödbak..

Igår kväll var jag duktig och bakade bröd. Det blev gott, fyllt med mandel och valnötter:) fy vilket väder det varit idag, regn och blåst! När ska den vackra snön komma? Jag har iallafall varit och hälsat på vackra K idag. Hennes familj (man och barn) var iväg så vi fick egen tid till att prata och bubbla. De flyttar snart till radhus och jag fick åter igen huslängtan. Snart är våren här och alla med uteplats kan sitta med en kaffekopp i solen. Jag får hälsa på dem istället;) Ikväll är det "Så mycket bättre".. Så vi kommer att hänga framför tv-n.


Plugga, besök, mysa..

Idag är jag ledig! Så till vida att jag är hemma och inte jobbar idag. Men det finns ändå grejer att göra och mycket plugg att ta igen. Men vi började dagen med besök av en mysig prälle, vän och fd. kollega som var har på kaffe:) vi har inte setts sen i våras så det var ett kärt återseende. Nu ser jag på en föreläsning (bloggar samtidigt) och H ska snart fixa lunch. Ikväll ska vi bara mysa här hemma och på söndag kommer pappa på besök.
Kram


20 år?

Tittade igenom lite bilder och blev full i skratt! Ser ni något bekant med bilden? Behöver ni hjälp? Ja, det stämmer att jag är med på båda bilderna.. Något mer? Ska inte vara löjlig men visst är det sjukt komiskt! Snacka om att det lär finnas fler familjer/par med den bakgrunden på en semesterbild hemma i sina album.
Efter många måsten har jag en enorm semesterlängtan nu! Kanske därför jag frossar på soliga foton..:)

Arbeta över..


Beordrad övertid.. Är inte alls sugen och fy för att lägga upp bilder från jobbet på bloggen! Den ska ju vara en fri och privat zon.. Men det kommer inte bli mycket uppdatering annars och just den här veckan har det blivit sena eftermiddagar med arbete. Möte om 1 h så nu ska jag vara effektiv, så effektiv som man kan vara efter en dag full med lektioner. Så varsågod en bild på mitt icke glamorösa skrivbord!

RSS 2.0