Efter en arbetsdag..

Underbart att komma hem till middag! På menyn står lax i ugn med pesto och fetaost, färsk pasta och tomatsallad. Jag klagar inte på min H, han är så gosig. Ur högtalarna går vår mysmusik som vi brukar ha på helgkvällar då vi tar ett glas vin under tiden vi lagar middag. Nu ska jag ta av mig mina chinos och krypa i en mysdress:) Vissa dagar är det nästan lite för mysigt att komma hem, men bara nästan.


Lussebullsbak..

Mitt i lussebaket! Vilka bullar detta kommer bli, med 50g extra smör och en prima deg väntar jag med iver på att äta upp första lussebullen:) men på bordet ligger bara 1 plåt än så länge, två till är på gång. Inte fel att mobilblogga under tiden de gräddas..


Adventsmys!

Har man bestämt sig så! Ingen huvudvärk idag, nej nej.. Mitt i blåsten har vi haft en riktigt mysig dag och den kommer nog att fortsätta i samma anda. Nu har vi krupit upp i soffan med filten efter middagen. Tidigare idag har vi hunnit med att både vara i kyrkan och fira in advent, druckit kyrkkaffe och sen haft besök av fina M med sin goa familj. Vi har sett på kort, hällt i oss flera kannor kaffe, ätit många lussebullar och pepparkakor. Mysigt! Ikväll är det bra på tv-n och det finns snacks på lut.. Kan inte annat än få julkänslor, och njuta av en härlig tid!


Migränmys..

Finns det något sånt som migränmys? Vi ska försöka ha det ikväll iallafall.. Planerna såg helt annorlunda ut, vi skulle träffa goa vänner äta gott och skratta. Men sen kom tant migrän på besök, hon knackade på tidigt imorse och har vägrat att ge sig av. Deppigt! Men vi ska försöka mysa här hemma säger H, även om jag inte är något vidare sällskap. Imorgon räknar jag kallt med att vara på benen med full kraft igen!
Kram


Nu har vi börjat!

Intensiv dag! Handlat, städat och börjat pynta.. I full gång men inte på klar på länge:) ikväll ska jag mysa med J och hennes syster M. Så nu blir det snabb promenad med Bosse, fixa på sig något annat än trasor och släppa ut håret från knuten på huvudet. En mysig adventshelg väntar..


Snygg på bild men ack så kall..

Imorgon ska vi dra igång och julpynta här hemma! Men vi vill inte ha något svalt vitt julinrett hem. Nej här ska fläskas på med RÖDA tomtar, mattor, gardiner. Granar, tallar och lingonris. Julen ska kännas varm och ombonad, den ska ge en känsla av att vara mätt, glad och tjock. Det är jul för mig!

Garderobsbegär..


Natti natti..

Nej någon ny tatoo blir det inte, även om den på bilden är underbar! Man ska aldrig säga aldrig.. Då kan man få ångra sig! Har haft en dag full av lektioner, för lite kaffe, för mycket gap och huvudvärk -say no more! Men jag har iallafall bakat både frallor och kakor till fikat på jobbet imorgon. Så ser fram emot en konferens med massa socker och koffein! Påtal om godsaker, idag köpte jag och H hem julskinka och vörtbröd, mums vad gott det var:) Och vi fick en inbjudan av fam V att fira nyår ihop :)) Så även tuffa dagar har sina ljusglimtar!
Sov gott

Get ready to..

Varför gör vi det här igen? Jag har fortfarande ont från förra veckan och tänker på vilken plåga det kommer att bli!! Men vi ska på military fitness igen.. Om en halvtimma börjar det :s


Sitta inne..

Vi tog oss en lång morgon, sen städade jag av lägenheten och gav mig ut på en löptur.. Nu kommer jag inte ut mycket mer idag, Bosse ska ut ett par rundor det blir väl allt. Jag kan inte skjuta upp att plugga mer, bara att slå upp grammatikboken. Sen blir utsikten från fönstret det närmaste "frihet" jag kommer denna söndag.


Kväll i kålltorp..

En go dag i Torslanda med vännerna. Mycket fika och promenad -gillar det! Nu ska kvällen tillbringas i soffan med pasta till middag och skönsång på tv-n.


Upp och hoppa!

Nu är kläderna på och vi sitter i bilen påväg till Torslanda och familjen Ö. En spontanfika är aldrig fel en grå lördag. När kommer snön är min stora fråga? Första advent om en vecka!!


Vi mornar oss..

Vi ligger fortfarande i sängen och försöker få ur sömnen i ögonen.. Kanske vi piggnar till med en frukost på sängen?


Älskade A

Jag tycker verkligen att det är härligt att ha mer tid för mina vänner, borde kanske plugga lite mer än jag gör men varje stund med fina vänner är värd guld! A är en av de varmaste personer som finns, så kärleksfull! Lilla R var med men hon sov hela vår fika vilket gjorde att vi kunde prata ostört:) Nu ska jag dock ta fram böckerna och lära mig mer om verb, morfem, konjunktioner, fonem, infinitiv, preterium osv..


Nattens dröm..

I natt har jag befunnit mig i Thailand! Blev alltså ganska paff när jag vaknade i kalla Sverige. Men idag ska jag njuta av att vara ledig med en fika tillsammans med fina A. Sen ska jag gå promenad, hänga med min älskling, kanske blogga igen och äta älsklings kladdkaka med chokladbitar i.. Jepp jepp, så blir det!


Pepparkaksgubbe

Bosse njuter av solen i ögonen. Han tycker dock det börjar bli lite kallt och blir det som tidigare vintrar krävs både jacka och skor. Ja just det -skor! Tänk hur kallt det är att gå med små tassar på många minusgrader. Nej jag kan inte plåga honom! Men än så länge är det helt okey att gå utan både jacka och kängor:)


Som en stengång..

Idag känner jag mig som en väg av kullersten, rörig och allt ligger utspritt i en stor mängd där jag har svårt att veta åt vilken sten jag ska fästa blicken på. Men jag har en skön vinterjacka iallafall! Nu när kylan slår till;)


Hemma hos..

Tog några bilder i K:s härliga hus! Underbart att få vara hos dem en stund och få känslan av villa. Längtar tills det är vår tid att ha hus:)


En måndag.

Idag sov vi länge, skönt och välbehövligt! Sen pluggade jag grammatik och vips hade tiden sprungit iväg och jag skulle till K på lite fika. Nu ät jag hemma en snabb sväng för K övertala mig på att hänga på "military fitness". Kommer jag överleva tro?


Sliten söndag.

Kvällen igår blev lång, eller morgonen tidig om man väljer att formulera det så. Men hjälp vad kul vi hade! Vi hade ett gott gäng vänner här, sen vart det en runda med många stopp:) Just nu gör H kvällsmat, men känns som vi inte gjort annat än ätit idag. Har precis klämt i mig en påse gifflar så nachotallrik vet jag inte hur det ska finnas plats för. Men jag har aldrig varit den som sagt nej till mat.. Bara att leva upp till sitt rykte!


Frukost på sängen?

Ska jag väcka H och kräva en frulle på sängen eller ska jag själv vara duktig flicka? Är så hungrig! Igår var premiär för min nya jacka och idag är det kyligt ute så den lär bli använd idag med.


Energiboost!

Idag har varit en dag dom gett massor av energi. Det är så underbart med goa vänner. Träffade fina J och tog en lång fika, det behövde jag. Mysigt att få några timmar med henne. Släppa alla måsten och bara få vara. Jag skulle varit iväg på styrelsehelg men det blev ändrat så nu ska jag bara slappa. Kanske åka till pappa en sväng, det är ju trots allt farsdag. Kram


...

"Det finns saker man måste göra, även om man inte vågar. Annars är man ingen människa utan bara en liten lort"


Så kär!

Det är ju egentligen så sliskigt att skriva så här men jag måste. Behöver få dela det jag känner för jag spricker annars. Är så kär i min man idag! Så kär så det pirrar:) mitt i all turbulens är han min klippa! Det har varit jobbiga dagar, med jobb och annat. Men han står pall. Min älskade Make<3


Lite extra längtan!

Idag finns en liten extra längtan efter dessa två och deras föräldrar. Men veckorna rusar fram. Tur är det, snart är de hemma, det är jul och därefter semester igen. Jag vill att tiden ska gå fort! Just nu är en tid med mycket kämpande, men det är väl så livet får ett innehåll. Det finns en bästis i Uganda som jag saknar otroligt mycket. Även hon kommer hem strax efter nyår. Det är verkligen mycket som ligger framöver..


Thailandsplaner.

Det verkar som att vi gör koh Lanta, koh Samui och sen avslutar vi i Kata.. Som det ser ut nu. Dagarna ska fyllas med utflykter till de underbara öarna som ligger runtomkring.. :)


Doftljus och thailandsplanering!

Jag tvingade H att ta några kort innan vi gick. Han tycker verkligen inte om det och jag tittar alltid så surt på honom när han hanterar kameran att det är bäst att titta bort! Men nu är vi glada igen och sitter i bilen påväg till lite inredningsbutiker för att köpa doftljus. Sen ska handla lite godsaker och frukostmat. Mamma och C kommer om ett par timmar och vi ska thailandsplanera! Trevlig helg:)


Välkommen hem!

Min alldeles egna välkomskommit'e stod i dörren när jag kom hem. Nu är det lite höstlov, jag har varit på stan och lunchat med en gammal gosig vän. Ikväll ska det tändas ljus, vi får hem sällskap och vi ska se på handboll:)


Något alldeles speciellt..

Min arbetsdag började med psalm 23, psaltaren. Låter det konstigt? Herren är min herde mig skall inget fattas.. Det finns något alldeles speciellt med att ha en kristen arbetsplats. För någon som inte är "kyrkvan" verkar det nog mest läskigt. Men det är inte så farligt;) oftast väldigt skönt..


Sommarkläder.

Drog på mig mina Levis 501 igår kväll.. H tyckte att jag såg alldeles för sommrig ut för att kunna ge mig utanför lägenheten. Denna längtan efter sol och värme!


RSS 2.0