Hunnit med mycket..

Det var en riktigt mysig kväll igår. Våra kära vänner var här på middag och vi hade nattgäster. Kvart över sju vaknade vi imorse, sen har vi druckit kaffe, ätit frukost och spelat på kastruller..


Nytt för kaffet..

Våra kaffekoppar börjar bli slitna. Det upptäckte jag imorse när jag skulle hälla upp mina stärkande morgondroppar.

Igår köpte vi en matta till hallen på Åhléns och nu har hallen fått ett lyft i "lager på lager" känsla.. (bild kommer så småningom)

Men tillbaka till kopparna. Det är ett projekt eller något att skriva på önskelistan framöver. Men då ska jag också veta vad jag vill ha. Om jag känner mig själv rätt ska de inte vara för dyra, koppar är kul att byta ut. Kaffe dricks flitigt i hemmet och jag är ombytlig av mig så något som jag inte behöver ha resten av livet tack. I mitt letande på nätet ramlade jag in på koppar från Green garden och de är söta och framförallt sköna att dricka ur..
Men jag tror att jag har för många vänner som har dem, det blir inte lika kul att dricka kaffe hos kompisar då. Som när jag kommer hem till A och hennes lilla som blivit stora familj, då känns det extra lyxigt att dricka kaffe ur de kopparna. Eller när jag är hos min Sis i hennes härligt inredda etta, då hör det till att dricka presskaffe ur en röd och vitprickig Green garden mugg..

Jag har funderat på färgen blå.. Delar med mig av de omnämnda märket i brist på att jag fann något annat. Eller jo, en dyr från Rörstrand också.


Trattkantarellsoppa.

En fredagslunch. Jag försöker återhämta huvudvärken och H har studiedejt med M. De verkar mest prata handboll och söla med kaffe. Jag är nöjd att det är FREDAG.


Missonifeber..

Nu när det verkar lida missonifeber i bloggsverige skall väl inte den här bloggen vara sämre? Jag har dock inte köat till Lindex, visst har jag ett flertal gånger stått och dreglat över både snygga ponchos och sjalar från märket för att sedan hänga tillbaka dem och tänka "en annan gång" kanske. Men sortimentet på Lindex lockar mig inte. Dock hade Åhlens en kudde som verkligen föll mig i smaken! Den kanske kan bli något, jag hade tänkt att byta ut textilierna till ett hav av linne, färgerna skulle gå från sval viol till mustig plommon. Men vi får se..

Mer Matteus..

Vi fick god mat, sällskap och så fina presenter av min svärföräldrar igår. Vår generation är nog bortskämda av våra föräldrar, tror ni inte det? Ett vackert Matteusfat och dollar för en lyckad Miamiresa. Det kan inte bli bättre.. Jo en sak kan vara bättre, att jag blir av med min huvudvärk. Vem ger det i present?


Födelsedagsmiddag..

Ikväll ska vi äta med H:s föräldrar. Blir skönt att bli lite ompysslade. Speciellt efter veckostart i minst sagt högt tempo. Fick in och arbeta ett par timmar imorse -på min lediga dag! Men tog igen lite energi med en lunch hos min barndomskamrat K, hon är hemma med sin minsting. Liten sötis med mörk kalufs! Vi har alltid så mycket att prata om så att man knappt vill gå på toa, lösningen blir att ha öppen dörr. Rekommenderar! ;)

I födelsedagspresent fick jag en vacker Dyrberg Kern ring av Henrik. Den pryder ikväll mitt finger..


Dagens hår..

Är hemma och vänder, byter kläder för att åka till kvällens extrainsatta möte. Hoppas det går fort för jag vill ju se på Svenska Hollywoodfruar!!


Födelsedag..

Nummer tjugonio i ordningen.. Vet inte om jag gillar det eller inte. Älskar att få mer erfarenhet, för varje år som går lär jag mig mer både om livet, om arbetet, om mina vänner, min relation men också om mig själv. Idag hade jag dock en ganska oglamourös födelsedag, arbetade som en galning in på kvällen och kom hem trött i kropp och knopp. Inte alls som min förra födelsedag, den firade vi i New York där vi avslutade kvällen med en kyss i Empire state Building. Men min älskling var romantisk idag också, det stod ett litet paket med ett kort skrivet på till mig. Ååå kärlek.


Nya Beck och popcorn..

Förra söndagens Beck var en besvikelse. Men jag sätter stort hopp till kvällens film. Har redan ätit upp popcornen som jag gjort iordning i god tid innan. Bra tajmat.. Nu längtar jag hem min fina man som borde dyka upp lagom till spänningen tar vid.


Så allvarsam..

Hoppas verkligen de blev nöjda;)


Mobilpics..


Deckad efter en fejkfotografering.

Jag stod halvfejkbrud idag, finns någonting sådant? Jag skulle inte gifta mig igen, H spelar match så det blir svårt;) Jag hade ingen lång brudklänning, det var inte vad det skulle göras reklam för. Utan en kort klänning, en vit poncho som är perfekt för ett vinterbröllop. Sist men inte minst hår och make för ett bröllop. Så här kommer bilder av rekvisita, inför fotograferingen och så småningom längre fram någon gång dyker det upp lite riktiga bilder på bloggen..


Godmorgon!

Vi tänkte oss en sovmorgon idag. Pappa väckte oss tidigt igår, "i en ta vara på varje stund anda".. Men indragning av spårvagnslinjer skapar byggarbetsplats, byggarbetsplats skapar buller och ljud. Så gav upp sömnen även idag och kokade istället te. Slappar framför Nyhetsmorgon men om en stund får jag göra mig iordning för att åka till fotogrejen. Kommer bland annat få naglarna fixade och det ser jag fram emot, de ser hemska ut i nuvarande skick. Bild från förra söndagen, idag kommer vi att vara inomhus och tack för det!


Prinsess.. Mmm.

Vi har smaskat på min favvotårta, jag och H har öppnat paket och vi umgås med familjen. På måndag fyller ju lilla jag och H fyllde för ett par veckor sen. Bästa presenten - Dollar!!


Hanky panky..

Promenad i Lysekil och köpte ett par Hanky panky- low rise thong. Älskar dem! Sömlösa, underbara och snygga.


Myshelg i Lysekil hos Pappa.

Efter att ha haft en arbetsdag i högt tempo så kom H och hämtade mig. Vi körde till Lysekil och där hade pappa kokat kaffe, dukat fram bullar och väntade med mysiga kramar. Ikväll ska vi fira att vi är här tycker han! Och det ska firas stort. Han mös runt i sin boning och tände levande ljus överallt.. Vi har ätit en sjukt god middag och i pappas ugn gräddas en äppelpaj.. Han är duktig på att få oss att känna oss hemma. Gosgubben!


Bilder från fröken Ros uppdrag..


Lekstund med trollungar..

Våra två favoritungar kom på besök och vi hängde i lekparken, sen gick vi hem och såg på Bamse, drack saft och åt Oreos.. Mys!


Brott mot tvåsamhet!

Här gick jag i min illusion av äktenskapet och trodde man var två om att ta stora beslut. Egentligen känner jag min man bättre än så, men den här gången fick jag för mig att han höll sig till vår överenskommelse.. Dator, det har varit det stora samtalsämnet på H:s läppar en längre tid. Han har benämnt vår dator vid namnet kärnkraftverket. Själv har jag ansett att vi klarat oss fint med kärnkraftverket och min lilla arbetsdator. Är aldrig mycket för att investera i teknik, men H älskar det. Så därför har jag sagt nej, precis som när jag sa nej till iPaden, AppelTv, Sonos musiksystem först i vardagsrummet, sen köket och sist sovrummet, nej till högtalarsystemet, nej till Xbox och nej till F5 sändare i bilen. Vad gör jag för fel? Grinig gör jag pedikyr på Bosse i köket istället. Hoppas att trollen gör mig på bättre humör, för bakom min rygg hade H bestämt att vi skulle passa dem en stund. Det var dock ett glädjande besked!


Feeling blue..

Men bara när det kommer till kläder, inte i sinnet! Det regnar och är grått men min arbetsdag har varit kanon. Tänk att det ska spela en så avgörande roll. Nu längtar jag bara hem min make som ska pussas på, sen känns det mer eller mindre flawless;)


Gårdagen..

Bilder från måndag. En dag som gick i ett rasande tempo, styrelsemöte till kl 22 och det var svårt att somna när jag väl kom i säng. Dålig nattsömn och högt tempo gör att jag idag redan längtar efter John Blund.. Men det är bara att ta tag i dagen, nu KAFFE!


Best friends..





Svåra enkla val..



Inte trodde jag klädälskare som jag är att det skulle kunna vara svårt att välja när möjligheten till att husera fritt i en butik kom upp. Skor, asseccoarer, kläder.. under tidspress och sedan ska kläderna matchas med en annan outfit, min Sis. Vi hade 1,5 h på oss och tiden sprang iväg.
 
När vi väl var ute för att börja ta bilder gjorde omständigheterna att man fick kasta om, göra andra val och prioritera det viktigaste. Snabba ryck mellan regnskurarna. Det kommer nog dröja lite innan "de riktiga" bilderna kommer upp. De ska ju användas för ett speciellt sammanhang. Under tiden får det hållas tillgodo med "bakom kulisserna bilder".
 
Kanske blir det bara uppdrag ett av två den här veckan. På söndag om vi får ihop det tidsmässigt så ska jag stå brud igen.. Nej inte riktig brud, bara låtsas då hår, makeup och naglar ska fotas som reklam/marknadsföring av ett bröllopspaket. Kul :)

Bakom kulisserna bilder... ;)





Fotografering för fröken Ros..




Jag och bästa Sis blev för ett tag sen tillfrågade om ett fotouppdrag. Vi sa ja, veckorna gick och idag var dagen då vi både skulle hinna plocka ihop outfits från fröken Ros och fotas. Det byggdes upp studiomiljöer i hör och häpna -utemiljö. Är det någon av er som märkt av vädret idag? Att det är grått göteborgsväder med konstant småregn. Vi hade gärna önskat bort regnet men efter att vi kört igång märktes det knappt och det gav istället coola effekter. Ja, ni får se för bilder ja de kommer.. Men först bilder från när vi plockade ut outfits som nogrannt sorterades i påsar. På bilden finns mina 5 klädbyten..

Chloes dop..



Själv har jag en riktig svennebanan släkt, alltså alla är från Sverige förutom min kusins ingifta make som hon fann i Barcelona. Jag tycker det är härligt med olika kulturer, ursprung och länder. Jag rentav älskar det! Därför trivs jag som fisken i vattnet på dop som vi var på igår. H har i sin släkt en sarlig blandning av ursprung, hans fastrar och kusiner har träffat män från Italien, Ungern och Irak. Prinsessan Chloe välsignades och sötare unge får man leta efter. Givetvis hamnade denna mörka skönhet i min makes armar, småtjejer de ska då alltid försöka stjäla min snygging;)

Helgklädd..

Jag tar vara på varje dag som ger möjlighet till peeptoe-klackar, snart är det dagar och åter dagar av regn, sen kyla och snö. Det går så vansinnigt fort! Igår kväll låg jag i min ensamhet framför dumburken, med ett glas vin, popcorn och Bosse till sällskap. Mysigt men trivs alltid bättre när jag har sällskap. Ikväll ska vi träffa min mans bästa tjejkompis för en kall och efter det en "late night" tapas med mamma och C. 

Helg i september..

Den här veckan började med känslan Jaha, det var inte roligare än så här... För bara några veckor sedan gick man mitt i sin semester och tänkte att det skulle bli ganska skönt att börja jobba, komma in i rutinerna och känna sig produktiv. Lurad! Återigen är veckan en transportsträcka till helgen även om jag principiellt är emot att leva ett sånt liv. Så nästa vecka ska jag gå in med en annan inställning, eller veckan efter. Men snart iallafall.. snart ska jag ändra inställning. Trevlig fredag på er iallafall, nu ät det typ helg!

Liten hälsning i brevlådan..


Louis Vuitton kom på besök igår. Nej, mer ett handskrivet kort med en liten hälsning och inbjudan till att hålla kontakten. Ja tack! Det innebär en kontinuerlig uppdatering på sortiment, farligt farligt men härligt härligt. Alla borde ha en vän som Louis... ;)

Smycken..

Saknar maffiga bling bling smycken, det tillsammans med stickat önskar jag prägla mina höstoutfits.
 
Hur är det annars då? Ska jag vara ärlig, sådär faktiskt. Lite svårt att försöka visa en putsad yta på bloggen. Ni som följt mig lite längre kanske minns att vi i sommras gick igenom någonting tufft. Nya gänget som har ramlat in här den senaste tiden -varmt välkomna förresten! Hoppas att ni vill stanna trots att jag inte är en frisk fläkt, utan mer av en soffpotatis som äter choklad och deppar över förfluten tid. Men det kommer att komma dagar med roliga outfits, härliga resor, mysiga middagar och sköna shoppingturer. Redan till helgen ska jag tillsammans med min Sis göra ett fotouppdrag för kläder och hoppas kunna dela med mig av bilder därifrån. Visst låter det glammigt?! Kanske bäst för mig att jag lägger undan chokladen om jag inte ska ha världens sämsta hy lagom till att blixtarna går täta...
 
Kram
 

Semesterlängtan..

Ikväll infann sig semesterlängtan igen. Inte alltför många veckor kvar men tillräckligt många för att inte kunna planera packning eller planera upp de dagar som jag är borta från jobbet. Jag tror att Hollywoodfruar förstärkte min USA saknad. Vill hänga i värme, sol med svala kläder. Men som vanligt gick det ingen nöd på mig ikväll heller, min sötaste Sis var här och vi åt upp vår choklad för att sen köpa hem thaimat. Mysigt.


Båstad leverans..

Näthandel räknades inte.. Men hur är det om man ringer en butik och de skickar bud? Vid den skånska kusten ligger lilla staden Båstad känd för sin tennisvecka, Peppes och vaskning.. Men det finns en sak till som jag kan associera Båstad med, mina nya J4 jeans. Vilken service, de skickades hela vägen lång utan extra kostnad. Farligt det där när en vän ser ett par byxor på sin helgvisit som står mitt namn på.. Det fick mig att ringa ett samtal och vips låg jeansen på brevlådan.


En söndag i hundra..

Jodå, jag fick upp H och vi åkte till kyrkan. Sen har vi haft ett fikamaraton.. Först i kyrkan, sen åkte vi till M och V för bulle och kaffe. En långpromenad med vännerna och ikväll kom min bror på en tidig kvällsfika. Att man kan bli så trött av kaffe och nybakat? Ikväll har vi legat utslagna i soffan framför en hyrrulle. Helgen har redan passerat och imorgon ska det arbetas igen..


Ett år till..

Min älskade make fyllde år igår. Det kom liksom i skymundan för alla bröllopsbestyr. Jag tror han redde sig ändå. Han blev firad med favvokladdkaka på fredag kväll och fick en frukost på sängen igår. Idag står två alternativ till förfogande för honom, ett vi går och äter en härlig brunch, två vi går på gudstjänst. Alternativ tre borde vara att han själv får ge ett förslag, men jag är så mycket bättre både på att bestämma och komma med trivsamma idéer. Hihi...


Wingfors bröllop!!

Min fina vän som jag haft hela livet är nu gift! Fantastiskt att få vara med och dela dagen som nu fortsätter kvällen lång..


Tärna och bröllop

För första gången i mitt liv ska jag vara tärna på ett bröllop. Min fina M gifter sig idag och jag är påväg till henne nu!! Har fixat mig lite innan, svart klänning som alla tärnor ska ha.. Lovar roligare bilder än så här, men för stunden får spegelbilder duga;)


Högrevs långkok!

Jag ÄLSKAR fredagar! Min man är alltid världens bästa på fredagar, det är han alltid men våra mysiga fredagar är veckans höjdpunkt. Ikväll ska vi äta ett långkok på högrev som H har gjort under dagen. Men innan dess tar vi en promenad med Bosse, köper med lite godis och pratar om veckan som gått. Mys!!


Thaispice middag..

Igår hade vi en het middag hos Vilahamn, he he.. Nej bara maten var het och spicy. Samtalen avslappnade och livet kändes enkelt. Tjejtrollet försökte som vanligt sno min man. Och efter att trollungarna lagt sig så satt vi vuxna och planerade för livets äventyr. Vi flyttar till Florida!! Eller önskar iallafall..

 


Chili..

Kasse Basse envisas med en stark thaigryta. Den innehåller mycket chili, men han vägrade ge upp och efter en första chock var han sen den som tömde kastrullerna..


Blown away..

Mitt i veckan, vi sitter i bilen och ska iväg på ärende. Biblioteket och Ica, jippihey! Vilket spännande liv man har.. Vardagen får gärna ta mig med storm och att någonting oväntat händer, men verkar mer som det är vädrets vindar som tar tag i mig. Gick sådär att ta en bild i blåsten.

Men idag ska jag umgås med min fina man och ikväll träffar vi familjen Vilahamn för mys, så det går ingen nöd på mig!


Räknas nätshopping?

Inte räknas det väl om man handlar över nätet? Nej just vad jag tänkte! Bra för då kan jag berätta vad som damp ner i brevlådan idag. Mineralpuder från Lily Lolo! En ljusare liten som jag kan använda som high lighter, en mörkare som jag använder som solpuder och en stor bas i rätt hudton. Den sista används ju mer eller mindre varje dag, stryks på i ett rasande tempo varje morgon. Är ni förtjusta i id-puder så är Lily Lolo minst lika bra och bättre för plånboken. Beställer från UK och deras nyanser är slående! Som grädde på moset är de alla matta, och jag gillar matta puder- shimmer går tvärbort.


Piffa med rosa..

Det är lätt att få till rätt känsla med lite blommor på bordet. Igår på kalaset satt jag och fina S.Ö i samtal om heminredning, hur sugen man kan vara på att göra om. Det kan man ofta med små enkla medel. Jag skulle vilja byta ut våra textilier från färg till naturmaterial, linnetyg, fårfäll och grov matta. Ellos har flera fina prisvänliga mattor, Artelleriet har ett gäng "ät havregryn resten av månaden" mattor. Men jag måste helt enkelt lägga band på mig själv och vänta ut de närmaste månaderna. Home makeover sker till jul och tills dess får jag piffa med blommor.

Tråkiga jag glömde hiva upp kameran och knäppa av lite bilder på det sötaste små 2 åringarna. Så sorry.. Inga kul kalasbilder! Kanske kan jag sno från Vilahamns blogg;)


Redo för 2 års kalas!!


Kräftlass på nytt golv.

Två kilo insjökräftor, nybakad baguette, västerbottenpaj och prosecco på ett nylagt golv! Köket fick ett lyft, men kan inte säga annat än att det gav mersmak. Jag vill riva ut inredet och sätta in nytt! Se andra luckor, spis, bänk och vitvaror. Tror inte värden är så sugen på att finansiera det bara.. Nackdelen med en hyresrätt, men fördelarna är många också.


Svag karaktär..

Är det ett ord som beskriver mig. Jag har ju egenskaper som att jag äter för mycket choklad och sötsaker, jag tar hellre sovmorgon än går en morgonpromenad och jag shoppar när jag säger att jag ska låta bli. Nej, jag har inte svag karaktär för om jag ger mig in på att jag ska genomföra något, i arbete, privatliv eller något annat så kämpar jag för det tills målet är nått. Men jag måste ha bestämt mig till 100% och det får inte innebära shopping;)

Idag åt vi en supergod tortellini, jag med Karl Johansvamp, Mamma med spenat. Sen gick vi i affärer och jag hittade både kläder, hårprodukter och mysiga presenter till trollen.


Möbler ändrar plats..

Här flyttar vi tillbehören från köket till andra platser i lägenheten. Jag ska ägna några timmar på stan och lyckas inte handla något, klart jag fixar! Eller... Vill helst äta soppa till lunch, känns skönt för min rossliga hals. Någon mer än jag som fått höstens första förkylning? Nu kaffe från maskinen, tyvärr inte nymalet från kvarnen. Men gott ändå.


RSS 2.0