På östkusten skiner solen..

Vi har bokat och bestämt vår minisemester. Så på lördag åker vi snabbtåg till Stockholm och bor 3 nätter på Mornington Hotell. Vi ska vara galet romantiska och utforska huvudstaden. Jag blir redan orolig för hur fattig jag kommer bli efter läskande shopping. Men det är faktiskt ingen hög prio.. Nej mat, vin, promenader, sevärdheter, caféhäng och slappa timmar på hotellrummet kommer före. Absolut först kommer att vi ska fira 1 år som gifta. Händelserikt år med otroliga upplevelser. Älskar min make.


Myser hos Vilahamn

Har gjort så hela dagen och kommer fortsätta hela kvällen. Mys med middag framför tv-n, film och popcorn. Vad mer kan man önska en söndag?!


Mina fina..

En riktig feelgood kväll igår. Vilka fina vänner vi har! Skulle kunna skryta ihjäl mig men låter bli. Måste bara säga att det var en sån där kväll man kommer leva på en trött höstdag. Roliga samtalsämnen, planer inför framtida semestrar. Lite lagom salongsberusning på deltagarna som bjöd på skratt och gott humör alla bjuder på sig själva och delar med sig av livet förr och nu. Underbart! Jag och H var inte hemma förrän kl 02, då vi tillsammans med R inte kunde slita oss från uteplatsen. När de andra droppat av så satt vi kvar. Längtar redan efter nästa gång vi ses!


Strandhäng igen..

Efter en ordentlig morgon promenad tillsammans med H, kors i taket! Om det blir en ny vana så behöver jag ingen annan födelsedagspresent. Sällan är ordet för hur ofta han vill stiga upp ur sängen och direkt ge sig ut och stega. Jag älskar det! Ja inte varje dag, men mer ofta än H. Efteråt så åt vi frukost och åkte sen för att hänga med vänner vid Härlanda tjärn. Bör tilläggas att vi var på plats strax efter 13. Men vi fick sköna timmar och det slog mig ännu en gång hur härligt det är att opretentiöst umgås med vänner. De förgyller livet.


Hav mellan tårna..

Nu ska årets första krabba ta sin plats i min mage efter en heldag med pappa på bryggan. Ikväll bär det hem till Göteborg igen, bara varit ifrån H en dag men saknar honom som tusan. Efter många kvällar med vänner ska vi bara vara vi.. Mys.


Grillad chorizo och bubbel..

Även om inte kvällen blev vad jag tänkt så var det mysiga timmar med bubbel, mat, snacks och kvällssol. Ibland är det svårt att slå om till partymoode, och bestämmer man sig inte från början kan det lätt bli att allt till slut rinner ut i sanden. Men ingenting jag saknar den här morgonen, faktiskt mer än okey att vakna pigg i huvudet och inta en ny solig dag på klipporna.


Glidardag..

Det årliga hänget i Lysekil! Vikararvet, efter det blir det bubbel och vem vet vart vi tar vägen. Just nu sitter jag med ett glas cava i Tjernqvist Mansion och väntar på grillen. Ser ut över Lysekil, är lite varm på huden från en heldag i solen. Nyduschad och insmörjd med mamma Tjernqvist lyxiga lotion. Undrar hur många liter av kräm som gått åt till mig under åren... Det är en härlig känsla av att vara en vuxet barn. Minnena är många, timmarna är långa och känslor stora för min extrafamilj<3


Bon

Två uppställningsbilder i förra inlägget. Meningen var ju att den här bilden skulle få ta plats!


Kväll på Bon..

En sommarkväll, en stad, ljumna vindar, goda vänner..


Min mammiga goding..

Älsklingen trivs bredvid sin matte i kökssoffan. Han är min prins!


Frulle på en tisdag..

Sommardag och solen skiner! Jag tycker alla ska tänka på hur gott livet kan vara. Idag började jag dagen med en promenad och sen bakades frukostbullar. Frukost är klart dagens bästa mål! Första koppen kaffe, öppet fönster och hela dagen ligger framför med strandhäng. Jag ska pussa lite extra på min man och planera för en minisemester. Det får bli något litet då andra planer slogs undan. Livet är oförutsägbart.. Sen har jag längre resplaner inför hösten, det är bara en handbollsspelande man som ska komma loss. Men det krävs en solig, glassig, romantisk semester så att vintern inte blir lika lång. Ååå om vi hade kunnat åka till Thailand igen. En sån lycka.. Men det finns andra härliga platser som man inte behöver stanna på lika länge. En resa till Thailand kräver minst två veckor. Nu ska jag borsta det nyduschade håret, smörja in ansiktet med solskydd och packa bikinin. Osminkad med klänning åka till havet.. (inlägg från imorse som inte ville fastna förrän nu)


Middag hemma med vänner..

Idag har vi gjort Göteborgs butiker och jag har köpt både en anorak från Filippa K och en stickad klänning med knappar i ryggen från Custommade. Sen ett par dagar tillbaka är jag också stolt ägare av en ny acnekavaj så det känns som om jag har laddat upp inför hösten. Ikväll äter vi middag hemma med våra vänner.


Familjen och cocktails..

Igår åt vi middag på restaurang Familjen, vi var en sväng upp till Bar himmel, förbi Farellis och sist Lounge där jag och L tacka för oss. Min rygg har varit kass ett par dar och jag blir lite begränsad. Har aldrig varit en människa som haft ont eller haft skador, varit lyckligt lottad och lyckligt ovetande om hur jobbigt det faktiskt kan vara. Så nu har jag lärt mig att sluta tänka "skärp till dig" om människor som har ont. Nu tänker jag, stackars dig men försök bjud till;) det var god mat och kladdkaka som efterrätt. Jag gick nöja mig med en appel martini. Min värkmedicin satte stopp för fler. Men sommarkänsla var det! Göteborg är en härlig sommarstad.


Klipporna..

Igår på dagen fick vi ett par välförtjänta timmar på klipporna. Kaffe, bullar och frukt i fikakorgen. Musik och en badsugen hund. Bosse däremot är rädd för vatten.. Kanske ogillar kallt vatten lila mycket som husse och matte? Tacka vet jag 25 gradigt turkost hav..


Finbesök:)

I förrgår kom våra vänner från Karlstad på besök för att stanna några dagar.Mysigt! Vi njuter av god mat och dryck, vilket första kvällen bestod av en meny på moule frites med prosecco till varmrätt och citronmousse med vit choklad till efterrätt.. Matbonansan ska fortsätta dagarna långa. Livet kan vara mysigt även om det är upp och ner.


Fina vänner och tröstande ord..

Även i motgångar så gäller det att se vad man har som är bra i livet, eller helt enkelt bäst. Jag har en oslagbar man och oslagbara vänner/familj. Den kärlek och omsorg som omsluter, tröstar, känner med, och vill allt väl. Den kärlek känner jag från mina nära och kära. Tack för fina kommentarer i bloggen, men också ALLT annat ni gjort. Det är ni som får mig att se framåt, ni som gör att vi har saker att se fram emot. Här kommer en liten fotosession med inte alla men några av er. Ingen glömd även om bilden inte dyker upp!


Bästa och värsta sommaren..

Det är svårt att blogga när livet är upp och ner. En blogg kan man ha till mycket men min är inte en blogg som delar alla delar av mitt liv, utan den lättsamma sidan. Precis som för många. Jag tror det är få som inte paketerar det som skrivs och läggs upp. Jag tycker om alla mina läsare och det är kul att se de besökare som troget dyker upp varje dag. Men jag kan omöjligt veta vilka ni alla är och det är en öppen sida. Så därför får jag helt enkelt bara skriva att livet är tungt nu, hoppas på respekt och att ni läser vidare när livet ser ljusare ut. Kram


Tillsammans med H kommer jag att kunna le igen..


Middag på NH5 med fina vänner.

Jag åt anka med risotto, H åt räksmörgås, L åt oxfilé och K åt moule, en fransk musselrätt. Det var god mat och dryck, härlig inredning och havet som utsikt. Nu har vi precis kommit till Grebbestad och ska vara här resten av veckan. Vi ska gå på GT-karnevalen idag, koka flädersaft, äta makrill, fiska och gå skogspromenader.


Dag med släkt och kväll med vänner!

Nu sitter vi i bilen på väg till faster, kusin och kusinbarn. Hinns det med ska vi över till Skaftö och hälsa på farmor. Ikväll har vi beställt bord på NH5, nya restaurangen i norra hamnen. Än så länge skiner solen och jag hoppas den håller i sig!


Mys på Smögen

Idag har jag varit med mina gosiga på Smögen hela dagen. Fikat och suttit i solen. Planerat semester vilket lutar åt Visby och Gotland nu. Innan vi åkte hem fick jag köpt en liten present för ikväll ska vi till min killkompis och hans familj. Inte träffat deras pyre än men ikväll blir det av.


Afton skön..

Igår kväll tog vi cyklarna och körde längs bryggrundan. Så mysigt att få lite egentid då vi har släkt och familj runt oss hela tiden. Det är härligt men ibland påfrestande, min lilla pappa kan få för sig att väcka oss klockan 01 för en pratstund eller varför inte runt 8 tiden på morgonen.. Det finns enligt han alltid spännande samtalsämnen som hur dagen varit, vad vi ska äta till frukost, lunch eller middag. Om vilken soffa han ska ha i sitt nya uterum eller om mattan behövs köras med högtryckstvätten. Mysigt men ibland tar det lite energi, vi fick fyllt på igår med cykeltur och filmkväll.


Acneklänning..

Idag på visiten vid Lysekils torg så provade jag en tunika. Min mamma blev kär i den och såg till att den blev min. Vit, med mycket volym och volang. Blivit förtjust i vita kläder den här våren/sommaren. Byxor, tjocktröjor, blus och klänningar. Ett nytt köp var acne-klänningen på bilden. Och på Tara i Arkaden ligger en söt vit sak och väntar.. Kan jag försvara ett sommarköp även om vädret inte tillåter? Sen provade jag en vit Busnel-kofta idag. Men den behöver jag tänka på lite till.. Om inte H ser till att beställa en resa utomlands så kanske den får hamna som inköp från semesterkassan. He he he..


Glass i stora lass.

Vi har det mysigt och vi äter gott. Än så länge har inte semesterfriden störts av att H ska arbeta, utan vi njuter av kusten och kommer så att göra några dagar till. Men jag börjar på allvar ge upp hoppet om ett soligt sommarväder. Dags att börja kolla efter resor, Grekland eller sardinien i Italien? Någonstans bär det av..


Semester i Lysekil..

Började dagen med J i Göteborgs vackra skärgård. Vi fick mysiga timmar på klipporna med fika och prat. När klockan var efter lunch hämtade H mig, han hade packat bilen och vi körde till mitt älskade Lysekil..
 

Lounge 10 år

 
Göteborg, sommarkväll, vackra människor, bjudmat och dryck. Lite så kan kvällen igår sammanfattas.. Jag njuter till fullo av varje dag på semestern.

Blogg utan bilder..

När blogg.se app inte fungerar blir inläggen desto färre. Nu trassla jag mig in på den vanliga hemsidan från mobilen men där går tyvärr inga bilder att ladda upp..
Men jag är envis och när min lilla pappa kopplat tillbaka elen så ska det bloggas från datorn. Var så säker!

3 juli kvällen..

Igår kväll åkte H och jobbade och jag tog det lugnt här hemma, men en promenad med Bosse fick mig att snabbt komma på andra tankar. Varför sitta hemma se "Allsång på Skansen" och "Morden i midsomer"? Om jag gör det fantastiska sommarkvällar vilket Sverige brukar snåla med, ja då får jag helt enkelt skylla mig själv att jag klättrar på väggarna de regniga. Snabbt bytte jag om utan större ansträngning och åkte in till stan för att möta upp K och T på Storans uteservering.
 

Tisdag 3 juli

Sol, sommarkänsla och en lunch hos V. Givetvis åt vi grillat, både H och R går igång starkt av att tända elden och se de saftiga köttbitarna gå från lätt dallriga oxblodsröda till fasta med en jämn grillyta. Det ska glazas, saften i köttet ska bindas in och det ska gärna testas nya marinader. Det tillhör att jag och S får våra kängor att köttet aldrig kommer att räcka, helt enkelt för snålt tilltaget. Ändå har det ALDRIG hänt att vi lämnat bordet fortfarande hungriga, snarare motsatsen vilket vill säga proppmätta. Jag och S förklarade att det skulle vara en lunch i all enkelhet.. Vet inte om det landade hos grillmästarna.
Kommer sakna familjen V som åker norr över för några veckors semester. Vi får helt enkelt se till att underhålla oss här hemma på bästa sätt. Det innebär Lounges 10 års jubileum som jag ska gå på med tjejerna ikväll!

Gårdagen..

Det hanns inte med att blogga igår, jag och H åt en lång sen frukost och efter det kom J tillsammans med M och hämtade mig. Vi åkte till Kungsmässan och hann besöka tre butiker på tre timmar ungefär.. Effektiva? Nej det kan man inte kalla oss! Vi hade tänkt hinna med Freeport men vi skulle hämta I efter jobbet därför fick vi skjuta på det till en annan gång.
Efter vi hämtat I åkte vi och handlade till grillningen, sen hade vi underhållande och härliga timmar hemma hos M. En sak som är säker med de här tjejerna är att underhållningsvärdet är stort, replikerna är rappa och det finns en clown i var och en. Är väl därför jag ser ut som ett flabbande mångo på bilden!

Fler bilder från den härliga gårdagen!


Vackert bröllop!

Igår var en enastående dag och kväll. Bröstet vibrerade av känslor som rördhet, glädje och kärlek. Våra vänner som stod brudpar var så vackra och alla gäster var så glada. Jag älskar bröllop både för att jag tänker tillbaka på mitt och H:s men också för att det är en dag i kärlekens tecken. Sen är ett stort plus den goda maten! Allt var gott igår men pricken över i:et var bröllopstårtan. Mmm! Det kommer lite bilder, men jag uppdaterar med fler senare då vi nu ska åka till Sävedalen på fika hos svärisarna.

RSS 2.0