Friday funday och lördagsmys


Igår såg vi till att roa oss med en tjejfest. Det var verkligen länge sedan sist, så länge sen att jag knappt minns när vi fem satt hemma med vin, snacks, laddade för en utgång. Själv åkte jag hem lagom till midnatt och flickorna fortsatte sin kväll på Avenyn. Det var skönt att komma hem efter en kväll med mycket skratt i magen, lika skönt att vakna imorse tidigt och laddad för en mysig lördag med min älskling. 

Det har varit så många lördagar H varit iväg till Skåne för matcher så de lördagar vi haft tillsammans denna höst är lätträknade. Men idag har vi tagit igen, vi startade dagen med morgonpromenad och sen bakade vi scones och åt en lång frukost. Vi har därefter handlat, adventspyntat och lagat god mat. Nu myskväll! 

En fredag med adventsfirande..

Började dagen kl 7 på Le pain, frukostmöte med kära kollegor. I den alldeles mörka morgonen satt vi och åt en stadig franskinspirerad frulle. Därefter gick vi till kyrkan och fick njuta och jag menar njuta av en härlig adventsgudstjänst. 

Nu ikväll väntar tjejfest. Jag ska styla upp mig och om en timma möts vi hos L. Nice! 





Nytt jobb, ny lya, ny vår..

Det händer mycket, och därför har bloggen inte blivit prioriterad. Det tycker jag är såå tråkigt. För jag älskar att blogga! Framförallt när jag kommer ihåg att ta bilder. De senaste dagarna så har jag träffat fina vänner. Fått lite mer klarhet i hur min vår kommer att se ut på jobbfronten och bestämt när flytten till nya lyan blir. Vi har fått klart vilka som blir nya hyresgäster här i lägenheten. 

Ikväll är det exakt två veckor tills vi sitter på flyget till London. Känns lyxigt med lite semester mitt i allt annat. En välförtjänt paus. Där ska kameran hänga med i högsta hugg och underkläder från Victorias secret inhandlas!

Julmarknad på Tjolöholms slott.




Idag åkte H på match i Åhus och jag åkte med vårt helgbesök på julmarknad. Jag, mamma, C och brosan smakade på korv, ost, glögg, sylt, ostkaka och massor av godsaker. Vi hälsade på tomten och försåg oss med julklappar. Det var en riktigt underbar rejäl marknad! Förra året var jag och H på Gunnebo, vilket var mysigt men inte alls i samma klass som Tjolöholms. 

Nu är jag redo för jul! Och flytt. Även om den dröjer till månadsskiftet jan/feb. Vi bestämde oss att ta flytten lite senare för att verkligen kunna njuta av julen och inte stå med kartonger och städning i mellandagarna. Imorse var vi förbi bygget, de hade förberett för kakelsättning och satt in spottarna i badrummet. Annars var det fortfarande en byggarbetsplats, så just nu lockar det ändå inte att flytta in i byggdammet. Men tänk när det står klart om några veckor.. Då kommer flyttnerven vibrera.. 

Fotbollsfiasko..

Två intensiva dagar med arbete långt in på kvällen.. Igår efter jobbet åkte jag direkt till L för att mysa med tjejerna, äta pizza och se på den efterlängtade fotbollsmatchen. Det är sannerligen inte ofta jag går igång på fotboll och jag förstår varför -jag blir så besviken. Fy vad tråkigt!
Men vi hade det mysigt och planerade för en tjejkväll två veckor fram i tiden. Det var längesedan vi körde en utgång men nu ska det bli av. 

Idag är jag ledig och nöjd för det. Jag ska jobba en liten stund hemifrån men annars blir det lite pyssel i hemmet och promenad med Bosse i solen. 



Möte med bostadsrättsföreningen.

Träffat nya grannarna. Trevliga personer och mysigt med bara några få grannar. Det blir intimt och man har möjlighet att göra det lilla extra med vårt gemensamma hus.

Idag togs beslut om vår relaxavdelning och övernattningslägenheten. Ser fram emot att klättra i morgonrocken med H och bege oss ner till vår relax för en fredagsbastu. 



Hundsällskap och solig promenad..

Igår blev det  mys med hundarna. Jag var hundvakt åt fina Noelle. Myste gjorde jag även med härliga S och twinsen. 

Jag börjar längta riktigt mycket efter flytten. Jag, H och Bosse tog en promenad efter lunchen i den härliga höstsolen. För att hitta nya promenadslingor så åkte vi till Sävedalen och gick där. Kände in vårt blivande område! 



Kakelval..

Vi har hittat rätt. Det är märkligt hur man när man väl står vid produkter dras åt ett håll och då bara får lyssna på magkänslan. Jag har haft två olika "linjer" som jag funderat kring. Nu landade jag. Det blir ett lite ruffare val.. Kan inte nog vänta på att få visa resultatet. 

Till sovrummet hittade vi en rosa tapet. Den känns mysig..





 

Köksinspiration..

Myresjökök och vi har nu sett ut vilka handtag vi ska ha. Nästa steg är att se på kakel och det ska vi ägna en stund åt imorgon. Ja imorgon ska faktiskt både kakel och tapeter bestämmas! 

Det är öppen planlösning men på en liten vägg skulle jag vilja ha en vit tegelstensimitation. I sovrummet får det nog bli rosa. Vi saknar båda den underbara rosa färg som vi hade i vår förra lägenhet.. Men vi vet först när vi varit i butik. Kan bli en ljus mullvadslila färg också.








Nu inspirationsbilder, imorgon beslut! 

Snart flyttar vi!

Idag skrev vi på våra papper för vår nya bostad. Vid årsskiftet blir vi Sävedalsbor ! Det känns kul, härligt, spännande och läskigt på samma gång. Men jag tycker också alltid att förändringar ÄR läskiga. Sen när det är genomfört då trivs jag som fisken. 

Vi kommer att minska lite i yta, vi är bortskämda med en lägenhet på närmare 100 kvm men nu blir det lite mindre. Dock är allt mycket bättre! Så som nyproduktion, uteplats, fräscht, öppen planlösning, relaxrum i källare och mycket därtill. Sitter i skrivande stund och tittar på kakel till köket.. Sen är det tapeter och lite annan köksinredning. Just nu går mina funderingar åt två håll, ett kakel i cementkänsla alá lite industriatil eller en glammigare mosaik. Möjligtvis i kopparimitation.. Svårt men kul! 

Så min bloggtorka har helt enkelt berott på bostadsbeslut;) 



Birthday-friday-party



En härlig födelsedagsmiddag för O igår. Trattkantarelltoast, saffransrisotto med kummel och rödbetor och avslutningsvis en födelsedagstårta av den bättre sorten, frozen blåbärscheesecake! 

Det är så gott att få stänga in sig i ett trevligt sällskap mitt i novemberkvällen för lyxig mat och många samtalsämnen. Inte blir det sämre när man får lov att fira en fin vän!  

Fika i novemberregn



Jag och underbara K förenar nytta med nöje och träffas för en fika på stan. Bosse får följa med och jag älskar det nygamla fiket vid Domkyrkan som låter människans bästa vän få vara med! 

Ingen bot och bättring..

Dessa dagar av bloggtorka.. Jag kan inte lova bot och bättring för just nu är inspirationen obefintlig. Just nu diskuterar jag nya spännande projekt inför våren, eventuellt förändring i arbetet men mer än så kan jag inte säga. Jag är novemberblek, i behov av att gå till frisören och skulle vilja ha ett par nya snygga boots med rätt höjd på klack. 

Ikväll består middagen av kebab (som det brukar bli på mina matdagar) H levererade kokt torsk, potatis och äggsås igår. Mumma. Jag däremot levererar hämtmat. Så ser livet ut och blir det mer spännande lovar jag uppdatering. 

En helg av återhämtning..

Vi kom till Grebbestad igår eftermiddag, det är skönt med ett miljöombyte. Det har slitit lite på mig den här hösten, efter en tuff vår, sorgen och sjukskrivningen och sen en ny tjänst. Det var/är klokt att bara jobba 80% den här hösten, det är svårt att vara tillbaka helt efter allt som hänt. Det tar tid.. 

Ibland är det svårt att veta åt vilket håll man ska gå, alla tycks hela tiden kämpa efter mer. Även vi.. Jag kan vara rädd för förändringar, men det handlar också om inställningen -Varför förändra något som är bra? Trots den sorgen som finns med mig så är jag nöjd med livet, möjligheterna som finns, tiden som kan ägnas åt min älskade man, familj och vänner. Att ha möjligheterna till fantastiska resor, ja allt det där. 

Som jag skrev igår drömmer jag/vi om ett hus. Men jag är så ambivalent, ena stunden vill jag satsa och köpa boendet som också innebär vissa livstilsförändringar. I nästa stund är jag nöjd eller feg. Det är ju så bra allting.. 

Men någon gång ska man våga, det gäller ju inte bara att på allvar ge sig in i husoceanen det gäller fler saker i livet.. Att våga igen när saker har gått fel är inte alltid det enklaste. 

God morgon.,

En ledig fredag, ett drömhus, en fika i Askim, en helg i Grebbestad. Ungefär de tankarna varvas i mitt huvud. Än så länge har jag inte gått upp, inte mer än för att hämta frukost till sängen. Nu ligger jag och kollar Nyhetsmorgon, alltid lika underbart program. 

Igår satt jag med ipaden och bestämde inredning till det där huset.. Tänk om det kunde bli vårt. Är det meningen så är det.

Bloggar från Grebbestad i helgen. Ha en härlig fredag! 

(Missa inte Skavlan ikväll som gästas av "Ängeln på Malmskillnadsgatan", Elsie är fantastisk se och ni förstår..)



RSS 2.0