Lördagmorgon.

Hebbe vaknade första gången vid 04.40 och jag blev glad för min sovmorgon?! Sista tiden så vaknar han strax efter 04 och det är ett kämpande att få honom somna om. Försök med att bära, vagga, sjunga, bara lägga ner och sen gå igen med ett godnatt, ge välling.. Ja det känns som vi försökt allt. Ungen är pigg någon timma om han inte skulle få amma.. Då har han lättare att somna om. Oftast blir det strulsömn i sängen mellan mig och H till 05.20 (då H:s väckarklocka ringer) och sen är det viljornas kamp till stax efter 06.00 då Hebbe oftast somnar om och sover ett par timmar innan vi startar dagen. 
Ibland är jag arg kl 04.. Ibland gråtfärdig,  ibland går det ganska bra, oftast har jag tunnelseende och ser inga gråskalor - typ "Ska det alltid vara såhär!!!?" 

Men nu har jag kört en kopp kaffe av Nespressos starkaste sort och det känns ganska härligt ändå. Hemmet är nystädat, vi hade en mysig kväll igår jag och H med riktig lyxmat, om någon timma kommer mamma och C som vi senare idag ska köra till Landvetter. Deras resa går som vanligt - till Thailand. Jag är avundsjuk, de var där precis innan jul och nu åker de igen så nästa gång de packar väskan dit står våra också färdiga och vi åker med! 
Andra positiva saker att tänka på och se fram emot till morgonkaffet är att jag ikväll ska på tjejmiddag med lite lyxiga drinkar, sköna samtal och vackra kvinnor. Jag har också en helt övergo bebis och denna veckan har vi gjort så mycket mysigt. I tisdags var vi i kyrkan på babycafe, i onsdags åt vi lunch med kollegor, i torsdags bjöd M och M på suuuupergoda tapas, lek och sällskap och vi avslutade veckan här i Sävedalen med mamma/bebishäng hos "grannarna". Hur lyxigt är det inte att vi ett stenkast bort har tre mysiga mammor och bebisar 8-10 månader att hänga med!? 

Ha en fin lördag blogg och läsare! 






Hebbe med sina tre ladies.. 

En ny vecka..

Jag vill ha vårväder, sol och milda temperaturer. Det må vara februari, bara februari men jag är så trött på detta grå regn och ruskväder. Februari har mer eller mindre sprungit iväg med Stockholmsvistelser och roligheter. Denna helgen hann vi med både 30-års skiva, mellomys och middag hos vänner, långpromenad på stan, pomp de Lux -kväll, simskola och Bossemys.

Bildkvalitén har mer att önska men det får bli vad det blev av de senaste dagarnas försök till att föreviga ögonblicken. 

Mellomys hos Vilahamn.. 

Snyggaste badbrallan..

Största leendet...



Pomp de Lux.. 



En februarisöndag 2015


Imorgon får jag med ett inlägg försöka summera vår helg som har innehållit mycket skoj, mycket vänner, den har känts lång och avslutades med att solen tittade fram. 

Västnytt - vår historia

Jag har ju glömt länka till inslaget som Västnytt gjorde om Herbert och vår lilla familj. Det är verkligen konstigt att se sig själv i rutan, jag kände mig inte bekväm under de dryga tre minuterna som jag behövde både höra min röst och uppmärksamma diverse manér.. Men det är väl som det mesta som gäller en själv, man dömer sig själv hårdast och synar alla sömmar. Varför ska vi alla vara så tuffa mot oss själva? Det gäller inte bara ett inslag i tv, det kan lika gärna vara hemmet, jobbet, kroppen, att räcka till som mamma, fru, vän, syster eller dotter.. Ja ni hänger med - allt sånt som vi lyckas klandra oss själva för att vi inte presterar nog i. 

Nog om det för denna gång. Här är länken: 
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vastnytt/herberts-hjarta-gav-upp




Längtan i dubbel upplaga..


Vårkläder, vårlängtan och veckor som bara springer iväg. Det är så dubbelt, jag både vill att tiden ska gå fort så det snart är sommar men samtidigt långsamt så inte min föräldraledighet tar slut. Det känns galet att Hebbe blir 10 månader nästa vecka. Min plutt, skatt och älskling på jorden. Han som senaste 1,5 veckan gjort mig tokig då han vaknar kl 04 varje morgon... Min våta dröm just nu är en sovmorgon. 

805 Million Names

Min fina vän L, inte nog med att vi fick låna hennes lägenhet i helgen då hon var i Paris. Där åstadkom hon stordåd!! De drog det i land!! Hemlighetsmakeri och mycket, enormt mycket arbete. Är så stolt över mina älskade vänner och idag extra stolt över Lotta ❤️
Följ länken nedan...

http://youtu.be/wDJjcL9Ya4c

Mina fina vänner som gjorde vår helg.. 


Familjehäng och skämskudde i Stockholm..

Vi har haft ett par mysiga dagar i Stockholm där vi ätit magiskt god mat, promenerat, shoppat, fikat och myst. Vi tog X2000 upp och det är smidigt som tusan att ta tåg med bebis. Nära till byte, lätt att underhålla, fixa välling, fika, sova, busa och gosa. 

Det funkar inte lika bra att ha Hebbe som resturangbebis längre.. Eller iallafall inte som sovande sådan. Han vill vara vaken, med och han visar när han är uttråkad. Så livet anpassas därefter med lite snabbare middagar och lite tidigare kvällar. Det viktigaste är att få känna på utelivet, smutta på ett glas bubbel och äta gott utanför hemmets väggar. 


Väl hemma idag igen så hade vi simskola på programmet och Hebbe tjöt av glädje när han märkte vart vi var påväg. Idag genomförde han sitt första dyk! 

Sist men inte minst så träffade vi min bästis som är som min syster.. Vilket gör sig påmint i minitexten om min lilla skämskudde som kommer nedanför... K skämmer bort Herbert med massa presenter varje gång de ses och även om jag säger till att det inte behövs så kommer hon med sina generösa och fina paket. Gulligt och jag blir ju givetvis minst lika glad som Hebbe. 


Okey nu till skämskudden. Den är på mig! Jag har visst gjort bort mig. Offentligt. Hade inte koll på det själv men jag har gjort ett big NO NO och min Sis har talat om det för mig.. Så här ligger det till, jag har lagt upp en riktigt pinsam bild på Instagram. Jo.. Såhär i efterhand så kan jag väl se att den inte var så genomtänkt. Men till mitt försvar så var det en bild som skulle vara till pepp för mig själv, jag kommer ju inte igång med någon systematik i min träning. Om jag ens kommer mig för att träna :( Så jag tänkte att sporrar jag mig själv med en instabild så kanske jag blir motiverad att bli mer vältränad. Bilden är i mina ögon ingen utmanande, inget fördelaktigt ljus, snygg posé eller snygga träningskläder som sitter som de ska på de rätta ställena. Det är ett par gamla bruna leggings och en urtvättad träningsbh. Osexigare kan det
nog inte bli. Det är ingen brunbränd kropp som visar muskler utan ganska utammad kropp med tråkiga armar och otränat axelparti. Visst jag kan ge min mage en kram för att den dragit ihop sig men tro mig, efter en kväll framför tv-n med mycket godsaker så håller inga "inre magmuskler" inne tarmar längre -jag ser ut att vara i vecka 20 typ.
Men jag har fått min varma fisk och förtjänade den med säkerhet! Nu går jag lite rosig om kinden och tänker var mitt uppsåt med bilden något annat?! Ville jag på ett omedvetet plan få höra snälla och peppande ord? Kanske, men inte vad jag tänkte medvetet i så fall.. Tro mig då hade jag ansträngt mig betydligt mer att skapa en bild som levererade mer kvalité. Men Sis har nog rätt, och det är viktigt att få en tankeställare - vill jag vara en borttappad nybliven mamma som söker insta-bekräftelse? Eller kanske snarare vill jag uppfattas så? Svar Nej. Så skämskudde och tankeställare till mig och tacka vet jag för att säga det man tänker och tycker. Ibland är det jobbigt att höra men ibland är det också väldigt omtänksamt. 




Nu ska jag låta soffan omfamna denna trötta otränade kropp;) På återseende!! 


Tillbaka till huvudstaden..

Imorgon bär det av för familjen och innan jag uppdaterar om det så bör jag få skrivit några rader om helgen som var..: 


Underbart väder, kallt och soligt på samma gång vilket inbjuder för promenader och selfies;) 


Dejter med mystiska män.. Eller snarare ett kärt återseende av barndomskamraten T som följde med mig och K ut i Stockholmsnatten. 


Världens bästa Sis som imponerar och inspirerar. Här med ett grönt te vilket bestod av varmt vatten med ingefära och mynta. Jag är inte riktigt där med den här rawfoodgrejen så fick bli bulle och latte. Så någon varm vatten kommer jag inte hoppa på - däremot de frukostvanor som K levererar. Supergott och mycket plock från grönt, bär, kvarg, frukt, frön, nötter mm. Hade jag fått bestämma hade jag alltid ätit frulle hos K. 


Lyxig vinlunch - Min bästis kan ställena och lät mig få en gudomligt god lunch! 

Så.. Nu fick jag skrivit några rader om min egna Stockholmstripp. Imorgon blir det VÅR gemensamma. 

Liebling lunch

Ett underbart lunchsällskap och kärlek med pussar i massor. Idag tog jag och Herbert oss in till stan för att möta upp E. Kollade in den sista rean och kom hem utan en enda kasse.. Till helgen åker vi till Stockholm (igen) för mig och blir det shopping så får den ske där även om jag fortsätter på min sparsamma bana. Pengar läggs just nu på god mat, små resor och upplevelser av olika slag. Jo vars.. Det kan väl hända att något som går att klä sig i kommer hem, men inte som innan föräldraledighet. ;) 





Framför kameran för SVT Västnytt


Jag har inte hunnit skriva om Stockholm och anledningen till det är att vi idag haft SVT Västnytt här som filmat lilla Hebbe (och oss) för ett reportage som ska visas på fredag 19.15! Vi fick förfrågan och om vi på något sett kan lyfta ämnet om barn som föds med hjärtfel så gör vi det gärna. Bara så kan mer pengar ges till forskning och FLER hjärtfel upptäckas i tid. Det kan rädda liv. 



Stockholmshelg och egentid..

Hemma igen efter att varit hos bästis i Stockholm i helgen. Lämnade bebis och make hemma, packade ner mina högklackade och humöret för bubbel, vinlunch och Stockholmsnatt. Mer om det imorgon, ikväll lägger vi oss tidigt framför tv-n under duntäcket. 




Hummer, försäljning och vit bil på fyra hjul.

Vi sålde vår bil idag! Så skönt att den fått en ny ägare och en liten stund efter hämtade vi ut bilen vi ska köra härnäst. Vi har vacklat fram och tillbaka men bestämde oss till slut för att testa leasing. Jag hoppas vi blir nöjda och att den håller måttet så som vår Volvo V70 gjorde. Snygg är den iallafall vår leasade vita Toyota. Och vi firar den med vitlöksgratinerad hummer! 



Viktnedgång orsakar deppiga känslor..

Hebbe har ju tyvärr varit en del sjuk i januari. Förkylning och magsjuka har mer eller mindre avlöst varandra. Trots det har det för det mesta varit en pigg och glad kille (på dagarna).. Nätterna har varit vaket och ledset. 
Magsjukan gjorde att det inte var mycket av maten Hebbe fick behålla och summan av dålig aptit hela januari är ett tapp från nästan 8 kg till 7,6 kg. 

Hela matsituationen har gjort mig så deppig. Jag har suttit som på nålar, får han behålla maten? Får jag i honom den här skeden? Bara en sked till.. 
Ja, ni förstår väl åt vilket håll det barkar.. Barn och mat - de fattar direkt galoppen och maktkampen är ett faktum. 

Vi har fått kasta om, släppa på allt som har med bordsskick att göra. Matsituationen gör vi nu så kravlös och lekfull vi bara kan. Det geggas och kletas och kastas. (Allt vad jag inte tycker om men som pedagogen inom mig säger är det enda rätta) Ingenting hamnar i Hebbes mun om inte han vill ha det där, han styr allt intag helt själv. Det tar en evig tid - Men det har gett resultat, sakta men säkert går det åt rätt håll tillsammans med att min son som är minimal i maten återfår aptiten och inte äcklas av allt som kommer in i munnen. Så välkommen till dagens frukost i bilder: 




 
Tillsammans med hans aptit har ljuset i tunneln börjat komma för mitt humör. Jag har varit så låg och ledsen, oroad och deppig. Mat som är så gott, vi som i den här familjen älskar mat. Jag som tycker mat är så viktigt och alltid ätit med oftast en enorm aptit.. Varför vill inte Hebbe? Vad gör jag för fel? Han måste ju äta! Han får inte gå ner i vikt! Är inte hans armar smalare? Nej den gulliga dubbelhakan och kinderna de var större på korten från i julas? Ät glass om du vill unge? Sylt! Socker! Grädde! Bara du äter... Sluta rör på dig hela tiden då förbränner du ju den ynka skeden du fick i dig! 
Önskar verkligen Herbert får upp glädjen för mat och ibland kan prioritera den framför att jaga Bosse, klättra i soffan eller gå ut med möblerna. 

Bröllop i dagarna tre..

Vi har verkligen haft en fantastiskt fin helg att lägga i minnesbanken. Helgen har vi spenderat på Stenugnsön där vi bevittnat vår fina vänners bröllop. Middag med bröllopssällskapet på fredagen och i lördags stod Villa Vanahem för ett magiskt arrangemang! Tack äkta makarna B för att vi fick dela dagen!!








RSS 2.0