Visst saknar man endå..

Nu när det är så ruskigt mörkt ute, det är kallt och man har en lång vinter framför sig.. då ska man inte titta på bilder från sommaren som gick - för visst saknar man sommaren lite endå! Jag älskar hösten, julen och myset i mörkret. Men dagarna är så långa på sommaren, och i en skön klänning med goda vänner på stranden är det bara såå skönt! Flera flera flera dagar i maj och början av juni låg jag C och J vid ganglet och kände solstrålarna värma. Lite färg hade vi sedan vår otippade superspontana Thailandresa en månad innan - och fasen vad härligt vi hade! Bilder tagna av C:

Klicka f�r att st�nga bilden

Lite roligare inlägg?

Det vet i katten om jag kan åtsadkomma... men lite bilder på vad jag har haft på mig idag, och lite text om vad jag haft för mig! Jo, det här har jag haft på mig :



På min första vända på stan... då jag hade med mig Bosse och gick och leta tyg till kuddar jag ska sy. Jag ville ha fårullsliknande material och det fick jag tag i! Men tyvärr inte grått som jag helst ville, men ett snyggt cremevitt... Jag gick i lite inredningsbutiker och såg ett och annat fint. Men jag åkte hem med Bosse först!



Efter att ha varit hemma en stund, käkat och legat på soffan.. åkte jensen av och thightsen på.. En varm kofta, uggs och en "pälskrage" fick vara på när jag åkte till stan en andra gång. Det var lite småkallt på min första tur..



Jag kom hem med 2 lycktor, julgranspynt (är ute i tid! älskar julen!!) och en ny ram + en vit porslinsängel som ska få vara med i jul :)

Nu ska jag snart gå ut med Bosse på en tur i mörkret och sen gotta mig i soffan... saknar min älskling som varit borta på jobb i 3 dar. Men imorn kommer han hem :)

Tråkblogg!

Ja visst har min blogg varit galet tråkig ett tag!? Det roligaste med bloggar är bilder.. det tycker iallafall jag. Men jag har varit urkass på att lägga upp bilder det senaste. MEN, jag ska ändra på det imorgon! Jag ska visa kort på vår nya möblering, på mig i jackan och i mitt "nya" hår. Och vet ni varför! -Jo för jag är ledig imorn och på fredag! OM det är skönt - FANTASTISKT!

Så imorn gäller det :)



Jag vill ut!

Har ni sett vädret ute? Det är ju underbart! Men jag har suttit inne med skolarbete hela dagen.. fast jag är nästan klar nu. Iallafall med allt som måste skrivas :) Nu är det bara en muntlig förberedelse kvar och att jag ska läsa och göra opponering på ett annat arbete. men det kan jag ju faktiskt göra ikväll.. Dags att njuta kanske :P
Till helgen ska jag och mina pojkar åka till mamma i Grebbestad, sen blir det nog lite kalas för H:s minsta lillebror som börjar bli stor nu :)

Skriver kanske senare... Kram

Mörkt tidigt..

Shit, vad tidigt det blev mörkt idag! Jag kommer inte skriva ett så långt inlägg, men kan uppdatera er snabbt. I slutet av förra veckan hann jag med att färga håret och klippa mig - blev nöjd! Jag gick runt i min nya jacka flera dar och trivdes som fisken. Jag var på handboll och tittade på älsklingen. På lördag var vi ute och åt tillsammans med R och S på Svarta oliver - goood grekisk mat! R och S åkte hem, men jag och älsklingen körde en utgång som blev riktigt rolig! men ajaj... så bakis igår :(

Idag skulle jag behövt hinna betydligt mer än vad jag gjort.. så dags att sätta igång. skriver MASSA mer imorn!


Kramar

Räkor och bubbel igår, knäckebröd idag?

Nu sitter jag och funderar på vad fasen vi ska käka när älsklingen kommer hem om en liten stund? På onsdagar är karln min alltid ledig från träning så då brukar vi göra lite extra mys, igår blev det räkor och mousserande vin. Men idag verkar det inte kunna bli något lyxigt, inte något smarrigt heller.. vi har knappt något hemma. Eller jag orkar inte ta fram köttfärs, kyckling eller lax att tina upp. Jag skulle vilja ha något färdigt, men det säger plånboken No no till..

Nå, vill ni veta hur det har gått med dom där proven? ja, det är så sjuukt pinsamt. Men min handledare vill iallafall ha tillbaka proven!?? vad han nu ska göra med dem? Och jag har nu samlat ihop alla tuggade delar i en plastficka och ska skamset gå dit och lämna de imorn eller på måndag - Jag dööör! kommer gå under jorden när jag ska lämna över den där plastfickan. Fyyy för att vara lilla mig :(


Vi hörs imorn, om jag har överlevt då!

Hur det löst sig?

Bosses verk består.. om det syns? Ooo ja! Flera av proven är bitar uppätna på.. Och det har inte löst sig än, jag har kontaktat handledaren för klassen och han visste inte hur vi skulle ta tag i det eller gå vidare. Vi skulle höras om det.. Ångesten stiger hos mig..


Katastrof!!

Bosse vår galna hund!!! Han har rivit sönder alla prov för 3: orna i historia som jag skulle rätta! Det är katastrof och får bara inte hända en lärare - vad gör jag????? hur löser jag det här? Hjäääälp!

Tillbaka till skolan.

Nu ska jag snart till skolan, alltså ingen vfu-skola utan min skola - universitetet. Jag ska bara dricka upp mitt kaffe och slita mig från nyhetsmorgon. Sen måste jag ta på mig något också :P Kanske åker nya jackan på idag :) Men det måste vara ganska kallt för att ha på sig den, den är ju varm. När jag var ute med Bosse förut kände jag lite på kylan, men det kommer ju att bli betydligt varmare under dagen än hur det var kl 7.

Stora problem för en tjej det här.. haha. Nä riktigt så illa är det inte. Kanske kan berätta om de riktiga bekymren ikväll, vi får se..


Ha en fin dag!

Magen full med Kaffe!

Godmorgon! Jag har varit vaken i 1 h ca... tagit ut Bosse och fått i mig massa kaffe så hela magen kluckar :P Det finns inte så mycket annat i magen är kaffe just nu, men ska snart plocka fram lite frulle. Älsklingen frågade så sött innan vi somnade om jag ville väcka honom med frukost, och visst ska jag göra det :) Tanken med att gå upp tidigt var att läsa och planera inför min lektion 10.40, men jag ÄLSKAR ju nyhetsmorgon på 4:an, och fastnar gärna där. Den där nyhetsmorgon får mig på gott humör och gör det så mycket lättare att gå upp! Känner ni också så?

Idag är sista dagen på Vfu-n.. det känns skönt. Men det var lite ledsamt igår att lämna Studium, de var så goa och jag fick MASSA kramar. De sa att de önskade få se mig där igen, och skulle göra sitt bästa för att få mig dit. (Synd bara att det inte finns några lediga tjänster). Men vem vet, de är verkligen underbara det där gänget.. och eleverna med för den delen! Slöjor och Yalla Yalla! Hahaha.
Men en annan dröm är att få jobba med vänner, och jag har en vän som har ett jobb - haha, hur lät det där? Ja, jag menar att jag har en vän som det skulle vara dökul att få jobba med. och kanske finns en dörr eller ett liten fönster öppet för det - kanske kanske, vi får se :P

Jag är sugen på att komma i jobb nu! Fast jag längtar mycket tillbaka till skolan, för att få de sista veckorna på lärarutbildningen :_( snyft..

Kanske lägger upp bild ikväll på mig i nya jackan :P Men det blir senare i så fall, kommer inte hem för än tidigast 17.


Kram

Slutliga Beslutet!

Ni fick i uppdrag att hjälpa mig ta beslut om jackan... Och det blev ju den röda. Till en början... Ja, jag är helt enkelt inte någon som alltid tar det klokaste beslutet. Kul väger tyngre än praktisk, och användbar tyngre än regntät. Jag har ju haft den röda hemma en vecka nu, och visst tycker jag fortfarande den är snygg, men den är inte jag på samma sätt som den blå. H orkade inte höra på mitt tjat (som pågått i en vecka) om jackorna mer, utan bad mig bestämt hoppa in i bilen så han kunde köra mig för att byta en jacka mot en annan. Nu är den blå min! Och en klump i magen har försvunnit, jag längtar tills när jag kan ha på mig den och jag har redan matchat hela min garderob till den! Det känns precis så som det SKA kännas när man köpt en ny jacka, och man ska aldrig glömma den där innersta känslan vid stora köp. Den kommer stå sig galant i snö, mindre galant i ösregn - men va fasen, jag har fått en jacka som är JAG!



(Tack underbara ni som tyckte till! Jag är jätteglad för det :)

Bums i säng..

Ja, snart iallafall.. kom nyss hem och dagen har varit lång! Jag har både varit med klass från Studium på hälsoteket i Angered och sen hela eftermiddagen på samskolan. Efter att lektionerna var slut på sam, var det möten. Hemma efter 17:OO en kortis, lite mat i magen och iväg igen. Jag mötte upp K och M och vi gick till lite shoppingmingel :) Fia som ägt fiuruzzy innan (ja hur fasen stavar man??) hade varit i Paris och köpt hem massa kläder. Så det var vipmingel med vin, snacks och shopping. Jag kom hem med en väska :p Ursnygg - love it!
Fick på något konstigt sätt med mig en pizza hem också, så vi har nyss käkat den :P

Nu ska jag slappa! pöss

Matchkväll..



Det regnar ute.. jag kom hem för ca en halvtimma sen, eller längre är det väl nu.. Men jag ska stanna kvar hemma resten av dagen och det är skönt. Jag har varit så trött i flera dar och det är gott att få slappna av ordentligt en eftermiddag. Ikväll ska jag med vännerna och se på match. Min älskling spelar :) Det var längesen jag var på hanbollsmatch så jag ser fram emot det!  
Nu har jag min gulliga lilla Bosse brevid mig, som alltid. Han viker inte en tumm från ens sida :) Han har bara varit ensam en kortis på morgonen idag så han får va hemma själv sen ikväll igen. Lill sis skulle ha passat honom, men då det blir såpass kort stund så fixar han att vara ensam ikväll. Kanske ska ha vara med henne imorn, vilket jag vet att han kommer bli störtförtjust av! Han älskar både K och lillsis.. haha.
Vår Bosse är så goooo!

Välj åt mig!

Kan någon därute göra ett val åt mig! Jag ska köpa en vinterjacka men vet inte vilken! Jag har redan köpt den ena, men är inte 100% säker.. så kanske lämnar jag tillbaka den och köper den andra istället. Det står mellan en härligt röd down parka från peak performance,ni vet en klassisk jacka med pälskrage. Eller den här:



från Acne... Den är betydligt coolare dock inte lika praktisk. Jag har gjort 2 listor:

Acne plus :
snygg!
rolig
användbar på vinter och vår/höst då det är avtagbart foder
passar till min garderob

Acne minus:
priset
ej helt vattentät
inte lika användbar i kyla och vinter
inte tidlös på samma sätt
kvaliten är osäker
har liknande jacka

Peak P plus:
varm
regntät
praktisk
snygg på ett mer tidlöst sätt
priset (bättre än acnen)
kvalitén
underbar färg
behov av riktig vinterjacka

Peak P minus:
vanlig
inte lika rolig
svårare att klä sig på ett "kul" sätt i den

Nå? vad tycker ni? Vill verkligen ha hjälp av de som läser bloggen varje dag! Jag känner mig fräsch i den röda, det gör jag verkligen.. Men den blå är mer utmärkande, och kanske lite mer jag. Fast jag behöver verkligen en regn och vindkraftig jacka! Men den är ju så grym att ha en brun väska och sköna sjalar till den där blåa.. Åååå, vad svårt det ska vara! Varför kan jag inte köpa båda??? :(


Kram

               


Så var det ny vecka igen..

Jag vill inte redan ha ny vecka! Jag vill vara ledig! Varför känner jag så för? Kanske för att helgerna springer iväg så att man inte hinner ett jota. Den här helgen som gått har jag verkligen bara njutit av alla godsaker som man kan stoppa i sig - pizza, thaimat, glass, choklad, vaniljbullar, kanelbullar, mazariner, weinerbröd, taccos och lass av smågodis -hahaha! Jag borde kanske vara med i "du blir vad du äter".. Nä vad fasen:P Jag älskar maaat!
Jag han med lite mys hos C och mys med älsklingen, men dagarna gick för fort! Jaja, ingen idé att blicka bakåt. Se framåt och vad som händer i helgen som kommer. Vilket bland annat är att vi åker till Lysekil, jag, älsklingen och brosan. Vi ska fira farmor som fyller 90 pigga år!! Jepp jepp, jag har en gammal och väldigt söt farmor:) Sen blir det myskväll i Pappas nya lägenhet... flickan från landet har tvingats att bo mitt i Lysekil från och med nu. Lägenheten ligger vid Ica, ni som vet vart det ligger. Ett plus att det är nära till K, men hon är ju ett stort minus som åkt till USA!!!! Nej, det är hon inte.. hon är underbar.. bara jag som är bitter över att hon inte är hemma och tar hand om mig ;)

Vet ni.. om veckorna fortsätter att rusa så här så är det snart jul! Bara 11 veckor kvar dit -det ni. Och efter det ska jag ta examen :))   

Lite sommarbilder..

Hemma hos C, vi ligger och kollar tv.. Passar en liten bebis på 14 månader, men hon sussar nu :) Hittade lite sommarbilder här som jag får dela med mig av! Ha en fin lördagkväll fina läsare! Kram




Egengjord pizza!

Nu har jag fixat håret och gjort degen till pizzan! Ja, jag får inte glömma Bosses assistans från golvet där han käka upp sånt som ramla ner :P Under tiden degen jäser lägger jag upp lite bilder! Först upp - Mig och BosseBoo i köket!



Degen (som fortfarande är liten men ska jäsa!) och ett gäng kort på frillan följer...



Det är helg!

Jisses vad fort den här veckan gick - och gissa om jag är nöjd för det! Jag har slitit som en liten blå för att ta mig igenom alla lektioner, läst, planerat, strukturerat, göra en röd tråd, och läst igen. Nu kom jag precis hem efter en promenad med Bosse i ösregnet, han vägrade att gå så stundtals så jag såg ut som någon som drog en leksakshund bakom mig. En leksakshund iklädd röd regnjacka.. Men när han fatta att vi var på väg hem igen, då gick det undan!
Nu ska jag fixa iordning mig i håret, ja jag ska inte göra något speciellt mer än att baka deg till vår hemmagjorda pizza efteråt. Men jag gör håret fint för att det är kul att vara lite extra fin när älsklingen kommer hem OCH för att det mest legat i en tråkig snebena eller tofs hela veckan. Jag orkar bara inte göra fixa frissan på morgonen!

Kanske lägger jag upp en liten bild på håret om en stund, om det blir bra.. och om jag kommer ihåg :P Ikväll är det IDOOOOL! Även om jag gillar det som sjutton så finns det ingen som gillar det så mycket som en vän till mig, haha. Hon vill nog vara anonym så jag väljer att kalla henne C;) Men förr i världen satt hon och sjöng stenhögt till varje låt, hon gillar att sjunga också. Sen höjde hon volymen så öronen nästan blödde.. smärtsamt men underhållande! Hahaha

Kram!


07.30???

Vad hände med att jag stängde av klockan och struntade blankt i att gå upp? Ingen fara idag iofs, jag ska inte vara iväg förrän till lunch. Men jag har ju planering att göra och områden att läsa in mig på... Idag ska en samordnare vara där och bedöma mina insatser i klassrummet också :S Borde ju göra mig hyperstressad och att jag redan var färdig med lektionsupplägget, men icke..
Det är väl dags att ta fram böckerna nu, tiden går så fort på morgonen oavsett om man är ledig eller går i skola/arbetar, håller ni med om det?
Nu ska kaffet bryggas och frukosten tas fram, får bli en snabbis till frukost. Vet ni vad, igår testa vi nya våffelgärnet för första gången till kvällsmat - snacka om gott!!! Våfflor, sockrad grädde och hallonsylt - MMmmmm.


Kram på er!

Hälften är gjort..

Redan onsdag - Sååå skönt! Nu är snart halva veckan gjord och det är närmare helgen, som jag längtar ihjäl mig efter, för att jag vill vara ledig! Och jag vill träffa mina vänner såå...
Jag ska snart fixa iordning mig och gå till Samskolan och hålla i lektion idag igen, har suttit hela förmiddagen och planerat, läst omvartannat. Det som glädjer mig extra idag är att "Bonde söker fru" sätter igång idag igen! Det är ett topp 1 program! Patetiskt va? Att jag redan längtar efter tv-kvällen, inte mycket till liv kanske. Men å jo, det går nog nästan inte för någon att förneka hur gott det kan vara att ligga och blänga på den där burken:P
Men först ska jag till Sam, sen ska jag och älsklingen åka och köpa mat till Bosse, gå en promenad med Bosse, efter det laga middag och sist - TV-n!

Hörs kanske ikväll!
(förresten, jag köpte shepherd uggs förra veckan och de är grymt sköna, och gulliga med ;)

image356

image356

Inte piggare..

linda 51.jpg

Jag var lika trött idag... hur ska jag göra för att få tillbaka energin? Tur att jag har mina älsklingar, H och Bosse är verkligen guld för mig. I Söndags tog H hand om mig som en prinsessa, jag behövde inte resa mig ur soffan. Han lagade mat, hemmagjorda hamburgare - supergoda! han hade bakat så jag mumsade kakor och låg bara under filten och blev omhändertagen:) Jag ska ta hand om han sen när han kommer hem, ska laga mat och tända massa levande ljus (som vi iofs har nästan varje kväll) men man tröttnar aldrig. Men först har jag läsning att ta tag i... om orken bara funnits! Får tvinga mig...
Jag vet en sak uppepå allt som skulle ge energi, att få umgås med mina fina vänner:) lördag kanske... ja, vi får hoppas på det.

Kram

vecka 41..

Ny vecka med nya tag.. Men så trött som jag var imorse - USH! Det var bland de värsta tänkbara mornar.. så skulle jag ha lektion om förhållningsätt i psykosocialt arbete. Fick ta en tidig rast efter att jag gått introducerat och gått igenom självbildens betydelse i arbete med människor.. Sen var jag mer på hugget, och jag är som helhet nöjd med lektionen jag hade. Men nu ska jag bara slappa här hemma, kanske så uppdaterar jag er med lite shopping från förra veckan senare. Annars kommer det imorn ;) För det är grymma grejer;)

Hoppas jag kommer få tillbaka lite energi under den här veckan, om inte så borde det härliga vädret ge energi! Kram

Rygglösa klänningen..

Nu har jag kommit hem efter en lång dag. Hade lektion om Franska revolutionen precis innan jag gick hem, och den gick bra. Nu ska jag sitta och planera för morgondagens lektion som är Amerikanska revolutionen, jag vet omvänd ordning men det är inte samma klass:) Dags att lägga upp bild på klänningen jag skrivit om några gånger! Efter det ska jag sätta på kaffe och läsa om allt som hör Amerikanska Revolutionen till...;)



En liten vit lapp där bak som är bortplockad nu ;) Gulligaste Bosse gillar klänningen han med, ligger och spanar i soffan..

 

Sommarbilder..

idag har jag hållt i lektion om slav- och triangelhandeln över atlanten. Nu är jag riktigt trött.. direkt jag kom hem så stack vi och storhandla -fördelen med det är att vi har proppat med god mat! Men jag ska snart förflytta mig ur min liggande ställning här i soffan för vi ska till R och S. De ska bjuda oss på mat och så ska vi se Sex and the City filmen - jag längtar!! Perfekt kväll för långfilm, och när man är så här slö är det gott när andra pysslar om en och gör mat. Vi missar "Oskyldigt dömd" men den går ju i repris. Nu längtar jag bara efter att sitta vid dukat bord och snacka skit med våra vänner:)



RSS 2.0