Ett år tillbaka..






Idag för ett år sedan åkte vi till det här fantastiska stället! Miami. En dag som denna när regnet öser ner och blåsten viner i fönstren känns det långt borta. Men då gäller det att pigga upp minnet med soliga och roliga bilder! 

Det var en fantastisk resa med min älskling. Jag skulle inte tacka nej till några semesterdagar i ett soligt USA just nu. Nu går vi in i november, en månad då jag för ett år sedan hade miamibränna, blev gravid med Stig och fick ett nytt jobb. Konstigt hur lika men ändå annorlunda livet kan vara ett år senare.. Är det någonting jag lärt mig så är det att man inte kan räkna med något. Livet har sin egen väg och man får rustas i den och inför den. 

Även om regnet öser ner och jag får stå ut med ett blekt fejs så njuter jag av att jobba sista dagen innan vi får några dagars ledighet och mys i Grebbestad. Det ska ätas galet mycket hummer!!

En arbetslunch..


Jag är lika nöjd varje gång det finns möjlighet att äta lunch ute. Idag var en sån dag och imorgon likaså! Idag Allum och imorgon City. Novemberlov är härliga att arbeta på! 

Bosse har tjejbesök..


 Vi är hundvakter tills imorgon, Bosses kärlek Noelle är här och han är lycklig.   
 
I höstrusket har vi tagit en promenad, förbi kyrkogården där vår Stig ligger. Det  är fortfarande lika konstigt, hur nära han är våra hjärtan men hur avlägset det känns att stå och se på platsen han ligger. 

Imorgon ska jag ha morgonbön på jobbet. Hela veckan har det funnits två ämnen som cirkulerat hos mig att ta upp på samlingen. H fick hjälpa mig att bestämma och han valde ämnet tacksamhet. Det är så märkligt hur något så hemskt som att förlora sitt väntade barn kan skapa en känsla av tacksamhet. Till en början var vi bara arga, jag kunde inte vara tacksam för någonting och jag kunde inte förstå vad min tro var till för. Varför har jag gått och dragit runt och räknat med den hela livet? 

Det tog sin tid. Och jag förstår mer varför.. Självklart inte varför vi förlorade Stig. Det kommer nog att bli min första fråga när jag kommer till himlen. Men jag förstår varför jag har en tro och jag har märkt att frågan varför är inte lika viktig. 

Det finns någonting annat jag har fått, vilket är det paradoxala att känna enorm tacksamhet. För det jag har, för det som är bra, för hälsa, kärlek, nära och kära. För gåvan som livet är och hur vackert det får lov att vara. En genuin tacksamhet för livet. Vi har blivit burna genom sorgen, och det finns bara en att tacka för det, Far i himlen. Genom alla medel, genom vänner, familj, människors kärlek och omtanke. Han har använt precis det vi har behövt för att kunna våga se en ljusare morgondag. 

Cappuccinofika

Snart ska jag till L, vi har laddat med alla tänkbara snacks och ska bänka oss framför tv-n kl 20. Då börjar inget mindre en mitt favoritprogram "Så mycket bättre"! Redan förra helgen gick jag på moln men så besviken jag blev när jag upptäckte att jag tagit fel, det var en hel vecka kvar till premiären! Men nu är det dags.

Dagen ägnade jag åt fika med härliga M, lite check av butiker och potentiella julklappar. 



En lördag i oktober..





25 oktober


 
(Bild lånad/ pic everguide.com)

Fiori..

De flesta som bor i östra Göteborg/Örgrytetrakten känner till Fiori. Butiken som erbjuder allt från de vackraste buketter, heminredning, lite av kläder och ännu mer blommor. 

I lördags var våra fina vänner här på middag och när jag fick se den otroligt vackra orkidéen i ett smakfullt papper blev jag mer än glad! Jag som är en riktig orkidéälskare, ja blommor i stort gör mig glad. Jag borde helt enkelt ha fler av dem. 




Sköna hem..

Jag dricker te och fortsätter att kurera mig. Till hjälp har jag månadens nya tidning från Sköna hem. Prenumerationer är alltid en liten present i brevlådan. Kan än idag få känslan från när jag var liten och det kom en ny Bamse eller hästtidning. 

På den tiden var jag med i en bokklubb och fick mina första riktiga läsupplevelser. Wow, känslan av när en ny bok kom från min spännande bokserie som handlade om mellanstadietjejer och hästliv. Haha.. 

Nu får jag nöja mig med spänning från inredningstrender och drömmar om vårt framtida hus. Vi var på en visning i helgen men det var inte rätt för oss.. Just nu vet jag inte vad som är rätt för oss, antagligen att bo kvar, ha pengar till exotiska resor och inspirerande garderober. Men drömmen om "vårt" egna boende finns där någonstans i bakgrunden.. Det får bara dröja ett tag till. 




Ett veckoslut..

Det var några dagar sedan jag bloggade, därför har jag veckans avslutning att skriva några rader om.. Den fylldes av arbete, tjejmiddag, besök av mamma och C, middagsbesök hos oss av vännerna O och L, kyrka, fika, shopping och promenader. 

Så mycket kan få plats på få dagar och ikväll är det säsongspremiär av Solsidan. Tyvärr får jag se den ensam då min älskling är påväg hem från match i Skåne. I övrigt blir det uppladdning för en ny vecka och nya blogginlägg. Bilderna är få men de blir i allafall bilder! 




Mysiga fikor och lätta luncher..


Fortsatt hosta men mysiga fikor och lätta luncher. Igår kväll träffade jag systrarna K och T på Le Petit för en fika. Det blev en urmysig kväll. 
Idag väntar lunch med K, jag ska bara ta mig upp från en ljummen och mjuk säng och förtränga en envis förkylning. 

Favoriter i badrumsskåpet..


Idag kom det några favoriter på posten. Ett schampo utan pflater och parabener, en inpackning som doftar himmelskt. Och min älskade Chloé parfym.. 


Vitaminboost..

Kan den här frukosten göra mig frisk? Goojibär, fibrer i form av hemmagjord müsli och sist men INTE minst -färskpressad juice. En blandning av äpple, citron, morot, melon.

Imorse sa H stopp och belägg till mig. -Dags att bli frisk älskling!

Det var sedan ett enklare men med facit i hand också ett klokt beslut att vara hemma. Jag hade bara åkt till jobbet och vänt om för idag är horisontalläge det som orkas med..


Hostig höstdag..

Efter att ha legat inne och tittat på sommarbilder gick jag en promenad med världens mysigaste vovve, Bosse.

H spelade match och jag hade velat piffa till mig och gå för att titta, hejja men hosta en envis hals och ett tungt huvud gjorde att jag stannade hemma. Vad har hänt med immunförsvaret? Helt enkelt farligt för mig att börja jobba, har känt mig småsjuk från och till.. Hoppas att jag kan vara så pigg imorgon så jag kan riva av en lång måndag i möten. Annars växer jobbhögen sig högre..


Sommarbilder..

Jag ligger och tittar på kort från sommaren och inser att det är ett tag tills det är en ny sommar. Jag önskar verkligen att nästa sommar ger oss lika härligt väder som denna.

Men det känns okey att det ska bli vinter snart. Det fanns inte ens i min fantasi att jag skulle tycka det kunde bli mysigt med jul, men idag kunde jag fundera på julpynt och adventstjärnor med en go känsla.

Om två månader åker vi till London, ett tag tills dess men längtar efter ledighet, upplevelser och romantik med min man.


Passar bustroll..

Vi har några timmar lördagsnöje och passar dessa två troll. Sol, utelek, utflykt och snart fika.

Ikväll kommer vänner hem, J och D ska vara vårt sällskap och vi ska se till att ha en riktigt go lördagskväll.


En höst..

Det är en höst utan dig, allt jag föreställt mig att vi skulle göra den här hösten är som suddiga minnesbilder.

Jag tänker på dig, ofta. Idag pratade jag om dig, några kollegor frågade och jag berättade. Berättade om hur det var när du kom, berättade om dina två kraftförsök till att få luft men hur dina lungor inte mötte din reflex. Precis framför näthinnan spelades det upp, hur hela din bröstkorg restes. Min underbara pojke, som där och då lämnade mig.

En kollegas tårar föll idag, men mina ögon var torra. Jag har någonstans accepterat. På något sätt som jag knappt trodde var möjligt har jag sörjt såpass mycket att tårarna är färdigsörjda. Tomrummet är lika stort, för ingen kan ta din plats någonsin. Men jag har lärt mig leva med faktumet att jag inte får ha dig hos mig. Du är i mitt hjärta, du är i mina samtal, drömmar och tankar. Jag lämnar inte dig bakom mig, jag har dig intill mig för resten av mitt liv.


Nytt och varmt..

På Samsøe Sansøe hängde den här urmysiga, varma koftan med härliga skinndetaljer. Den fick följa med hem och jag känner mig supernöjd.

Märke: second female


Köpenhamnstips..

Lämna strøget för ett tag och besök någon av Köpenhamns andra härliga stadsdelar.

Norrebro besökte vi och där fanns en känsla av kontinent, storstad, ekotrend och kultur. Matsället att rekommendera: Laundromat! De serverade härlig brunch med en fräsch färskpressad myntajuice. Ett observandum är väntetiden, då det är populärt och stort tryck så var väntetiden på brunchtallriken mellan 30-40 min. Dock värt att väntas på!

Shopping: För den som söker något alldeles speciellt finns butiker som Storm och Wood Wood. För egen del var Illum rätta stället. Som ett svenskt NK men med en rolig bredd och plagg i mer varierande prisklass. Överlag gillade jag det med Köpenhamn, att butikerna blandade dyra och billigare märken i sin presentationer. Intill en samsøe samsøe tröja hängde en kavaj från Vila och så vidare. Det gjorde bredden stor och möjligheterna många!

I dagarna framöver kommer shopping upp på bloggen:) Nu önskar jag en mysig kväll.


Ett litet bildregn från Köpenhamn..

Tips kommer senare, jag älskar själv att läsa tips på vad man bör se, gå och uppleva när man är på besök på annan ort.

Jag ska skriva några rader om Norrebro, om härliga matställen, promenadstråk och min shopping.

Men nu ska jag starta dagen, än så länge har jag hunnit äta frukost. Jag hade gärna legat kvar i sängen den här morgonen.

https://cdn3.cdnme.se/192645/7-3/pic_525243459606ee319d0314c8.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/192645/7-3/pic_5252437c9606ee69839583d4.jpg" class="image">


Middag på Paté Paté

Lite drinkar och bubbel i køttebyn och vidare till Paté Paté när vi åt "long Hampshire meat"..

Ta igen senaste månadernas samtal, sist vi alla tre såg var i augusti. Nu är vi uppdaterade på livet och redo att möta en ny dag i Køpenhamn!


På plats i ett växlande Köpenhamn..

Från sol till mulet, vidare till dugg men med mjuka gradantal.. Vi har ätit danska smørrebrød, druckit bubbel och shoppat.

Ska bli kul att visa upp mina nya pieces när jag kommer hem. Men nu väntar en stunds mys på rummet innan vi ska vidare till køttebyn och Paté Paté!


Earley morning rain..

Tidiga morgon och på väg till Köpenhamn. Det här ska bli mysigt, chic, kul, underbart -allt som det blir en tjejhelg!


Inspiration från alla håll!

Igår fick vi en fantastisk dag trots halsont och förkylning, vilken inspiration! Jag var galet nöjd med min insats, att jag tvärvägra vara sjuk och åkte.

Desto värre blev det inatt, halsen kliade och var som ett skavsår -blä!

Sån tur var har jag jobbar hemifrån idag, excellfil, analys, uträkningar och diagram. Börjar bli färdig med det jag ska presentera på måndag och sen kan jag ge mig ut i solen på en promenad.

Den enda pausen idag var när pappa var här på fika, mysigt. Men nu när klockan närmar sig kväll känns det att jag suttit vid datorn med hjärnan i full kapacitet hela dagen.


Mässa, nytt badrum och halsont..

Min hals känns inte bättre, och en dag som idag gör det mig deppig. Men kroppens protester ska inte få hindra mig eller oss från mässa i Borås. Och vad ska vi göra där? Det får förbli en hemlighet.. Spännande va! Nej, vi formulerar det så enkelt som att jag och K ska dit för inspiration.

Än så länge ligger jag i soffan och lyssnar till målaren som fixar vårt badrum och dricker te för att kurera min hals. Jag har två timmar på mig att bli piggare, vilken är den bästa metoden? Tips!!


RSS 2.0