Längtar..

Jag saknar min bebishund! Han har varit först hos sin morfar i tre dagar och nu hos mormor i fyra dagar.

Efter jul så var de sugna på att ta med han till kusten och dela upp vårdnaden. Mysigt för dem men som jag har längtat och saknat den lilla bruna killen som hänger runt mig mest hela tiden.

På tisdag så ska vi åka till Grebbestad och hämta hem bebishunden!


Helg igen..

Med en jul förlagd mitt i veckan blir man lätt veckovill, jag hade i ärlighetens namn inte riktigt koll på att det var fredag idag -redan!

Lusten fall inte på att ge sig ut i mellandagsrean tidigare men idag tog jag Sis under armen för att leta nyårsblåsa. Lättare sagt än gjort! I sista butiken när jag i det närmaste bestämt mig för att ge upp hittade jag en långklänning med urringad rygg från Filippa K, lite dyrare än jag tänkt men så är det väl alltid! Nu är jag nyårskittad. Bild kommer.


Mysig jul och fina klappar..

Dessa dagar när nära och kära är omkring så glöms bloggen bort för ett kort slag. Vi har verkligen haft en mysig jul, med otroligt fina klappar, många skratt, spelstunder och mycket mat.

Min älskling överraskade inte mindre när vi firade jul med min familj. Jag fick en nesspresso! Gott kaffe dygnets alla 24h. Min lilla pappa hade fixat både grym läsning, Matteusporslin till samlingen och hårprodukter från Marrocanoil. Finaste mamma gav en underbar clutch- perfekt! Hon gav också fina underlägg, sockar och H fick en Le cruset gryta av henne. Min bror gav sånt som ska göra att jag kommer ut i löpspåret igen, nu är jag kittad med pannlampa och dyl. Vi är bortskämda vi!

Men det bästa är trots allt tiden tillsammans, kvalitetstid!

Idag ska vi ägna dagen åt att träffa vänner:)


Mysig julafton igår..

Bilder ifrån mysiga gårdagen.

Idag ska vi ha en julafton till. Världens bästa make hade fångat upp mina önskningar och lagt cashmere i paketet.


God jul!

Vi börjar julaftons morgon med lång sovmorgon, Astrid Lindgrens jul och frukost på sängen..


Städtanten ska köpa ljus..

Nu har vi städat ( ja mest H), jag kör mest plocket.. Och uppräcker då att vi måste fylla upp vårt lager av ljus.

Så ur mysdressen och iväg för att fixa ljus och ingredienser till kvällens middag. Jag övertalade H till att äta soppa, så avokadosoppa och västerbottenpaj. Mums.


Frusen..

Vi dricker varm choklad med mycket grädde efter en kall promenad med Bosse.


Granen har fått fler klappar..

Att gå i ett fullproppat Göteborg tar verkligen på krafterna! Phuu så mycket människor.. På den gamla goda tiden när jag var student hade jag köpt de flesta klapparna till slutet av november. Nu för tiden är jag en arbetande människa och hinner i stort sett aldrig åka in till stan så därför hamnade julklappshopping så tätt inpå julafton.

Ha en härlig lördag, nu ska jag ta det lugnt en liten stund iallafall..


I Sävedalen på häng..

Hänger hos M med lille Gunvald och hans matte M. Kollar in granen och har gosat med Gunvald som tog en go plats i mitt knä.


Cashmere cashmere..

Jag önskar mig cashmere i julklapp! Det alltså..


Julmat och julstjärnor..

Idag har vi varit produktiva och både hunnit med att handla, piffa här hemma och baka julgodis. Hej knäck, ischoklad och pepparkakschokladbollar!


Julmys med goa vänner..

Nu har jag landat efter en lång och mysig dag. Konferens, lektioner och möte sen var arbetsdagen slut. Glögg, pepparkakor, många samtal och goda ostar sen var kvällen med tjejerna slut.


Middag med fina kollegor..

Nu ska jag kila, snittade fem minuter på mitt "fix" idag. Mörker och regn gör mig totalt oinspirerad av piffiga kläder. Nej då föredrar jag varmt och det enda piffiga får bli ett halsband och en liten cloé väska på axeln (den missade jag att ha med på bilden, bjöd istället på en smutsig spegel som gör att det ser ut som att jag har en buse i näsan;).

Hej på er!


Nytt 2013..

Ja, från och med idag är det officiellt. Jag byter jobb i januari.. Märklig känsla det där när man varit på ett ställe en längre tid och snart inte ska spendera veckans alla arbetsdagar där mer.

Det finns mycket jag kommer att sakna, men jag behöver se nytt, utvecklas och ta nya steg.

Så ikväll ska vi ha lite avskedsmiddag på Manana. Och så här stunden innan försöker jag att bestämma mig för vilken blåsa jag ska inleda mitt nya 2013 med..


Lysekilsmys..

När vi inte ska fira jul i Lysekil i år fick dealen bli en liten mini-jul här innan. Så idag äts köttbullar, lutfisk och prinskorv.

Sen ska pappa för första gången på 40 år fira jul på annat ställe än Lysekil, nämligen hos oss! Det blir grejer det:)


Torsdagsmiddag hos bästis..

Varje månad så kör vi på våra torsdagsmiddagar, jag älskar det! Att äta gott och få en hel kväll av samtal och mys med mina fina vänner. De är värda guld!


Förlovningsfoton 2009

Vi känns så unga.. hihi.

Sköna kväll..

Visst sa jag myskväll.. Det är vi bra på, eller det var en underdrift. Vi är världsklass;)


12-12-12

En dag har spenderats i köket med kursböcker och nu tror jag äntligen att tentan är färdig.

Men som alltid efter att jag skrivit en tenta börjar jag fundera, har jag uppfattat uppgiften rätt? Kan jag tolka det annorlunda? Ska jag skriva mer? 

Men maxantal av sidor var siffran 5, och 5 välfyllda A4 är nu på pränt. Så nu anser jag mig klar och inväntar H för en myskväll.


Tisdag den 11/12

Inte långt kvar till julledighet men det märker jag tyvärr inte av än! Både arbete, studier med tenta och julhandel pockar på.

Men jag är klar för ikväll nu väntar mode..


Julpyssel..

Jag har varit och julpysslat, ett hjärta att hänga på vitrinskåpet och en bordskrans att ha på bordet i vardagsrummet. Juligt och mysigt.

Nu ska jag och min H snart ge oss iväg till räddningsmissionens julkonsert. Här arbetar vi hårt på julkänslan i år!


Vinter + bröllop


Inspiration för vinterbröllop..


För någon som vill ha vinterbröllop..

Lite inspiration till den som vill gifta sig på vintern!

Det går inte en dag utan att jag är tacksam för att jag och H har varandra. Självklart kan jag som alla andra irritera mig på träningskläder i hallen, intresse för tv-spel och våta duschhandukar slängda i sängen. Men ändå är jag så glad för att han är min, att vi fick ett fantastiskt bröllop för snart 1 1/5 år sen och att vi den där kvällen för snart 6 år sen träffade varann och kunde inte tänka oss något annat än att bli VI.

För den som har bröllop framför sig finns det mängder av varianter, olika klänningar, menyer, buketter, tidpunkter och ringar. Frossa är mitt tips!


Bloggpaus..

Det blev en ofrivillig bloggpaus i några dagar som berodde på att appen inte fungerade. Jag är helt enkelt för bekväm för att gå i på datorn och blogga. Men nu är appen igång igen och jag kan ge en uppdatering på vad helgen innehållit.

I fredags hade jag myskväll med L och K, vi åt plock, lyssnade på julmusik och pratade i timmar.

Igår började morgonen med en brunch hos M och L. Min makes vän O är i Göteborg på besök så han var också med. Efter vi ätit gick vi en liten promenad i det underbara vädret. Sol, gnistrande snö och kallt, den kombinationen gjorde promenaden riktigt skön.

Och sist så la jag min kväll på häng i Gerrebacka. S, jag och trollen hade ett riktigt lördagsmyshäng..

Idag är det andra advent. Vi skulle varit och tittat på hus, men så blev det inte. Jag ska besöka L och K lagom tills att deras lussebak är klart och ikväll pussas jag med min fina man.


Julfest Överås..

Ikväll har jag varit på julfest i Överås villa eller slott som vissa säger.

Det har ätits julbord, sjungits, skrattats och tagit vara på varje stund.


Älsklings kille..

En promenad förut och Bosse agerade mullvad. Han älskar ju att lukta men med mycket snö ute blir hela nosen full av vitt puder..

Han är verkligen min och H:s bebis:)


Minusgrader, snö och varma Uggs..

Visst måste det varit ett av mina bästa köp i Miami, jag tänker på Uggsen.

I den här vargavintern som intagit Göteborg kan det inte passa bättre med varma fötter. Och till det har jag nya baggie brallor där både ett och två par långkalsonger får plats..


Nu är han här.

På bloggen alltså.. Ja även framme ur sin mammas mage men det har han varit i en månad.

Vi har ju varit hos våra vänner M och S och klämt, gosat, myst med lille L. Bloggen har däremot inte blivit uppdaterad med några bilder, förrän nu! Ett stycke sötnos levererat.


Varm filt, mjuk soffa..

Snön yr bokstavligt talat utanför fönstret. Efter en arbetsdag är jag väl förtjänt av att ligga i soffan under filten och låta kvällen passera i ett lugnt avslappnat tillstånd. Varför stressa? Varför jämt vara aktiv? Ikväll valde jag att ta det lugnt, det kommer fler kvällar och livet är för kort för att låta bli att bara ta det just lugnt.

Jag älskar boken "Desto mindre du gör desto mer får du gjort" som handlar om hur vi i vårt samhälle flyr det djupa i livet. Flyr att låta oss fullt ut känna och tänka genom att hela tiden vara igång. Så jag uppmanar till att ibland, till och med ofta, våga att ta en paus. Det är först då du vet hur du egentligen mår och känner.

Kram


Varm shopping..

I lördags innan julbordet åkte jag in till stan. Egentligen skulle jag inte ha något, men jag har å andra sidan länge varit sugen på en ny pälsväst. Därför blev det svårt att stå emot för den här mysiga saken. Så en päls rikare.. Och faktiskt ett par byxor tillsammans med lite smink.
Ja, vad gör väl inte en ensam kvinna i butiker en lördag förmiddag.


Julbord -proppmätt

Igår hade vi en så mysig dag! Vi åkte ut till Torslanda vid 14 tiden och var inte hemma förrän midnatt. Jansson, köttbullar, skinka, sill, prinskorv, lax, rödkål och mycket mer fyllde våra magar. Det var proppmätt gånger 100 för samtliga inblandade, och påminde om en julafton med paltkoma och häng i soffan med mozartkulor, aladinask och julgodis.

Är verkligen tacksam för så fina vänner! Ända minus var att familjen Vilahamn fick stanna hemma efter en envis sjuka som härjat..

Nu ska jag äta frulle (om jag får i mig någon -är fortfarande mätt). Sen ska jag på adventsgudstjänst.

Ha en underbar första advent!


Julkalender och julbord!

H är exalterad, idag är det både en av hans favoritjulkalendrar och julbord. Han har legat och fnissar framför spökena på Greveholms slott -Den är en av de bästa, jag minns varenda avsnitt från förra gången den gick! Själv såg jag den inte sist gången gick (ibland görs vår åldersskillnad påmind;) dessutom tycker jag inte om spöken, det ska vara söta änglar och tomtar i juletid! Men jag kommer behöva ge den här kalendern en chans..

Jo och så är det H:s andra stooora händelse idag, julbord! Vi ska ha ett härligt julbord i Torslanda med våra vänner. Jag längtar också, men mer efter vännerna. H däremot längtar minst lika mycket efter maten.


RSS 2.0