Frukost alá Landvetter.

H muttrar -Vart är ölen? Sist körde vi en räkmacka och champange innan avfart härifrån. Men när klockan inte ens är 8.00 på morgonen så tycket jag att kaffe och fralla är nog så bra. Eller? Kanske får omvärdera och följa H:s linje "på flygplatser existerar internationell tid".

Har redan kompletterat resenecessären från taxfreen.. Nu njuta av semesterkänsla!


Väskan packad!

Det har inte riktigt gått att få in i skallen att semester väntar. Jag har mer eller mindre fått påminna mig varje dag genom att säga högt "-Vi åker till Miami"..
När jag kom hem från jobbet idag var ingenting förberett inför resan. Eller jo, H har fixat med allt sånt där som biljetter, växla pengar, kontrollera pass, visum osv. Men för egen del hade jag inte ens fixat en väska. Vilket min man snabbt åkte iväg och ordnade.. Nu är iallafall väskan packad, lägenheten damsugen och reseoutfiten framtagen. Tillsammans med lite läsning till flygningen står väskorna i hallen, allt är som sagt iordning utom en sak. Mitt samvete..

Samtidigt som vi packade våra väskor satt en liten fundersam och uppgiven hundkille och tittade på, vad skulle hända för han mån tro? När jag i nästa vända tog fram den väskan han haft sen liten valp och packade den med mat, godis, leksaker, gosedjur och plastpåsar, då väcktes en enorm lättnad och glädje i hans kropp. Svansen gick på högvarv och troget följde han varje steg jag tog i lägenheten.. Han tror att han ska få åka med! Så besviken han kommer att bli imorgon när det inte blir så.. Jag tröstar mig med att tänka på hur bra han kommer att ha det med mysiga dagar hos M och L, de är högst kompetenta Bossepassare. Men det kan liksom inte hjälpas att det värker lite i mitt mattehjärta att åka ifrån min hundbebis..


En bild mer..

Ack så snurrig! Glömde ju bilden på nya pennan..


Läckra läppar..

Åkte förbi M och hämtade en underbar lip pencil från Make up Store. Den kommer ge mig kyss-säkra läppar på resan. Det är grymt nära nu!! Och tillsammans med blåst, storm och orkan kommer resfebern.

Igår provade jag bikinis. Vilka ska jag ha med och vilka sk jag lämna hemma? En solbränna fattas iallafall, det är säkert!


Så gött..

Linne, strand, slappa dagar.. Snart snart är jag där! Med mannen <3


Råsjöllördag i Grebbestad.

Vi pysslas om i soliga med så kalla Grebbestad. Kaffe framför brasan till frukost, promenad i skogen och flera timmar nere på byn.

Nu vinglögg och soffhäng innan maten. Lite julkänsla -nästan.


Oh so old..

En vacker bild.. Och trots att det varit lite lama inlägg så kompenseras de med galna inlägg i veckan som kommer.
Stay tuned.. Hihi


Upp för en backe och över en bro..

H hämtade mig på jobbet, vi skulle köpa en god flaska vin och välja ett kött för kvällen. Men planerna förändrades snabbt och nu sitter vi i bilen för att besöka Grebbestad.

Jag gnäller lite för en huvudvärk som jag drog på mig vid lunchtid. Just nu är behovet större av en stunds lugn och ro än en bilresa med musik från en knastrig radio. Humöret ska dock bli bättre bara vi kommer på plats..


Sugen men borde inte..

Kan inte hjälpas, men ibland blir jag galet sugen på en ny tatoo.. Jag ska ju inte, av anledningar som att jag är vuxen. Det kan bli för mycket. När jag blir gammal så kommer de hänga slappt.. Osv. Men så snyggt det är när det blir rätt!


Familjen samlad..

H tar hand om mig och Sis. Middag av högsta husmansklass och nu choklad och kaffe i soffan framför Bonde söker fru!


Klipp klipp klipp..

Det är ett annat hår. Kortare, mjukare, mindre bångstyrigt. Nu Malou och kaffe, sen studier och ikväll kommer min Sis.


Myslunch med K..

Var hemma 22.30 efter långt styrelsemöte igår. Jag var så uppe i varv att det var nästintill omöjligt att somna. Likviditet, nyckeltal, struktur, utveckling. Det är svårt att gå ner i varv när fokus varit på topp.

Åt en urmysig lunch med min fina K. Lax och spenatpaj. Mumma.. Så var gårdagen iallafall.


Nyklippt!

I ett rasande tempo, arbete, klippning och nu lunch med finaste K. Ikväll är det möte.. Jag ska ta bilder och uppdatera;)


Tre rätters fredag..

Min fina H älskar matlagning, jag älskar att äta. Bra kombo! I fredags gjorde han en förrätt, löjromstoast en varmrätt av entrecote och efterrätt cheesecake. Mmm..

Seg är rätta ordet för hur jag mår idag.

Gerrebacka och Vilahamn ska vi till i eftermiddag för att äta och mysa..


Handbollsfest..

Det måste varit år sen sist, och då flera sådana. Kanske RIK:s julfest eller något.. Haha. Idag blir det nog inte lika uppstyrt men jag ska på handbollsfest! Det ni:)


Klippa klippa klippas..

Jag tänkte boka tid eller åka förbi frisören på väg hem från jobbet. Men det lockade mer att skynda mig hem.

Det hade varit skönt med fräscha toppar, jag har verkligen varit bedrövlig på att sköta om dem. Men samtidigt har jag många traumatiska minnen, lust att lägga pengarna på annat och ett gäng till av dåliga ursäkter för att låta bli. Vi får se, i veckan kanske. Det går att likställa med våldtäkt på håret om jag spenderar en veckas salta bad utan att ha gett det chans till återhämtning..


Shoppinglista..

Jag försöker skapa mig en liten shoppinglista inför resan. Den kommer antagligen att göras om ordentligt väl på plats. Möjligheterna blir fler, inspirationen större och överraskningarna roligare. Dock finns det kloka köp, sånna som jag väl hemma i Sverige igen ångrar mig om jag inte köpt. I NYC förra året stod jag med ett par Uggs, men tyckte det kändes tråkigt. Ångrade mig. Det är lika bra att inse att jag älskar fårskinnsstövlarna och sliter hårt på dem. Dyker de upp på det här USA-besöket så ska de med hem, gäller att fundera kring vilken färg bara...


Bikinisugen.

Ååå jag ser mig och H sitta i en cab, H framför ratten och jag på passagerarsidan. Solen skiner, såklart. Vi är påväg ner mot Key West. Yes jag är bikinisugen! Men först en promenad och röra på myset på mage och stjärt. Kanske 25% av dagens chokladkaka försvinner då ;)


En till onsdag bort..

Inte nästa onsdag, men den efter det. Precis just då kommer vi, jag och min livskamrat att spendera vår första kväll i Miami.

Undrar om det finns fler än jag som fungerar så att det känns overkligt när en semester ligger framför. Jag tror inte riktigt på det, att det ska bli av. Men det brukar bli av, och nu ska jag dansa fram de 14 dagarna som är kvar.

Funkar nätet bra så kommer det bli ivriga uppdateringar på bloggen, ser det som en uppgift att dela med mig semesterkänsla till de som sliter.


Acne vill se färg..

En höst av färg. Kan inte tolka det annorlunda när man besöker Acne.

Idag har jag lärt mig en sak om livet. Du kan bli otroligt överraskad. Grått kan visa sig vara vitt, eller mättnad kan visa sig vara hunger. Spännande..


Lediga dagen..

Onsdagar är mer eller mindre min lediga dag. Tiden är tänkt för studier, men de får vänta till senare. Jag startar morgonen eller kanske förmiddagen med en kopp te.

Jo.. Malou också.


Tisdagshekt..

Det enda som gällde var att gnugga gruset ur ögonen och gå till jobbet. En morgon framför publik, mer eller mindre. Det är kul att driva projekt men slitna dagar vill man hålla sig på åskådarplats. Tänk om man alltid kunde göra precis vad man känner för? Då hade jag satsat på en karriär som proffesionell hemmafru en period.

Kvällens tv-program är det närmaste av det livet jag kommer just nu. Fördel med att arbeta är dock hur skönt det är att komma hem. Speciellt med världens bästa man som lagat mat, kött med en härlig sås baserad på vin, rödlök och färsk timjan.


Besök av bokbussen..

Som liten med uppväxten på landet så kom bokbussen på måndagar. En stund av spänning när jag sprang nerför grusvägen och besökte Lasse och böckerna. Hem fick väldoftande böcker följa med för ja, jag tycker att biblioteksböcker doftar något alldeles underbart och gjorde redan då.

Tillsammans med bokbussen så var jag också med i en bokklubb, jag minns speciellt en serie böcker jag blev förälskad i som hästtokig mellanstadietjej. Vart de tog vägen har jag ingen aning om, mycket försvann då vi sålde vårt hus. Tror i och för sig inte att de skulle falla mig i smaken i dagsläget. Vad som däremot faller mig i smaken idag är att beställa böcker från bokus.se. Min älskade man har konto där som gör att jag kan handla utan att betala, det kommer en kostnadsfri faktura i hans namn som sällan jag betalar. He he.. Nu har jag gjort en beställning som ska ge läsning över Atlanten. Flygplan + läsning = sant


Ett besök på Acne..

Älskar att få härja fritt på Acne efter stängning. Då kan jag plocka ihop en hel outifit eller två, utan stress strosa runt och känna efter. Igår innan BB gavs möjligheten.


BB..

Bara Magnus, bästa hänget! Rekommenderar nyöppnade stället, systerrestaurang till M2. Stort plus är att få tjata med kocken T som lagar maten intill. Ikväll -vin, umgänge, mat!


Mellis..

I rätta lätta färger kör vi på mellis. Ny läsning, snart stan för att leta kappa med Sis..


Höstbukett..

Hösten ÄR vacker, men ljusa pastelliga färger känns lättsammare.. Så är det bara. Därmed inte sagt att den nya buketten inte är vacker. En bit av den sköna hösten har kommit in..


Förändringar i våra liv..

En liten följetong på morgonens inlägg. Där skrev jag om allt som sker i våra liv. Dessa två <3 hjärtan har skett! Tvillingarna som A och D blivit föräldrar till och torsdagsgänget gärna myser med.


Åsså en outfit..

Kan man tänka sig, kläder har jag på mig idag igen.. Jag tycker om kläder. Det blir så kallt om stjärten annars;)


Torsdagsmiddagar igång igen!

När vi äntligen återupprättat våra torsdagsmiddagar och konstaterat att det var 1 år och 3 månader sedan sist, så kändes det inte alls som så länge sen. Rutinerna satt på plats, samtalsämnena tog vid och maten bestod av tre rätter. Men därmed inte sagt att livet stått stilla sedan sist vi sågs, nej mycket är bara förnamnet av vad som hänt. Fler inlägg om det senare idag..
Nu längtar jag till nästa omgång av torsdagsmiddag, då står jag för bjudning!


Fylla kylen

Jag och min härliga livskamrat ska till Allum och besöka Ica Maxi. Går ni igång på mathandling precis som jag?

I eftermiddag ska jag träffa min Sis som varit i Hongkong, saknat henne så! Efter lite stadshäng så åker vi vidare till A, våra torsdagsmiddagar är igång igen -jippie!


Fixa lacket..

Lackat naglarna idag. Sugen på en riktig manikyr, får kanske bli en stund på en salong i staterna..


Lunch, tenta och höstlöv..

Hösten kan vara himla bra, den kan vara skön, vacker och frisk. Om det bara alltid varit höstväder av samma kaliber som idag. Sol, blå himmel, skön lätt luft och vackra färger.

Några timmar av tentaplugg sen lunchgäster i form av L och M. Är så glad att de har flyttat närmare oss för då blir det enklare att ses. Någon kilometer gör faktiskt skillnad, förra onsdagen jobbade L så M kom själv men idag var båda Bosses extrapäron här. Det gillas starkt.

Tro det eller ej men jag fick med H på en långpromme under eftermiddagen! Om jag var lycklig, kvittrade som en vårfågel fast i oktober...


Från ytterligheter..

Igår såg jag första avsnittet på en serie som tog tag i mitt hjärta, vred om och höll kvar. Så här snart 24 timmar efteråt har den fortfarande mitt hjärta i sitt grepp och jag undrar när den ska släppa taget. "Torka aldrig tårar utan handskar" Jag både vill och inte vill se fortsättningen, för jag blev kär i personligheterna. Hur ska jag då klara av att se dem plågas? Livet är märkligt, saker som skett är oförståeliga och framtiden så oviss.

Livet består också av ytterligheter..

Ikväll visas min favvoserie "Svenska Hollywoodfruar". De är ytliga, lättsamma och flyktiga. De håller inte mitt hjärta i något grepp men underhåller för en stund. En timma. Vilket också behövs, eller?

Sån tur är kommer vår Prälle på besök om en stund så jag får väl lyfta frågan med honom. Han ska få en whisky och vi ska få vårt vigselbevis -bara ett år och två månader efter bröllopet. #Segproppräst


Päls, fuskpäls eller vintagepäls..

Jag vaknade ur min törnrosasömn med ett ryck, vart är mammas långa pälsväst!? Jag minns precis vart den hängde i huset, hur den doftade och hur snygg den var. En vadlång snygg fakeväst som hade varit helt underbar att ha i höst! Men huset sålt och västen säkert bortskänkt. Det är inte första gången som jag grämer mig över idiotiska bortfall ur mammas många gånger roliga garderob. Om jag bara varit klokare..
Egentligen är jag inte för pälsar, men är de vintage så är det en annan grej. Och om man dessutom använder de flitigt så är det bättre alternativ än att köpa femton andra plagg och använda en gång. Jag är nog ambivalent i pälsfrågan får jag inse.. det är helt enkelt så snyggt. Men inte tillräckligt för att ge skäl till ett stackars djurs lidande.

Jag kommer att investera i någon form av luden sak i höst, den västen jag har är bara för inomhus. Pälsen jag har från mormor är för sibirisk vinter och jag vill ha ett mellanting..


Pomme med Bo..

Att stillsamt vandra, låta blicken söka och urskönja färgen i lövverken.. Andas höstluft, känna fridfullhet och..
PAM - få en stenhård kastanj i huvudet!
Så gick min promenad till idag. Men vad gör väl det, nu ska vi äta pizza och ha romantiskt samtal jag och min man.


Lips..

Nytt läppstift, rött, matt, dramatiskt.


Inspiration..

Igår var jag på stan för första gången på riktigt länge. Jag har ju hållit mig borta för att inte shoppa. Råkat trilla dit på näthandel men bara ett par snedsteg, i det stora hela har slantarna fått stanna på kontot.
Men som sagt, stan igår och ett gäng affärer. Det finns så mycket fint i butikerna! Hoppas att Miami håller måttet för där ska det handlas. Problemet är bara att det är många stilar att inspireras av, se här bara "boho chic"!


Söndag, frulle, stan sen Solsidan.

Godmorgon, välkomna till en morgon med lite huvudvärk. Men vad gör väl det för idag är det söndag och premiär ikväll av Solsidan säsong 3. Jag älskar serien, vilket jag heller inte är ensam om (mainstream som man är). Men när det kommer till varför vi älskar den har vi alla lite olika anledningar, ingenkänningskomik-yes. Mickans kläder? -yes yes yes. Tycker det är en show att se hennes snygga stil. Hennes ofta ljusa pasteller i lyxiga material. Undrar så hur hon kommer att se ut den här säsongen.

Enda nackdelen med premiären ikväll är att jag måste se den utan min H. Inte långa stunden som jag varit borta från honom men oj oj oj som jag saknar han. För det där med ingenkänningskomiken, det blir inte riktigt samma sak om jag inte har min H att möta blicken med då scenerna spelas upp. Vi ler åt varann och vet precis vad den andre tänker..


6 oktober..

Bästa tänkbara höstväder! Vi har gått ett par timmar på stan och nu ska jag hem för en promme i solen med L. Ikväll är det tjejhäng igen:)


TIT- tjejmiddag i timmerslätt

Igår kväll stod söta J för menyn, en trerätters. Hummer club sandwich till förrätt, lax till varmrätt, efterrätt annanaspaj.. Mmm. En riktig "Halv åtta hos mig middag" med full poängpott!

I bilen hem konstaterades att samtliga var trötta i huvudet efter våra livliga diskussioner och samtalsämnen. Alla har lika stort behov av att få sin åsikt sagd, och lyssnar ingen så höjer man volymen på rösten. Haha. Det är mysigt och kul med tjejmiddagar!


Kanelbullens dag!

En av mina favoritsötsaker all time high. Kanelbulle! Jag tvingar H till att se på svenska project runway och mysa med mig i soffan. Han skruvar på sig och när han blir för rastlös tvångsmatar jag han med ytterligare en bulle.. Nä inte riktigt så. Men nästan.


Monsunregn i centrala Göteborg!

Jisses vad det regnade! Så att jag blev orolig för att fönstren skulle kollapsa.. Läskigt. Eller hur? Helt ärligt så är det faktiskt det om man tänker efter hur vår miljö och vårt klimat sakta men säkert förändras.

Men nog om monsunregnet och till solbränna. Jag ska snart bli solbränd! Vägrar veta av något regn där jag ska i slutet av månaden. Nedräkningen har verkligen startat, 28 dagar kvar. Om ni tröttnar på mitt enträgna tjat, sorry för er.. Jag kommer helt enkelt att fortsätta!

Men med andra inslag, som ikväll när jag ska på tjejmiddag..


Ferdinand..

Känner inte alla ibland för någonting radikalt, omvälvande och provocerande i ena sekunden? För att i nästa stund komma tillbaka till verkligheten.. Visst kan ironi göra vardagen lite roligare?

Idag är gamla vanliga jag tillbaka. Som en seriefigur brukar Sis likna mig med.. Om jag är det idag så är Ferdinand rätt filur att likna mig med. Jag luktar på mina blommor (som min älskling gett mig). Istället för en korkek så sitter jag i lugnan ro i soffan, men en chokladboll och kopp kaffe. Mina andetag är djupa och varje utandning avslutas med ett Ahaa..

Jag kliar mig lite på fluffet på magen och trivs med känslan att en chokladboll ligger på insidan. Min makeup är obefintlig och H har nog sagt 10 gånger redan hur underbart det hade varit om jag jämt gick utan smink (vilken planet kommer han ifrån?). Oglammig med fridfull passerar onsdagen.. La ner tävlingen med kändisarna på Miami beach innan den ens hann att börja.


Miami närmar sig..

Jag har inte tränat sedan i mars! Det är sant. Innan dess var det löpträning och något pass på gymmet då och då. Vilken höll kroppen vid gott mod.. Men så kom en operation, återhämtning och lite annat i vägen så träningen fick ligga på is. Jag har saknat den, mer än jag någonsin saknat att träna. Så till den grad att jag dreglar över tjejers vältränade biceps, deras välsvarvade vader och tajta midjor. Lägg märke till tjejers! Killar bryr jag mig inte om då jag har världens härligaste man att vila ögonen på.

-"Men börja träna då!" Ni förstår det är inte så enkelt. Jag har blivit ordinerad att ta det lugnt, ta promenader och nöja mig med det. Inte får jag heller gå ner något i vikt eller på annat sätt förändra mitt sätt att äta. Jepp, det har jag fått till mig. Så därför går jag runt med lite extra plufs på magen och stjärten.. Lagom tills att vi ska till south beach och jämföra oss med 40 kilos kändisar..

Nu tycker ni säkert att en skruv är lös, varför i allsin dar ska hon gå ner i vikt för. Nej det finns det inga skäl till.. Men har ni testat att inte röra er på 6 månader? Det händer liksom någonting med kroppen, den förlorar sin spänst och ser tråkig ut..

Så idag bestämde jag mig, jag skiter i ordinationer och går ner 10 kilo på 1 månad. Så om 30 dagar när jag sitter på planet till Miami är jag en lättviktare:) underbart!

Hej svej lingonpastej..


Inspiration..


På pränt..

Ikväll används några av bilderna från förra helgen. För salong Perfection. (vilket är lite ironiskt då det är motsatsen till vad jag tycker om mig själv just nu..)


RSS 2.0