En sjal på det..

Vid lunch bröt solen igenom och i det helt klart varierande höstvädret är det svårt att klä sig. Jag hoppade på sjaltrenden.. 
Idag har vi promenerat, träffat lite mammor och bebisar på Gårdscafeet och nu väntar eftermiddag och kväll med min make.
Mammanytt..

Det har blivit en del till hemmet nu det sista så lite nya bekväma plagg till mig som hemmatroll passade sig fint. Jag älskar att ha plagg som lätt går att klä upp med ett skärp, några smycken och höga klackar likaväl som de kan kläs i vardagen med kraftiga kängor och stickad tröja över. 

Mammalyx.. 

By day, by night..Ikväll har vi myst i nya soffan.. Det kvittar hur man gör i hemmet så är det alltid mysigare på kvällen med dämpad belysning och levande ljus. Vi är båda nöjda att vi sa hej då till den gamla divanen och skaffade en soffa som ger mer plats i lägenheten. I vår förra lägenhet kunde tillochmed en större soffa än den svarta gjort sig, men då vi flyttat tvärt emot de flesta andra till en mindre lya så blev den här soffan så mycket bättre. Äntligen har jag fått mig en ljus soffa! 

Tillbaka efter fiske och firande..

Lite bilder som dokumenterar dagarna i Grebbestad. Hummerfiske, blåbärstårta, långa frukostar, sovmorgon, promenader och bebismys. Nu är vi hemma och jag väntar på att maken ska komma hem med nya soffan. Bilder på den får ni se i helgen. 


31 år


Idag fyller jag 31 år, kändes som det var igår vi firade min 25 årsdag.. Tiden rusar! Snart 8 år tillsammans med mannen i mitt liv, 3 år som gifta. Jag är välsignad med världens bästa man, vår FANTASTISKA son, vår gulliga hund, vänner och familj. 
Idag rullar vi mot Grebbestad och hummerfiske, kalas och familj. 

En dag med min älskling..


För det mesta skoj, bus och skratt. Ibland trött och ledsen.. Sällan arg. Jag älskar honom så mycket att känslorna inte får plats! 

Mys med goda ostar och tjejfilm


Jag gillar egentligen inte att vara ensam, och framförallt inte en lördagkväll. Men då det händer sällan så får man gilla läget och skapa mys för sig själv. Gilla läget var precis vad jag gjorde ikväll. Planen var att jag och bebisen skulle till vänner för lite kvällsmys alá lördag. Men Herbert har knappt sovit idag, hans vilor har blivit störda och när klockan var 17 var det en kille som gnuggade sig i ögonen, gnällde och tyckte livet var besvärligt. Jag tänkte att han får sova en stund nu vid 17 så kan han vara vaken lite mer ikväll, men efter en promenad som bara gav tio minuters vila var det en ännu mer besvärad Hebbe som helst ville ha på pyjamas och få lugn och ro. Vi sysselsatte oss en stund, tog ett bad och ungefär en halvtimma innan ordinarie läggtid sov Herbert gott. Jag fick styra av lördagsplanerna och inse att ibland får man bara göra vad som är bäst för ens barn. Nu ska jag istället se en riktig tjejfilm, jag har dukat upp med goda ostar och choklad. Jag gillar läget och tycker kvällen är riktigt mysig ändå. 

Ny hårfärg..Inviger helgen med ny hårfärg.. Soft Ombre. Förhoppningsvis får vi vår nya soffa i helgen också!! Whoop whoop! 

Tumlehed.. Torslanda


Igår kväll tog jag, L och I bilen till Torslanda där A med familj köpt hus i Tumlehed. Jag blev inte mindre sugen på området Torslanda efter att ha haft en urmysig kväll med mina vänner. Så idylliskt område! Förstår att A trivs.. 

L skulle sova hos oss och även om planen var att åka hem tidigare så blev det inte så.. I bilen hem ringde H och berättade att bebis vaknat och skrek efter sitt första nattmål. Hebbe brukar äta och snabbt somna om, nu var han istället vaken när vi kom hem och somnade sen inte förrän inpå småtimmarna.. Trött mamma idag! Men det var det värt efter en så go kväll igår. Är ändå relativt återhämtad då vi tagit oss en lång sovmorgon istället. 

En helg, ett val, en vecka..

Det blir sparsamt med bilder, för det finns få. I lördags var vi hos våra vänner i Torslanda och njöt av det underbara vädret. Innebär inte denna sol lycka i allas hjärta?! Som alltid när vi är i Torslanda så vill jag flytta dit, bo i det där huset som vi drömmer om. Men jag tänker som oftast att allt måste inte ske just nu, vi kan både flytta, resa, bo och förändra om 2, 4 eller 10 år. Ja efter det med såklart! 
Lördag kväll var det tjejmiddag i Öjersjö och återigen insåg jag hur viktigt det är att komma ifrån bebisbubblan för en stund. Denna underbara, mysiga, underhållande men också intensiva bubbla. 
Så hade vi val i söndags, jag har nog i ärlighetens namn aldrig haft så svårt med ett val. För mig har tidigare val varit ganska självklara, jag vet vilken grundläggande ideologi jag har och står för. Jag tror på ett samhälle som inte har för stora klyftor, klyftor drar isär människor, skapar förakt och rädsla. Jag vill ha ett solidariskt och jämlikt samhälle, om min granne blir sjuk ska han få vård och min kollega blir arbetslös så ska hon inte riskera behöva lämna hus och hem för en urholkad A-kassa.. Men ett solidariskt samhälle bygger på tillit. Man måste lita på att medmänniskan vill göra rätt för sig, att skattemedel används på bästa sätt, att vi delar en någorlunda samsyn av etik och moral. När man tvivlar på dessa punkter så tvivlar man också på sina ideal och sin röst. Jag är nu glad att valet är över.. Men som många andra oroas jag lite över framtiden. Det viktigaste tror jag dock är att LYSSNA till varandra innan man målar ut varandra i hörn. Jag får ofta påminna mig själv om det. För egen del har jag blivit bättre på att se att saker inte är så svarta och vita som jag förr gärna ville tro.

Och så sist.. En ny vecka, en solig vecka. Jag ska försöka utnyttja det sköna vädret och träffa både vänner och familj. 

Älskar Avenyn och middagar!

Okey, maten var för min del iallafall inte det bästa men sällskapet, vädret och inredningen var whoop whoop!! Ja jag kan givetvis berätta mer som var tipp topp -som att Hebbe fortsätter vara världens bästa resturangbebis och jag fick ha högklackat (12 cm och träningsvärk i vaderna som resultat idag). 
När tillfällena är så mycket färre som det nu för tiden så var jag verkligen i total glädjeyra av att klä upp mig och ge mig ut med älskade maken. Och den här helgen är inte sämre än att den ikväll bjuder på tjejmiddag också! 

Hinns inte med..


Ibland rusar några dagar fort förbi och jag hinner inte blogga varje dag. Jag som så gärna vill blogga varje dag för att få en dagbok över vad jag och Hebbe hittar på om dagarna. Men i snabba drag så var vi i kyrkan i tisdags på babycafe, vi åt frulle med mammagruppen i onsdags och igår träffade jag mina gamla och också nu föräldralediga kollegor.

Ikväll ska klackarna på och magen bli mätt. Middag väntar.. 

Hemma..Som föräldraledig spenderar man minst sagt mycket tid hemma.. På gott och ont! Jag längtar så efter att den nya soffan ska komma, vi behöver få till den delen av vår lägenhet. Men vad vi mer behöver är lull lull i de olika rummen. Ni vet, tavlor, plädar, kuddar, prydnadssaker, vaser, någon matta osv. Efter att vi fixat med vardagsrummet får vi ta oss an Hebbes rum. Just nu hade jag velat ha mer på kontot än en mammapeng. 

Längesen en dagens..Ett tag sedan jag kastade upp en bild på dagens kläder. Jag kan ju inte helt tappa den kategorin även om det är roligare och ligger närmare hjärtat att skriva om mammalivet och vad vi har för oss på dagarna. 
Nu Ikea och titta på hyllor till Herberts rum! 

BrittsommarDet måste väl vara brittsommar det här eller vad annars?! Skönt som tusan är det iallafall. Ännu skönare är det med helg när min älskling är hemma och vi kan mysa. 
Mamma och C är här och vi har haft en skön dag i bästa Göteborg. Igår blev vi lite födelsedagsfirade. Lite tidigt för min del men H fyller på måndag.. Han är ju så ung också att han typ bara fyller 20 ;) själv är jag snart 30 + och jag älskar det! (Inte alla dagar, men 9 av 10) 

My baby..
Njuter..

Jag njuter.. Njuter av mammaledigheten, av solen, av promenader, av Hebbe, av att kunna flanera runt i butiker en torsdag förmiddag, av min make, av hans goda mat.. Njuter.
Föda barn, podd och vändning från rygg till mage..


Under tiden Hebbe sysselsätter sig i gymmet försöker jag skriva ett längre blogginlägg om tankarna som surrar i mitt huvud idag. 

Bosse är på "kollo" hos mamma sen helgen, mitt fokus är på Hebbe nu och jag känner att min älskade bebishund kommer i kläm. Hos mamma får han långa skogspromenader, pussar och mys i soffan. Det är han värd för han är bäst. 
Att "bara" ha Hebbe att ha hand om gör att jag får ganska rofyllda promenader där jag kan lyssna på poddar. Idag blev det favoriten "fredagspodden" med Hannah och Amanda. Där läste Hannah upp sitt kommande förlossningsbrev och jisses om jag blev sugen på att föda barn igen. Jag grät, kände och upplevde samtidigt som jag hörde hennes rader.. De kunde inte komma mer lägligt (eller olägligt) för senast igår sa jag till Henke att jag vill ha minst tre bebisar till. Ja, jag njuter så av min Hebbe och förstår hur unik och kort denna tid är att jag måste få uppleva det fler gånger. (Om jag får chans) Men åter till förlossning, detta fantastiska och magiska! Denna urkraft som tar tag i kroppen och den prestation kroppen genomför. Jag bara älskar hur värkarna sätter igång, de känns vansinnigt mycket, så mycket att du inte kan tänka på något annat. Man är i totalt fokus, och sen kommer en paus när det enda som gäller är att hämta kraft inför nästa våg av värk. Känslan av att föda är magisk. När väskan följer med och man ska till sjukhuset på sitt "livs" semester med julafton och julklapp med sig hem. De små underbara bebiskläderna är packade och man är bara timmar bort från bebis. Att det gör ont, ja det gör det verkligen men efteråt kände iallafall jag mig som värsta superwoman! Jag gillar inte att erkänna det här, för innan jag fick barn avskydde jag när kvinnor pratade glorifierande om sina förlossningar och att de verkade ha det där bandet mellan varandra "riktig kvinna" bandet. Men det är väl helt enkelt så att man sitter där och vet att bara den som upplevt en förlossning kan förstå, den delar en resa som är större än alla andra och den är också en superwoman i den bemärkelsen. (Sen är alla kvinnor, mammor superwomans med eller utan vaginala förlossningar - Det finns andra stora bedrifter också!!) Oavsett.. Jag blev föda barn sugen på min promme idag;) 

En annan bedrift från Herberts sida var att han idag vände sig från rygg till mage. Han gjorde det typiskt nog när jag stod och sminkade mig så jag missade detta "magic moment". Nu sitter jag med ett halvt öga på honom hela tiden vare sig jag bloggar, plockar ur diskmaskinen, dricker kaffe eller sysselsätter mig med att vika tvätt samtidigt som han ligger på golvet och leker.  

Bild och uppdatering från igår..


Pulsen slog snabbare, munnen blev torrare men tack käre Gud allt ser så bra  ut med Herbert. Nu bestämde de att han inte ska undersökas för än om ett halvår igen. Det är ju egentligen helt fantastiskt men ändå kan jag känna -ska det dröja så länge!? Jag är så tacksam att allt är bra med min underbara Hebbe! 

Mammaliv..

Kaffet hade jag tagit några munnar på, macaronser som fika och tidning.. Nu skulle jag få en liten stund för mig själv. Då vaknar min lilla (återigen) förkylda älskling från sin förmiddagsvila. Nu blir det kaffe brevid babygymmet istället. 

Efter lunch ska vi åka på återkontroll av Hebbes hjärta. Det är så skönt att de har koll men jag får alltid en klump i magen av oro när jag vet att det är läkarkontroll. 

Några rader av min dag i mitt i mammalivet..RSS 2.0