Kontrollbesiktning

Idag var det kontrollbesiktning av vårt hus, det mesta är i sin ordning men lite arbete kvarstår och några småpunkter ska fixas. Jag kände mig nervös innan, kommer "hemmakänslan" att infinna sig.. Men det gjorde den, det gjorde den verkligen! Känns helt overkligt att vi bara dagar bort sätter nyckeln i låset och kliver in i vårt hus, att vi då ska få bo där. En lyxig känsla och en stor tacksamhet över att det ska bli vårt hem! 

När lugnet sänker sig..

H är i Stockholm på jobb, satte sig på tåget ikväll.. Och mamma som varit här hela helgen har tagit med sig Bosse till Grebbestad. Det råder ett lugn över vårt hem.. Att det kan vara sån skillnad att vara hemma med barn till skillnad barn+hund. Det sistnämnda innebär diverse konflikter, Hebbe vill däremellan jaga Bosse eller hitta tilltyg att slå honom med.. Och vår lilla Bosse (som oftast har en lugn och skön tillvaro) behöver ibland beskydd. Som vilket "syskon" som helst kan jag föreställa mig. Att Bosse däremellan måste rastas 4 gånger om dagen och Hebbe inte alltid är med på noterna av att klä på sig, sitta i vagn osv.. Ja det ger sina svettiga stunder. 

Men nu är det bara jag och Hebbe ett par dagar.. Och jag ska ägna kvällarna åt hudvård, hårvård, kardashian, yoga, choklad och läsning. Härligt..En lördag med tomtarbete.

Fyra man slet hela dagen på vår tomt, jämnade till mark, höjde mark, förberedde för gräsmatta. Till Hebbes stora lycka följde vi arbetet en stund under förmiddagen - stora maskiner;)

Ute på plats var jag, H, mormor, Hebbe och gammelfarfar.. Vad vore vi utan dessa två människors hjälp? Gammelfarfar lägger timmar på att fixa för oss och ge råd och tips. Mormor ser till att Hebbe är nöjd hela dagen lång. Vi har bara en helg efter denna kvar i vår lägenhet, känns helt overkligt?! Men nu är det verkligen snart dags! 


RSS 2.0