Barn på Liseberg för en dag..

Min pappa är bäst på att behålla barnasinnet. Och då menar jag BÄST. Han kan skratta högt av att titta på folk som blir blöta när de åker flumride, han älskar att spela på chokladhjul, tjatar om att vi ska fotografera oss i gamla kläder i en butik på Liseberg. Han njuter till fullo av våfflor och speglar sig länge i spegelhallen.

När jag har tyngre dagar så är han en solstråle som lyser upp.


Temporär eller permanent..

Jag letar nya platser till de två tavlor som är kvar. Det verkar som om Chanel fått sin plats.. Vi får se.


Enkelhet..

Ibland får det bara vara enkelt. Som idag. Jeans och en vit t-shirt, osminkad och smutsigt hår. Nu ska jag in till NK för att se på en jacka till maken min och när jag kommit hem därifrån väntar en lång dusch, hårinpackning och min svala vita morgonrock.


Hur det blev..

Allt skulle ha varit annorlunda, vi skulle nu gå och vänta på dig de sista dagarna av nio långa månader.. Livet är sig så olikt men ändå så likt. Nu trycker det över bröstet men när du var här tryckte det ner i mitt bäcken. Jag bar dig och du var min, du var den dyrbaraste av skatter. Vi förlorade dig och ibland kan vi inte förstå hur vi ska leva utan dig trots att vi aldrig riktigt fick leva med dig. Ibland är det din pappa som har tuffa stunder, ibland är det jag. Idag var det jag som inte kunde sluta tänka på dig när jag låg där i gräset och tittade upp bland molnen. Jag fotograferade ögonblicket för att minnas. Önskan är så stor att få ha fler minnen med dig och utav dig.

Den här sommaren är en annorlunda sommar, det är den första sommaren med dig och utan dig på samma gång. Livet vill aldrig bli sig riktigt likt igen...


Resultat..

Fyra nya tavlor och två har hittills fått självklara platser. En annan har antagligen hittat sin och den sista väntar på sin ram.


Fixar och trixar..

Lite nytt på väggarna. Alltid när hösten nalkas är det dags att se om sitt lya så att man trivs.. Men sådan tur är det varmt och fortfarande juli så det har bara varit ett sätt att fördriva dagen. Fler bilder imorgon!


Från Chanel till Ikea..

Vårt söndagsnöje och början till mitt höstprojekt. Hemmets nya form..


Valpsugen..

Med jämna mellanrum blir jag valpsugen. För att stilla min iver tänker jag alltid att nästa sommar så kan vi utöka familjen med en liten fyrtassad vän i början av semestern. Jag förtränger gärna hur mycket arbete det innebär och att sommaren ägnas automatiskt till en sak -valpen. En liten varelse som inte är rumsren, inte kan vara ensam, inte klarar av för mycket värme, måste sova mycket, inte ska ha alldeles för mycket intryck för tidigt, biter på det mesta, har sylvassa valptänder..

Nej nu när jag tänker efter, tacka vet jag vår älskade Bosse som är stor och rutinerad i hundlivet. Och när suget kommer får jag nöja mig med att jag iallafall fick lite valpmys den här sommaren med Sally på klipporna.


Romantik på Texas Longhorn..

Jag och maken ska svira på stan. Vi startade med vitt vin och oliver hemma och nu står vi i väntan på vagnen. Mysigt!


Mys med mina älsklingstroll..

Lunch och gräsmattehäng hos mina Vilahamns. Trollen hade blivit så stora, det är helt enkelt så att det inte går för sig att vara ifrån dem så länge som vi varit nu. Sist jag träffade dem var på midsommardagen.

Ikväll ska jag och min H vara romantiska, äta skaldjur och dricka ett svalt vitt vin. Så inleder vi helgen!


En tjejkväll till duga!

Huvudet har ett litet lätt tryck som sig bör efter en rolig kväll, om det är drinkarna eller någon form av träningsvärk efter att ha lett och skrattat en hel kväll får vara osagt.

Vilka fantastiskt härliga tjejer jag har i mitt liv, och igår lyxade vi med barrunda och god mat. Kan rekommendera nyöppnade stället Barabicu!

Jag har fått höra att en av huvudingredienserna för att må bra är att le mycket och skratta. Man kan tillochmed lura hjärnan att man mår bättre bara av att sätta en penna mellan tänderna och gå runt med en stund varje dag. Utekvällar som igår fyller verkligen upp ens "lyckotank" och bästa av allt är att det kan inte vara mer äkta!


En kväll i Juli! PICS


För denna gång, PICS


För denna gång..

Igår pussade jag bästis hej då och satte mig i bilen mot Göteborg och min älskade man.

Det årliga Lysekilshänget är över för denna gång. Bästis åker tillbaka till Stockholm och T flyttar till Japan där hon börjar jobba som regionchef för Acne i Asien. Häftigt jobb, eller hur!?

Det har verkligen varit härliga dagar, mycket sol, samtal, mat, dryck och salta bad. Känslorna var dubbla igår, det har varit så skönt att vara i en semesterbubbla. En paus från sorgarbete och ett liv på en och en halv vecka i det gamla och vana. Men jag längtade också hem, framförallt till H som måste jobba i Göteborg. Sån tur är så finns det mycket roligt som sker här hemma också. Ikväll till exempel, då vi har vår årliga sommarkväll jag S och A. I år har vi utökat tjejligan med två härliga vänner. Så en riktig "girls night out" väntar..


Min Håkankväll med boysen..

Dags att skriva några rader om Håkans konsert i Grebbestad. Jag var ensam tjej vilket inte gjorde mig något, många gånger kan det vara väldigt kul!

Vi satt längs med vattnet och drack fantarosé, vi hoppade i takt till musiken på after beachen och vi sjung med och kramades till Håkans fantastiska texter.

Det var en av sommarens höjdpunkter och en sån där kväll man kommer att minnas för många år framöver.


En kväll på Stale..

Platsen som har mitt hjärta i sin hand.. Å mina underbara barndomskamrater! Ikväll träffade jag S och flera ur hennes familj, ja de som var hemma. Samtal om sorg, glädje, Gud och tacksamhet.


Morgonpromenad..

Vi gick i lugn och ro på en tidig promenad. Det är magiskt vackert. Efter att jag flyttat ifrån Lysekil och fått några år till på nacken så ser jag stadens skönhet i ett helt nytt ljus.


En ny dag på klipporna..

Det blir lata dagar vid klipporna och till att träffa vänner på kvällarna.

Jag saknar min älskade H som får arbeta hemma i Göteborg. Därför blir det så att jag åker hem dit på torsdag. Men två dagar är kvar i Lysekilsbubblan:)


Lördagen..

Några små kort från lördagens kväll..


Äntligen fungerar internet igen!

Kusten har inte levererat internet. Jag har varit tokig på det stundtals. Men nu är det igång och jag kan publicera gamla inlägg blandat med nya.


Älskade Håkan och en missad turnering.

Jag skulle vilja bildbomba bloggen för bilder är ju kända för att de säger mer än tusen ord! Vilken underbar sommarkväll!

I skrivande stund ligger vi intill beachvolleyplanerna och solar oss. Jag missade turneringen men har inte lidit av det. Det gick inte vägen att köra i så tidig timme som planerat.

Ikväll har vi fest i "Tjernqvist Mansion" och bilder från dessa dagar kommer pö om pö...


Björkabastu..

Igår på kvällen kom jag till Grebbestad och möttes av min älskade man som kom ut ur den vedeldade bastun. Snacka om het;) Hjärtat hoppade upp i halsgropen, han är min! Ja.. Ibland slår det mig så starkt hur fantastiskt det är att det är VI.

Nu har vännerna tagit huset i besittning och vi laddar för Håkan Hellström på Tanum Strand. Det är en underbar sommarkväll och imorgon kommer bilderna:)


På Volley!

Vinst alla dar i veckan!


Beachvolley träning..

Lite häng på klipporna, en lunch, glass och sen hårdträning inför lördag. Då väntar beachvolleyturnering.

Men innan dess Håkan Hellström på Tanum strand! Nu åker jag till Grebbestad igen.


Sally..

Bus med en hundbebis på 14 veckor..


På plats!

Nu har sommaren infunnit sig till fullo. För de som följt bloggen i några år kan sommarutinen vid det här lagret..

Lysekil, vikarvet, vänner, klippor och sol.

Idag var valpen Sally med och såg till att det inte blev långtråkigt. Ikväll ska vi äta på NH5.


En liten nossa..

Bebiskossa, låt mig kalla nossa. Bara två veckor gammal, med världens fluffigaste päls.

Vi har ätit, fiskat, träffat vänner till Mamma och C för att se tillskottet i hagen. Sen så har jag fastnat i en deckare och nu väntar jordgubbar och grädde.

Imorgon är det Lysekil och min efterlängtade Sis som gäller.. Sommaren -13 fortsätter att uppdateras på bloggen med sina upp och nedgångar.


Älskade..

Saknar dig..


Sa vi semester? På BÄSTKUSTEN!

Nu är väskorna packade och vi åker imorgon för att fira semester på västkusten. Först väntar Grebbestad och sen Lysekil. Vår efterlängtade sommarsemester i Sverige! H får åka lite fram och tillbaka men jag har planerat för närmare två veckor utanför Göteborgs gränser.

Hörde jag SKÅL på den?!


En sån Hippa!

När bubblet går in går vettet ut!? Eller hur var det?

Solen strålade hela dagen lång på den blivande bruden! Det var badtema med dopp i Göteborgs hamn och sen bad under mer ordnade former. Bastubad och bad i sjö. Sen avslut med vedeldad badtunna.

Det var verkligen genomtänkt och en dag planerad med mycket kärlek..


Basta, bubbla, bada!!

Vi fortsätter möhippan på bästa sätt! Bubblar i bastu! Skrattar och pratar gamla minnen. Mer uppdatering imorn för nu ska bruden pressas på info..


Möhippa för en Goding!

Idag bloggas det från möhippa! Vi sitter nu vid Operan i solen och får veta allt om brudens bakgrund. Vi är populära hos kineser, och kamerorna smattrar.


Jul. 12, 2013

Retrokänsla. Jag klippte av ytterligare ett par Levis 501 igår. De har legat i garderoben alldeles för länge och som jeans blir de inte använda men shorts var perfekt.

Igår kväll rök de på tillsammans med en cashmeretröja som värmer när solen gått ner.


Min Åsa-dag!

Gottigt!!


Glass och Gubbe..

Vi har gottat oss på stranden, solen värmde och musiken från ett gäng strandraggare ljuda.

Jag åt glass och gubbar, läste lite i min bok men pratade mest. Ikväll blir det mer tjejhäng, grillkväll hos L.


Bubbligt vin, mycket prat och en bonus.

Igår var jag ute med en barndomsvän och njöt av sommarstaden Göteborg. T och jag pratade om livets alla konstigheter som kan bli, om sorger man inte trodde sig behöva uppleva men också sånt som förgyller tillvaron.

Det var en urmysig kväll, timmarna sprang förbi fort och det är knappt så jag kan med att skriva det men när bubblet var uppdrucket, mat och dessert en låg på säker plats i magen. Då kom tysken och ville betala allt ihop. Hej hopp vad hände där?!?

Nu blir det en dagstur till Åsa för strandhäng med systrarna E.


Rhodosbilder..

Det går verkligen fort att komma tillbaka till någon form av "semestervardag" efter en resa till värmen. Först när jag kom hem kändes det som vi varit iväg en evighet, nu känns det som en evighet sedan vi var där.

Men jag får dela med mig av lite bilder då och då så hålls Rhodoskänslan kvar..


Läser gärna men tyvärr inte ofta..

En av semesterns alla plus är läsning. Tiden för läsning är oändlig och ron är infunnen. Det är bara att slå sig ner..

Jag längtar tills imorgon. Då ska jag läsa.


En spegel..

Havet låg som en spegel igår kväll. Jag och pappa höll oss kvar ute länge. Vi gick förbi folkparken där ett underhållande band spelade, jag hade det mysigt med pappa. Han frågade mig om jag såg några vänner i folkmassan.. -"Nej, jag tittar mest på scenen" svarade jag.

Det var inga vänner direkt bland människorna, men som alltid i en liten stad var det bekanta om än mycket avlägsna sådana. Jag ville ha min blick på scenen för jag märkte så fort jag såg ett känt ansikte att där också i närheten fanns barn som tillhörde dem, eller att en mage tog tydlig form under kläderna.

Jag såg hur stora sällskap satt tillsammans, skrattade med brunbrända ansikten och färgglada kläder. Det var för en stund idylliskt. Mina tankar gick till mina vänner, hur jag vill sitta där i sällskap, känna Lysekilskänslan, sommarkvällen, familjelyckan. Se mitt och H:s barn springa där och leka bland de andra barnen.

Innan vi gick hem gick vi vägen förbi norra hamnen. Ut på piren hade några familjer dukat upp långbord intill sina båtar. Solen gav ett rött sken mot dem. De talade huvudstadens dialekt och någon sa -"Det är helt magiskt här". Tre små killar mellan 5-7 år spelade fotboll intill dem, på piren. Deras barn. En av killarna hade specifik bollkontroll och han tittade upp under luggen för att orientera sina motspelare. Jag kände igen blicken, den lekande känslan med bollen, de låga axlarna, den avslappnade stilen.. Det påminde om min H. I handbollen har jag sett han göra precis så, se ut som han gjorde det enklaste i världen, hålla bollen borta från sina motspelare och i nästa stund lägga ett mål där målvakten inte hade en chans.. Hade vår Stig fäst sig vid fotboll eller handboll? Hade han ärvt sin fars bollsinne eller sin mors vilja till bollsinne? Hade han haft en blond lång lugg och pigg blick så som H hade i den åldern?

Jag bär Stig i mitt hjärta i varje minut. Jag ser honom i andra barns lek, i deras roliga uttalande, i deras spontanitet och utveckling. Han är min änglason, och när jag blundar så ler vi mot varandra. Vi ler och jag kan läsa på hans läppar när han säger -"Hej mamma".. Sen vänder han sig om springer efter sin boll men kastar en sista blick mot mig och avslutar -"Vi ses igen"..


Stale -My home..


Röe Gård..

Idag har jag varit med familjen jag hängde mycket hos som barn. Med nästan ett stenkast avstånd bodde vi på underbara Stale. Vi har sålt vårt hus men Stale är och förblir alltid hemma för mig.

Vi tog oss även en tur till Röe gård för fika under dagen. Smarrigt sött med strålande vy!


Gyllene tider..

Det har varit många bra dagar i rad, nästan lite för många för att jag ska våga tro det är bra. När kommer bakslaget? Vilken dag ska den stora sorgen lägga beslag på.

Men jag njuter nu, sommaren är i Sverige. Vi har varit i Grebbestad över helgen och igår åkte jag till Lysekil för att gå ut på Gyllene tider med mina barndomsvänner. Jag skrattade så mycket stundtals så att jag hade ömma käkar. Muskeln i käken har fått ett gympass av dess like.

Det var galet mycket nostalgi igår, och jag ÄLSKAR ju sånt. Idag blir det nog strandhäng, himlen är blå!!


Sand emellan tårna..


Barfota utan strumpor och skor..

Kaffe, nybakta frallor och sen en morgonpromenad barfota med mamma och Bosse.

Det är någonting alldeles speciellt med svensk sommar och den är vassare än allt annat. Nu ska vi ut på havet!


Semestern fortsätter..

Vi satte oss i bilen och åkte först till Lysekil och hämtade Bosse hos Pappa. Där träffade vi lite av släkten och fikade. Efter det rullade bilen vidare till Grebbestad och här fortsätter semestern.

Om jag saknat min bebishund! Men nu kan jag gosa med honom igen..


Rhodos semester 2013

Internet på vårt gigantiska hotell var minimalt, uruselt. Åtminstone om man skulle blogga! Så jag fick en ofrivillig avvänjning från både blogg, sociala medier och nyheter.

Vi har däremot haft en underbart skön vecka, med sol och bad, god mat och många skratt med fina vänner. Vårt hotell låg på magnifik höjd över havet med en vacker promenad ner till en blå lagun där vi gärna ägnade timmar på förmiddagen. Efter lunch tog vi plats vid poolen, hämtade glass, kaffe, snacks och dryck i skytteltrafik.

Det känns som om vi varit borta längre än en ynka vecka, och det är väl precis vad vi behövde. En flykt från vardagen. Jag drömmer mig tillbaka med en bildström..


RSS 2.0