16.16-18.52

  • Pratat i telefon : Med Pappa och en klasskompis
  • Tagit fram mat ur frysen: köttfärs
  • Badat :badkar
  • Smörjt in mig: i hth
  • Messat: med H
  • målat naglarna: röda
  • besökt en hemsida där man räknar ut BMI ?? : 20.5
  • besökt blocket: tittat på hundvalpar
  • haft på tv:n : SVT -barnprogram :P
  • Bloggat - vilket jag gör nu ;)

Hahaha, roligare än så har jag inte idag... men dagen går iallafall, sen är det mys att både bada och prata med paps :)


Blåste bort!

Ja nästan iallafall. Fyyy vilket väder! Men fick mig en stund på stan och en fika med K :) Vi fick hålla hos i NK-huset för att gå ut var inte att tänka på. Men där finns ju en del att göra, så det blev en lång fika och sen provade vi solglasögon. Ångrar lite att jag inte köpte dom från D&G förra våren, men har hittat ett par schyssta från Gucci. Lite pilot, tonat glas med kraftigare båge - Nice :) Men prislappen var 2535:-, så det lär dröja innan jag kan köpa dom! Vi kilade över till Arkaden och in på topshop, där såg jag en så söt klänning! Och en jättefin väska.. men kan inte, inte den här månaden :( Varför finns det så mycket fint nu för?? Skulle kunna handla hur mycket som helst! Ååå...

Ibland är ledighet tråkigt..

Mmm, tro det eller ej men precis så känner jag idag. Att det är tråkigt att vara ledig, vilket måste vara ett tecken på att man har för lite att göra! Borde plugga, men har inte fixat böckerna, och borde väl fixa dom.. Men vill inte lägga massa pengar på böcker, vill hellre låna dom på bibloteket.
Men det tråkiga med att vara ledig idag är att det är gråmulet ute och att alla -precis alla verkar ha något att göra. Kanske skulle jag städa då? Eller uppdatera bloggen varannan timma resten av dagen, så får vi se hur det utvecklar sig :P

Jag längtar till sommaren nu - för vi har bokat Åhus! Värsta bästa laget kommer vi att va ;) Hihi

Kramar

Go T&G

Ja, då var det gjort -håret alltså! Inte är det någon jätteförändring, de som inte träffar mig så ofta kommer nog inte se så stor skillnad. Men jag ser skillnad och H gör det med :) Han sa att jag nästan är lite för fin, så det var väl ett gott betyg ;) Jag är väldigt nöjd iallafall, oraoade mig för att de skulle bli för ljust, men det är mer brunt bara. Precis så som jag ville ha det! Så betyget för Toni&Guy blir MVG.

Igår kväll blev riktigt bra, så himla mysigt att käka med K och M, det var så längesen. Men nu ska det inte dröja allt för länge innan vi ses för vi planerar att FESTA ihop snart!! Längtar...

Ikväll blir det handboll i Lisebergshallen - Kramar!!


(Jag har ju dissat Ebba von S för hennes mesiga hårförändringar och hur hon trissar upp stämmningen innan - Kanske blir det Ebba-varning på mig nu :s )

Hybris på diadem!

Nej dett är ingen modeblogg, och inte tt försök att bli någon heller. Tycker bara mest det är kul att visa upp vad jag köpt för mina vänner! Och en kortis på stan blev tydligen en shoppingtur och ett rejält inköp av håraccessoarer i form av diadem. Hade bara ett par gamla lite tråkiga, men nu är det ändring på det :) Nedan följer ett gäng bilder på allt jag handla! Snygga skor och finfina tröjor - jag vill ha vårväder nu!!!

(om ni undrar varför jag nästan har samma position på alla bilder är för att det var enda sättet att få med diademet på kortet :P )



Skor...





Och tröjor :)




Ha det så fint allihopa nu ska jag på tjejmiddag !


Tillbaka i stan och en ny vecka..

Då är vi tillbaka i Göteborg, jag och älsklingen fick ett par härliga dagar i Grebbestad med långpromenader och HUMMER på middagsbordet -mums :P
Denna veckan har jag en hel del planerat, är bjuden på middag, ska fixa håret, gå på 30 års fest och säkert mer därtill som jag glömt nu - bäst att kolla kalendern. Vill att det ska bli härligt väder nu så jag kan gå långa powerwalks, jag vill börja röra på mig mer men utomhus och inte inne på ett gym. På sin höjd vill jag börja simma ett par dagar i veckan, jag och H ska försöka börja med det. Han behöver skonsam träning för att komma igång igen och jag behöver som sagt bara börja röra på mig mer...

Nu ska jag snygga till mig lite för jag ska på lektion kl 13, är så osugen! Ha det bra idag!!
 

Fredags middag med tjejerna..

Då har jag jobbat en dag, för att direkt efter gå på stan med K och luncha samt shoppa bort en halv förmögenhet :P Nä, finns allt lite kvar på kontot, men det blev en del grejer!

Munkjacka från Monki
Tischa från Monki
Linne från Monki
Kostymshorts från rut mfl.
Blårandig blus från Topshop
och rengöringskit, mascara, lotion av märket KANEBO från Grand  :))

Vad sägs om det? Hade tänkt Köpa nya skor, men hitta inga och tittade inte tillräckligt mycket. Det får bli mer shopping i nästa vecka OCH jag har tid på Toni&Guy på Onsdag!!! Grymme :P

Imorn åker jag och min älskling till Mamma för att stanna tills Söndag, hoppas det inte regnar så vi kan gå ut lite.. längtar efter naturen.

Ha en underbar helg allesammans!!!!!!

Yey...

Om det inte vore för en knäpp examinator så hade allt varit riktigt bra idag. Satte igång med tvätt kl 8 imorse, och nu har jag tre rejäla kassar, eller vi har tre kassar att ta tag i. Jag har fått pengar idag, mina csnpengar :) Lönen kommer imorn, och sen kan jag börja leva igen :P Handla vårkläder!

Funderar på att ringa toni&guy nu och kolla om det finns någon tid.. imorn ska jag jobba hela dagen på sam men tänk om jag har sån tur att jag får tid idag :P Önsketänkande...

Kram

Vill ha vårkläder..

Älskar den här blusen! Om den bara funnits i min storlek... :( Men nu är jag trött på höst och dystra koftor - Jag vill ha vår och VÅRKLÄDER! Vill handla den här löningen.. handla i massor. Vi kanske får skjuta på SPA semestern ;)

                                                                  

Städning väntar..

När H jobbar och jag har ett gäng lediga dagar framför mig kan jag inte skjuta undan städningen. Även om vi alltid delar på den så känns det inte rättvist att ligga och slöa hela dagarna för att sen ta städningen tillsammans. Nej, vet inte om det handlar om kvinnligt dåligt samvete eller att jag bara inte orkar se på det halvröriga hemmet...

Jag har tvättat håret en hel del i ett par veckors tid, och jag tycker mig se resultat. Det är lite om än bara lite ljusare, och då är det ju på rätt väg :P Men pengar har fortfarande inte kommit, bara ett lönebesked från samskolan om vad som komma skall :)

När jag plockar bland H:s kläder kan jag inte låta bli att tänka på att det i dagarna är precis 1 år sen vi träffades för allra allra första gången. Inte fasen trodde jag att det skulle se ut så här 1 år senare då :) Inte ens i min vildaste fanatsi... haha



Nu är det dags att hoppa ur morgonrocken och i städrocken! 


Heeelt osant!

Centralbanken i USA sänker styräntan igen - vad f-n sysslar dom med? I ett desperat försök att locka investerare gör dom det tillängligare att låna pengar. Men de har ju redan inflation! Och att mer pengar trycks för att gå ut i systemet är inte rätt väg att gå -inflationen ökar och mina vänner VI går mot Weimar under 1930 tal... vi går mot Weimar.

Ska kolla vad Filippa Reinfelt har att säga i "rakt på med KG-Bergström" senare.. Men nu är det handboll på tv-n så får rätta mig efter sportfanatikern. Politiken får jag ta över webbtv innan det är läggdags. Ska bli intressant att se vad Filippa har för nytt att komma med idag. Antagligen, eller förresten tro mig när jag säger att hennes huvudreplik kommer vara -vi har ökat sysselsättningen, och fler har kommit i arbete. Ja, duktig flicka men vad mer har ni åstakommit? Och vilka typer av jobb? Fastanställningar? Nej, snarare osäkra jobb där arbetsgivaren kan säga tack och good-bye när helst den vill. Tro mig jag vill ha nya jobb, jag vill att alla ska ha jobb!! Men inte på moderaternas och Filippas vis med försämringar i trygghetsystemet och ökad inflation, större osäkerhet. Nej jag vill att jobb skapas genom ansvar, inte spel med människors sociala situationer.

Allt Gott

Vill inte...

Jag vill inte att det ska vara en ny vecka, för jag vill inte börja ny kurs! Hade en så grymt mysig dag igår, Jag H och hans mamma var på handboll, sen gick jag och H en promenad i Sävedalen. Vi var faktiskt hela dagen i Sävedalen, och jag som njuter av varje sekund där kunde inte klaga. Vet inte varför, men jag vill alltid vara i det huset det är så mysigt. På kvällen åt vi middag med H:s familj, såg handbollsmatcher och prata prata prata... kollade på husbilar med, haha.
Men nu är det ny vecka, jag har inte fått mitt csn, kan därför heller inte boka tid på Tony&guy för håret så har inget att se fram emot. Bara en ny kurs, ja en hel termin som jag inte vill gå. Om det va drygt att skriva B-uppsats nu, vad kommer det då inte bli att skriva C-uppsats!? Ååå... Inte känns det bättre heller av att jag fick backning på dispositionen på B-uppsatsen och sitter med den nu. Fy..

Ska snart lägga en inpackning och gå ner och boka en tvättid, för att få mig på andra tankar. I helgen ska kanske jag och min älskling åka på SPA - Det är något att se fram emot!

 
Detta är inpackningen som står i mitt badrum -köpt på NK för ca 200:- ÄR BRA! Klicka på bilden och beställ den från Panace..

Att livnära sig på elakheter...

En blogg jag har börjat besöka är bloggkommentatorerna och jag tycker att den är riktgt bra. De ger kritik och de granskar bloggar men med värdighet - än så länge. Varför blir elaka bloggare så populära? Varför ska de få så mycket utrymme? Jag syftar på en specifik blogg idag - Kartin Schulman, hon är i total avsaknad av empati och med en mobbares utryck och minspel skapar hon sig populäritet.
 Hon är den i högstadiet som man fick se till att vara med, för var man emot var hon inte nådig. Hon får dom som är med henne att känna sig starka, elitiska och oövervinnerliga. Men hennes anhängare glömmer ifrågasätta vad det är hon står för - ett elitiskt samhälle där hon och hennes man står på toppen med rätten att spy galla och förnedra undersåtar. Varför är hon rolig att läsa? själv blir jag bara upprörd över hennes kalla uppenbarelse och självgodhet. Hennes ickevilja att göra Sverige bättre för alla och inte bara för den lilla gruppen. Det är lätt för henne att dömma ut människor som är sjukskrivna och arbetslösa, tycka att de ska "slita" precis som hon själv. Men frågan är, sliter hon verkligen? Eller drivs hon av att bli beundrad, att få synas? Det är skillnad att arbeta med något man älskar eller något som ger bekräftelse. Men alla yrke ger inte detta! Och det finns arbete i ett samhälle som måste skötas men som kanske inte ger arbetarna någon större mening. Men Katrin begriper inte detta, hon förstår inte den svage som kan bli sjuk eller den som förlorar sitt jobb. Och hon bryr sig inte heller... för det rör inte henne. Hon lever livets glada dagar på Stureplan och har missat att Sverige kretsar inte av livet runt en "svamp", övriga världen gör inte heller det.
NEJ -jag vill inte byta med henne, för fy fasen så fattig hon kommer känna sig då hon kommer till insikt vad det är hon bidragit till. Ett sämre, råare samhälle. Om hon nu någon gång kommer till insikt... Får man chansen att synas ska man väl inte göra det för att försämra världen? Det borde vara ett krav på människor i offentligheten - De ska inte livnära sig på elakheter och att de ska med bästa förmåga att FÖRBÄTTRA världen! 


Nya Jeans :)

Älsklingen har köpt nya jeans till mig! Supernöjd kan man säga att jag är :) Det är perfekt vårfärg, mellanblå som är snygga till vita linnen och blusar. Är lite osäker på storleken bara, kom i en mindre storlek men tog aldrig dom för de här var så bekväma! Jag vet, livsfarligt att tänka så när man köper jeans men endå.. nu kunde jag inte låta bli, så hoppas inte de töjer sig.

image250

 Med en svart hood till :P

Vi går en mörkare tid till mötes..

Nu kan USA inte längre dupera sitt folk till konsumtion, bolånekrisen har blivit påtaglig och inflationen ligger i hälarna om den inte egentligen har försprång. Centralbanken i USA har sänkt styräntan åtskilliga gånger, men det är som att hindra en eld från att spridas med ett glas vatten i taget. Hur påverkar det här då oss kära svenskar? Jo, exporten och vårt näringsliv är nära sammanflätat med USAs, vi har en regering som eldar på en redan brinnande högkonjuktur. Inflationen blir ett faktum - Jag vill meddela att den redan ÄR ett faktum. Den där tusenlappen som alla skulle få extra i månaden har redan ätits upp. Inflation innebär att våra pengar blir mindre värda - och nya regeringen har lyckats öka inflationstakten med 3½% ! Den högsta inflationstakten sen början av 1990 talet -grattis ni lyckades lika bra nu som sist borgare.
Hur klokt är det att ge folk mer pengar genom sänkta skatter i inflationstider? Sänkta skatter och höjda löner (för en liten grupp) innebär att riksbanken tvingas höja rätan (för alla). Jag vill tydligöra att allianspolitik leder till ökad inflation och höjda räntor! Vill vi att våra pengar skall ätas upp i höjda räntor?

Ifjol ökade konkurserna mer än åren innan - trots denna borgerliga "vänliga" företagspolitik? Varför?Det är högkonjuktur det borde gynna företag - inte tvinga dem att gå i konkurs. Vi skulle väl få fler företag eller hur var det Maud Olofsson?

Ungdomsarbteslösheten, löser de med lärlingsystem men vilka går lärlingsutbildningar jo män - var är jämlikhetspolitiken?
2590 fler långtidarbetslösa ungdomar idag en samma tid 2006 då vi hade en socialdemokratisk regering. Och detta under högkonjuktur!

Alliansregeringen vill sälja ut sjukhus, de ska finnas på den öppna marknaden - men tror de verkligen att det kommer bidra till att svenska sjuksköterskor startar koperativ och dyl. är det rimligt att man är så naiv då man sitter i en ledande regering?
Precis samma sak som skedde med elbolagen kommer ske här. Sverige hade innan borgarna sålde ut elbolagen privat sist (1990) en av världens billigaste el. Vi är en av världens största elproducenter. Vi kunde tidigare förse oss själva med el samtidigt som vi fick överskott i miljardbelopp att gå tillbaka till statskassan. Nu efter att borgarna sålde ut elen har elpriserna aldrig varit högre. Det är inte längre Sverige eller svenskar som äger elbolagen utan tyskar och ryssar. Elen ligger till förfogande för högstbjudande, och där är inte lilla Sverige med och dansar. Nu produceras elen i sverige, men skickas ut till öststater och Tyskland. Vinsten går dit likaså - vad var felet med att vi hade låga elpriser som gynnande industrin och privatpersonen samtidigt som vi fick stora intäkter till vår egna statskassa?? Varför gjorde borgarna så - jo det ska jag tala om, de gjorde det av ideologiska skäl och trodde enligt deras ideologis alla regler att detta skulle gynna konkurensen och sänka priserna - fel fel fel! Det låter osant, men det är precis så korkade de är! och inte lär de sig på sina misstag heller, ni ser väl vad som händer med inflationen OCH vad jag ville komma till med ingång på sjukhusen. Tror det det finns en chans för mindre företag och privatpersoner att investera och köpa sjukhus när jättar från andra länder kommer in och vill driva sjukhusen i vinst syfte? Är det bättre att ha Indien som arbetsgivare än Landstinget? Tror ni vi får mer inflytande och makt över vår sjukvård då?


Vi kan bara vänta och se vad som kommer att ske i framtiden, men tro inte att det inte gick att förutspå. Och låt aldrig en regering slippa bära ansvaret! För med rätt beslut och politiska åtgärder kan vi klara oss helskinnade. ser bara INTE särskilt ljust ut nu.

Ha en trevlig helg !!

Inget har man patent på!

Nu går snacket om att våren inspireras av indiantrend. Och jag blir arg för det! När ska man få ha något för sig själv egentligen? Det är ju jag som är indian! Blivit kallad för pocahontas sen urminnes tider, har indianskor, indianklännig, fransväska och allt... Rider helst barbacka, har håret utsläppt och är plattfot! Har en farfar som hängt med riktiga indianer i sydamerika och en mormor som såg precis ut som en indian. Jag vill vara en ensam indian i Sverige, och inte gå runt bland massa låtsas indianer. Så det så.....

 image248


Ni som inte hann...

Se reprisen av Oprah på måndag förmiddag, tror den brukar gå vid 10-tiden. För er som jobbar - SPELA IN!

NUUUU!

Sätt på Oprah på 3:an nuuuuuuuuuuuu! Och diskutera SEN privat sjukvård och sjukvårdsförsäkringar! Varje dag dör människor i USA på grund av att försäkringarna inte täcker sjukvården eller människor inte har råd med försäkringar. Kolla även vad dom säger om köer - du får gå från sjukhus till sjukhus för att se var operationstid finns.

Hör nu - Högerpoliteker och SE!

Halvlek..

Kan man kalla det halvlek nu? Halva dagen har ju i stort sett passerat... Men en lång kväll väntar, vilket ska bli väldigt mysigt för jag och min älskling ska ha filmkväll. Låter som om vi aldrig har det, men anledningen till att det ska bli extra mysigt är för att jag blir så rastlös när jag går hemma en hel dag. Jag vill ha sällskap!

Kändes lite bättre efter att jag tog en låång dusch, smörjde in mig i olja, blåste och volyma håret med Björn Axeén. (Låter inte som något man gör en dag man är sjuk eller hur) Men det är min mamma som lärt mig att ibland känns det bättre om man försöker fräscha till sig, inget blir bättre av att man känner sig torr och frasig i huden, håret hänger som efter ett träningspass och man har morgonrock på sig. Nej, mysbyxor och kofta istället, volym i håret, är len och luktar gott :) Men sminket förblir av och tofflorna på. Frågan är om jag är mindre sjuk nu då? Svar nej! Har ingen smak så har ätit sparsamt, hittade dock lite av älsklingens bröd i frysen så jag tinade och åt det. Supersmaskigt - massor av korn, solrosfrön och sånt smarrigt som gör bröd saftiga. Kunde känna små smakförnimelser ...

3 stora koppar honungsvatten och mer kommer det att bli innan den här dagen är slut - När fasen ska jag orka göra skolarbete?

Avskyr förkyldning!

Nej det är inte roligt - snarare så otroligt jobbigt att ha en täpt näsa, huvudvärk, ont i halsen, känner ingen smak, trött. Ja, allt det där som en rejäl förkyldning kan åstakomma! Har skolarbete att göra tills imorn, men vet inte när jag ska få orken till att göra det. Visst är jag negativ nu, det vet jag att jag är men kan inte anstränga mig att vara annat. Vill bara bli frisk, men istället är det värre idag än det var igår...

No happy face today...

Happy face..

image246

Snurre snuvig..

Dags igen med en rejäl förkyldning! Fy vad jag tycker det är tröttsamt... Men har med ansträngning gett både skola och jobb några timmar. Skola igår och jobb idag, betygsättning, redovisningar och religionslektioner, har hunnit med det mesta. Nu ska jag bara lägga mig under filten, kolla tv och vänta på att min älskling ska komma hem. Är lite hungrig, men känner ju ingen smak - vi får krydda maten rejält ikväll ;)


Ett ovärderligt tips till tjejer/kvinnor som dejtar/är ihop med killar/män:

"Forget everything they say and focus at everything they do.." 

Vill föralltid bli behandlad som en prinsessa av min älskling:))

Ett avgörande...

Dags att fundera över vad jag egentligen ska göra med håret! Känner mig som Ebba von Sydow som tjatar och tjatar om sitt hår inför en klippning sen blir det endå aldrig någon förändring.. Och sån vill inte jag vara! Men efter besöket på Toni&Guy har jag fått lite kalla fötter, min provslinga tenderar åt det röda hållet och jag vill inte få ljusa röda eller kopparfärgade slingor. Absolut inte! Det är svårt att säga hur det kommer se ut då det ligger slingor i hela håret, men osäkerheten säger mig att låta bli.. Det kan kanske se lite guldigare ut håret med lite sånna slingor i, eller så blir det flopp. Beror nog på hur mycket jag gör också, hmm.. huvudbry det här ;) Ett alternativ är att jag lättar upp topparna med ljusare färg, det var frisörens förslag. Ska jag nappa på det tro?

Efter besöket på T&G så träffade jag S över en fika. Det blev massa bröllopsnack, och jag älskade det. Vi pratade om allt, klänningen -så klart!, skor, hår, bukett, plats, brudtärna, best man, att härliga prälle I ska bli tillfrågad om att förätta vigseln (min fd granne och konfirmandpräst), vem som ska sjunga, kuverten som är placerade vid varje sittplats och vad det ska stå i dem. Ja, allt allt :) DET ÄR SÅ HÄRLIGT!

Nu vill min älskling att jag ska sluta blogga och sitta brevid han så vi kan se en film, jag vill gärna se Gynning först. Sen ska jag tvinga han att se film med bröllopstema :P


Ett riktigt mysigt hår, med en riktigt härlig färg :) Om jag tvättar håret 2 ggr om dagen i forsättningen, tror ni färgen försvinner då? Eller kanske blir det håret som försvinner...

image245


Ett steg närmare..

Precis bokat tid på Toni&Guy för färgkonsultation imorn, så ska dom se vad som är möjligt att göra med mitt hår utifrån önskemål. Känns spännande och hoppas på det bästa! Men får räkna med att de kanske ger mig beskedet att jag måste avfärga håret mega och sen finns det risk att det trillar av vid nästa fägning! Eller kanske inte.. vi får se :P Men jag är iallafall ett steg närmare guldbrunt hår och inte svartbrunt längre. Idag har jag i och för sig en bra hårdag och jag gillar färgen, men imorn är det nog tvärtom igen. Behöver lite förändring är jag överrens med mig själv om - och det hoppas vi att det blir. Även om den inte kommer vara extrem, så räcker det för att kännas superkul!

Vill utomlands och ha det härligt! Tjatar typ så öronen blöder på min älskling som har ett mer ekonomiskt sinne och inser att pengarna inte räcker till det den här eller nästa månad. Men vi kan hoppas på månaden efter det :)

Oprah

Min älskling är hemma:) Vaknade av att min H kröp ner under täcket -ååå så mysigt! Nu har vi käkat frukost och kollar Oprah. Jag får om ca en halvtimma göra mig iordning för att gå och jobba ett par timmar på samskolan. Sen ikväll blir det mys, god mat och idrottsgalan. Jag älskar tv galor!

Ja, det måste hända något med håret, men det får dröja tills pengar kommer in på kontot. Har shoppat lite till nämligen... en till tröja, eller mer blus från Honky dory och garn till en tröja jag ska sticka :P

Ha nu en bra dag allesammans så skriver jag nog några rader till ikväll!

Jag tänker hår..

Någonstans mittemellan bilderna nedanför - där är håret jag vill ha! Har blivit en varannandag människa, som ena dagen är nöjd med vad som är på huvudet och andra dagen vill ha något annat. Varför ska det vara så svårt!?? Jag vill inte bli blond igen, men jag vill få lite mer guldiga nyanser, kanske guldigare längder och toppar. Vara en guldig brunett :) Efter snack på NK följer jag alla dess råd för att få ur färgen i håret, men det är lättare sagt en gjort. Jag vill helst inte göra en avfärgning för det sliter så mycket och behöva ta av håret på längden är inte ett alternativ! Vill inte ha ljusare hår på bekostnad av kortare.. hmm. Ja varför ska det vara så svårt för? Jag tänker verkligen hår...


  




no more...??

Härligt med syskon..

Ja visst är det härligt med syskon, tänk hur ensamt det hade varit utan min bror! Tänk allt vi delat genom uppväxten, och tänk att han är en av de som känner mig allra bäst. Idag har vi umgåts mer eller mindre hela dagen - supermys :) Jag skulle aldrig vilja vara utan ett syskon! Sen blir ju ensambarn lite knepiga också, det är allmänt kännt ;)

Skämt å sido... På tal om knepigt såg vi på en dokumentär om hollywood kändisars vikt nyss, de är fasen inte kloka! Hur mår dessa människor kan man undra? Och vad fasen håller världen på med som hetsar till sjuka ideal! Det är en mycket underlig värl vi lever i... mycket underlig. Kanske ligger det i allas ansvar att ändra på det här!? Eller så kör man taktiken - sköt dig själv och skit i andra. Men det finns för många som tänker så, och den melodin har aldrig gått hem hos mig - på gott och ont...

Skriver kanske några till rader när jag kommer hem ikväll! Längtar tills imorn när min sambo är hemma igen, så tomt utan honom. Sms varannan timme och tre samtal om dagen räcker inte, men han har som vanligt varit flitig på att höra av sig mitt hjärta. Och det är jag himla glad för :))



25 års fest!

Helt slut, skola för egen del hela förmiddagen och sen vikjobb hela eftermiddagen. Äntligen hemma, men måste snart gå i duschen och sen göra mig iordning för 25 års fest rakt över gatan - hos Anna. För Anna med för den delen!
Har inte en blekaste aning om vad jag ska ha på mig ikväll?? Klänning? Jeans? Det är ju endå kalas så man borde nog ha kjol eller klänning, men vilken.. har ju inga roliga längre, allt är använt och jag vill ha nytt! Undra om man hamnar på Avenyn ikväll.. hmm. Ja, det återstår att se :P

Önskar alla en riktigt trevlig kväll iallafall!

Jag och min älskling :))

image237

Mer nyårsbilder :)

Jobbat idag på samskolan, och det har gått himla bra. Fick ihop bra lektioner,och det är jag nöjd över :) Direkt efter jag slutat åkte jag till K för att mysa. Hon hade lagat hemmagjorda hamburgare till mig och lillsis E :)Nice...

Nu fick jag plockat till mig lite bilder från Nyår - Och vilken bra kväll det var! Imorn är det 25 års fest hos Anna, och det kommer säkert bli minst lika bra - hoppas vi!





Tillbaka i lägenheten..

Ååå, hade gärna stannat några extra dagar i Lysekil, men kunde ju inte :( jobb... Men vad mysigt det kan vara, att umgås med familj, släkt och vänner. Skratta i mängder och timmar av samtal.. Jag och K tog en nattpromenad igår innan vi skulle lägga oss, precis som förr. Sen när vi kom hem somnade vi inte förrän vid 4 tiden, vi pratade och pratade, sen ringde H emellanåt ;) Han är mitt hjärta... underbara H :) 

Till havsutsikt åt vi en lång frukost imorse, vi skulle gått och tränat efter men det drog ut på tiden och skulle hinna med bussen till Göteborg. Var vankelmodig om jag skulle sola solarium, men har fått lite skräck för det. Har aldrig varit någon storsolare, men nu tänker jag att jag kommer få sånna där stora synliga porer i ansiktet som aktiva solare får, bli rynkig i förtid och dra på mig malignt melanom. Det gör inte att jag solar mer direkt! Visst att det är fräscht att vara brun, men kanske på naturlig väg och inte genom solrör - är jag löjlig? Men visst är det så mycket bättre att ligga på stranden och få färg än i en burk! Även om jag mest snurrar runt, och kan inte ligga still 5 minuter enligt K som blir galen på mig då vi varit utomlands och ska sola :P Jag säger bara båt - BÅT det slår allt! Man kan titta på saker, det händer grejer, och fläktar samtidigt som man får grymt med färg:) men men... kanske måste jag ta mig över rädslan endå.. och ta 20 minuter i violett ljus, hmm.

 ????        

Nu ska jag kolla mina mail och lägga upp lektioner för imorgon.. Sen är det mat!

kramizzar....

Havsutsikt

Sitter med den bästa utsikten framför datorn på pappas jobb. Har postat min uppsats, så nu får det bära eller brista... Blir inte så många lediga dar som jag trodde, igår ringde rektorn på samskolan och ville att jag ska jobba onsdag-fredag. Innebär ju pengar endå :P

Jag och Pappa ska snart åka hem, och enligt hans önskemål baka bullar. Men kanske blir vi lata och hamnar på ett fik på hemvägen istället :) Förrut såg jag en namnlista nere på västkust kiosken som var en "stöd byggnad av gullmarsbron" lista, trodde det var ett skämt men när jag kom till lasses foto låg där en likadan. Visst vill man väl ha en bro... men man är ju så van vid färjan. Och det känns så mycket mer exotiskt då man måste ta färja över. Så jag skrev aldrig mitt namn på den listan, jag vill nog ha som det alltid har varit....


Ha det så gott :)

Snöig söndag :)

En himla massa snö, och visst är det härligt! Det blir så ljust och fint :) Men lite bitter blir man allt för den sena ankomsten - varför inte vid jul för!?
Fick reda på något mycket bra idag, att jag är ledig resten av veckan. Så ska bara skicka in uppsatsen med post imorn så är jag fri från måsten enda tills fredag. Därför stannar jag några extra dar på kusten, byter bara kuststad - från Grebbestad till Lysekil! K är hemma i Lysekil med, så vi kan passa på att mysa, gå promenader och bygga snögubbar... eller snögubbar? Ja, varför inte! :))

Ska försöka i veckan, nu när jag endå är ledig att åka till M och träffa hennes lilla E som jag längtar efter så mycket. Har gått alldeles för lång tid sen sist vi sågs! Kanske "fottar" vi lite.. får se ;) Det är det bästa med att helt plötsligt få en ledig vecka man inte räknat med, man känner sig så fri. Alla möjligheter till att göra vad som faller en in, förutom plånbokens hårda grepp om ekonomin. Annars hade det nog blivit en utomlandsresa, ååå en härlig sol och badresa är vad jag längtar efter. Det gör min älskling med, så kanske kommer vi oss iväg på något lite längre fram i vår. Hoppas på en ekonomi som säger YES till det ;)


Massa kramar till vänner!

Snart en tågresa..

Till kusten och Mamma :) Mysigt värre ska det bli, och på tal om mysigt hade vi en underbar kväll igår jag och min älskling. Åt tre rätter, pussades och pratade - härligt med sånna kvällar. Imorse hade vi mysmorgon, sån där morgon då man ligger kvar läänge i sängen efter att man vaknat. Minst 1 timma ska det vara! Jag har tagit en dusch nu, och måste snart packa min väska. Vet att datan ligger på prio 1 på packlistan, sen blir det mest varma myskläder för det har blivit riktigt kallt ute nu ju! Kommer ha med min stickning också, bra sysselsättning på tåget...

2 timmar tills tåget går så nu måste jag pussa på mitt hjärta en himla massa!

Ett tips om ni har några slantar över - KÖP Kanebo silk ansiktsvatten och dag/natt kräm (moist)! De är såå grymt, har haft både Diors och Elisabeth Arden, serum och ansiktskrämer och gillar dem riktigt mycket. MEN... Jag tror faktiskt att Kanebo slår dem, den innehåller ju silke :P   !!!


Ha en kulig Lördag, jag kommer som vanligt när jag är på kusten - Äta skaldjur! Kram

  


Mycket gjort på kort tid..

Sen jag blogga tidigare idag har dagen bara försvunnit - men på ett bra sätt. Fick gått min promenad, för att komma hem och snabbt ta på mig lite bättre kläder. Jag och H åkte in till stan, gjorde lite ärende som apotek och annat. Kollade på Grand efter Elisabeth Arden 8 hour lipstick, men det kostade närmare 200:- så fick bli försvarets hudsalva från apoteket till mina läppar så länge. Fick köpt ett härligt rouge i allafall, från Face. Så får man lite färg på kinderna vinterdystra dagar :)

Saluhallen, Ikea, Ica, Systemet - Säg där vi inte varit den här förmiddagen! Köpte en tavla och kuddfodral, lampa och annat smått som man alltid får tag i då man befinner sig i sveriges största möbelvaruhus. Vi behöver lite på väggarna här hemma så det blir bra :)

Nu ska jag ta tag i min kokosparfait som jag bjuder på ikväll, väntar med iver på vad H gör för något gott :P Jummi... är hungrig nu också - bäst att äta en macka innan man börjar med parfaiten, annars slinker nog det mesta av smeten ner i magen!


Hej på er :))



Hör och häpna..

För jag har gått upp för att gå ut och gå en morgonpromenad! Och nu när jag har skrivit det på bloggen så kan jag bara inte smita undan - nej inga nyårslöfte om att börja träna, gå ner i vikt, äta sunt. Bara en hederlig morgonpromenad med förhoppningsvis fler som följer kommande mornar. Men vem vet :P Har ju hört att det ska vara bra att röra på sig ;)

99 besök på bloggen igår - varför inte 100 säger jag då! Det hade varit häftigt :) Men är mycket glad för mina 99...;)

Ska försöka vara lika bra på att hålla bloggen uppdaterad idag, men kan inte lova något. För den som undrar hur det går med min uppsats som ska vara inlämnad på måndag så svarar jag bra med modifikation.. haha. Har lite kvar, men åker till Mamma imorn och hoppas få ro att göra det sista där. Vilket är - komma på titel, framsida, sidnummrering, fylla ut analys med några rader och slutligen en sammanfattning.

Nej, nu får jag slänga på mig brallorna annars blir det ingen morgonpromme längre! Kramis :)

Romantisk middag...

Imorn   ska   jag   och   min   älskling   ha   lite   extra   romantik,   han    står   för   varmrätten   och   jag   för   efterätten   som     kommer bli:

Kokosparfait
4   port
2   äggulor
1  dl  florsocker
rivet  skal  av  1  lime
2 1/2  dl  Kelda  kokos
3  dl  vispgrädde
1  dl  kokos

Gör  så  här

Rör  ihop  äggulor,  florsocker,  limeskal  och  kokos-- mjölk.  Vispa grädden.  Rör  ner  grädde  och  kokos  i  äggsmeten.  Häll  smeten  i  en  bunke  och  täck  med  plastfolie.  Frys  i  minst   4  tim.  Ta  fram par-faiten  och  låt  stå  i  kylen  ca  30  min  före  servering.  Skeda  upp  i  skålar  eller  kokosnötsskal.


Lite av shoppingen från förra veckan!

Själklart hade de kunnat visas i ett snyggare sammanhang än med en halvtaskig kamera, ostylad och lummigt ljus - men man får en hint av hur de ser ut :P

 
Honky Dory..           Resteröds


Honky Dory..

   
Mc - jackan

Du känner inte en människa förrän du bott med den..

Ja så brukar det sägas, och jag tror verkligen att det stämmer. Att kunna dela det mest privata ens hem, ställer krav men innebär verkligen att man lär känna varandra. Jag och H har bott tillsammans sen augusti, men haft helt gemensam lägenhet sen 1 månad tillbaka. Det är en häftig känsla det där... samtidigt som man bara ibland vill kunna få försvinna till sin egna lilla värld. Jag har varit van att i 5 år, förutom dom 2 år jag och K bodde tillsammans. Får väl säga att jag i 3 år, kunnat stänga och låsa dörren för att bara få vara ensam med mina olater. Nu är vi helt plötsligt två när jag har låst dörren - och två människors olater! Men när man övervinner det där du och jag och inser att man är vi, när man blottar sig ännu mer och den andre bara möter en med kärlek då vet man att man gjort rätt! Han är grym min kille, helt fantastisk...

Är snart klar med min oversize halsduk och den är gigantiskt bred! Men kommer bli läcker :P Vill bara bli klar så jag kan börja på en tröja som jag är sugen att sticka. Måste bara ha pengar till garn.. hihi

Jag och H vaknade av ett sms imorse - ett mycket speciellt sms! Där det stod att en av våra vänner friat till sin sambo, och att bröllop väntas nästa sommar. Han som friade har jag kännt i 17 år, sen vi var små och började samma klass. Och det känns så sjuuuuuuukt häftigt att han ska gifta sig med en så otroligt grym tjej som jag gillar megamycket! - Men säger bara HJÄLP är vi vuxna nu??? Önska er all lycka :))


Kramar :)

Bättre.. och recept

Ryggen är bättre, men vet inte om det är alla alvedon som hjälper till... Har iallafall kommit mig för att baka en kaka - Tigerkaka! H bakar bröd och jag har precis skurit upp 2 bitar tigerkaka till oss var. Den blev jättemumsig :P

Under tiden brödet jäser ser vi på senaste Harry Potter filmen - Den är bra!


150 g mjukt smör
2 ½ dl socker

3 ägg

4 dl vetemjöl

1 dl mjölk

1 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

3 msk kakao

(Halva smeten blandas med kakaon - blanda i samma ordning som följer!)


175 g i 50 min nedre delen av ugnen!


OOOOOONT!

Vad fasen har hänt med min kropp?? Jag menar allvar, har så sjukt ont i ryggen.. Kan inte förstå vad som orsakat det? Men resultatet har blivit att jag sovit urdåligt inatt, fick trycka i mig alvedon och vända och vrida på mig var 5:e minut för att det värker så. När jag skulle gå upp var det ett kämpande för att få på mig kläderna, H får assistera och hämta vad jag behöver. Men det är otrevligt, jätteobehagligt att inte veta vad det är... Om det inte lättar under dagen så får jag besöka en läkare, men det är det sista jag vill.


Får skriva mer senare...

En Nyårsdag..

Efter en grymt lyckad middag igår, med god mat, fantastiskt sällskap, ultimat firande vid tolvslaget så är jag trött! Vi har hängt i lägenheten hela dagen, knappt gått ut mer än för att hämta pizza. Så som det ska vara på en bakisdag :) K och O har varit hos oss hela dagen, O sov här och K dök upp så snart hon kunde efter att hon stigit upp.

Orkar inte skriva många rader till, men lägger upp några bilder - de bästa kommer dyka upp på bloggen senare. Önskar alla ett underbart 2008! Så hörs och ses vi :)



Vi ? Druckigt ? Nänä... ;)

       

RSS 2.0