Havet som en spegel..

Om regnet smattrade igår var det hög luft, stilla och behagligt idag. Jag och mamma hade egentid i Grebbestad denna helgen och det var så mysigt. Igår kväll åt vi kräftor, drack vitt kallt vin hade levande ljus tända och pratade hela kvällen lång. Sen somnade vi på var sin sida om Hebbe och Bosse.. De små killarna. 


Tapaskväll inleder helgen.


Igår hade jag dessa tre pinglor över på tapas, det var så mysigt! Hoppas verkligen det inte dröjer för länge tills nästa gång. Vi umgicks inpå midnatten, kunde inte riktigt slita oss. 


Idag har jag, min bror och denna mindre nöjda bilåkare tagit oss till kusten för att äta kräftor, mysa i soffan och hålla oss undan regn som smattrar på rutorna. Mammatid i Grebbestad. 

Soliga onsdag..


Lite häng på stan i solen.. När vädret växlar såhär så vill man ena dagen tända levande ljus och ta på sig raggsockor, nästa dag vill man ligga på stranden. Eller ha på sig shorts iallafall. Det är ju faktiskt fortfarande sommarmånad, augsti till och med. Men jag har slått på höstläge och kör boots och jeans -idag var det varmt! 

Jag hinner inte riktigt med att blogga som jag vill, dagarna jag har mycket att blogga om hinner jag iallafall inte. Och resten av dagarna så tycker jag mig inte ha så mycket att skriva om. 

Det har varit en go vecka iallafall, den började lite skakigt i humöret men i måndags kväll var vi på kalas hos vänner i Örgryte, igår var jag och Hebbe på mitt jobb och fick utfört lite nyttigheter. Idag blev det några timmar på stan. Att amma..


Det slog mig idag att Hebbe blir fyra månader på fredag. Det innebär åtta veckor kvar av helamning om vi håller oss till vad vi tänkt. Det känns så nära inpå.. För nära. Äta mat är för mig lika med att bli stor, det betyder att mina tuttar kan få konkurrens. Jag får konkurrens. Tänka sig, att de första två månaderna med amningen så längtade jag efter avlastning, jag tänkte att det skulle bli skönt när väl H eller någon annan också skulle kunna ge Hebbe mat. Nu känns det inte alls så.. Just nu känns det som att jag vill amma Hebbe tills han är 3,5 år ungefär. Undrar hur jag känner om två månader när det är dags att introducera maten. 

Men visst är det så att amningen är väldigt mysig ändå, den där speciella stunden av lugn, ro och total närhet med sin bebis?! 

Känslorna på utsidan..


 Jag är glad att denna dag går mot sitt slut då det varit en dag när känslorna suttit på utsidan. Jag har börjat gråta bara av att titta på min älskade Hebbe, jag har kramat honom så hårt. Jag har funderat över min barndom, tänkt på vilken typ av barndom jag vill ge Herbert. Sörjt lite över att bo i en stor stad då jag själv fick den mest fantastiska uppväxt på landet, nära djur och natur, släkt och vänner. Där kände alla varandra och friheten som barn var total, det var bara att öppna dörren och springa ut på ängar, lek i skogen, fiske, ridning eller att mata sina kaniner, katter eller ta med knäckebröd till lammen på andra sidan av vår gräsmatta. Det fanns så mycket tid, så mycket trygghet och så mycket kärlek. Jag vill ge vår fantastiska son det allra bästa, men det kommer inte bli det jag fick.. Ibland känns det ledsamt. 

Jag har också tänkt på mina kära mor/farföräldrar. Hur de var och en har en speciell plats i mitt hjärta med alldeles speciella minnen. Helt plötsligt känns det som evigheter sedan de fanns i livet och så sorgligt att de är borta.. 

Dessa och hundra till tankar har passerat och jag kan inte reda ut vart allt kommer ifrån. Var det dopet igår? Är det någon hormonell obalans? Håller jag på att bli en "jag har gråten i halsen person"? Eller är det bara tid för hjärta och hjärna att känna lite extra. Oavsett så är det lite jobbigt att känna SÅ mycket. 
Dop 24/8


Sitter trött och enormt tacksam påväg hem från Lyse där vi haft dop idag för vår Herbert. Han skötte sig som vanligt och var cool och nöjd som den lilla nalle Phu -bebis han är.. Inte ens när han fick vatten på huvudet blev han missnöjd. 

Våra vänner och familj var med och delade dagen, är verkligen så glad för detta underbara minne! 

Dop är något väldigt vackert tycker jag. 

Mys med systrarna..

Mina fina systrar, ja det är precis vad dom är - med eller i mitt fall utan blodsband. Igår var jag trött och inte på humör, men efter lite bubbel och mat från "the Barn" (en av de stora fördelarna när Lill Sis numer är sambo med ägaren - whiiie för E <3 A) så var jag på andra tankar. Mysigt!  

Var tvungen att ta några pics på den härliga lägenheten A och E har. Glömde att få med vardagsrummet och kakelugnen som det går att elda i! Det gjorde vi igår, finns det något bättre nästan än doften från brasan och utsikten av takås och lägenheter i centrala stan. 

Vi sitter nu i bilen påväg till Lysekil, imorgon ska vi ha dop för Herbert. 


Många pussar och pompoms Dagarna susar verkligen förbi och jag som tänkt att jag skulle skriva några rader om den härliga kvällen igår. Men får summera i några få rader -tapas, vin, många pussar till Hebbe, bröllopsyra.. Typ så. 
Idag har jag gett mig in på att göra pompoms, både gelanger till Hebbes dop på söndag och stora att ha i hans rum. Får se hur många jag hinner fixa! 
Mammalunch och middagsbjudning..

Nej, vi bjuder inte in till middag men vi är bjudna på middag. I skrivande stund sitter vi i bilen alla fyra och magen längtar efter mat. Senaste målet var en lunch på tanquilo med fina vännen K. Får skriva mer imorn för nu är vi framme! 

Fikabesök..


En av de stora fördelarna med att vara hemma med bebis, vänner kommer förbi på fika. Idag hade kära maken åkt med vagnen i bagagen till jobbet så det fick bli en dag inne och en liten tur med Hebbe i bärsele. På torsdag ska jag och denna fina pingla dra igång med träning, vi börjar smått -längtar! 

Till en läsare..

Jag fick idag en kommentar på ett av mina gamla inlägg och vill verkligen att du som skrivit ser mitt svar så gör det som ett inlägg:


Vad det smärtar mig att höra att du behövt gå/går igenom detta vidriga hemska och ofattbara som det innebär att förlora sitt/sina barn. Jag vet var du befinner dig nu.. Inget av mina ord kan hjälpa. Men du kommer kunna se ljusare på livet, du kommer kunna skratta och njuta. Men inte NU, inte på ett tag och du ska ta all tid du behöver. Du kommer alltid att ha dina pojkar med dig, dina fantastiska pojkar och de 23 veckor ni fick dela. Du kommer alltid vara deras mamma och känna dem var och en, älska deras underbara personer så som de var för dig. 


Tårarna rinner ner för mina kinder nu.. Henke min man kom precis och fråga vad som hänt och jag visade dina rader. Du ska veta att glömmer det gör man aldrig, men man lär sig leva med det. Och livet kommer att bli bra för dig, våga tro det. Många sa till mig att låta sorgen ta plats. Jag skickar de orden vidare! Låt de ta PLATS! 


Skriv gärna igen i kommentarsfältet så jag får se att du läst. Skickar mina varmaste kramar. //Linda 


Firade en fin vän tillsammans med fina tjejer..
Det blir ett kortare inlägg ikväll, jag ska ägna kvällen åt mina pojkar i motsats till vad jag gjorde igår då jag la tiden på fina tjejer. 

A har fyllt och vi ville fira henne med lite rosa bubbligt vin, middag, prat och härligheter. Precis så blev det igår. Vi var först hemma hos F där vi "snacksade" och sen vidare till Spisa där vi åt gott och hade stora och små samtal. Diskussioner och funderingar om livet, samhället, vad som är, har varit, blir och kan komma.. 
Att komma hem efter en tjejkväll är alltid lika härligt, man har tankat upp med ny energi och jag tänker alltid att detta måste vi göra oftare! Som i SATC, där tjejerna har stående luncher varje vecka typ. 

Det bästa med gänget igår är nästan att vi är så olika men ändå lika, lever så olika liv som småbarnsmammor och tonårsmammor, till många barn eller färre barn, bor utomlands eller har gjort, bor stort, bor mindre, är egna företagare eller som jag själv har alldeles för många universitetspoäng. Vi har trots olikheter så många beröringspunkter och det kan inte bli annat än spännande och givande att umgås! 

En fredagskväll..

Mer än så här blir det inte ikväll, men det räcker så bra. Det är egentligen allt som behövs en fredag, god mat, ett litet glas vin, en man, mysig musik, en bebis och sen när bebis somnat kanske en film. 
Hostig lillfis..Idag har jag i stort sätt bara kommit ur sängen.. Herbert har inte alls varit på humör och varit både ledsen och sökt närhet i kvadrat. Han har hängt i mitt bröst, i mina armar eller i bärselen hela dagen. Vi kom oss ut och fick lite luft samt att vi i eftermiddag la en liten stund på att hjälpa kära vännen L att bära flyttlådor. L flyttar till Stockholm:( 
 
Det är fascinerande det där vad man gör för sin lilla älskling, allt. Så är det bara. Antagligen för alla föräldrar. Man vill bara lindra om man på något sätt kan.. Därför fick Hebbe sova uppe på mig eller med mitt bröst som napp hela natten lång - gissa om jag fick skön nattsömn!?! Nu hoppas verkligen jag att den här förkylningen ger med sig, helgen som bjuder på så mycket roligheter.. 

Preppa för dop..

Älskade mamma har varit här och fixat med familjens gamla dopklänning. Nu är den redo för Herberts dop om två veckor. Han kommer att se ut som en riktig liten prins, haha! Måste säga att det känns högst lustigt att klä honom i klänning även om jag vet symboliken med den långa vita klänningen i dopet. Till mottagningen efter har vi införskaffat en betydligt mer Hebbe-lik outfit. Men det visar jag vid ett senare tillfälle.

I övrigt är läget helt okey, bättre nu än tidigare idag. Hebbe har en förkylning som gett honom jobbig hosta, nysningar och lite svårt att komma till ro. Vi tog det säkra före det osäkra och träffa doktorn idag, ringde imorse och några timmar senare hade vi en tid. Det är väl en fördel med att han är lite "kändis" på vårdcentralen och BVC här i Sävedalen. Alla vet vem Herbert är och när jag ringde imorse för att rådfråga så hade vi istället en tid i eftermiddag. 
Allt var okey med Herbert, lite näsdroppar och bricanyl så ska han nog må bättre. Jag mår också bättre nu när vi fått kolla upp statusen.

Läsning..

Min älskling läser! Nästan;) Vi har börjat diskutera läggrutiner här hemma, när vi ska börja och hur de ska vara utformade. Vi har väl någon form av läggningsrutin nu, men den behöver utvecklas då vi snart ska låta Herbert sova i egen säng (om jag klarar det?!!).

Mina föräldrar läste alltid bok, det vill jag med göra för Herbert då det är så mysigt och nyttigt. Att införa litteratur så tidigt som möjligt ger barn en gräddfil i skolan har forskning visat. Men behövs det redan vid 3,5 månad tro?! Hmm.. Ska vi bada på kvällen innan det är dags att sova?! Hmm på den med. Det är ändå viktigt för oss att rutinen går hyfsat fort, är smidig och mysig. Den ska fungera att genomföra även om vi har gäster eller är borta på besök. Alltså vi ska inte behöva lägga bortåt en timma på att få Hebbe att somna. Så jag återkommer med vad vi landar i, hur rutinen blir. Sen så får kloka läsare gärna ge en kommentar om hur ni gör! Alltid så mysigt att läsa:)
Inne med dåligt samvete!

Herbert sover för det mesta bra, han somnar vid 22-tiden och sover till 8- tiden. Under natten vill han ha mat ett par gånger.. Den här rytmen har han haft sedan han föddes. Den sista tiden har han somnat lite tidigare, runt 20.30 men igår somnade han redan 19.30 och sov oroligt inatt. Han bökade runt och levde rövare, var inte vaken men sov heller inte med ro. Han ville inte ligga i sitt babynest utan tätt intill mig, helst i min armhåla.. 
Så därför har den här dagen blivit en slapp inomhusdag. Det ger mig lite ångest då det faktiskt är helt okey temperatur ute och hösten står och knackar på dörren. Jag MÅSTE verkligen ta tag i träning för min rygg är så svag och konditionen skapar flås i en mindre uppförsbacke. Graviditeten har verkligen tagit på min grundfysik. Men som sagt.. Den här dagen blev det lite av det mesta. En tvätt, en dammsugning och mest vila. Ett, två, tre - LV

Ett jag har klämt ut en perfekt liten unge, två vi har haft bröllopsdag och tre jag fyller snart år! Slår man ihop dessa happenings så är jag värd en fin present och det var precis vad jag fick. En fin fin present :) 
En bilfärd hem..


Sitter i bilen påväg hem och tänkte titta igenom alla bilder från våra dagar i Stockholm. Jag märker då att jag typ har tagit fem kort!?! Det finns väl några fler på vår systemkamera men hjälp vilken skillnad från mitt annars frenetiska fotograferande! Helt klart gör Hebbe att fokus finns mer hos han, mer i nuet, och tiden för att ta upp kameran mer begränsad. Å andra sidan så måste jag nog till viss del instämma i "ett barn inget barn - två barn à hand full".. Nej vi har ju bara ett barn, men jag kan ibland inte låta bli att tänka på hur det skulle vara om Stig också var med.. Inser att det hade varit väldigt annorlunda.

Att få barn innebär en stor omställning! Men vad som överraskat mig är hur smidigt allt varit, Hebbe har varit nöjd i vagnen, på shoppingen, caféerna. På kvällarna har vi kunnat äta långa goda middagar och trots rätt hög ljudnivå har han sovit gott i vagnen. Vi har kunnat ägna oss åt bubblig champagne, tre rätter och samtal. Lyxigt.

Men något skall väl vara jobbigt också, och då säger jag det igen - Bilresan! Vi var så ivriga på att komma hem i relativt god tid att vi inte höll oss till planen utan åkte lite tidigare. Det fick vi äta upp de första 2,5 H i bilen. Eller mest JAG fick äta upp. Då jag satt bak och till alla medel skulle hålla Herbert nöjd. Nu är jag därför så trött så jag knappt svarar på Henkes frågor och jag vill inget hellre än att vara hemma och krypa ner i min säng på min alldeles eget anpassade madrass. 

Imorn får det bli mer bloggning.. Nu checkar jag ut! 

Sista dagen i Stockholm


Godmorgon! Idag är sista dagen här i fina Stockholm. Vi höll det öppet hur många dagar vi skulle stanna och siktade på lördag för hemfärd. Men om vi åker imorgon så kommer det bli cirkus i bilen och många långa timmar hem så vi bestämde oss för att köra hem ikväll när Hebbe somnat för natten. Kvällskörning, men det känns som ett bättre alternativ. 
Igår åt vi gott på AG och idag har vi planerat för fika med vänner om en liten stund, lunch på Djurgården och en sista sväng i butikerna i city. Hebbe har blivit ekiperad med dopkläder -så gulliga! 

Firar 3-årig bröllopsdag

Bilder och inlägg får nog komma senare. Just nu njuter vi av ett varmt Stockholm. Vi har varit gifta i 3 år! Idag har vi haft romantisk frukost, lång vinlunch och förhoppningsvis fridfull middag. Herbert har skött sig exemplariskt, han gillar ju att åka vagn nu för tiden och han älskar att sitta och titta på folk så det har funkat kanon. Bilresan upp var mindre toppen.. I takt med att Hebbe hänger med mer så inser han hur tråkigt det är att bara sitta still och åka bil. Jag fick agera clown, lekledare, sångerska osv.. Men det glömmer vi idag! 
Ikväll har vi bokat bord på "Griffons steakhouse" och planerar att Hebbe sover då vi pussas och äter gott gott... 


Howard och Englesson


Tur att jag har en man som hänger på mina små upptåg.. Jag kunde helt enkelt inte hålla mig, det fick bli ny inredning av vardagsrummet. Nu ska den gamla antracitgrå divansoffan kastas ut och in flytta en ljus soffa i Howardmodell. Ingen äkta Howard men däremot ett par gedigna Englessonfåtöljer! Slog till på dem idag efter att vi igår varit och provsuttit dem hos en indredningstokig kvinna i Särö. Alltså det hemmet hon och familj bodde i! Wow! De hade haft stolarna i ett år och nu skulle de bytas ut. Det tackade jag för då vi inte har några 14 000:- att lägga på nya Englesson. Dessa var så gott som nya till ett mycket bättre pris. 

Vår soffa levereras i slutet av september och jag kommer väl klättra på väggarna fram tills dess, men så härligt det blir när allt är på plats! 

Den kloka och förståndiga säger säkert, -Ajaj ljusa möbler och småbarn. Det är givetvis förståndigt att tänka så. Jag tänker däremot att vill jag ha ljust så ska jag ha ljust. Herbert kommer ändå inte få sitta och äta i soffan, ska vi ha mys eller han av någon anledning ska äta där så får vi lägga ut en pläd. Bosse ska tränas att ligga i ett hörn på en pläd eller fårfäll. Ordning och reda, precis som jag/vi vill ha det. Både barn och hundar mår bra av regler, rutiner och mycket kärlek. OM sen olyckan är framme så är klädseln tvättbar så då ordnar det sig ändå. Tror det blir tipp topp!  

Tripp Helsingborg - Helsingør

Varmt mottagande av våra vänner i Helsingborg och fin tur till Helsingør. Sol, bubbel, två röda och en grön.. Vi har haft minisemester i Helsingborg och det kommer garanterat vara något jag längtar tillbaka till när höstens regniga dagar slår till. Vi är hemma för att maken ska utföra jobb två dagar, sedan fortsätter semestern i Stockholm. 

Fortsätter semesterlira..

Vi är hemma i Göteborg och fortsätter här med semesterlunken. Jag har som alltid vid den här tiden på året snöat in på inredning och vill mysa till det här hemma inför hösten. Men det behövs väl inte nämnas att föräldraledighet ger begränsningar för vad som kan köpas.. Ändå är det ju så viktigt med hemmet! Så många timmar som man spenderar innanför dess väggar, framförallt i detta land. Jag har reslusta till tusen men då vi vill vänta med att ta iväg Hebbe på äventyr kommer vi närmsta året att vara ännu mer hemma. Sitta hemma och trivas är okey men sitta hemma och störa sig är hemskt. Just nu vill jag byta ut vår soffa till soffa+fåtölj och köpa "piff piff". Ja vi får se vad det blir! 

Häromdagen var vi på stranden och hos Vilahamn. Imorgon åker vi på mini-vän-weekend till Helsingborg. 

RSS 2.0