Fin helg och bättre väntar..


Vi gjorde många mysiga saker i helgen, lunch på villa del parc, barnens zoo och middag i Örgryte hos makarna O. 
Det väntas riktigt varma dagar och jag har verkligen sett till att Hebbe ska slippa gå naken. Hjälp så mycket fint det finns till små pojkar, kan nog aldrig köpa mig nöjd ;) 

Tomtägare på riktigt!

Idag har vi varit på banken och igår var vi på Götenehus och la vår husbeställning. Vi är från och med idag tomtägare då vi nu tillträdde tomten!! 

Det känns häftigt, hissnande, förväntansfullt, spännande och ett uns läskigt. Inom snar framtid börjar vårt hus att byggas inne på fabriken och vid hoppas att det står på plats vid årsskiftet. Valen är gjorda av kök, badrum, kakel, ytterdörr, fönster, vitvaror mm. Ingen återvändo! 

Kan inte fatta att vi verkligen bygger vårt hus. Med stor ödmjukhet måste jag säga att det är fantastiskt roligt! (Än så länge;) Firat midsommar!
Vi har firat en lantlig midsommar med många underbara vänner. Sill, nubbe, jordgubbar och dans runt midsommarstång - mer om det imorgon! 

Framtidsplaner och midsommarplanering

Idag blev det klart vad jag har för uppdrag i höst, nya kurser, ny lön och ny chef. Min fantastiska nuvarande chef ska ta sig vidare och jag tycker det känns tråkigt men arbetslivet är ju så, man får gilla läget och tänka att det bästa ligger framför! 

När jag kom hem försökte mannen min att engagera mig i midsommarplaneringen, vi ska vara 14 vuxna och 9 barn i en stuga på landet - det ska bli så mysigt/roligt och allt det där. Även om vädret inte verkar bli till belåtenhet så får vi gilla läget och ha regnstövlar och paraplyn i beredskap. 

H planerar för rätter, inhandling och matlagning så det står härliga till och jag känner för att göra som vanligt - hänga på. Men imorgon ska jag hjälpa honom och bistå till det han behöver. 

Val till huset.

Går allt enligt plan så lägger vi husbeställning nästa vecka och då ska valen vara klara. Idag tittade vi och bestämde oss för kakel i badrum, groventre, entré och kök. 

I båda badrummen blir det stora vita matta plattor i mått 25*40 på väggar och ljust grå plattor på golv mått 20*20 de ska sättas med en riktigt tunn fog men har ännu inte bestämt om det blir fallande eller rak sättning. 
I groventrén/tvättstuga väger vi att välja ljusgrå eller mörkgrå plattor - måste snart bestämma oss!? 
I vår huvudentré blir det en Italiensk sten Marte Raggio de luna, i en mellangrå färg mått 30*30. Och i köket blir det blanka vita 10*30. 
Samtliga val är klassiska och tidlösa men känns ändå moderna i färg, matthet, mått och uttryck. Det känns superbra och hoppas att slutresultatet kommer att leverera! 
Tacksamheten är enorm idag!Denna dag känner jag bara en sån enorm tacksamhet, jag sitter här med min friska son. För ett år sedan svävade han mellan liv och död, ovissheten var total och maktlösheten ett faktum. Jag kämpade med all min kraft för att hålla ihop, klara varje minut som passerade, livet stod på paus. 
Veckan som ligger bakom mig har pendlat av blandade känslor, idag ska vi besöka sjukhuset, låta Herbert få krama personalen och njuta av livet. Livet är här och nu! 

Soliga dagar..

Vi hänger mest ute dessa soliga dagar, leker, fikar, går på stan och hittat ett och annat sommarplagg.. 

En bättre typ av slapp föräldradag..

Efter en fantastisk helg där vi var på spontangrill fredag, tjejkväll lördag och familjehäng i Torslanda med familjen Ö på söndagen så är jag superseg. Att dricka bubbel och drinkar både fredag och lördag tillhör inte vanligheten för min del och det känns i kropp och knopp. 
Men hur kan en dag bättre spenderas för återhämtning än med en sovande baby i famnen och kardashian på tv-n?! Sånna här dagar kommer jag att sakna så när arbete drar igång på riktigt i augusti! 

Jag måste ännu en gång påpeka - jag kan inte fatta att vi ska få bygga ett hus och bo i underbara Tumlehed. Vi promenerade där igår och OJ så bra det kändes. Älskar Kardashian! 


Underbara och snygga vänner <3

Trevligheter i Sävedalen

Min pepp för det fantastiska väder som skulle infinna sig var utom alla gränser! I början av veckan dansade jag och hoppade högt till TV4:as väderprognos - 24 grader och sol på nationaldagen. Men icke sa Nicke.. Idag är det grått och inga 24 grader om än en behaglig temperatur. 
Vi fick iallafall njuta av en riktigt go dag igår, det verkade som att solen ville titta fram tidigare innan den åter skulle gömma sig bakom höga täta moln.

Hebbe fick ha solhatten på igår och först hängde vi lite på vår gräsmatta, sen gick vi till mammalediga grannarna och istället för kaffe tog jag och H ett glas rosé. Så ljuvligt härligt! Sol, nöjda bebisar och glada mammor. 

På den tidiga kvällen kom en spontaninbjudan på grill och vi kilade över för att bli bjudna på goda hamburgare, rosé, bubbel och till sist GT. Ja kvällen blev en av de längre och väldigt väldigt trevlig! 

RSS 2.0