30 juni Bröllop

Imorgon kommer bloggen att fyllads med vackra bröllopsbilder för idag ska vi på bröllop. Solen skiner och det är sommarvärme. Jag ska nu gå en promenad med Bosse och innan vi åker ska jag och min käre man ta en förmiddagsfika på gården. Vi ska äta de goda bullarna från igår, ja inte alla men några. En lördag i kärlekens tecken!

Bullar och målarfärg..

Idag håller vi fast vid könsrollerna här hemma. H målar och jag bakar bullar. Men under tiden degen jäser så målar jag med. Vi har en gammal soffa ärvd av min farmor och farfar, den har länge stått i vårt slit och slängrum. Men nu i samband med att golv ska bytas ut i vårt kök så ska soffan få flytta in. Vi har ju ett retrokök som inte går att göra så mycket åt men en liten uppfräschning av köket skadar inte. Golv och kakel ska få ett swing, kanske även att en tapet åker upp. Det kommer fortfarande vara i gammal stil, men en snyggare sådan. Hoppas jag! Bjuder på ett par bilder från en regnig innedag.

Middag med finaste svägerskorna..

 
Igår åkte Greta och höga klackar på och jag åkte in till magasinsgatan och Puta Madre för att äta middag med finaste svägerskorna. (De är svägerskor med varandra inte med mig) När man gjort någonting mer än en gång får man lov att kalla det tradition och förra året instiftade vi denna tradition att äta en sommarmiddag tillsammans. Hoppas vi gör det många fler år för det är så mysigt att prata, uppdatera varandra på livet och få tid ihop. Ni funderar säkert varför vi inte gör det oftare om det nu är så mysigt, men det beror på att A bor utomlands med sin familj och inte är tillgänglig för härliga tjejkvällar så ofta. Igår åt vi tre rätter av sydamerikansk mat och när jag kom hem kändes magen sprängfull, men det hindrar inte en frukost som jag ska äta tillsammans med H nu och efter det åka och titta på nytt golv till vårt kök.

Knep för att se vacker ut..

Det finns ju en rad skönhetstips och min absoluta favorit är att göra fula miner för att öka blodcirkulationen i ansiktet. Självklart skämtar jag nu! Det är inget knep och trix jag sysselsätter mig med utan variation. På något konstigt sätt ser jag alltid likadan ut på mina egentagna spegelbilder, så för att få förändring drog jag till med nya posé. Det är alltid kul att visa vad man bär för dagen, men att fråga min man att fota varje gång är en otänkbarhet. Han gör det motigt, samtidigt som han påpekar hur tröttsamt han tycker det är med bloggen. Nej då blir det spegeln. Och att kapa fejset känns inte heller kul, är en flitig besökare av en blogg där tjejen kapar sitt ansikte och varje gång önskar jag att hon hade låtit bli. Ansiktet ger ju en känsla av dagens humör, se själva:
 

Juniväder!

Äntligen lite juniväder! Hörde på nyhetsmorgon imorse att det inte varit så regnigt och kallt i någon mätning tidigare. Men nu tror jag bestämt att det vänder. Inte minst hoppas jag på att det håller i sig till helgen, vi ska på bröllop och jag unnar paret en vacker dag. Sen kommer den i och för sig bli lyckad oavsett.

Trots semester vaknade jag strax efter 6 imorse och fick tvinga mig kvar närmare 1 timma innan jag gick upp ur sängen och ut på promenad med Bosse. Först ville han inte följa med, jag tjatade och puttade på honom för att han skulle vakna i stil med -"Bosse vakna nu! Vi ska gå ut.." Han tittade på mig med sömndruckna ögon, sen gick han långsamt upp och ut mot dörren. Skön morgonpromenad och han piggnade snabbt till. H åkte och golfade på förmiddagen, själv satt jag i solen och läste, pratade i telefon och trivdes.
Efter lunch kom H hem och vi åkte in till stan, det var hans tur att shoppa och så snygga kläder han köpte... Mmm. Vi åt årets första mjukglass och pratade om framtiden. En härlig dag!

Prinsessan och Greta

Dagmar, Acne och Custommade är nya plagg i garderoben. Dagmar bar jag på midsommarafton och min vita nya Acneklänning väntar på sitt tilfälle. Egentligen så borde jag inte handla mer, köpstopp. Men.. när möjligheterna dyker upp och en champangefärgad Greta uppenbarar sig. Då har inte jag karaktären att säga nej! Förresten tycker jag att människor med för mycket karaktär tenderar att bli tråkiga. Vi lever här och nu.
Efter en regning men mysig dag med min Sis på stan ska jag nu ta en snabbpromenad med Bosse, efter det ska jag förbereda middag (kors i taket, tror jag glömt hur man gör?) Sitta i telefonmöte med styrelsen kl 20, vänta in min man och äta en sen men förhoppningsvis god middag.

Midsommarhelg 2012

Det har varit en otroligt härlig midsommarhelg. Nyss hemkommen med en go känsla i kroppen, ett leende på läpparna och extra mycket pirriga kärlekskänslor för min man. Tillsammans har vi umgåtts med finaste vänner, spelat spel, lekt, grillat, bastat, ätit. Dagen före midsommarafton var vädert vackert och tre män blev pojkar då de kunde sitta ute mysa med filt och se på tv. Jag och S förvånades över deras lycka över en fotbollsmatch men tydligen betydde det sååå mycket att få sitta med öl, godis och filt på utsidan en sommarkväll och se på en rund boll och två elvamannalag.
Kärleken för min man växer alltid lite extra när jag ser han göra manliga saker, vara aktiv och skicklig. Den här helgen har han varit grillmaster, sett till att vänner varit nöjda, tagit hand om barnen, grävt, styrt upp en midsommarstång och gett mig långa blickar. Mmm.. njuter..
Som alltid efter flera nätter borta så är det skönt att komma hem, även om både H och jag är sociala och älskar att ha vänner runt oss så är det även en extra go känsla efter att mättat det sociala behovet att bara få vara två. Idag är det bara vi som ska mysa hela dagen, jo Bosse får också vara med. Slappardag hos familjen Å.

Midsommar 2012 har börjat!

Hela helgen hänger vi på landet. Mys i trädgård, bad i sjö, grillning varje kväll. Ikväll kör vi på lax. Det är en idyllisk sommardag som spenderats på bästa sätt förutom den enorma shoppingen av mat jag och S slog till på. Vi övertalade männen att vi skulle sköta inköp i år. Det blir en del då 11 vuxna och 3 barn ska hänga under en helg. OMG vad mycket! Men nu ska vi klara oss och inte behöva ge oss iväg något mer utan ägna oss till lek, samtal, häng i solen, bad och allt man mer gör på midsommar. Nubbar?


Vi vann!

Igår kväll var en myskväll av hög kaliber. I soliga trädgården grillades kött, fågel, champinjoner. Ugnsbakade färskpotatis, sallad, jordgubbar och melon. Vi var i Torslanda hos goda vänner! Sen toppades kvällen med att vi vann fotbollsmatchen. (mina bilder blev från insidan, glömde ta kort under maten) Varför kunde den inte gälla någonting? Mer än vår heder. Hör ni hur jag snackar, det lär dröja 4 år till nästa gång. Imorgon åker vi till lantstället med familjen V för att fira midsommar i dagarna fyra. Sen sluter vänner upp i dagarna efter. Vi och V ska däremot vara där i god tid så vi får extra mycket tid ihop:)


Semestern har börjat!

Förra året invigde jag och H semestern med att köra lunch ute varje dag. Ser ut som det blir en favorit i repris.. Idag har vi shoppat, H har köpt en kavaj och jag har en klänning från Acne som ska bli en sommarblåsa! Men först sitter vi och njuter av capresepizza och min favorit efterrätt tillsammans med crème brulé - Tiramisu! Under tiden pizzan gräddas så tjuvsmakar jag på kakan.. Mmm!


NK och Cervera

Vi ska på stan och införskaffa nya bestick från Cervera, det är planen iallafall - att det ska bli bestick alltså. Men H behövde inte göra någon större ansträngning för att övertala mig att gå på NK-s rea. Får se vad vi får med därifrån..


Svensk sommar..

Svensk sommar i ett nötskal! Kitteln stod med en härlig rykande gulasch, borden var vackert dukade och luften var ljummen. I samma stund som vi skulle börja äta började det dugga, sen regna, sen ösregna! Men mysigt, det hade vi och maten smakade nog ännu bättre när dropparna inte sparade på sig. Efter ett tag fick vi dock flytta in och det var en grymt rolig kväll igår! V var jubilar igår så det var till hans ära alla var samlade. Svensk sommar är trots sitt opålitliga väder väldigt mysigt.


TGIF 15 juni!

Nu ska jag cykla till jobbet! En kort dag idag 10-14.. Och sen ska jag hem och fira helg. Önskar alla en riktigt härlig fredag<3


Avslutar läsår 2011/2012

Näst sista dagen! Längesen jag bjöd på en bild från spegeln ;) ljust och fräscht idag!


Lyckliga Tid!

En helt underbar dag igår! Det spelar ingen roll att sommarvärmen håller sig borta, att jag inte riktigt förstått att det är midsommar om en vecka eller att maten igår gav mig uppstötningar. Nej, för igår var en grym dag, lite sorgligt att jag släppte ifrån mig mina kids som ska vidare. I tre år har de varit mina små drillade kycklingar och jag kommer att sakna dem! Men en stor glädje över sommaren, att vi kommer ha massa tid tillsammans jag och min man som jag snart varit gift med i 1 år!! Kan säga att det här året varit det bästa i mitt liv. Nu ska jag avsluta med två dagars arbete men känns redan som semester!


Sitter på dubbel dubbel..

Ett snabbt blogginlägg för är ute och äter med fina kollegor/vänner. Vi hamnade på Dubbel Dubbel och maten.. Ja den är minst sagt speciell. Vad mer kan jag säga.. Hmm


Något på fötterna, och ett par saker på kroppen..

Häromdagen fick jag tag i en midsommarklänning, det har jag glömt att skriva! Och idag efter en shoppingtur med mamma, fick jag med mig både högklackade och en söt blus. Klackarna är perfekta att ha i sommar, snyggare än en träsko men precis lika enkel att ta på. Ikväll är det fotboll och för en gång skull så ser jag fram emot det. Har dragits med i Sverige eller min mans fotbollsyra. Någonting har hänt iallafall.. Undra hur länge det håller i sig? 20 minuter..? Mindre en 1/5 h kvar till avspark!


Gottar oss..

Mammi är här för några dagar och vi passar på att gotta oss. Hon skämmer bort mig med vackra blommor och god mat.


Lördag i juni..

Jag och H tog en lång frukost, ingen stress bara mys. Sen åkte H iväg och spelade golf, själv packade jag ner en bok och tog vagnen in till stan. Där satt jag i godan ro på ett fik i flera timmar. Läste, tittade på människor och smuttade på min färskpressade juice. Det var grymt mysigt, har aldrig hänt förut men kommer definitivt att ske igen.

Ikväll ska vi till vänner i Sävedalen, blir kul att vara social efter en dag av kvalitetstid med mig själv.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/192645/images/2012/pic_205949485.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/192645/images/2012/pic_205949489.jpg" class="image">


Läckerheter från havet..

Romantik med min man!


BFF of to Barcelona..

Idag har bästis åkt till Spanien för att först fira sin pappa och sen vidare till Barcelona. Lill är givetvis med på resan och jag kommer sakna de två i massor. Är inte alls avundsjuk! Icke då.. Jo jag är. Har hela tiden tröstat mig med att vi ska åka till Cypern med mysigaste familjen V, vi skulle sola oss, grilla, dricka cocktails och ha så mysigt som vi fyra vuxna och de två små trollen kan ha. Men nästa bakslag var att vi inte får ihop det tidsmässigt! Semester, andra resor, familjebesök, bröllop mm. gör att en gemensam vecka ser svår ut att få till.. :( Så nu sitter jag utan bästis och utan solsemester med familjen V att se fram emot. Tur jag har H och att han kommer med nya kreativa förslag på hur sommaren ska spenderas.


Nationaldagen!

Fina underbara Sverige! Är det inte lite konstigt att vi svenskar inte firar vår dag mer? Känslan är att man ska hålla sig avogt inställd till flaggor, hyllningstal och nationalsång. Varför då? Visst vi har mycket som kunde vara bättre, men samtidigt oändligt mycket att vara stolta över! Ägna den här dagen åt att tänka på allt som är så fantastiskt med Sverige. Uppmaning! Jag åkte och köpte fina bakelser till mig och H, inte helt lätt en dag när många konditorier är stängda. Men lyckades till slut.. Ikväll ska vi ägna oss åt varandra, mysa och laga en gourmémiddag. Mums!


Gröna fingrar

Jag vill ha lika gröna fingrar som min mamma eller varför inte farfar som drömde om att bli trädgårdsmästare. Allt kunde slå rot i hans trädgård! Och mamma, ja hon får stå ut med samtal från mig där jag envist frågar hur jag ska gå till väga med mina växter. Orkidéer har jag koll på, de blommor om är vackra och gillar mitt sällskap. Men dessa pelargoner som jag försökt pyssla om, kärlek, sol, mycket plock och lite vatten. Varför vill de aldrig bli stora vackra och praktfulla? Önskar mig gröna fingrar..


Långlunch och tomhänt shopping!

Idag har jag pluggat effektivt 2h på pedagogen. Älskar känslan av att man får gjort mycket på kort tid och att huvudet tänker bra tankar och samarbetar. Lätt hänt är annars att funderingarna går till nästa klädinköp, hur sommaren ska spenderas eller vad man ska göra i helgen. Efter jag pluggat så gick jag, Sis och Lillsis till Le Pain där vi åt lunch. När vi ätit upp tog vi en sväng bland Göteborgs affärer och hittade absolut INGENTING!?? Hur är det möjligt? Så nu kvarstår frågan vad jag ska ha på mig på midsommar? Inte blir det dagens outfit iallafall..


Luras lite, möhippa!

Fick vara diskret i mina uttalande så inte världens mest nyfikna C skulle förstå att vi planerade möhippa för henne igår! En härlig dag tillsammans med ett gott tjejgäng. Verkligen lyckad på alla sätt! Det blir en stor känsla av nostalgi att tänka tillbaka på allt vi gjort genom åren. Mycket glädje och många skratt! Ett axplock av bilder..


Fredag och tentaplugg..

Jag har ägnat större delen av dagen till att skriva tenta, det är inte dökul vill jag lova. Framförallt inte efter en vecka med flera sena kvällar. Igår avslutades vårt styrelsemöte efter kl 22 och sen skulle vi åka hem från Öjareds golfklubb vilket tar sin tid. Min fredagskväll spenderar jag ensam, H arbetar och jag får hänga framför tv-n med Bosse som redan slängt in handduken och somnat. Gillar inte att vara ensam på fredagar! Det var inte planerar så men H fick rycka in.. Får helt enkelt vila mig ordentligt ikväll för i helgen kommer Lill och jag och sis ska ta med henne ut och äta, vi ska hänga på dagarna och ha det riktigt mysigt. Jag ska koppla bort allt som har med tentaplugg att göra och inte engagera mig i böckerna förrän på måndag igen!


RSS 2.0