2008 i bilder!Vi åkte till Thailand jag och tjejerna...

Jag och H skaffade lilla Bosse..

Jag och H åkte till Tunisien på riktig kärleksresa..

Vi hade en underbar sista sommar i huset på Stale..

Vi hade en varm sommar tillsammans i Lysekil, syster fyllde 25 och halva Göteborg var på besök..

Vi åt middagar ute, mest spanskt som Maniana och La Sambrita.. men lite grekiskt också;)

Jag och älsklingen hade många resor till Lysekil och Grebbestad på helgerna..

Vi har bott i lägenheten i 1 år tillsammans..

Och mycket mycket mer..

Men som alltid har tiden gått väldigt väldigt fort..


Tack mina vänner!

Nyårsmeny -Spikad!

Nu är maten inför imorgon spikat!

Förätt

Löjromspanacotta med gräslök och pumpernickel
Mousserande Rotari till dryck

Varmrätt

Fläskfilé med kanel och ingefärsås
Pressad potatis
(dryck ej bestämd)

Efterrätt

Choklad och fikon med marängtopp
Saint John till dryck
Choklad och fikon med marängtopp


Imorn lägger jag upp bild på mina nya jeans!

Kram

Nyårsmeny?

Det blir inte många rader nu.. 
Jag ska snart in till stan och möta A, vi ska titta på kläder till henne då hennes mage konstigt nog växer och kommer att växa en bra bit till ;) Hihi.. så kul! Är så glad för henne :)
Men först ska jag kolla på förslag till nyårsmenyn, min och älsklingens nyårsmeny :P Ja, han frågade om vi ska fira nyår själva, med trerätters, fördrink, matdryck och konjak :) Hahaha.. Varför inte? Vi kommer ha tokroligt, när vi dricker oss lite snurriga och pussas under 12 -slaget!


Hör av mig senare :) Kram!

Pengabesvär?

Redan? Och januari har inte ens infunnit sig! Men har man en karl som spelar för ett lag där lönerna fryser inne månad efter månad - då blir det tajt i kassan! Ändå köpte jag ett par jeans igår :P Jag har funderat på de sen i sommras och då de fanns kvar i min storlek på affären i Lysekil, så det var "ment to be". Pagen får vänta dock... tills nästa månad. Men jag vill nu!!! Det som står i vägen är mannen som jag delar ekonomi med, han säger - nästa månad Linda. Hahaha! Det är väl det enda rätta i och för sig...

Jag har ganska nyss kommit hem efter en morgonpromenad med A, mysigt att ha henne i fönstret mittemot igen, efter att hon och D varit på lååångresa. Nu ska jag käka och sen åka till stan med min bror och shoppa jeans till han. Sen ska jag nog jaga mina vänner över telefon och se vad de gör. Jag ska nog redan nu börja med att jaga C...Kramar!

Page

Ja... Page får det nog bli!


Annandagen och pagesugen!

Vilken jul! Den har varit otroligt härlig! Jag har fått så mycket fina julklappar!

Men jag har också blivit toksugen på att klippa en lång page, så det blir nog till att boka en klipptid när jag kommer tillbaka till Göteborg.


GOD JUL 2008!Nu åker vi snart till Lysekil för att fira jul ikväll, imorgon bär det av till Sävedalen! Jag är döförkyld med
halsont och hela baletten, men bara att försöka tänka på annat - som att jag ska få fira JUL! Konstigt att vara ifrån min familj imorgon, men älsklingen var ju hos oss på jul förra året så detta året är vi med hans familj :) Spännande, och
jag vet att det kommer bli mysigt med alla H:s 21 släktingar som ska fira tillsammans!

Jag önskar vänner, nära, kära och läsare en RIKTIGT GOD JUL!!!!!! Vi hörs i dagarna :)

LärarinnaJag har fått jobb! Är så grymt glad och kan inte riktigt förstå att det väntar månadslöner, påsklov, höstlov, jullov, sportlov och sommarlov, underbara arbetskamrater, elever och allt som det innebär! Jag är så laddad och det här ska bli såå roligt - jag bara längtar till 1 februari när det drar igång!

Idrott och Historia - Om jag kommer bli tränad nu ;)

En ny stilikon?

Visst är hon cool!? Med en inte mindre coolare och hetare pappa, så är Zoe Kravitz garanterat en stilikon! Den här personen kommer jag att hålla ett öga på. Älskar det hon har på sig på bilden! Kolla bara halsbanden och klänningen!


Idag är det bara en vecka till Julafton!!

God morgon! Ja, nästan iallafall... för mig är det en god morgon. Jag har blivit en sjusovare igen, precis soom när jag var 14 :P Det som är så skönt att komma upp i vettig tid på morgonen men det går bara inte just nu. Jag behöver jul och ledighet så jag får tillbaka energin. Men det ger energi att "Bonde söker fru" är på tv ikväll och imorn kväll med! Jag kommer sörja till nästa säsong...

Jag funderar på vad jag ska göra med den här dagen, gå in till stan eller ta en lång promenad med Bosse.. Det sista måste jag ju göra någon gång under dagen men att gå till stan blir väl bara deprimerande när plånboken är så tom! Nu vet jag vad jag ska börja med, gå in på Csn- sidan och kolla när nästa utbetalning sker.


Hörs senare!

Snart bara en vecka kvar..

Har ni tänkt på att nästa onsdag är det julafton! Det är ju galet! Att tiden går så fort är läskigt, och att jag snart har läst hela min utbildning är ännu läskigare... vad väntar i framtiden tro?
Jag har hållt i en konflikthanteringslektion på Studium idag tillsammans med min grupp, kom hem och åkte direkt med H till RIK-hallen för att promenera därifrån med Bosse. Nu har jag satt mig ner för första gången på hela dagen känns det som, därför ska jag bara njuta..

Imorn är jag ledig och ska satsa på uppdatering av bloggen både 1,2 och 3 gånger!


Kramar 

Matchdax..

Nu ska jag ta mig iväg på match! Eller jag blir hämtad av svärisarna.. så ska vi titta på världens underbaraste H. Bosse är hos min brosa och har mys, han är så förtjust i min bror att han inte bryr sig ett dugg i att vi lämnar honom, haha. Så är man inte van vid att den fjanten reagerar :P 
Jag lovade M om bot, bättring och oftare uppdatering här på bloggen igår.. Jag har inte lyckats så bra idag, men ska anstränga mig resten av veckan... är det ok ;) ?


Kramar på er! 

Det här skrev jag i januari.. snart 1 år sen!

Vi går en mörkare tid till mötes..

Nu kan USA inte längre dupera sitt folk till konsumtion, bolånekrisen har blivit påtaglig och inflationen ligger i hälarna om den inte egentligen har försprång. Centralbanken i USA har sänkt styräntan åtskilliga gånger, men det är som att hindra en eld från att spridas med ett glas vatten i taget. Hur påverkar det här då oss kära svenskar? Jo, exporten och vårt näringsliv är nära sammanflätat med USAs, vi har en regering som eldar på en redan brinnande högkonjuktur. Inflationen blir ett faktum - Jag vill meddela att den redan ÄR ett faktum. Den där tusenlappen som alla skulle få extra i månaden har redan ätits upp. Inflation innebär att våra pengar blir mindre värda - och nya regeringen har lyckats öka inflationstakten med 3½% ! Den högsta inflationstakten sen början av 1990 talet -grattis ni lyckades lika bra nu som sist borgare.
Hur klokt är det att ge folk mer pengar genom sänkta skatter i inflationstider? Sänkta skatter och höjda löner (för en liten grupp) innebär att riksbanken tvingas höja rätan (för alla). Jag vill tydligöra att allianspolitik leder till ökad inflation och höjda räntor! Vill vi att våra pengar skall ätas upp i höjda räntor?

Ifjol ökade konkurserna mer än åren innan - trots denna borgerliga "vänliga" företagspolitik? Varför?Det är högkonjuktur det borde gynna företag - inte tvinga dem att gå i konkurs. Vi skulle väl få fler företag eller hur var det Maud Olofsson?

Ungdomsarbteslösheten, löser de med lärlingsystem men vilka går lärlingsutbildningar jo män - var är jämlikhetspolitiken?
2590 fler långtidarbetslösa ungdomar idag en samma tid 2006 då vi hade en socialdemokratisk regering. Och detta under högkonjuktur!

Alliansregeringen vill sälja ut sjukhus, de ska finnas på den öppna marknaden - men tror de verkligen att det kommer bidra till att svenska sjuksköterskor startar koperativ och dyl. är det rimligt att man är så naiv då man sitter i en ledande regering?
Precis samma sak som skedde med elbolagen kommer ske här. Sverige hade innan borgarna sålde ut elbolagen privat sist (1990) en av världens billigaste el. Vi är en av världens största elproducenter. Vi kunde tidigare förse oss själva med el samtidigt som vi fick överskott i miljardbelopp att gå tillbaka till statskassan. Nu efter att borgarna sålde ut elen har elpriserna aldrig varit högre. Det är inte längre Sverige eller svenskar som äger elbolagen utan tyskar och ryssar. Elen ligger till förfogande för högstbjudande, och där är inte lilla Sverige med och dansar. Nu produceras elen i sverige, men skickas ut till öststater och Tyskland. Vinsten går dit likaså - vad var felet med att vi hade låga elpriser som gynnande industrin och privatpersonen samtidigt som vi fick stora intäkter till vår egna statskassa?? Varför gjorde borgarna så - jo det ska jag tala om, de gjorde det av ideologiska skäl och trodde enligt deras ideologis alla regler att detta skulle gynna konkurensen och sänka priserna - fel fel fel! Det låter osant, men det är precis så korkade de är! och inte lär de sig på sina misstag heller, ni ser väl vad som händer med inflationen OCH vad jag ville komma till med ingång på sjukhusen. Tror det det finns en chans för mindre företag och privatpersoner att investera och köpa sjukhus när jättar från andra länder kommer in och vill driva sjukhusen i vinst syfte? Är det bättre att ha Indien som arbetsgivare än Landstinget? Tror ni vi får mer inflytande och makt över vår sjukvård då?


Vi kan bara vänta och se vad som kommer att ske i framtiden, men tro inte att det inte gick att förutspå. Och låt aldrig en regering slippa bära ansvaret! För med rätt beslut och politiska åtgärder kan vi klara oss helskinnade. ser bara INTE särskilt ljust ut nu.

Heeelt osant!

Centralbanken i USA sänker styräntan igen - vad f-n sysslar dom med? I ett desperat försök att locka investerare gör dom det tillängligare att låna pengar. Men de har ju redan inflation! Och att mer pengar trycks för att gå ut i systemet är inte rätt väg att gå -inflationen ökar och mina vänner VI går mot Weimar under 1930 tal... vi går mot Weimar.

Ska kolla vad Filippa Reinfelt har att säga i "rakt på med KG-Bergström" senare.. Men nu är det handboll på tv-n så får rätta mig efter sportfanatikern. Politiken får jag ta över webbtv innan det är läggdags. Ska bli intressant att se vad Filippa har för nytt att komma med idag. Antagligen, eller förresten tro mig när jag säger att hennes huvudreplik kommer vara -vi har ökat sysselsättningen, och fler har kommit i arbete. Ja, duktig flicka men vad mer har ni åstakommit? Och vilka typer av jobb? Fastanställningar? Nej, snarare osäkra jobb där arbetsgivaren kan säga tack och good-bye när helst den vill. Tro mig jag vill ha nya jobb, jag vill att alla ska ha jobb!! Men inte på moderaternas och Filippas vis med försämringar i trygghetsystemet och ökad inflation, större osäkerhet. Nej jag vill att jobb skapas genom ansvar, inte spel med människors sociala situationer.

Vad är det som sägs idag nästan 12 månader senare? Värsta börsfallet och finanskris sen 30 talet... Ibland får man vara självgod, och känna sig som en klok Sosse!

LuciaNågon som lussat för er idag? Vi vaknade av att familjen över oss hade lussefirande.. är det inte sång därifrån så är det bebis-skrik -jag älskar det! Haha.. Jag och älsklingen har nada pengar, så vi får ha en billig helg. Vi har varit ute och lekt med Bosse, gått en promenad, fikat och slappat under filten.
Om en timma börjar Göta kanal 1 på 4:an, missa inte den om ni vill få ett skratt!

Kram!

Julmaten ligger som ett lock..

Det där med julmat.. gott var det, främst med lax och sill. Men en hel del är överskattat :P Jag hinner inte skriva många rader för vi ska ta tag i dagen jag och älsklingen. Men återkommer :)

Men hörrni... det är inga cyckelbyxor på bilden nedan.. hahahaha. ett par oranga knästrumpor men i en urdålig bildkvalité :P Haha! En riktigt kul bild endå när man tror det är cykelbyxor. Skrattar ihjäl mig! :))))

Om 17 min..

Så kommer H och hämtar mig så åker vi på julbord! Jag är så sugen! Det här har jag på mig:Den här kjolen har varit på många gånger det sista, bara att inse vilket bra köp det var!

Julbord!Jummi jummy.. Ikväll ska vi på julbord med RIK - gissa om jag kommer att äta ihjäl mig! Men det är ju flera timmar kvar och jag sitter redan här och är så sugen :P Har ätit havregrynsgröt och ägg nyss, det väger inte upp jansson, köttbullar, sill, potatisgratäng, korv, ost, ja allt det där som kommer att stå på bordet ikväll! Vad ska jag ha på mig tro? Något löst får det bli.. hahaha


Kramar!

En mjuk pepparkaka blev det!Nu har jag badat och sen bakat! Ja, för vet ni... jag MÅSTE se BONDE SÖKER FRU! Så ingen match för mig.. men älsklingen lovade att han tyckte jag var en precis lika bra flickvän ändå :) Och jag tror han blir himla glad när han kommer hem och får sin kaka :P

Trattkantarellomelett

Det blev ingen mjuk pepparkaka bakad igår.. Men nyss har jag klämt i mig en trattkantarellomelett som var riktigt god! Och jag ska allt få bakat den där kakan någon dag snart, men inte ikväll för då ska jag på handboll. Min älskling spelar match och det var ju dö-längesen jag var och titta. Men det finns en stor nackdel med matchen ikväll, jag missar "Bonde söker fru" ! Innan matchen ska jag ut i det tråkiga vädret på en promenad med Bosse.. jag ska nog gå nu förresten, innan det blir mörkt...

Kram!

Bosse hälsar :)


Minusgrader igen :)

Nu har det blivit lite kyligare igen - och jag gillar det! Det har varit skola på schemat ett par dar och ikväll är mamma här. Vi har köpt räkor och mousserande vin så ikväll när H kommer från träningen ska vi ha lite extra mys :) Nu ska jag gå ut i köket och baka lite.. vi får se vad det blir men det lutar åt den där mjuka pepparkakan som jag har tänkt få ihop allt för länge.

Uggsen är på!

Kramar :)

2:a advent.

Idag är det 2:a advent och jag har spenderat dagen i Kungälv med M och sen hemma med min bror. H är iväg och spelar match, så jag väntar på att han ska komma hem snart :) Skoja om jag hade det mysigt i Hagakyrkan igår! Träffade världens gulligaste lilla N bebbe.. Jag bli sjuk varje gång jag träffar han - han är underbar! Synd man inte kan hyra sånna små.. ;)

Jag och min love nedanför!

Hagakyrkan 18:00

Hej alla härliga! Jag hinner inte skriva många rader, jag har precis gått en promenad med Bosse och ska nu slänga på mig kläder för att 18:00 går på julkonsert i Hagakyrkan. Det är min vän K och hennes kör som ska sjunga, så jag ska möta upp T och gå och titta. Det är alltså tjejerna från stale som vi pratar om.. Har vi tur kanske H hinner komma efter sin träning, annars skulle han fixa maten tills ikväll.

Ajaj.. tiden går fort! Ha en mysig lördagkväll:)


En uppresning..

Huvudvärken är borta, det är något magiskt med promenader.. Och lite bättre kläder är på, dock fanns inte extraenergin till att tvätta håret och göra det fint så det fick bli två tofsar. Ikväll ska det bli myys.. om bara min älskling kommer hem någon gång!


Huvudvärksplugg..Jag har inte riktigt någon bra dag idag.. Vaknade med huvudvärk, men vet att jag måste plugga så jag pinar mig framför datorn. Min huvudvärk kan bero på att Bosse vaknade till och skällde säkert 10 gånger inatt - inte mycket till nattsömn. Han har aldrig hållt på så förr, men nu har han fått en knäpp de senaste nätterna och skäller för minsta ljud. Är han mörkrädd tro?
Jag har precis haft lite fika med mamma och C som var förbi innan de skulle åka till Ikea, det var mysigt. Ikväll ska jag och H äta klyftpotatis, det ska bli gott. Annars känner jag mig trött, oinspirerad till att ta på mig något fint eller göra mig iordning. Men kanske skulle det hjälpa? Att tvätta håret, blåsa det snyggt och sätt på sig lite fina kläder som en kjol, min nya cowboyskjorta, knästrumpor.. ja vi får se, först måste jag fortsätta att huvudvärksplugga och sen gå promenad med Bosse..

Go helg på er!

Sista tentan!

Jag sitter och skriver min sista tenta på lärarprogrammet - Det känns helt galet! Dagarna har bara sprungit förbi, jag glömde helt av att skriva att jag och älsklingen bott ihop i 1 år i måndags! Jag glömde inte bara att skriva det, vi glömde själva av det... :P Är väl så när allt rullar på och känns så där himla bra, att 1 år går så fort :)
Jag tog mig en riktig rödvinsfylla i tisdags med klassen, något jag fick sota för på tisdag natt och onsdag morgon. Men efter att förmiddagen gått så var vi påväg, jag, C, M och J till Ullared för att julklappshandla. Så idag fick jag börja med min tenta som ska vara inlämnad på måndag, kanske bäst att skriva lite där och inte här.

Så by by så länge!:)

2 december

December månad och vart har kylan tagit vägen? Det är rått ute, men blött rått och inte kallt rått.. Jag funderar över det här med vädret efter att ha gått en promenad med Bosse nyss.. Vill ju ha riktig vinterkyla!
Jag ska på föreläsning vid 13, är inte särskillt sugen men det är sista föreläsningen för den här delkursen så..


Så här puckad ser man ut på sina promenader!


Kram :)

RSS 2.0