2 minuters blogg..

Det här inlägget får gå fort, snart är det Maria Wern på tv-n. Vi har precis sett idol, ätit kyckling och pestopasta med lite efterätt - gula kakan, eller vit kärleksmums! mumsi mums...

Nu har älsklingen hämtat täcket och vill att vi ska mysa under det till Wern.. bäst att lägga undan datorn då.

ha det alla kära!

Måndag igen..

Helgerna går så fort! Jag är helt slut idag, och begriper inte hur jag tog mig ur sängen och till Studium men jag lyckades tydligen med det. Som en vandrande zombi? Sömnen var bristfällig inatt då det fanns två som skulle slåss om platsen närmast mig. Ni ska se hur vi sover här hemma! Jag utskuffad i ett hörn, med Bosse på huvudet och H med halva sig över mig. Jag är både outvilad och öm i hela kroppen när jag vaknar..!!
Oavsett, nu käkar jag lunch och ska vila en snabbis för sen är det huur mycket arbete som helst jag ska hinna med. Måste förbereda flera lektioner och läsa in mig inför lektioner...

Jag är färdig idag, pallar knappt mer.. tur att jag har mina älsklingar som ger energi, om 30 min är mannen min hemma :)

Vräk söndag..

Typiskt söndagar, man slappar och vräker i sig mat hela dagen. Igår hade jag lite tårta och kalas med tjejerna, det var jättemysigt och jag fick en orkidé och ett par urfina trosor från Frank Dandy! Tack gullungar! I fredags var det ju middag/fest på Barsidan, och det var riktigt lyckat. God mat, bra sällskap, fin dricka - kan man klaga? Icke! Jag skulle gärna uppdaterat med bilder om jag bara tagit några, men jag missade det! Ni ska få se klänningen imorn eller något, jag har den på mobilen... jag tycker jättemycket om den. 

Älsklingens bästis O är här och bor i två nätter, det är så mysigt :) Idag har vi varit på ikea, mathandlat, ätit pizza, glass och bakat kaka. Nu ska vi se på parlamentet, det är jag och min älskling, Bosse och så O och M.. jag gillar sånna här söndagar. Och det bästa är att jag har min killes armar att ligga i !!! Hihi..

hörs imorn..

Birthday partaye!

Nu är det bara att ladda upp - ikväll är det fest! Längtar redan till maten, ska äta en pastarätt med skaldjur och musslor - Mums! Ja, jag är hungrig förstår ni säkert.. åt precis två ostmackor och drack ett glas mjölk, men vill ha maat. Bara att hålla sig ett par timmar, kan gå på lite vin så länge ;) Lillsis kommer hit innan vi ska vidare till Barsidan, vi ska dricka lite, ladda och snacka massa strunt. V min älsklings lillebror kommer också vara här, för han ska sova över och passa Bosse ikväll. Så vi får hålla oss i schack när han är med oss tjejer... eller inte ;)

Kvällens kläder : Svart klänning med gigantisk ryggurringning! tunna svart strumpisar (eller snarare stay up-s.) Guldsmycken i massor och svarta eller guldfärgade pumps. Kuverväska med pärlor på.. Där har ni det! Ytterkläder blir nog mc-jacka och röd sjal som jag fick i födelsepresent:) 

Imorgon blir ni uppdaterade hur kvällen gick! Kram på er!


fina presenter:)

Igår var en mycket bra dag! Det var så kul på studium där jag har vfu, och sen hade jag en mysig kväll med lite kalas:) Älsklingens familj kom och överraskade med firande på kvällen. Så vi käka tårta och jag fick massa presenter! Av H:s mamma och pappa fick jag en ursnygg kaffekokare - Nu kan jag dricka ihjäl mig på kaffe! Av hans farmor och farfar fick jag våffeljärn, jag som tycker det är så smarrigt med våfflor, grädde och sylt - jummi! Och av H:s bröder fick jag knästrumpor och en jättefin röd sjal som jag kommer använda direkt idag!
Nu får jag komma till älsklingens presenter... en halsband, en tunn guldkedja och ett hjärta - från gold diggers. Såå fint var det! Underkläder från D&G och ett hårspray från joico som jag önskat mig :) Så jag är nöjd som bara den! Det var så mysigt att ha dom här igår kväll, och helgen kommer också fullspäckad med firande. Älsklingens fest på fredag, barsidan - ni kommer väl? Och sen ska tjejerna komma på tårta och mys på lördag :) längtar..

Nu ska jag styra upp mig, ska snart till samskolan och hålla i lektioner för 1:orna. Solen skiner idag!!!

Maria Wern ikväll!

Ni har väl inte missat den nya serien som börjat på 4:an på tisdagkvällar klockan 21? Maria Wern, främmande fågel heter den, och som den beundrare av all svensk film som jag är så måste jag följa den. Det behöver inte ens alltid vara så där bra, men svenska filmer och serier av kriminalgenre tilltalar mig skarpt. Ni vet, Beck, van Vetren, Wallander och många därtill.. därför ser jag fram emot kvällen och imorn börjar ytterligare en sådan serie med Mikael Persbrandt i spetsen! Hösten innebär bra tv helt enkelt!

Men först ska jag laga mat, köttfärsås och spagetti. Sen se idol...

Vfu -tid framför mig.

Dagarna går för fort! Snart en vecka sen jag bloggade sist, men känns som igår! Det var mycket plugg i slutet av förra veckan, sen kom helgen som sprang förbi och där vi söndag kväll var på kalas med min älsklings släkt. Hans farmor och farfar har varit gifta i 50 år - fattar ni! 50 ÅR! ja, det var tvunget att firas :) Det var så mysigt att få höra gamla historier av deras vänner och se hur de satt där och mös med varandra. Sötisar, hihi.

Igår var första dagen på min Vfu, alltså praktik. Jag var på studium i majorna för första gången, ska ju vara både där och på samskolan, och det var jättekul! Idag är det sam igen, ska dit och ha lektion om 1 h, men längtar redan tills imorn när det är studium igen :) ja, just det.. lektionen.. borde kanske förbereda mig för den istället för att blogga. Men eleverna får höra föreläsning om upplysningen av mig, det får räcka;)

Nu är det den tiden på året...
Då min mamma tog eftermiddagen ledig för att ge sig ut på hummerfiske igår, hoppas de får ett gäng hummrar under fiskeperioden så vi kan åka till Grebbestad och frossa!!


Ha det gott alla vänner! Kramar!!


Onsdag.

Ägget står och kokar, yogurten är uppäten.. dags att bre en macka. Frukost - mumma det :P Efter jag ätit så ska jag ta tag i all läsning, sen ska jag se om jag hinner en promenad med Bosse innan jag ska vara på föreläsning kl 13. När klockan är 14.30 ska mina pojkar möta upp mig utanför pedagogen och vi ska gå på stan. Sen ikväll är det bio och Bosse ska få vara med min bror.

En fin onsdag helt enkelt! Kramar!

Tillbaka igen..

Jag har varit i skolan, kommit hem, käkat.. ja rastat Bosse också såklart. Nu ligger jag i soffan och har en hög av böcker och läsning att ta tag i. Men först måste jag landa.. min älskling ställde klockan på 8.20 imorse istället för 7.20 som var meningen - Stressig morgon! Har nog aldrig kommit iväg så fort som i morse :P Fast sådana mornar gör att hela dagen känns uppochner på??
Det är redan tisdag, och helgen sprang förbi då vi var i Grebbestad och fick plockat 11 liter trattkantareller. Nu är hela köket fullt i trattisar som vi torkar för att kunna ha i såser och soppor hela hösten. Det är smarrigt det! Egentligen var jag toksugen på att gå ut och dricka massa vin och ha en riktig utekväll med älsklingen i Lördags, men det blev lugna gatan i Grebbestad istället. Vilket gör att jag fortfarande är festsugen... men denna helgen är det annat som gäller så det får vänta tills nästa fredag när mannen min och hans vän ska ha middag/fest på Barsidan. Tänk... då kommer jag vara 25! Hahaha, jovisst för jag fyller ju på onsdag nästa vecka :P Tänk att lilla jag uppnått den höga åldern ;) Jag var 23 när jag träffade världens underbaraste H och redan blir jag 25, tiden går fooort. Men det är mycket som man hunnit med på samma gång, så jag gillar att tiden rusar iväg -ibland. 

Imorgon ska jag och H gå på bio med R och S, vi ska se den där filmen om två killar som adopterar en 15 åring. Det blir mys det:) Och jag ska nog ha på mig min nya kaffefärgade cashmere kofta - Ja, den är såå snygg och skön! Mmm cashmere is it!


Kramar darlings!


Om änglar...

Om änglar kan flyga så är du på väg nu.. Min lilla pisse, som jag fick 9 år gammal och bar med överallt i min korg. Idag 16 år senare så fick du somna in. Få kanske förstår, men du låg vid min sida och kurrade varje natt, låg på min mage i soffan, fanns med mig i barndomen, tonåren och sen som vuxen. Genom tuffa tider och i lek var du trogen - du var mycket mer än bara en katt. Många önskningar har jag viskat i ditt öra, och du har allt sett till att uppfylla en och annan, iallafall var du en bästa vän många år. Om det finns dom som inte förstår, så kan jag säga att ett djur kan vara närmare än man tror, en familjemedlem. Det finns många hemifrån som vet hur tokig jag var i min katt, med hennes tjocka mage, lurviga päls och stora tassar var hon som en panter. En misse som jag var nummer 1 för... Jag är uppriktigt väldigt ledsen, och denna kvällen har det fällts många tårar. Men så känns det att förlorat något väldigt kärt.

Snelugg?

Ja igår blev en hel del gjort, inget som hade med skolan att göra (förutom att hämta böcker). Utan det blev ett besök hos frisören, och jag gick därifrån med en snelugg. Jag ville förändra något, och har länge tänkt klippa lugg, men då jag inte riktigt vågade ta steget att klippa en hel lugg - varje gång jag gjort det ångrar jag mig med detsamma. Så fick det det bli snelugg, som jag ångrar lite det med :P Det är kul med en förändring, men det känns som om den mest är ivägen! Sån tur är klippte jag en lång snelugg som om några veckor kommer gå att ta bakom örat iallafall.. Den är fin när jag har håret uppsatt, men inte utsläppt.. jaja. nu fick jag testat det. 

Jag åkte in till stan efter jag klippt mig, och där fick jag tag i en perfekt klänning till en fest min älskling och hans kompis ska ha lite längre fram. (de har ju fyllt år). Klänningen är svart, liten och med en bar rygg - love it! Sen köpte jag ett slappt linne, likadant som jag köpte i gammelrosa för ett par veckor sen, en lejongul kofta, undies och leggings. Hittade ingen oversize kofta som jag ville ha, och ingen polo heller.. får helt enkelt vänta med det.

Nu ska jag sätta igång med skolarbete men måste bara lägga till en sista grej. Skomakaren här på olskrokstorget är GRYM! Han gjorde båda mina skor så snygga - de ser nästan nya ut! Och sen är han skamligt billig... Där kommer fler skor och stövlar hamna det lovar jag. Han ska fixa remmen på min skinnväska med, det blev bestämt idag, haha.


Kramar!

Hårfix..

Lite spontant tog jag en klipptid och ska klippa mig om 10 minuter... Bara toppa och klippa upp lite - få lite mer liv. Som alltid när jag fått lite mer längd är det dags att klippa! Håret är inte så slitet nu, men jag vill kunna få mer frisyr och att håret håller volymen längre än det gör nu.

Sen ska jag nog in till stan och försöka hitta en lång kofta, och kanske något annat fint :P Vi får se! Har böcker att hämta ut, skor hos skomakarn + apoteket och andra måsten som också ska göras idag. 

Ha en fin dag! Ni lär höra om jag blir missnöjd med håret eller om jag hittar några fina plagg! Kramar!! 

Bilder från resan..

Nu kommer lite mysiga bilder på oss när vi var ute och reste - jag vill resa igen! Det är ju så mysigt att vara iväg med sin kärlek :)

Tack för regnstövlar..

Jag har varit dålig på att uppdatera bloggen de sista två dagarna, men jag har inte hunnit (eller kanske tagit mig tiden är mer sant) Men det är faktiskt så att jag har rejält mycket att göra nu! Både vfu, litteraturseminarier, föreläsningar, utvecklingsproject, och planering av lektioner. Jag ska ha alla historielektioner under min Vfu den här gången. (Vfu är praktik, för er som inte rör er inom skolvärlden). Och jag ska inte bara ha vfu på samskolan, utan också studium -vuxenutbildning i Göteborg. Jag kommer helt enkelt stressa ihjäl mig se kommande veckorna. Egentligen borde jag sätta igång med mitt utvecklingsproject om dokumentation, där PM ska vara klart på lördag. Men min mage värker! lite värme under duntäcket, mys från Bosse och ett tv-program eller två kanske får mig att må bättre. Samarin också? ja... det får det bli.


Lovade bilder - får skjuta på det!
Kram

Min älskling...

Hela helgen gick åt till att vara i Lysekil, och det var mysigt. Jag fick jobbat fredag kväll och då var älsklingen och Bosse tillsammans med pappa och lite släkt och vänner. Sen har vi flyttat, ätit gott och varit tillsammans med familjen i massor. Ikväll fick h sin födelsedagspresent, jag kunde inte hålla mig längre! Och han blev så glad för halsbandet jag gav han :) Imorgon ska vi fira honom i Sävedalen, men först ska jag till skolan en hel dag... jag som bara vill pussa på min underbara man! Hinner jag så kommer det upp bilder från vår semester på bloggen imorn, nu ska vi ta ut Bosse och sen krypa ner i sängen:) God natti!


Redo för regn!

Regnat hela natten, men det var uppehåll när jag var ute med Bosse. Får se hur det går på vår längre promenad lite senare, sol eller regn. Vi ska gå förbi skomakarn och jag ska lämna in lite klackar som måste bytas ut, sen har jag läsning att ta tag i innan vi åker till Lysekil kl 13. Det blir ingen livlig partyhelg kan jag garanterat säga, även om jag känner betydligt mer för det än att engagera mig i en flytt. Får se hur mycket vi hinner, att flytta innehåll från ett hus är inte riktigt som en lägenhet och lägenhetsflytt brukar ta nog med tid! Får antagligen avsätta några till helger i september, lika bra att vara inställd på det..



Ha en härlig helg alla härliga, Bosse är iallafall redo för regn! Kram :)

2 eftersläpare..

Visade ju aldrig upp det där linnet och klänningen jag köpte på min shopping förra veckan så de får komma här! De båda har varit välanvända! Klänningen döljs lite av kläderna jag hade på mig över :P Svart kofta och mc-jacka... Sen har jag en himla konstig min på det där kortet.. haha, ja då är den andra bilden bättre - no face.



Nu ska jag slappa i soffan en stund, njuta av att det är helg för mig - ingen skola imorgon. Nej, vi åker till Lysekil imorn.. Sen efter soffstund får det bli en promenad med Bosse...kanske löprunda, nja det får vi allt se. Kram på er!

Från sommaren...

En bild M tog på mig i sommras... åå att sommaren redan ska vara slut. Nu ska jag kila på ett möte igen, och sen är det föreläsningar hela eftermiddagen på pedagogen.

  

Bara en ledig kväll framför mig..

Det gick fortare än jag trodde på mötet, och när jag var på väg ut från Samskolan, iklädd bland annat min nya tröja ringde älsklingen. Jag mötte upp han och vi åkte först och mathandla, sen och köpte en regnjacka till Bosse. Regnjacka till Bosse? Ja, sanningen är - Han hatar regn! Tycks kanske verka bekvämt med en sådan hund, men det orsakar problem då hans toalett befinner sig på utsidan och han hellre håller sig tills han nästan spricker än att bli blöt och kall. Iallafall fick vi tag i en riktigt snygg och lite för dyr röd regnjacka. Lägger upp bild en annan dag! Nu ska ni få bilder på tröjan som jag lovat :) 





Fick ni lite wiew av mina favoritblommor, liljor på vardagsrumsbordet i vår lägenhet... Och vad jag hade på mig idag, indigotröjan, RL jeansen (och till var svarta tygballerinas, skepparkavajen i marint och skinväskan med guldspännen)..

Nu ska vi ha myyyys här hemma! 

På schemat..

Kastade om planeringen lite från igår, kände mig mer motiverad för att skriva direkt jag gick upp än att ta en löptur. Så det senare får vänta - men skam om det inte blir av! Jodå, det blir det :P Bosse måste endå ut och röra på sig så jag kommer inte undan, kan lika gärna springa som gå sen när det är dags för det.

Har lite läsning kvar, igår eftermiddag blev inte allt som jag hoppades gjort - som vanligt. Är det inte alltid så? Man tror man ska hinna mer än man gör, eller är det bara min diagnos av tidsoptimism.. Jag ska vara som jag skrev igår på möte klockan 13:00, och jag ser redan fram emot när det är slut.  Vill komma hem och vara med mina älsklingar! Vi ska laga någon extra god mat ikväll, H är ledig och det är det bästa :) Bra på tv-n, idol och så... Bara mys hela kvällen :)

Jag ska ta tag i och skriva nu, det är redan mitten på veckan och helgen kommer snart infinna sig. Vi ska då till Lysekil och flytta :_( snyft. Har iallafall inte tid med skola i helgen.


(Ska försöka hinna lägga upp bilden på tröjan senare idag..)

Kramis

Avkoppling med Indigo..

Får passa på att skriva några rader till :P Är inte så mycket på tv-n, orkar inte läsa mer och bloggen har inte varit vidare uppdaterad idag. För att koppla bort allt skolarbete som ligger framför så ramlade jag in på Weekday på vägen hem, och där hittade jag en skön tröja i härlig indigofärg. Ja, jag vet - BORDE inte shoppa mer den här månaden, men va fasen :P Kan ju lägga upp en bild på den imorn så  får ni se att den var värd att köpas :P

Imorgon ska jag försöka ta en löptur på morgonen och sen plugga innan jag ska till Samskolan på möte kl 13.. tror ni det blir något sprungit? Jag kan säga en fördel med att ha vara tillbaka i skolan, man anstränger sig och använder sina kläder på ett bättre sätt. Det känns lite "roligare" att klä upp sig för en bekvämis som jag ;) Idag blev det dock ganska soft - Melerade leggings, vit farfarsklänning, vinröd kofta, hunter stövlar och min "skolväska" i brunt skinn med guldspännen. Imorn ska jag nog ha slimmade jeans - eller vad jag nu kan tänkas känna för!


Missa inte "Halvtid" på tv4 klockan 21!!! -Kan ju vara kul och se hur Reinfuck, nej ursäkta Reinfelt försvarar sin regering :P

Pedagogiska teorier..

Av överskriften att tyda - Jag har varit i skolan idag. En heldag, med fullt av läsning nu när jag kommer hem. Läser precis en artikel "Konsten att föra konstruktiva samtal i konflikter", den är mycket bra men huvudet är som tuggummi. sov lite inatt efter att Bosse hade fnattet. Vad hände med lugna vovven? Trotsålder kanske.. där han sover bort dagarna och busar sig igenom nätterna. När vi är ute vill han gå hem och när han är hemma bråkar han -kul hund? Nä, han är den bästa, bara att han försvårat för mina studier idag.

Ska återgå till artikeln, men får önska er en go kväll läsare! Hörs imorn :p

Hemma på lunch..

Introduktionen i skolan var slut strax efter 11, och vår klass samlas inte förän 13:00 så jag stack hem för att käka lunch och rasta Bosse. Måste snart tillbaka men hinner lägga upp en bild på min "chanel" iga kofta jag köpte i förrgår :) Påtal om förrgår och kvällen med tapas hos J. Den blev såå lyckad, men varför kan vi aldrig lära oss att sluta i tid? Ja, det är en annan historia men kvällen tog slut lite onödigt tidigt.. haha

Här är koftan! Ha en fin dag :)


1:a skoldagen..

Vill inte!!! Jag vill fortfarande vara ledig :( Men alldeles snart går vagnen och jag måste åka. Bosse ska få sin första långdag ensam, lite mer än 4 timmar. Men han är ju stora pojken nu, 8 månader, och måste lära sig vara ensam längre stunder. Men jag kommer tänka på honom idag, många gånger.

Nu ska jag förbereda lite roligheter till han här hemma, gömma godis å sånt - Inser att jag har bråttom! Ha en bra dag!

RSS 2.0