Ett gott nytt år! 2015 Det ska firas!



Jag har lagt en makeup för första dagen sedan julafton. Ja, om lite mascara, eyeliner och puder får räknas som "lägga en makeup". Det blir vanligen en sparsam sminkning men idag har det fläskats på med concealer, läppenna, läppstift, rouge och skuggor. 
Ikväll åker svarta fodralet på men på dagen kör vi en tröja och kjol. Snacka om att jag är en överladdad mamma som tar alla chanser att piffa mig när jag får. Det är ju så kul och hemmalivet bjuder inte på så många glammiga tillfällen. Vi lär väl inte vara på en glammig tillställning ikväll (eller vem vet).  Men trerätters välkomponerad middag, bubbel, vänner och övernattning - Det är allt jag behöver! 

Gott nytt år! 

Vi lägger till lite mint..

Kom inte så mycket längre med rummet igår.. Men tillförde lite mint. 




Åtta bilder på vår jul!

Ibland slår det mig hur galet det är att jag lägger ut mycket av mitt liv i min blogg. Lite läskigt.. Mina närmaste, mina kära. Jag försöker ofta (om jag inte vet att det är fullt okey från föräldrar) låta bilder på barn vara få, eller ganska otydliga, som en bild på en rygg eller något annat mer diskret. Herbert däremot låter jag bli uppvisad. Jag tror inte att det är skadligt. Jag tror att vi lever i en annan tid nu och den dagen han är stor/vuxen så kommer det vara ännu mer vanligt/ en del av vanligheten att alla figurerar i sociala medier och annat. Så länge det görs med respekt och omdöme så är han en bland miljontals. Min blogg är så minimal i sammanhanget att jag vill få låta mina läsare få ta del av både han, mitt liv och mina fina nära och kära. Den är också till för mitt egna minne, en öppen dagbok. Nåväl, det var inte detta som inlägget skulle handla om egentligen. Men då jag skulle välja några bilder så lockade det mig att ta ett kort på när alla barn satt i tomtens knä och ett annat när de busade hejdlöst med en överförtjust Hebbe - dock valde jag att låta bli. 
Vi firade som sagt julen med familj/släkt och här är ett gäng bilder från dessa dagar. 





Hebbes rum ska fixas iordning..

Vi hann med ett ikeabesök idag, och vi hann sätta upp tipitältet som Hebbe fick i julklapp. Men längre än så kom vi inte med hans rum. Imorgon är dagen! Ååå det är verkligen så kul att fixa och få till det. Jag väntar på en underbar matta som även den Hebbe fått i julklapp men leveransen är sen -tråkigt. Den är mintfärgad och tanken är att Hebbes rum ska vara blått och vitt med mint som accentfärg. 

Ska försöka lägga upp bilder allt eftersom att rummet blir färdigt! Än så länge får det bli på detaljerna som ska hitta sina platser. 







Juldagen.

Vi sitter i bilen påväg till Lysekil för att fortsätta fira jul. Vi kör alltid varannat år i Sävedalen på julafton och antingen Lysekil eller Grebbestad, något år har vi varit hemma hos oss. Men idag är det min hemort som gäller. Igår var vi med släkten på H:s sida. Vi var många, det var enormt mycket mat som så brukar när min svärfar (kock) roddar julbord. Olika sorters sillar och lax, ägghalvor och Janson, hovmästarsås, korvar av olika slag från köttkorv till Italiensk salami, dopp i grytan, renfilé, revben, älgköttbullar, rödkål, saffranskladdkaka, pepparkakstiramisu, ris alá malta.. Och mycket mer. 
Det är härligt med en så stor jul, med helt underbara ungar som pysslar om Hebbe och fick honom tjuta av skratt. Jag har de flesta bilder på vår digitalkamera så får återkomma med fler bilder! 



God Jul!!


Jag nöjer mig med lite juloutfitbild på mig och Hebbe - julafton ska inte vara till för att blogga på. Men det kommer att dyka upp inlägg, med julklappsspecial, matfrosseri, och släktpresentation. 

Bubbel i dagarna två och en lilla julafton..






Min fantastiska bästis är här och igår var jag, hon och Lill ute och drack bubbel, åt svindlande god mat och hade en riktigt go kväll. Idag fortsatte myset med stort M och vi parkerade oss på Avalon, jag, K, Hebbe, H, föräldrarna T och Lill tillsammans med sambo. Bubbel bubbel.. 
Ikväll har vi kokt tomtegröt men på bordet står det delikatesser som tryggelbrie, gruyere, fikon och massor mer.. 

Tomten ligger med julbocken..




Hebbe har riggat för julstämning.. Tillsammans med bocken och tomtarna slog han runt och hade en härlig julfest. Är ni ledsna att ni missade festen så går den säkert i repris spm det mesta här hemma! 
Den oputsade sanningen..

Livet i högklackat..

Nej jag springer inte efter Hebbe i högklackat.. Men jag försöker se ut skor till kvällen då jag ska hänga med mina söta systrar. Jag får absolut ingenting gjort nuförtiden. Hebbe ska krypa runt och dra fram allt han ser, resa sig längst varje tänkbar möbel, stoppa allt i munnen som är mellan storlek av ett nålsöga till en elefant. Så jag springer definitivt inte runt i högklackat. Jag passar så mitt barn inte välter granen över sig eller massakrerar tomten..



Den putsade fasaden...

Inställda lördagsplaner.



Vi hade Lisebergsbesök på agendan, städning och ärenden i affärer men allt som blev av var en sväng till Allum. Regnet började smattra på rutorna och vi ställde in med vårt Lisebergssällskap. Spontant fikabesök av svärföräldrar/farmor och farfar sen så har vi mest slått in julklappar och förberett maten för ikväll. 
En liiten rastlöshet börjar krypa i mig men får skölja bort den med en dusch! 

Så var det ledigt och snart jul..

Vad som startade i blandade känslor och ett kaos slutade till sist riktigt trevligt, lärorikt och givande. Jag talar alltså om jobbet.. Inte ska jag "hänga ut" det alltför mycket men som sagt det har varit trevligt - då jag fått träffa trevliga människor. Det har varit lärorikt att jobba, men då snarare lärorikt för privatlivet som fått så mycket positivt av att vi fick byta på rollerna för ett slag. Och givande - ja, att komma utanför väggarna och få perspektiv och distans det är givande. 
Jag är så tacksam över min familj, kärleken och skratten vi har tillsammans! 
Jag har inte hunnit med så mycket på kvällarna som jag önskat dessa två veckor. Träning är fortfarande någonting jag måste komma igång med.. Mitt försök sist blev magplask - nya tag gäller. Men jag har ändå fått träffa vänner då min sociala make haft besök över mer eller mindre spontant. Så en kaffe och lite tjöt efter jobbet har fyllt sociala kvoten. Idag var H:s vän H här och då hon skulle möta upp M efter att varit här hos oss så hängde jag och Hebbe med på en fika. Annars har kvällen mest handlat om julgodisbak, bebisrumpa och tv-soffa.. 





Mannen med temperamentet..


Vaknar som en solstråle men livet innebär motgångar - stora motgångar just nu. Det kan vara allt ifrån att inte få hålla mobilen till att man måste ha vantar. Det roliga i kråksången är att han är en riktig ögontjänare för så fort det inte är mamma eller pappa som ställer till livet är han en riktig liten charmig smilfink. 

Santa Lucia..

Vi har ägnat luciadagen åt att köpa julklappar till Hebbe. Allt ska nog inte slås in för det känns kul med lite nytt redan nu. Min glesa bloggning beror på att jag jobbat denna veckan och gör så även nästa. Att förklara hur mina jobb ser ut eller snarare min jobbsituation skulle krävs ett långt utförligt inlägg så låt mig stanna vid att skriva -Jag är tillbaka på ett jobb jag var på för 2 år sedan, i skolans värld, bland nyanlända elever. Det har varit en minst sagt spännande vecka - rakt in i verkligheten. 

Ikväll ska vi ha taccomys, om det blir något mys då Hebbe har efter sin tredagarsfeber och tandsprickning fått ett humör jag bara trodde jag själv besatt i den här familjen. OMG vilket litet tålamod och stor portion av egen vilja. Han var lite mer sitt vanliga jag efter dagens tvåtimmarsvila -lugn och fridfull. Sömnen har varit strulig och är det någon det växer horn på om hon inte får sova så är det jag själv. Trodde kanske bara att Hebbe var mer som sin far i det avseendet men icke! 

Jo vad händer mer ikväll, att vi ska klä granen och dricka glögg. Ha en fin lördag! 





Mammajobb och pappaledighet.


Ja, jag måste helt enkelt slå ett slag för delad föräldraledighet! Iallafall så gott som det går. Vi kommer att dela upp det så att jag är hemma ca 11 månader och H pappaledig ca 9 månader. Det börjar med ett par veckors pappaledighet nu och återupptas i april. Det har bara gått två dagar, men vilka dagar sen! För mig var det blandat att gå in och arbeta men jag ser att jag mår gott av att komma iväg, prata med folk, skojja och bara få vara Linda. Det är med en helt annan energi som jag möter eftermiddagen och kvällen i hemmet. Detta trots att Hebbe haft feber i dagarna två, så mycket som 40,6 grader! Det har resulterat i lite doktorsbesök, vakennätter, alvedon, långa duschar och mycket amning för att ha en nöjd bebis. Är det någon av mina läsare som haft 7,5 månaders med så hög feber?! Jag tycker det är läskigt.. Men läser av allmäntillståndet och Hebbe är leksugen emellanåt, äter gärna många clementinskivor och dricker vatten. Så vi får bara vänta ut febern och hoppas att han slipper den snart. 
Men åter till delad föräldraledighet! Jag och H har om jag får säga det alltid haft ett väldigt jämställt förhållande, och det är så vi mår bäst. För mig har det varit lite svårt att möta de "roller" som man lätt får och fastnar i då barn kommer in i bilden. I min uppväxt delade mina föräldrar om det inte tillochmed var så att min pappa tog ett större ansvar för barn och hem då mamma gjorde karriär, så där har jag fått många av mina värderingar ifrån. Sen förstår jag givetvis att amning och spädis hamnar mer på mamma. Och jag älskar att vara mamma och utföra uppgifterna. Men jag trivs som bäst när det är mer lika. I samband med att H nu är hemma så har vi fått det mer lika på bara ett par dagar. Jag får ett leende från öra till öra då jag kommer hem till en make som både gjort julköttbullar, håller på med storbak i form av två olika sorts lussebullar och italienska saffransbiscotti. Han har tvättat och vikt tvätt, lagat middagar, samt lärt Hebbe både en och två nya lekar med bollen. Han trivs som en fisk i ett sommarvatten och jag njuter av varma lussebullar och mjölk. 
I eftermiddag var H:s bästa vän här och assisterade med bakning. Myspys med två karlar i köket och en glad bebis som skrattar och storögt tittar på när mjölet yr!

Nu är det jul igen...

Några veckor kvar till julafton men tomten gjorde ett undantag och besökte oss igår.. Till de småväxtas förtjusning;) 

Jag blir alltid så full i skratt av bilderna som fyller mitt huvud sånna här tillfällen. Förväntningarna är på topp, någonstans finns en bild av hur det ska bli och sen möts alla av verkligheten - småbarnsföräldrar som försöker avsluta ett påbörjat samtal, en bajsblöja, en konflikt, någon ligger bakom granen och storskriker samtidigt som skinkan skärs upp och en annan räknar en sista gång så det finns stolar till alla. Maten som skulle avnjutas kastas in i munhålan för i samma stund som man lagt smör och ost på vörtbrödet, har barnen redan ätit upp sina två prinskorvar och är påväg på nya upptåg. 
När bråket över den blå racerbilen är som högst avleds uppmärksamheten mot en rödklädd "gubbe" med lyckta som traskar utanför fönstret.. Tillochmed då när lyckan ska vara total, börjar någon istället gallskrika av skräck och ropar högt - Släpp inte in honom!! 

Hahaha..

Tillbaka till bilderna i mitt huvud, för jag ser på allt som om det vore en film och alla sekvenser blir så oerhört komiska! Att se hur svetten lackar i pannan på någon pappa när barnet för sjuttonde gången i rad ber om mer läsk. -"Nej... Nej nej nej..." 

För några år sedan satt vi i lugn och ro, åt, drack och skrattade vid våra julbord. Tiden går fort.. Snart sitter vi i lugn och ro igen med stora barn men just nu är det galet intensivt, ljudligt, ibland kaosartat och alldeles alldeles underbart! Jag säger bara TACK älskade vänner för att vi har varandra och denna fantastiska tradition - må den vara ända in till påska! 










Tiden..

Tiden är så otroligt dyrbar. Jag är så kär i min lilla kille (och stora med) men det är som om tiden stannat i mitt inre men knackar på från utsidan. Jag vill säga till den - Nej nej, kom inte hit och stör, vi har stannat dig. Att ta upp tiden och börja leva ekorrhjul är jag inte alls sugen på.. Jag vill att Hebbe ska få ha sin pappa hemma men jag vill också vara hemma själv. Eller jag kan tänka mig att jobba, men bara lite då. 
Vi prioriterar verkligen tiden med varandra i vår familj, vi älskar helt enkelt att umgås. H åker till jobbet tidigt varje dag och är hemma strax efter klockan 15, allt för att maximera tiden tillsammans. Vi tänker ibland på karriärer och hur vi ska lägga upp arbete med familjeliv, vem ska göra vad eller ska vi båda ha det så lika som möjligt. Ibland vill vi det ena och ibland det andra men någonstans landar vi i att vi båda älskar tiden med varandra för mycket. Att lägga kvällar och helger på annat innebär bara att vi längtar efter en sak - få komma hem och umgås eller hitta på något tillsammans. 
Det är verkligen en balansgång att få ihop ett livspussel som passar och fungerar, att ge avkall på vissa delar och prioritera andra. Allt det där som behovet av pengar, självförverkligande, materiellt välstånd eller vad det nu kan tänkas vara. Men när jag ser på vår lilla älskling som vi skapat som igår började krypa, som ljudar, skrattar och busar så känns det som att vi gör helt rätt att lägga tiden tillsammans. Vips så har hans första år passerat, vips så går han på förskola, sen förskoleklass och vad önskar man kanske då få tillbaka - jo tiden. 
Idag är en dag då jag vill ha många barn, och vara hemmamamma i många långa härliga år.  Vad är väl ett jobb och karriär i sammanhanget?! Ja, så känns det idag!  





Adventsfirande med vänner..

Makarna F har tagit initiativet till att vi fyra söndagar i rad ska sluta upp hemma hos dem för att glögga och fira advent. Det blev ett grymt lyckat samkväm igår där jag fullständigt gick loss på lussebullar, kola, knäck och skumtomtar.. 








Försök till outfitbild..


Om jag tror mig kunna ta tid till att knäppa av en dagens kläder bild så tror jag fel.. Det har bara börjat - krypandet. 

RSS 2.0