Den upptagna föräldraledigheten..

Med risk för att upprepa mig.. Veckorna rusar förbi. Jag kan inte förstå att Herbert om några dagar är 9 månader! Hur gick det till? Jag tar verkligen vara på den sista tiden som föräldraledig innan H tar över rodret. Det är flera vänner som är hemma med sina små nu och om jag inte träffar dem så träffar jag min mammagrupp eller någon annan nära och kär som har en stund över. 

Mamma och pappa kommer och hälsar på när de har chans, och imorgon kommer mamma igen för att vara här ett par dagar. Till helgen som kommer ska vi på bröllop i dagarna tre och när självaste bröllopet ska slå till så ska Hebbe få vara med mormor och C. Det känns lite läskigt och ovant att vara ifrån honom, när vi båda föräldrar ska vara borta. Men vi får anpassa dagen efter honom och funkar det inte så får han bli bröllopsgäst. 

Imorgon börjar simskola för Herbert. Vi fick hoppa över förra veckan då det var första gången och Hebbe fortfarande var sjuk. Det ska bli spännande att se honom i vattnet. 

Lite bilder från veckan som gått... 


Ceasarsallad och sällskap hos J.. Vi väntar på att bebisen i magen snart ska titta ut! Hon är så fin i sin mage lilla J.  
Pulkaåkning och gunga med näsan full av snor.. 
Bebisdejt med mammagrupp...


Bara ett axplock av veckans händelser.. Då jag även kört ett litet träningspass med min kära vän och nu också PT ;) S. Det och lite till av sånt som är kul har fyllt veckans timmar. 

Läs gärna! Reportaget i Hjärtlungfondens tidning.

Nu kan man gå in och läsa reportaget via länken nedan:

http://www.hjart-lungfonden.se/HLF/Bestall-trycksaker/Forskning-for-halsa/

Vi har börjat morgonen med risgrynsgröt och ska nu gå ut i snön och åka pulka. Hur glad är man inte för att det är vitt på backen?! Underbart! 

Bebis på banan, lunch och diapercake

Igår hade vi babyshower för vännen J, vi åt massa smarriga saker och grottade för en stund ner oss i bebis, graviditet och mammasnack. Sen han vi med att prata om annat också..  

Idag har jag haft lunch här hemma med vänner/ fd kollegor/ familjens präst ;) 
Dagarna rusar iväg och Hebbe är på benen och aktiv igen efter sin mastodontförkylning. Det har varit slitigt och sömnlöst så denna veckan ska jag ladda batterierna med mycket tid med vänner. Redan imorgon är det dags för ny lunch! 

Ny frisyr och fortsatt förkyld bebbe..

Förra lördagen spenderade jag en välförtjänt stund i frisörstolen hos Jasmina. Jag fick ett mörkare hår och en frisyr - jo då! Håret kapades med nästan en decimeter till en rak avklippt lång page. Det känns frächt och även om jag som oftast vill bli ljusare på våren så får det ske senare. Mitt hår har efter 8 månaders amning blivit torrt och slitet så att lägga en blekning hade varit att våldföra sig på det. Bilder på nya håret får komma senare för denna vecka har jag mest gått runt i tofs, kläder med snor på från Hebbe och påsar under ögonen. 

Innan sax och färg..


Min snoriga bebis som vägrar sova.. Bara klänga och gråta. 

Min stjärna!


Vi fick för ett par dagar sedan tidningen med reportaget om Herbert. Hjärtlungfonden publicerar fyra tidningar per år, i januari då första numret släpps har de varje år fokus på barn. Februari är hjärtlungfondens barnmånad. Hebbe blev omslagspojke och de delade vår historia om när han drabbades av sin akuta syrebrist pågrund av den förträngda aortan. Jag kan inte riktigt förstå när jag läser raderna att det är vi det handlar om, att det är vår älskade prins. Men samtidigt är minnena som dagsfärska och det ligger så nära.. Igår kväll var andra avsnittet av serien "rakt in i hjärtat" på SVT. En serie som skildrar arbetet på sjukhuset och hjärtebarnen med deras familjer. Det filmas i Lund som är det ena centret för operationer och mottagning av hjärtebarn, sen finns ju Göteborg också där vi fick vår hjälp. Det är totalt mellan 4-5 barnhjärtkirurger i Sverige. Jag fullkomligt högaktar dessa fantastiska människor, de räddade livet på vår son. Jag högaktar dem och jag tackar Gud. I ärlighetens namn får jag inte ihop det, att Herbert levde med ett hjärtfel i hela 6 veckor. Ett fel som bör uppdagas efter någon dag eller två i samband med att barnets föds och det börjar andas syre, då slår en passage i hjärtat igen som bebisen haft då den legat i magen. Vad läkarna tror har Herberts passage mirakulöst hållits öppen i hela sex veckor. Det finns inga andra svar på hur han annars kunnat andats och levt. 

Jag har en Gudstro men ibland är det svårt att tro på mirakel då det kommer till en själv.. Men det måste vara så att Gud höll sin hand över Hebbe, han hjälpte oss och vi fick en frisk son. 
Att se vad föräldrar, barn och familjer går igenom på SVT:s tv serie är så gripande. Vi vet så väl hur de känner och tänker med hela våra kroppar och tårkanaler här hemma i tv-soffan. Vi vet precis hur svårt det är att ta ett blodtryck på en ledsen bebis, hur det är att trösta när barnet ska bli stucket med nål för sjuttioelfte gången. Maktlösheten. Hoppet. Vakuumet. Kärleken. Tacksamheten. Allt allt.. Vi kan inte hålla oss borta från att se, det väcker så mycket minnen men det hjälper oss bearbeta. Vi känner igen varje maskin, IVA-vård och eftervård.. Vi säger -"Just det, kommer du ihåg.." och så delar vi ett minne. 

Vi känner oss priviligierade som fick lämna sjukhuset med en friskförklarad son som med stor sannolikhet inte kommer behöva göra några fler ingrepp. Hans fel är åtgärdat och han lever, utvecklas och växer som alla andra barn i samma ålder. Det finns andra hjärteföräldrar och barn som ska prövas mer. Jag sänder mina tankar, böner och om jag kan styrka till dem. 

Tidningen "Forskning för hälsa" finns på sjukhus men tids nog kommer den också i nätform på hjärtlungfondens hemsida att läsa som PdF. (Gratis) Jag ska tipsa på bloggen när det blir aktuellt om Ni mina fina trogna läsare är intresserade av att läsa. 
Regn, sjukling och långa nätter.

Det hemska vädret med regn smattrar på rutorna. Vad gör väl det egentligen förutom att det försvårar promenader så här i sjukdomstider. Hebbe är förkyld, kinkig, vill bli buren och vara nära hela tiden. Nätterna och även vilorna kan bara ge sömn på ett sätt - om han får ha min tutte i munnen. Jag är snart helt krokig och får stundtals panik på att inte kunna räta ut mig och sova i den ställning jag själv vill. Samtidigt vill jag inget annat än lindra för Hebbe, göra så han känner sig trygg och mår bättre. 
Vi var på god väg att avveckla nattamningen innan detta sjukdomsbakfall. Jag har inte hjärta att neka min ledsna och nu så fullt medvetna bebis som drar i min BH för att komma åt sina "tröstsnuttetuttar". Jag låter honom få ligga där och gotta sig, han är som i sin egna lilla bubbla där bara han och brösten existerar. Om jag gör något, typ bläddrar i en tidning, ser på tv eller messar med min telefon då stör jag han och tuttarna. 

Han har inte haft något mer kruppanfall och det var trots allt i förrgår inte av den värsta sorten när man nu efter efterforskningar fått veta hur det kan låta och vara. Men andningen var pipig, rosslig och hostan skällde som på en hund.

Mellan varven är han pigg och glad, vi leker på hans rum vilket han älskar att göra. Det är roligt att sakerna i det stora hela har kommit på plats. Lite tavel/boklist på väggen och annat ska upp, men det är mer av detaljer. 

Nu ska jag agera snutte så vi hörs igen framöver! Krupp kl 01.30

Ja, vad gör man inte efter en skön kväll med tjejkompisar på tacos & tequila - jo man somnar lugnt hemma på kudden och vaknar strax efter 01 med en bebis som är ledsen, har pipig andning, hostar och låter knasigt. Och vad gör man då? Jo, man slänger på sig kläder och åker till Östra för att få veta att Hebbe har krupp. Så nu sitter vi här, Hebbe är inhalerad och låter bättre i sin andning. Vi föräldrar är rödögda och ser galet trötta ut. Vi väntar på att eventuellt få träffa doktorn ( vi står inte direkt näst på tur och om andningen blir bättre behöver vi det inte..) 

Ibland kan man som småbarnsförälder bara känna att man inte orkar med en förkylning igen. Att man vill ha lugn och ro, kanske tillochmed få sova en hel natt?! Å andra sidan.. Vad spelar det för roll i det stora hela, viktigast är att Herbert mår bra och inte är allvarligt sjuk. Så natti natt på er bloggläsare, vi har direktbloggning från Östra. Hörs en annan dag! 

Fredag i januari -15

Jag upptäckte att det var över en vecka sedan jag bloggade! Inte alls kul! Jag vill ju uppdatera bloggen så jag minns vad vi gjort. Men med nästan lika få bilder som inlägg denna vecka så får några korta ord förtälja dagarna. 


Tjejmiddag med goa tjejer hos mig i lördags. Det var en härlig ensamdag för mig och Hebbe då H var iväg och hade svensexa för O. Förutom den dipp som slog ner som en bomb på eftermiddagen när stressen kröp på, jag insåg att tiden var knapp och kraven var för höga, orken för låg. Men det ordnade upp sig genom att jag kapitulerade för ambitioner om storslagen middag, bad om lite hjälp och struntade i att det låg damm i hörnen och att jag bar samma kläder som dagen innan (typ). 
Innan tjejmiddagen var jag och Hebbe på en mysig lunch i Mölnlycke hos min barndomsvän K med familj. På söndagen fixade vi ärende och jag pysslade lite till med Hebbes rum. Det tar sin lilla tid men sakta så växer det sig fram..

I veckan har vi hängt med mamma/bebisgruppen. Ätit konditorifrulle. Jag har hör och häpna - joggat! (Den tid som jag brukar springa 5 km på sprang jag nu 3 km.. Ett slag för självförtroendet i löpspåret men kanske kommer jag mig ut igen..) Min plan har varit att börja styrketräna, bygga lite kropp. Men jag kommer mig inte iväg till gymmet, det blir bara inte av. Jag har alltid tyckt att löpning är härligt, inga långturer men mellan 6-8 km är lagom för min del. Det är tidseffektivt och man får frisk luft. Så kanske får jag ge upp tanken om styrketräning och göra det som funkar så att någon form av träning blir av?! 

Nu är klockan mycket och alla sover, snusar och snarkar utom jag så dags att avrunda inlägget, putta på Bosse som snarkar högst och låta huvudet landa på kudden. Natti. Ett lyckat firande!

Vi har verkligen haft ett lyckat nyårsfirande. Roligt, mysigt, gott och skrattigt! Gossarna små sussade sött på tolvslaget och vi vuxna kunde skåla i champagne. Maten hade min H komponerat och lagat vilket bestod av:

Förrätt: Skaldjurstallrik med pilgrimsmusslor, kräftor, kalixlöjrom och citroncreme

Varmrätt: Kalvfilé med polenta och västerbottenostkrokett. 

Efterrätt: Chokladterin med dolce de leche och sorbé
RSS 2.0