Golvomläggning och kalas..

Helgen har lite på schemat, så som att vi ska sätta in nytt golv i köket imorgon. (Jag kommer dock att hålla mig undan och spendera dagen med mamma på stan) När klockan slår kväll ska vi äta kräftor och lyxa med delikatesser. Och våra söndagsplaner är 2 års kalas! Världens sötaste små twins har fyllt och det ska firas. Ikväll har jag bakat bullar som ska med till kalaset.. Den här dagen har annars inneburit jobb, fika, promme med L, besök av M och en ljus outfit...


På min arm..

Nästan lika permanent som mina tatueringar är armbanden på min arm. De varierar i form, färg och design men finns där jämt. Idag var det Marc by marc jacobs, Dyrberg kern och CKF..


Inspiration för framtiden..

Hade jag haft en dotter på sådär 6 år hade hon idag varit tvingad att bära kläderna på bilden. Underbar styling från hår till underklänning. Stockholms modevecka har satt igång och jag surfar efter inspiration. Svårt att veta hur man ska klä sig bäst nu, det är för tidigt att gå helt höst. Och min plånbok tillåter ingen pre-fall collection. Det får bli slitna jeans och en vältvättad tischa med kavaj eller cashmerekofta över. Lite konstigt det där att vara ledig från jobbet mitt i veckan, men jag vänjer mig säkert. I eftermiddag är det föreläsning, nu promenad!


Kortvarig solbränna..

Efter en solfattig sommar så är det bara att ställa sig in på att färgen på huden fortare än någonsin kommer nå gråskiftande nyanser. Först beigegrå sen gulgrå och sist bara grå. Jag vill ha en färg likt den på bilden, min mage var chokladbrun efter Thailand i februari.. Just nu lider jag istället av en obalanserad hy, ett mineralpuder som har fel nyans och börjar ta slut... Ett allmänt icke tillstånd.


Måndag va?

Idag kändes det mindre kul att det var måndag. Att vakna med vetskapen att dagen är maximalt fulltecknad och första chans till vila är kl 22 ikväll är lite lätt frustrerande.. Men desto mer kul var min fika med fina F. Det var ju faktiskt en stund av vila och avkoppling.. Nu ska jag läsa in mig på verksamhetsrapporter och äta. Sen tillbaka till arbetet ikväll. Den som sa att lärare bara är lediga kan känna sig som ett pucko..


Mysigaste lördagen II


Mysigaste lördagen..

Vi har haft en riktigt go dag med ett av våra favorittroll! Mjukglass, häng på stan, handling till herrmiddag, kuddkrig och sandlåda. Underbart att få kvalitetstid och helhjärtat kunna ge uppmärksamhet och kärlek. Relationer är viktiga, för alla stora som små!


Fredagskväll och lördagsnöje..

Rekommenderar Miss Sophie! God mat, mysig inredning, stämningsfull musik och bra service. Helt klart ett ställe att gå tillbaka till. Igår umgicks vi med våra fina vänner, pratade gemensamma resor, husköp, thaimassage och solsidan skämt. Ja bara det första i listan var gemensamt;)
Idag ska ett av trollen bli vår för en dag så laddar för en dag med gos, skratt, lek och kladd. Det är lördagsnöje på hög nivå!


Miss Sophie

Ching ching! Vi ska ut och äta med vårt härliga gäng. Trevlig fredag på min läsare:)


En seglats..

Ägnat dagen åt segling, vågor, vind, varm choklad och våta flytvästar. Imorgon är det fredag igen och jag ska bjussa på outfitbilder och helgkänsla!


Höstskodd?

Till min klänning idag så rotade jag fram ett par skinnstövlar. Det fick mig att tänka på höstskor, är jag färdigskodd inför höst/vinter 2012? Det ekar gammalt i skohyllan och kängorna från Acne ropar -Köp Köp.. Men jag ska vara en duktig flicka, ni ska få se. Det ska inte bli någon sverigehandel innan resan. Först efter jag sett utbudet i USA kan jag bestämma mig för vilka klackar som ska snöras på. Tills dess får Acne behålla sina klassiska boots i fräscha kulörer.


På mitt bord..

Arbetets slit, svett och tårar. Vardagen är här! Med full kraft har den rotat sig och det är både gott och gräsligt på samma gång. Men efter ett dagsverke är det inte fel att "Svenska Hollywoodfruar" visas i rutan. Det tillsammans med thaimat ska ge mig ro och ladda batterierna igen. Ibland är det underbart att drunkna i glamouren vita lockar, guldiga hem och bubbliga glas..


VS...

 
Nöjer mig med att hänga på Victoria´s secrets hemsida idag och se ut vilken ny bikini jag ska haffa på vår kommande resa. Jag fullständigt älskar deras underkläder och myskläder, av hemsidan att döma kommer inte swimwear göra mig besviken.. I Miami kommer jag säkert att spendera en halv dag inne i någon av deras butiker. Kanske bäst att ta med sig Bosse på en powerwalk så provrummet blir mer trivsamt. Tur att jag har 10 veckor på mig ;)

Snabba cash II

Lite pussar på världens gulligaste vovve och sen biobesök med världens härligaste man. Bra söndagskväll helt enkelt!


Gårdagens bild..

Vaknade, tittade på klockan. Satte sen på tv-n och drog upp rullgardinen för att se statusen på vädret. Ut med Bosse, in igen och skrev handlingslista. Skakade liv i H åkte till Maxi och handlade. Nu på väg hem för att duka fram fika. Mamma, bror och C kommer.. Där är min dag så länge och en bild från gårdagen uppe på det!


Blå och svart..

Känns som att blått och svart är rätt. Kom till Acne i en blå klänning och svart kappa. Möter Sis som har blå aftonklänning, och nu ska vi fika!


Kökssoffa, vin och fredagsmys..

Jag har fredagskänsla! Är det en underbar sak med att börja jobba igen så är det precis det- fredagskänslan. Det här är en vanlig syn hemma hos oss, H lagar mat och jag underhåller med samtal. Oftast är vinglaset en kaffekopp men idag så läppjar jag på ett rödvin. Ikväll är det MYS!!


På torsdagsmiddag hos favvos.

H hämtade mig efter jobbet och vi åkte direkt till vårt andra hem. Hos fam V åt vi en grymt god soppa som S slängde ihop. Recept från Linas matkasse, mumma. R var och tränade så under tiden jag och S tog igen förlorad samtalstid,( vi har varit lite dåliga på att upprätthålla telefonsamtalen det sista då vi haft fullt upp på våra olika håll) så tog twinsen hand om H eller tvärt om. Fullt liv och glädjetjut.. De tog igen förlorad lektid med varandra helt enkelt. När H åkte till träningen hängde jag i dubbelsängen hand i hand med K och kollade Cars. R kom hem och när han åt så höll jag och S honom sällskap med en kopp te och efter någon timme kom H tillbaka. Ni ser, som en riktig storfamilj! Ett bra sätt att umgås på när dygnets timmar inte riktigt räcker till.


Planeringsdag..

Bloggar sällan om arbete och kommer så att fortsätta, men idag måste jag bara. Vi hade planeringsdag på Nääs fabriker och åt en fantastisk god lunch mellan vårt hårt arbetande för och eftermiddagspass. En lyxig dag..


Picknicken packad..

Nääs och heldag av planering. I väskan ligger en pläd och jag ska lapa solstrålar i takt med kloka tankar..


Miami -längtar...

Det passar mig bra, utmärkt bra att Miami ligger som en ljusblå dröm där framme. Det känns gott att efter åtta veckors ledighet vara igång, men jag tror att jag har vår resa att tacka. Vi svenskar måste sluta leva livet som en transportsträcka till sommaren och semestern. Dags att börja resa mer! Skämt å sido, att sprida ut glädjeämnena under året och inte tillåta sig gå in i jobbstressen för mycket är en nyckel till ett trivsamt liv. Påstår självklart inte att jag sitter på svaren och vet precis hur man ska gå till väga. Men jag vet en sak, och det är att jag i denna stund går med glädje till jobbet och där vill göra mitt bästa ifrån mig. För framför mig finns en målbild, kantat av turkost vatten, vit sand, oändlig shopping och saftiga burgers - Miami. 

Tårtbuffé och upptakt..

Dagen till ära hade jag en klänning i mönster av en sommaräng. Vi fick sätta tänderna i en tårtbuffé och uppdatera oss på både sommar och arbetet som ligger framöver. Det blev sent och jag var inte hemma förrän strax innan 21 så bara att sova innan en ny arbetsdag tar vid!


Bye bye.. Hey hey

Hej då semester, Hej jobb! Idag startade jag med en rivstart och körde en heldag av styrelsearbete. Fick slå mig lite i ansiktet och fylla upp kaffekoppen med extra starkt kaffe efter att vi gått igenom dagordningen för att piggna till. Tog en liten stund innan man var inne i processerna igen.. Imorgon börjar det på allvar och kvällar som denna är jag nöjd över vetskapen om
att jag snart hänger i bikini igen. Bara tre korta månader kvar sen åker vi till Miami!!!


Grebbestad för en dag.

Mamma fyller och jag längtade efter henne. Så även om det bara kunde bli en dagstur så blev det besök idag. Imorgon väntar arbete, så semestern är officiellt över. Bara timmarna ikväll kvar.. Jag kunde inte avsluta min semester bättre, en solig dag på havet med lunch bestående av både räkor och kyckling. Det enda som saknades på vår lilla tur var H som hade match i Anderstorp. Men jag har han helt för mig själv nu ikväll, mys hemma med Pepsi Max och toblerone..

 


Spännande handboll..

Sverige kom till final igår, och själva kom vi hem till M och V med ett gäng vänner för att se matchen och grilla. Matchen var hissnande men det blev vinst!! Mysig middag också..


I need a haircut?

Långa testar av sommarblekt hår behövs klippas. Det här stackars håret har fått stå ut med både en Thailandresa och för få inpackningar. Men när äntligen jag har fått lite längd så ska det alltid vara dags att kapa, varför är det så? Tur jag har fina vännen M som börjat fundera på att kompetenshöja sig, inte bara make up artisteri utan även frisör. Låter henne sätta saxen i topparna. Kanske redan ikväll för vi är på väg till Sävedalen och hem till henne och V för att se handboll och grilla.


Lät inte vänta på sig..

Min lilla berättelse om Texas Longhorn som skrevs för ett par dagar sedan och utspelade sig någon dag innan det har fått ett trevligt slut. Jag skrev ju ett mail, och det var inte särskilt "surkärring-aktigt" som jag gav sken av, men en beskrivning av bemötande på vår middag i måndags. TL lät inte dröja på sig, morgonen efter mailet ringde chefen för Östermalm och bad om ursäkt. Igår kom en kompensation, en middag! Det tycker jag var generöst och proffsigt så jag hyser nu inte längre några agg utan ser bara fram emot den flera rätters måltid som ska äga rum i höst.


Det sista av semestern 2012..

Här kläms det sista av semester 2012 ut.. Om så det finns en liten soldroppe kvar så ska jag, H och min nya LV-väska fånga den. Ingen heldag men ett par timmar på klipporna med bulle och skvallertidning. Efter det var vi och tog en kaffe hos fina svärpäron som kommit hem från deras 7 veckors semester i Grekland. Det känns högst konstigt att jobbet ska dra igång igen, det är först på måndag men under söndag är det styrelsedag så redan då är min ledighet slut. Hjärnan ska igång i arbete, orden ska formuleras i andra ord än sol, glass, slappa, grilla och regn. Och kroppen ska orka sitta i upprätt hållning.. Den här sommaren har känts lång, men jag är inte klar med den. Det är allt för mycket som hänt, ett rejält magplask i mitten av sommaren stängde liksom av semestern och skapade ett vakuum på några veckor. Men framrutan måste vara större än backspegeln, så är det. Livet innehåller många olika typer av gåvor och en av dem är faktiskt att ha ett jobb att gå till, kollegor och en vardag man trivs med...


I Göteborg regnar det..

Ingen idé att bli förvånad, här faller dropparna tätt. En okey förmiddag men på min cykeltur kom ett icke välkommet regn. Jag skulle ju dela med mig av en liten resumé men såg att senaste inläggen summerar ganska bra och resten får förbli en hemlighet;) Men anekdoten då? Jo den handlade mest om vår bröllopsdag när vi skulle njuta av en härlig middag på Texas Longhorn Östermalm under kvällen. Men den kära servitören lyckades glömma bort vår beställning och när klockan var en bit efter 21.30 så gav vi upp. Hon skämdes givetvis stort över sitt misstag, men det kändes inte längre aktuellt att klämma i sig en trerätters så sent på kvällskvisten. Shame on her! Igår slängde jag faktiskt iväg ett mail till TL och fick idag ett mycket trevligt samtal. Som en riktig surkärring så tog jag och skrev några rader om bemötandet och att en bröllopsdag fick stå utan middag. Det visade sig att surkärringar får gulliga svar..
Så vad åt vi då på vår älskade 1 års dag, jo Östermalmsgrillen stod för förtäring;)


Stockholmsoutfits.

Så här innan John Blund kommer på besök så kanske jag ska visa upp några klädval från huvudstaden. Eller tänkta bilder för bloggen som aldrig fick ta plats. Men det blir lite halsband, lite klackar, lite lippgloss, H som gömmer sig och imorgon då kommer en resumé av helgen tillsammans med en rolig anekdot. Natti!


Avslutar vår weekend.

Bara resan hem kvar nu, eller ja en stunds väntan först. Det ligger ju till så att jag är en tidsoptimist av dess like medan H gärna vill ha gott om tid på sig. Han är som en liten farbror som vill vara förberedd på allt, det kan bli stopp i trafiken, vi kan behöva hjälpa en gammal dam över gatan, en papegoja.. ja ni förstår. Själv tycker jag att om man kommer på utsatt tid eller ett par minuter innan är det gott och väl prioriterat, finns så mycket roligare saker än att sitta och vänta. Men för att bevara husfriden och ha en lugn och nöjd man ställde jag upp på att gå ifrån vårt hotell 1h och 10 min innan tåget lämnar perrongen. H stressade på när vi skulle packa och fick det till 1,15 kvar när vi checkat ut och stod utanför hotellet. Vi gick bort till centralen vilket tog knappa 20 min och nu sitter vi här, 55 min innan tåget går och väntar. H nöjd, själv får jag magont och känner mig mer stressad än någonsin. För att döda lite tid tänkte jag smita bort till pocketshopen men vi får väl se hur det går, H vill ha mig på nära avstånd så jag inte försvinner och springer på tåget 1 min innan avgång...Se bara så nervös skrutten ser ut bara för att jag lämnar bänken och fotar!


En bröllopsdag, vilken bröllopsdag.

Vi lever verkligen det goda livet. Blir lite rosig om kinden när jag tänker på det.. Idag har vi bara ätit sötsaker till lunch, druckit skumpa på Djurgården och gått i Stockholms bästa butiker, Natalie Schuterman, NK, Mulberry och Louis Vuitton.. Så vad blev jag rikare, en väska! Det perfekta köpet, den går att ha till jobbet, stranden, shopping, gymmet (går aldrig på gym men ändå) Den kommer bli så otroligt välanvänd och då min andra LV- väska är vintage från mormor och jag ÄLSKAR den ska den här gå i arv till mina barnbarn. Ni ser hur många ursäkter jag har. Och sist men inte minst, den var min bröllopspresent. Men vad fick då H tro.. Jo jag snålade inte på honom för han får en resa till Miami! Så om 3 månader packar vi väskorna med bikini och sticker till South Beach för gott häng.. ;)


1 ÅR!!!!

Vill ni läsa en kärlekshyllning till min man? Nej känns mer som att jag ger den till han öga mot öga. Känns för privat att dela med sig av det som betyder mest, det som känns störst och bara blir starkare för varje dag. För 1 år sen gifte vi oss, vilken dag, vilket år.. Jag älskar min H. Grattis till oss på vår bröllopsdag<3


Frukost levererar..

Det känns lite som om jag åker berg och dalbana, håll er uppdaterade för jag ska berätta om något spännande vi ska på om 3 månader. Men i denna stund levererar Stockholm sin frukost på en bakgård på Östermalm. Dock börjar maken skruva på sig och vill att vi ska röra på oss.. Han har läst tidningen på mobilen och kaffet är uppdrucket.. Dags att gå!


Soliga stad!

Gå, gå och gå.. Nästan som i NYC det här! Inte riktigt men nästan. Varför hänga på en tunnelbana när solen skiner och staden är så vacker. Idag har vi varit i gamla stan och på söder för att sedan köra flera timmars häng vid Kungsträdgården med makens fina vän. Ja, min vän med såklart;) Vi fick bästa sällskapet till vin i skönaste sofforna. En dag man kommer tänka tillbaka på under den kalla hösten. Nu ska vi slappa på hotellrummet en stund för att sen sticka ut och äta.


Vackra stad!

Det är svårt att slå känslan av en solig dag i vackra Sverige. Med en sommar som snålat på varma dagar så steg vi upp tidigt för att utnyttja dygnets alla timmar till max. En morgonpromme på Djurgården, en stabil frukost i sann LCHF anda - eller inte! Och nu byte av kläder och piff för att sen bege oss till Söder.


Stålmannen!

Det är ett faktum, jag är gift med Stålmannen! Feber, magont och huvudvärk - inget hindrar min man från att se till så jag får den bästa tänkbara dagen. Vi har gått på stan, druckit bubbel, kollat i butiker, ätit middag på köttbaren och nu ligger vi med en påse godis på vårt härliga hotellrum. Det får bli en senare kväll imorn, Stålmannen ska nu få samla krafter och jag har en bok som jag ser fram emot att läsa.


På väg..

Jodå så att H han har feber han. Men min man är som hulken, han klarar allt! Jag har köpt på oss lite härliga frukostscones och är nöjd för att vi faktiskt är på väg. Bästa sconesen finns från namnet på påsen. Mmm. Tvingade H till att ta löjliga bilder på mig, allt för att vara en trogen bloggare som uppdaterar non stop!


Same same but different!

Jag har ju en nära vän S som bloggar ivrigt om sitt liv med twins och make. Så ofta jag kan besöker jag bloggen, det är alltid kul att hålla sig uppdaterad även om vi pratar nästintill varje dag. Nu hade gått några dagar sedan sist jag var och besökte bloggen, men gjorde det ikväll så här innan huvudet ska få ro på kudden och natten ska ge sin skönhetssömn. Vad ser jag? Ett fenomen jag upptäckt andra gånger. Våra inlägg påminner om varandra utan att vi själva gjort det med flit. S hade skrivit om sina twins och hur fort de växer, jag hade skrivit om Bo och att han fått grå päls. Jag var tillochmed tvungen att gå in på min blogg och se vilken dag jag skrivit mitt inlägg för att se om vi verkligen kan gå i samma tankar, samma dag. Men mitt inlägg var en dag efter. Så helt kusligt likt var det inte även om vi många gånger har liknande tankar "on our minds".. Se själva, besök Vilahamn.blogspot.com och läs Belgien-blue inlägget:) Natti natt!


Lugna lunchen..

Våra fina vänner R och S, alltid lika mysigt att ses och idag fick vi en lunch med kvalitetstid tillsammans. Jag blir givetvis som vanligt sugen på att väcka tvillingarna när de sover som små duvor i sin vagn. Det är så mysigt när de är med och röjer. Men idag var det lyxigt med vuxentid, lunch i lugn och ro, kaffe på maten.. Ja ni hänger med. Ikväll har jag städat av i all hast och packat väskan eller pluralis -väskorna. Men ett pris till mig för att jag fått till en bra packning, genomtänkt och inte så stor. Ååå det ska bli så mysigt imorgon och de närmsta dagarna. Enda orosmolnet är att H har lite feber ikväll, men han säger att jag ska vara lugn så det ska jag försöka vara med.


Lunch in town..

Påväg in till Göteborgs city för en lunch med familjen Vilahamn. Vädret i hemstaden gör att min nyinköpta kappa från Filippa K är en utmärkt investering. Imorgon drar vi till huvudstaden och jag ska på vägen till vår lunch hämta upp ett paket med cityshorts i som jag hoppas att jag kan använda på vår weekend:)


Bjöds på mys..

Jag bjöd in mig själv på kaffe till finaste K idag. Hela sommaren har passerat utan att vi hunnit ses men idag så.. Flera timmar av kaffehäng på deras altan. Mysigt. Påmindes av att jag saknar uteplats! Men så länge mina vänner tar emot mig så ska jag inte göra mig något större besvär av att leta efter boende med uteplats. Allt har sin tid och någon gång kommer jag och H ha en härlig uteplats med tillhörande hus;) Men än så länge ska vi resa, bo i lägenhet och äta parmaskinka till middag. Det finns en dag man måste bli vuxen på, men inte än. Jag var nära att sno med mig den enorma korgen med kantareller hem, det hade passat fint med en kantarellpaj ikväll. Istället blir det till att vänta ut regnet som kom lagom till min hemkomst för att sen gå ut med Bosse. Han behöver röra på sig, knubbisen.

 

 

 

 


Gråhårig valp..

Min bebishund har fått gråa hår! Det började med ett hårstrå uppe på huvudet för något år sen. Jag har hela tiden förnekat och sagt att det var medfött. Men tidigt i sommar såg jag tre grå hår på hakan och idag på morgonkvisten i samband med dagens första kaffe ser jag att även höger öga fått några vita strå. Ja inte iiii ögat såklart, men strax under. Hur kan en valp redan bli gråhårig? För hundar räknas väl till valpar när de är 4,5 år? Vår Bosse gör det! Han är min bebishund och om jag aldrig får kids ska han vara den jag vinkar av till dagis, blir stolt när han läser sina första ord, gör häftiga plakat på till studenten. Mina föräldrar by the way, gjorde ett sånt häftigt plakat att jag grät i förtvivlan över att de skulle visa upp det för allmänheten. De tog en bild som jag gömt och vägrat byta med klasskompisar för jag skämdes så. 7 år, blond med tofs mitt på huvudet och ett fjantigt leende som visade gluggen. Hjälp och fy tyckte jag då, jag skulle ju vara snygg liksom. Undrar om vi har en liknande pinsam på Bosse, där han blir arg på mig och låser in sig i garderoben.. Får fila på det, har ju ett tag på mig som sagt. För än så länge är han en hundbebis och H är pappaledig tillsammans med studier. Så tänker jag;)


RSS 2.0