Vår prins har kommit!

Jag vill berätta ALLT för er mina fina bloggläsare! Samtidigt så vill jag ägna BB-tiden åt min lilla kille H, och min man H. Men jag lovar, det kommer att komma en förlossningsberättelse och massor av bilder. 

Jag mår fint, bättre och bättre men är lite mörbultad i skinkor och svanskota. Känner mig överväldigad av att ha vår lille kille hos oss, att allt har gått bra. Han är inte särskilt lik någon av oss (vad vi kan se) men han är typ i samma storlek som jag var när jag föddes 3020 gram och 48 cm lång (jag vägde 3050 g och var 49 cm). Stig var ju väldigt lik mig över munnen men H har kanske mer av sin pappas utseende. Jag har mitt i all lycka givetvis tänkt en del på Stig, att vi inte fick uppleva det här med honom och att H inte får ha sin storebror. Att jag aldrig kan glömma.. Någon sa till mig en gång att när ni får ert nästa barn så kommer inte minnet och sorgen efter Stig vara lika stor.. Så kanske den personen tror att det är men så fungerar det inte för mig iallafall. Minnena blir på ett sätt starkare med Stig, sorgen är densamma. Det H har gjort däremot är att få mig fullkomlig, en mamma med sin bebis -precis som det ska vara. En fru som beundrar sin make och far till hennes barn och får lov att njuta av att se kärleken och omsorgen som strålar. Får lov att se hur sin man vara den pappa han är! 

Vår prins är helt fantastisk, vårt mirakel som vi valt att ge namnet Herbert. Men redan blir det ofta att vi säger Hebbe. 




Kan du inte ta och komma nu?!


Förvärkar inatt men sen lugnt igen.. Jag börjar bli otålig. Idag har jag låtit tiden gå genom att rätta examinationer. Satt i solen men det blev för varmt -hör på det! Ja hur gör höggravida i varmaste juli? Antagligen solar de inte.. Smörjer fortfarande ansiktet i spf 50 men idag tror jag inte att det hjälpte för det såg ut som en extra pigmentfläck dök upp. Har gått igenom mina gravidbilder på telefonen, det är mysigt att se hur magen och jag växt. Längtar så efter bebisen nu, vill veta vem han är. Om exakt en vecka är han beräknad, tänk i december när den ena bilden är tagen kändes maj så avlägset. Vet inte om det känns närmare nu för det är på så många sätt så overkligt.

Nu ska jag ta med min lilla bruna björn och vagga runt kvarteret en stund -tänk snart kan jag gå PW igen! Det var väl sisådär 5 månader sen sist. 

Ingen bild men orden får tala..

Jag vill helst ha bild med på mina inlägg - en bild säger mer än 1000 ord. Men jag har inte orkat slå på kameran och fånga ögonblicken. Vi har haft det riktigt gott och som de flesta andra säkert har gjort, njutit av solen. 

Vi har träffat vänner, grillat, ätit, väntat på bebis, shoppat, ätit långfrukost och spenderat tiden på uteplatsen. 

Kan vi inte komma överens om att solen skall stanna till september?! 



Gårdagens mammakläder.


Byxor- custommade, Skjorta -acne, Skor- minnetonka

I slutet av dagen sa det knak och den översta knappen i byxorna ramlade ur. Helst hade jag velat gå runt i långklänningar och ingenting mer men vädret är inte riktigt där än och de klänningar som hänger i garderoben känns för somriga eller fina. 

Jag tycker dagarna går ganska fort och smidigt, jobbar mina begränsade timmar och försöker att inte få för mycket plustid. Igår hade jag min sista föreläsning/examination med eleverna och nästa vecka väntar rättning och betygssättning. Min intention är att få klart allt under nästa vecka så jag på fredag kan luta mig tillbaka ett par dagar och sen få träffa bebis på måndag. Haha -tänk om livet gick att planera så?! Skulle jag gå över tiden så har jag en backup och kan jobba lite till, men samtidigt börjar jag känna mig för disträ för att prestera på arbete. 
Som sagt, mina dagar rullar på och nätterna har jag sovit lite bättre. Däremot känns det alltid lite uppgivet på kvällen innan jag ska somna. Då vill jag BARA att förlossningen ska sätta igång. Längtar och vill ha det klart, säger till H att nu är det lika bra han det sätter igång, jag vet att jag kommer ha svin-mega-galet ont, att jag kommer tro jag ska dö och bajsa på mig - så vad väntar bebis på SÄTT IGÅNG. Ja typ så går både resonemang och tankar innan jag ska somna..

Men nu är det en ny morgon, det är helg och min Mamma ska komma på besök idag. Nästa vecka har jag bokat klipptid, tog inspiration från Carolina Gynning som springer på behandlingar så här i slutet av hennes graviditet. Har räknat ut att vi har samma BF.. Vems bebis kommer först tro? 

Vi gottar oss..


Vädret tillåter grill, lite invigning av vår uteplats och trevlig kväll med fina vänner. Precis så som man ska spendera veckans "lill-lördag". 

En bekväm outfit..



Tunika- Hunky dory, Byxor- Maison scott, Skor- Minnetonka

Klä sig bekvämt! Det är vad som gäller nu. Jag har senaste dagarna samlat på mig lite vätska, sådär snyggt så fotknölar inte längre syns och ringarna sitter hårt och lämnar efter sig fina märken. Vill tro att det var värmen som bidrog till det, hoppas iallafall inte att det blir mer. Jag känner mig tung och färdig med att vara gravid, längtar så efter att få träffa vår bebis. 

Idag har jag ätit lunch med goa vänner i Öjersjö och den här eftermiddagen ska jag ägna åt jobb. Examinationer ska rättas. 

En solig annandag påsk.


Igår åkte vi ut till idylliska Kärna och träffade våra vänner.

Solen stekte gott och lagom till fikat kom hundarna tillbaka från sin löptur på ängen..

På vägen hem köpte vi en grill och jag och Bosse tog igen oss under tiden H snickrade ihop vår Weber. Jag som tyckte vi kunde valt en mindre grill kände mig ändå väldigt glad åt min älskade makes vägnar när han lycklig ett par timmar senare stod och grillade majs och korv till kvällsmål. Grill är gott och mysigt! 
 
I slutet av maj ska vi ha bostadsrättsmöte, väntar lite på att ta beslut om utsidan. Det är underbart att bo nytt men jag väntar på att en häck ska planteras och växa i slänten. Vi ska få upp något trästaket och det ska fixas till lite. Just nu är utsidan ganska kal, men den bjuder på sol och våra sköna utemöbler. 

Påskdagen 2014



Igår kastade vi i stort sätt bara in väskorna och sen åkte vi till våra vänner för att grilla och mysa. Vilket väder! Vi satt ute till kl var 22 utan att frysa. Jag fullkomligt älskar när värmen kommer till Sverige och vill att den ska stanna till oktober. 
Idag ska vi hälsa på vänner och bebis i Kärna, förhoppningsvis få tag i grejer från Storken som fattas (bilbarnstol mm.) och så ska vi njuta av fina vädret! 

Bästis, Lysekil, mammafix, påsk..

Dagarna susar förbi.. I onsdags kom min älskade bästa vän K från Stockholm och vi fick spenderat kvällen med mysigt prat plockmat och en överlycklig Bosse. 

På torsdag åkte vi jag, H och K till Lysekil för att inviga påsken. Där stannade vi till idag påskafton och i Lysekil hann vi både vara med pappa och hans vän samt hänga med familjen T inpå nattkvisten.. 

Idag efter frukost fortsatte vi kustturen och påskfirandet till Grebbestad. Här strålar solen, lunchgrillning är på gång och mamma har sytt ett underbart flaggspel till bebisens rum.



Besök hos Barnmorskan



Nu är det inte många gånger kvar hos vår fina barnmorska, nästa gång vi träffar henne är det bara dagar kvar till beräknad förlossning. Idag mätte vi magen, tog blodprov, blodtryck och vägde mig. Jag och H hade slått vad om min vikt, han trodde under 10 kg upp och jag var övertygad om över 10 kg upp. Jag har inte vägt mig sedan v 28 och då hade jag gått upp 7 kg -gissa vad det blev idag! - Jo jag vann!!! Hela 13,5 kg + !! Hihi:) Det känns och syns kan jag säga, men det är just den sista tiden jag har trivts som bäst med gravidkroppen, om det inte vore för att man är klumpigare, det går inte att gå några direkta promenader och det är svårt att vända sig/komma ur sängen så är det ganska mysigt med en stor mage att klappa på en tjock rumpa att svänga med och rejäla lår att klämma i sina byxor.
Jag tycker att en vecka till vore perfekt, sen är jag redo för att bli mig själv igen.. Men som de flesta förbereder mig på - många går över tiden! 

I mitt badrumsskåp..


Bäst att lyxa till det med bodylotion från Clarins.. 
Förutom att jag spenderar timmar i duschen (vet inget bättre än att duscha nu som gravid) så passar jag på att fila fötterna, göra hårinpackning och lägga ansiktsmask. Vi har fått en fantastisk (o)vana här hemma, under tiden som H lagar maten intar jag duschen och kommer ut lagom tills att maten är framdukad. Iklädd morgonrock intar jag kvällen och njuter av att inte behöva ha kläder som sitter åt någonstans. 

Söndagsläsning..


Köpa en ny garderob, få tillbaka sin egna kropp och inte längre dela den med en aktiv bebis. (Mer än för amning och mys då såklart..) Kunna gå i höga klackar och klänningar som skriker sommar. Tidningen har bläddrats i under veckan, men stundtals känns det så avlägset att det är svårt att hitta intresse. Den här helgen åkte vi spontant till Grebbestad, vi behövde byta miljö -eller mest jag. Denna väntan! Nu är det ca ett 20-tal dagar till beräknad förlossning men bebis kan ju både vilja dröja på sig eller komma innan. Tiden går fort och långsamt på samma gång, jag börjar bli helt redo. 

Rastlös med snabba dagar..



Trots att jag är rastlös så springer dagarna iväg utan att jag hinner blogga. Jag har haft vänner här på fika, varit i stan på fika, jobbat och ikväll ätit middag hos våra "grannar" M och S. Det är så skönt när man bor nära varandra och promenerar hem på under fem minuter. Hos M och S fick jag mysa med deras lille goskille. Det känns så märkligt att jag snart har en egen i mina armar. Lär väl inte förstå förrän jag väl är där. Just nu går tankar till förlossning, vad jag ska ha med mig, hur jag ska förbereda mig, hur jag ska hantera om rädsla kommer.. Släppa kontrollen är nog viktigt det är ju trots allt så att vi bara inbillar oss att vi har kontroll över livet. Imorgon är det fredag och helg! Vi ska som flera helger i rad köpa på oss lite grejer inför bebisankomst och slappa. 



Mammamys

Min mamma har varit här ett par dagar, så mysigt! Vi har köpt tyger och hon ska sy både vimplar och lapptäcke. Det är verkligen härligt att ha små projekt och planera tillsammans. 
Idag har vädret varit så tråkigt att vi åkte och gick i butiker, fikade och pratade. En go dag helt enkelt. 



Söndagsmys..

Lång frukost, nytvättade bebislakan och vi har gjort iordning spjälsängen. Mysigt.  Vi ska snart plocka fram regnrocken och bege oss till Torslanda för en söndagspromenad med fina vänner. 





Rastlösa ben och vagnhämtning..

Idag har vi varit och hämtat hem vår Joolzvagn. Ja, iallafall halva vagnen. Sittdelen kommer i slutet av maj och ett gäng tillbehör i nästa vecka. Jag som tyckte vi var ute i god tid närvi beställde vagnen och vi satte denna helg som leveransdatum. Men det tar längre tid än man tror.. Jo, bilbarnstolen kommer även den i nästa vecka någon gång så bebis får allt se till att gotta sig några veckor till i magen så vi hinner bli redo. 

Igår tvättade jag babykläder och idag tvättar vi sängkläder och filtar. Nätterna är ganska jobbiga nu, inte nog med mina restless legs som gör att jag måste upp och skölja benen i iskallt vatten och allt det där som jag säkert redan skrivit om (ja ni ser att även minnet är av den sämre sorten). Men inatt iallafall, OMG en sån halsbränna! Var med mitt gamla jobb igår och vi var ute och åt, jag åt en chilligryta som jag skulle låtit bli med facit i hand. Fick försöka att sitta och sova samtidigt som jag proppade i mig samarin, mineralvatten och gaviscon. Inget hjälpte något vidare.. 

Trots för lite sömn inatt så är jag så rastlös i övrigt. Försökte muta min man med en romantisk kväll, bio och cocktail s på stan men utan medgång då han hellre vill vara hemma se på film och laga mat. Jag klättrar på väggarna - blir man så här rastlös i slutet av en graviditet? 





Fina överraskningar..

I tisdags hade vi ju vänner på middag och söta som de är kom de med både kakor, bubbel och färska kryddor. Vår uteplats är fortfarande ett "nybygge", det ska på sikt planteras häck, sättas upp lite staket och gräsmattan ska växa ihop. 

Men jag ska fixa lite ändå, någon lyckta, några blommor, lite piff och först ut blev presenten kryddorna! Från bästa Fiori:) 



Gravid i vecka 36

Igår gick jag in i vecka 36, vi var hos barnmorskan och bebis ligger startklar och fixerad. Jag kände det för någon vecka sedan, vaknade på natten av att det strålade i rygg och ljumskar. Trodde först att det var på gång men somnade till slut och morgonen efter ringde jag min barnmorska som sa att hon trodde det kunde vara just att han fixerade sig. Hon hade rätt. 

Känner mig tröttare och att det är tyngre, undrar hur de sista veckorna kommer bli - hoppas de går fort. Jag är redo men ändå inte. Längtar till förlossning men samtidigt kan den få dröja lite.. Snart så är jag nog helt redo, men innan dess känns det som jag behöver vila upp mig lite till då nätterna knappt ger någon kvalitetsömn. 

Efter en lunch på stan med K idag så tog jag på mig garderobens bekvämaste plagg. Bild tagen i ett sovrum där jag inte ens orkade bädda sängen i idag. 





En tisdagsmiddag.

Igår kväll hade vi fina vänner på middag, de blev bjudna på en fiskgryta med fänkål, kummin, vitt vin, ekologisk lax och torskrygg- mumma (om man får säga så om sin egna mat). Jag stod i och för sig mest för receptet och H tillagningen. Till efterrätt åt vi lemoncurd-tårta. En helt vanlig men lite lyxigare tisdagsmiddag. 

Självklart bad jag om ett par bilder på sällskapet, egentligen fångar väl spontana bilder bättre känslan så här kommer både en spontanis och en riktigt uppstyrd bild;) 






RSS 2.0