Första ljuset tänt..



Idag är det första 1:a advent, så mysigt! Älsklingen och jag har varit i Lysekil sen igår, umgicks med min pappa och släkt. Och i förmiddags var vi på högmässan, urfint! Älskar julpsalmer och låtarna som de sjunger i Lyse kyrkokör på första advent - de ger rysningar.
När vi kom hem till Göteborg så gick vi en promenad och sen åkte vi och storhandla på Ica Maxi. Så nu är kylen och skafferiet fullt! Magen likaså efter att vi har ätit middag, och sen massa adventsfika - kanelgifflar, hembakt kardemummakaka och kolakakor... sen lite marabou uppepå ;) Mums det här aventsfika varje söndag :P


(1 Advent är kyrkoårets första dag. Den dagen får man sjunga de kända adventpsalmerna och -sångerna. Evangelietexten handlar om Jesus festliga intåg i Jerusalem. Folket ropade Hosianna och viftade med palmkvistar. Advent kommer av adventus som betyder ankomst.)

Kram på er!

Granen är på plats och helgen är här!

Gick upp och ut med Bosse, efter det frukost och sen in till stan. Där jag köpte lite till grejer till granen och 2 julklappar till min älskling. Jag skulle vilja ge dem direkt - de är så fina!
Ni får bild på vad jag har på mig och granen:) Nu går det mot juletid :)



Jeans: chep monday
Linne: monki
Skärp: MNG
Skjorta: Mammas gamla som hon köpte på en militäroutlet :P


Kramar!

När det blivit mörkt ute..

Så inser jag att jag har hunnit med en hel del idag ändå! Både hängt upp gardiner, pyntat, varit i stan och köpt balsam på NK och ett rouge från Make up store. Sist men inte minst så fick jag med mig en julstjärna hem, så nu har vi en röd i köket och en vit i vardagsrummet - älskar blommor. Vi kommer inte att kunna hålla oss, så ikväll när älsklingen kommer hem bestämde vi att klä granen också :) Det är så fantastiskt mysigt i lägenheten nu, med adventljusstakarna, änglarna och tomtarna. Ger ett litet smakprov från hur det ser ut.. tråkigt nog blir det aldrig lika fint på bilden som i verkligheten :P


Vardagsrumsbordet..


Och köksbordet/fönstret by day and night...
Med adventsljusstake och utan..

:)

Pyntdags?

Jag är ju ledig resten av veckan - som jag berättade igår. Men när jag vaknade imorse var jag inte alls pigg, H har varit krasslig några dar och jag har helt enkelt blivit smittad. Men jag måste göra någonting idag endå.. Pynta? Det känns lite tidigt, men kanske hänga upp julgardiner bara? Men då är det roligare att få upp allt på en gång, så det verkligen blir mysigt.
Kanske ska jag åka in till stan då? Men jag är inte riktigt kry.. Men jag borde börja handla lite julklappar, innan csn är slut ;) Många men här, har väl helt enkelt inte ork att göra mig iordning. Jag ska ta en halstablett och fundera på saken en stund...

återkommer senare...


Kardemummakaka..

Nu ska jag och lilla familjen sticka till R och S för lite fika. Jag har bakat en kardemummakaka, hann knappt komma innanför dörren innan jag slängde ihop den. Det har varit en lång dag i skolan, men nu är jag ledig resten av veckan :P Ska sätta igång med min tenta bara.. eller skjuta upp det lite till ;)
R och S åker till Thailand på fredag om inte det blir fler besvärligheter i Bankok -klart det INTE blir. Gissa och jag och H är avis... kanske kan vi får tag i en sista minuten;)



Kakan min.. tog bara ett litet smakprov :p Hahaha...

Svåra samtal..

Jag sitter och försöker läsa boken "Svåra samtal", men lyckas inte så bra. Surfar hellre runt, slänger ett öga på tv-n eller hoppar upp i H:s knä och har ett minipusskalas. Vi är i Sävedalen idag igen, men den här gången för att passa H:s minsting till lillebror. Förhoppningsvis kommer föräldrarna hem snart så vi kan åka hem och sova.. det är alltid mysigt att vara här men jag är en tröttis idag. Det har varit en lång dag i skolan, riktigt givande och sånna dagar brukar ta på krafterna. Det där med konflikthantering alltså - Is tha shit! Haha..

Till helgen vet ni - Då får man julpynta och sätta upp ljusstakar! Jo för det fååår man!!!!!!!!!! :))

Kläder idag? Ingen bild, men det blev jeans, angorapolo i rosa och uggs... på vintern kan man göra det enkelt för sig.

Bäst att sluta för Bosse biter mig i tårna och försöker dra av min raggsocka!

Malou..

Jag gillar "efter 10" på 4:an, nästan lika mycket som nyhetsmorgon :) Tittar på det nu och tänker att jag måste passa på att njuta för det är inte så länge till man är student, och är hemma vissa dagar och förmiddagar. Det har varit en mysig helg, men den har gått fort. Lördag kväll var det mys hemma med älsklingen, och igår var vi mycket med hans familj. Först där på förmiddagsfika och sen åkte jag och H med min bror till Haga för att promenera runt. Efter det tillbaks till Sävedalen och H:s föräldrar för söndagsmiddag.
Massa prat och igår fick jag veta att H:s mamma och pappa träffades på nästan exakt samma sätt som vi, under samma förutsättningar :P Konstigt men komiskt.. kände igen sig på både en och två grejer :s Historien upprepar sig, eller hur är det de brukar säga? Haha..


Nu ska jag ta fram böckerna och läsa.. Kanske återkommer sen:)

Alla frusna..

Vilken morgon och förmiddag! Jag gick upp och tog med Bosse ut på en promenad. Det var soligt, kallt och alldeles underbart! Hoppas kylan håller i sig hela vägen fram till jul, inga milda grader nu tack! När jag kom hem försökte jag få liv i min karl, men icke.. så jag städade toaletten från golv till tak, dammade lägenheten och fixa-å-trixa.
Igår var vi hos C ett gäng tjejer och det var trevligt som alltid :) De är ju så goa! Jag har slängt på mig ett par jeans och en cashmerekofta, och om en stund kommer J och M för att hämta upp mig så vi kan åka och se C när hon spelar match. Ett tag sen jag såg damhandboll nu, ser fram emot det. Men mest sällskapet - som alltid ;)



Så här ser jag ut idag.. det där med make och hår fick ligga på latsidan :P
Med en mysig cashmerekofta, mjuk som sjuttan..
En farfarströja under.
Ett par Ralph Lauren jeans -rekomenderas!
Fårskinns stövlar.
En halsduk jag stickat själv.
Det var det!

Ikväll är det mys hemma med älsklingen :) Kanske blir det att vi hittar på något, som att gå på Liseberg, vem vet ;)

Kramar!

En novemberhelg..

Klockan 07:47 ringde det imorse : Sugen på att vika? Jag svarade ja omedveten om vad klockan var och fick som svar : Bra, då ses vi vid expeditionen 8:10.  Ajajaj, 20 minuter på mig! Tur att Samskolan ligger så nära, jag var där i tid och hade sen två lektioner i följd innan jag gav mig iväg till min egna skola.
Men nu är "arbets"dagen över och det är en kall helg i november - mysigt :) Jag ska till C ikväll och kolla lite Idol, och imorgon ska jag och älsklingen hitta på något mysigt. Får se vad det blir :P

Jag slänger upp en outfit, men den måste kompletteras med varm jacka, stoor halsduk och varma uggs...



Ha en mysig helg i kylan!

Kramar

Torka.. och frost

Ja, denna bloggtorka som drabbar oss alla bloggare med jämna mellanrum. När livet bara rullar på, det händer egentligen inget speciellt och man vet inte vad man ska skriva om. Ja, jag vet, dåliga ursäkter ;) Men ursäkt med sanning!
Jag tittar för tillfället på veckans höjdpunkt - Bonde söker fru. Och väntar på att min älskling ska komma hem efter sin match.. Borde varit där och sett matchen, men Bosse hade varit ensam lite mycket idag så det fick kvitta. Kommer ju fler chanser :)
Jag har varit lite i butiker och kollat in julklappar, men det är som inför varje jul att man ser mängder men inte har pengar i samma omfattning som det finns klappar. Synd att den där tomten inte finns på riktigt (jag avslöja ingen hemlighet nu väl;)?
Har ni förslag på julklappar? Det funkar ju inte med teckningar längre, ni vet som när man var liten:)

Jag ser fram emot nästa helg när det är första advent, för H och jag ska klä granen! Jag vet det är galet tidigt, men känns så rätt. Det är så mysigt att ha en gran att man vill ha den så länge som möjligt:) Och då kommmer jag att lägga upp en bild på den här på bloggen! Min och älsklingens första gemensamma gran :) Men det är denna helgen som gäller först, och vad ska hittas på då? Är det någon som har bra förslag? Tänk om det bara varit snö, då hade man kunnat åka och ha riktigt kul i en backe. Men vi får nog nöja oss med frost...


Kramar! 

Är ni systrar hela bunten?



Nu är jag tillbaka hemma i Göteborg hos min älskling. Det är alltid lika mysigt att få pussa på honom, och sen berätta allt som hänt på den dagen vi vart ifrån varandra ;) Ja, för som dom flesta vet så kan jag snacka väldigt mycket! Men älsklingen tycker allt om det, även om han ibland sena kvällar kan be mig att lugna mig lite :P

På tal om att prata mycket, så är nog de flesta tjejer från Stale duktiga på det;) Igår fick vi frågan: Är ni systrar hela bunten, ni är så otroligt lika? Nej, det är vi inte (om inte brevbäraren är far till alla i bygden;). Ofta har man fått den frågan genom åren, och jag blir alltid lika glad för så vackra som de är så vill jag gärna vara lik! Men kanske är det mycket snacket, uttrycken och sättet som gör oss lika.. eller så kanske jag har turen att få vara lik? Tänk det ;)

Nu ska jag gå in på arla.se och leta recept på saffranskaka, sen om vi hinner ska vi baka jag och älsklingen. Om jag inte ska hänga med mina Göteborgtjejer idag :P

Kram

Den store dirigenten!

Hej, jag är i Lysekil igen. Åkte hit imorse en sväng, då älsklingen ändå skulle åka iväg och spela match hela dagen och inte kommer hem förrän sent.. Det har verkligen varit en fantastisk dag! Jag har varit vid hemtrakterna, med mina gamla grannar/vänner och varit i stallet, fikat, lekt, pratat, NJUTIT. Fick tillbaka känslan hur det var förr, trots att alla är vuxna idag. T och S har barn, inte jag och K men vi håller ihärdigt på med barnen som är 2 st på 2,5 år och lille godingen på ½ år... Jag är kär i denna lille pojk, vill ta med han hem! Han är sååå go :) Obeskrivligt! Sen är ju givetvis de andra två 2åriga charmtrollen underbara de också, och de hade fullt upp med hästarna och Bosse. Ridning, rycktning, klappning.. ja ni vet :) Bosse är en hit hos de flesta små och han verkligen njöt av att få leka med de andra hundarna, barnen, fåren och hästarna. Det fanns mycket att jaga och leka med :) Det var så perfekt att alla var hemma och hälsade på sina föräldrar den här helgen, så vi fick chans att ses! Det blev många timmar ute, och sen många bullar inne.

Vid 17 var vi på barngudtjänst och såg på dom som tagit över platsen efter oss, var ett tag sen vi sjöng i barnkyrkokören men som sagt - känns som igår. Barnens konsert hette "Den stor dirigenten". Och ibland är det väldigt skönt när bara allt är som förr igen. Fast på ett litet annorlunda vis ;)


Kramar

Min dag på stan..

Det blev lite affärer på stan, men det är ju aldrig något kul om man inte har pengar att handla för! Jag måste spara till julklappar, men jag lockades starkt av en kavaj som ni ska få se på bild:)

I regnet och rusket har jag på mig:



Jeans: Cheap monday
Mormorskängor: Bronx
Skjorta: Min älsklings
Tröja: Hunky dory
Päls: MNG
Jacka: Acne

Och bilden på den riktigt snygga kavajen från HM:



Efter stan köpte jag räkor tills ikväll.. jag och min älskling ska ha MYS! :) Love love love...


Vaknade till regn!

Varför? Jag som trodde att jag skulle få en morgonpromenad med Bosse! Men som ni vet... Bosse hatar regn och vägrar gå ut när det regnar. (Jag är väl inte heller dösugen på att ge mig ut på promenad).. Men jag ska ge mig ut, fast för att gå lite på stan och kolla i affärer! Kanske kommer jag att ta kort på lite fina tips.. shopping eller julklappstips :) Ja vem vet vad jag hinner med :P Sen ska jag hämta böcker som jag beställt, konflikthanteringsböcker. Ha en fin dag så hörs vi! Har ni tänkt på en sak -DET ÄR HELG :))


Åka utomlands - bli brun!

Visst är det mysigt med vinter - jag tycker iallafall det. Men det är inte kul att se hur färgen i ansiktet bara blir gråare, håret har inte samma lyster som på sommaren, och tala inte på kroppen. Jag saknar brunbrända ben och skulle vilja ta med min älskling och åka utomlands! Men det finns det inga möjligheter till nu, så det som gäller är att istället se fram emot allt mys som kommer framöver. Jag sitter nu med en kopp varm choklad, men det är inte länge kvar så kan jag plocka fram glöggen :) Ja, jag vill helt enkel vänta till december och 1 advent med sånt som glögg, pepparkakor och lussebullar. Det blir tillräckligt endå.. (ska erkänna att jag fuskat med pepparkakor;) Och på tal om pepparkakor, ska jag lägga upp en bild på mina ben i somras - när de hade en liknande färg som pepparkaksgubbar har. Kram på er!


November springer förbi..

Dagarna går fort och snart har vi gjort halva november med. Detta gör mig stressad, och det börjar bli dags att ta tag i jobbsökandet! Jag satt och skrev CV till sena timmen igår, men vad hjälper ett CV när det inte finns några tjänster ute? Ja, hoppas på att det löser sig.. Någonting kommer allt att dyka upp :P

Ikväll är det massa bra tv, och jag och H ska ha mys :) Just nu är H:s pappa här med borrmaskinen, han och älsklingen ska hänga upp en hatthylla och lite annat som har legat och skräpat. Jag ska se efter nu hur vi ska hänga upp några tavel-lister som jag ska ha inredningsböcker på. Ha en fin kväll alla goa!


Godmorning.. godday..

Vaknat och ätit bamsefrukost - som alltid hos Pappa. Man är typ mätt till imorgon dag redan vid frukost. Men nu ska vi gå ut och gå, det värken regnar eller blåser, är bara ett härligt kustväder :) Kallt precis som det ska vara i november och friskt precis som det ska vara vid havet.
Åker hem senare idag så får kila iväg och umgås med Pappa nu.. ikväll är det mys med min älskling - har längtat efter han :)

Pappi -tid

Är i ett blåsigt och regnigt Lysekil. På kusten blir alltid vädret 100 gånger värre.. och när man inte bor här längre är det precis som om man glömt bort hur det en gång var. Det är vackert när man sitter i fönstret och tittar ut över havet, men ack så ruggigt när man ger sig ut.
Jag åkte till Pappa igår för att mysa med han då det var Farsdag:) Idag har vi lite att stå i, åka till farmor, gå och fika, promenera med Bosse och ikväll åka till faster. Men nu ska vi kolla igenom julpyntet, det finns lite väl mycket för en lägenhet då man tidigare pyntat ett hus! Jag ska sno med mig lite till min och H:s lägenhet. Vi ska satsa på att julpynta i år, med gran och allt! Vi har köpt så fina kulor och annat att ha i granen - längtar efter att få pynta!

Bloggar sen igen.. nu har min pappa helt tappat tålamodet på att vänta! Ni som känner han vet hur han är, han går just nu och sjunger en egen version av scooby doo- låten HUR HÖGT som helst...

Jaja.. kramar på er

Tjejmiddag :)

Regn och rusk ute.. Men ikväll kommer vädret att trotsas likaså känslan av att gärna vilja göra det bekvämt för sig i soffan. Vi tog tag i det, eller J tog tag i det och gav förslaget att gå ut och äta ikväll! Och det ska vi, klockan 19.30 på La Sombrita i Linné ikväll. Tapasrätter och säkert några glas vin ;) Det kommer att bli dötrevligt! Men innan måste jag gå ut på promenad med Bosse, och titta ut - Klockan är 16 och snart är det mörkt! Bäst att släppa bloggen och gå innan det är natten.. Köpte en ny kjol på HM idag som jag ska ha på mig ikväll, om tillfälle ges ska jag fotta och lägga upp den - urfin!

Go helg på er!


Toastmiddag :P

Jag trodde att jag skulle hinna med att blogga flera gånger idag då jag var ledig - men icke. Jag har gått promenad, tvättat, fått massage, varit på besök i Kungälv hos M och dagen har bara rusat förbi. Resultatet blev en middag bestående av toast ikväll, ingen tid till annat ;)
Hos M fick jag klämma lite på hennes mage, bebis på gång.. och så fick jag en skiva med bilder från i somras. Så närmaste dagarna kommer det dyka upp lite kort med början idag!

Kram på er!



Skrotnisse!

Nu är jag hemma efter en dag på föreläsning och sen möte på lilla sam. Jag gick till nordstan efter mötet och hämta upp Bosse från älsklingen. Vi tog en snabbis in på Åhléns, jag H, O och Bosse för att titta på adventsljustakar. Vi behöver en till vardagsrummet och har nu hittat en vi tycker om :) Den ska köpas till helgen... Sen tog jag och lille mannen en promenad hem. 
O har sovit hos oss inatt men ska snart åka tillbaka till Oslo, det är så mysigt när han är på besök! Nu dricker vi kaffe och tittar på skrotnisse allihopa, haha 100 år sen man såg sist! Men magen kurrar efter mat, och lite senare ska vi laga något riktigt smarrigt :P Jummi...

Imorn är jag ledig från skolan så då ska jag fixa upp bilder!

Kramar¨

Fixa bort en snelugg..

Nu ska jag gå till skolan! Bara ta på mig något vettigt först :) Hur fixa jag bort sneluggen idag - Så här:



Med en fläta!

Ha en bra dag :)

Master i konflikthantering..

God förmiddag läsare! Det är dimma ute, och kallt.. och rått. Men lite mysigt samtidigt :) Ikväll ska K, en barndomsvän och granne från Lysekil komma till mig och fika. Jag längtar! Vi har inte setts sen i sommras, vi hörs emellanåt men får aldrig tid att ses - Men idag så!
Men först så ska jag fixa lite här hemma, gå på föreläsning och lite annat. Jag läser en ny kurs nu, en masterkurs i konflikthantering. Det ska bli riktigt kul :) Är i en så härlig arbetsgrupp så längtar efter att gå till skolan. Tills nästa vecka ska vi skriva ner en självupplevd konflikt som sen ska analyseras utifrån olika teorier i klassen. Fasen inte lätt att komma på någon? Räknas sånna konflikter som man själv inte blandar sig i men andra tvingar på en? ;) Alltså en konflikt av ignorerande karaktär där man tar en passiv roll.. hmm. Hur fasen analyserar man en sån? Hahaha, nä får nog komma på någon annan. Ska bli kul att höra på vad de andra i klassen väljer för konflikter, eller snarare intressant. Tänk om någon är tokprivat! Berättar värsta grejen... Oavsett, jag kommer bli grym på det här, bara att anlita mig vid konflikter i framtiden! ;)

Förresten! Har jag skrivit att vi har hängt upp nya gardiner och jag har sytt fina kuddar till soffan i fårullsimitation? Kanske jag har skrivit.. Strunt samma, jag är riktigt nöjd iallafall! Lite mer murrigt i lägenheten nu, är ju annars väldigt ljust men nu är det lite dovare färger och gardinerna släpper in mindre ljus. Fast jag längtar så tills man kan sätta upp julstjärnor och adventsljustakar - då blir det myyys!

Kramar

Efter min Morgonpromenad..

Nu tittar jag på efter 10. Ska snart göra mig klar för att möta en ny kurs i skolan, jag börjar vid 14 men ska till bibloteket innan. Imorse vaknade jag av pussar från min älskling, vi har haft en jättemysig helg i Grebbestad där vi ätit hummer och andra godsaker.. gått promenader och njutit av kusten. Men nu är det ny vecka, och jag började med en morgonpromenad med Bosse :) 



Visst är det härligt med löven på backen? Men ännu härligare med frost och allra härligast med snö - jo för jag längtar efter julen! 

Och tills min lugg blir lång igen...

som här...


Ha en härlig dag! 

RSS 2.0