Det var bättre förr..

Tiden går snabbt, och det känns som längesedan jag var föräldraledig och hemma med Hebbe om dagarna. Det är lätt att minnas tillbaka och se det rosaskimrande, se hur mysigt det var, fritt på så sätt att ingen dag var planerad - däremot fylld av bebisbestyr. 

Min sista semestervecka tog jag en dag och åkte till en av mina äldsta vänner. Hon är hemma med sin nr tre och med fyra barn i åldern 6 mån - 5,5 år var det full rulle. Som så ofta när man träffar de som man som liten lekte med blir känslan av vuxenhet och föräldraskap lite surrealistisk - vd hände? -sen när blev vi så här stora? -när kan vi smita iväg och sitta och prata själva utan att någon stör? 
Men det är också totalt ljuvligt, att se sina barn leka och kommunicera, skoja och roa sig tillsammans. 

Jag trivs väldigt bra i mitt arbete och veckorna susar förbi, jag har kul. Men jag kan sakna den mer frekventa kontakten med många av mina vänner. Vi hinner liksom inte, jobb, barn, hem, tvätt, städ ja allt det där gör att lika fort som morgonen är här så kommer en ny dag. 
Men det gäller att njuta av stunderna, för det var inte bättre förr - bara så annorlunda nu. Annorlunda på ett mäktigt och häftigt sätt!!

Kök och djupa pussar
En helg i kylan, men Hebbe skapar mycket värme. Det senaste är att han håller om ens kinder likt nallen, tittar djupt i ögonen och sen pussar lääänge.. Har ingen aning vad han fått det ifrån men jag både skrattar och smälter samtidigt. 

Vi besöker huset så ofta vi får tillfälle, det är sann glädje att se det växa fram. Delar av köksritningarna syns på bilden och nedan är lite inspiration.. Vi funderar lite fram och tillbaka, riktiga i-lands problem för hur vi än lägger den sista tutchen så kommer det bli bra.

Om allt går enligt plan så ska huset vara klart om 13 veckor och vi flyttar in om 15.. Visst är det galet!? 

Skotta och bygga snögubbar..

Det är göteborgsväder i allra högsta grad, ja den form av väder som sker här och på vintern. Snö, kallt och pulkaåkning ena dagen för att utbytas till slask och plusgrader nästa. 
Igår fick vi ta ett tag med skyffeln för att röjja undan snö och under tiden byggde Hebbe snögubbe med farmor. Jag känner sådan lycka när jag är på plats i och vid vårt hus.

Husbygge fortskrider.

Idag har vi haft möte med elektrikern i huset och längtan efter att vårt hus ska stå klart gör sig allt mer påtaglig. Jag tror och hoppas att belysningen kommer blir riktigt fin. Vi har valt att skjuta till lite extra för att just få en bra upplevelse i huset, inget kan skapa så mycket stämning som ljus och musik. Därför åkte också ett par extra uttag upp strax under taket för att Henkes älskade Sonos ska hamna på bra plats. Jag uppskattar mest att de inte längre ska stå i fönster eller uppe på vitrinskåp, sen har jag allt kommit att mer och mer uppskatta bra ljud. 

2016 vi välkomnar året!

Jag hade skrivit ett enormt långt inlägg och vad händer?! Lyckas radera det!!! Nu orkar jag inte skriva om allt.. (Läs irriterad) 
Jag får uppdatera med snabba bilder.. Desto färre av de tankar och funderingar jag har såhär i nyårstider.


Igår firade vi dagen/kvällen/12-slaget/natten med vänner!


Juldagen firade vi med närmaste vänner! Först dejt själva på tu man hand jag och Henke med drinkar, mat och dessert. Sen mötte vi upp detta goa gäng!Hebbe prioriterade sin älskade Mommo och ville inte vara med mamma på bild. Jag önskade en "jättefin bild" av Henke och han fångade oss i farten.

Snön kom.. Snön smälte bort.. 

RSS 2.0