Uppdrag sängkappa..

Jag har lagt många minuter på att googla efter sängkappor. Vi har en hög säng, och behöver därför en 60 cm kjol på sängkappan. Men standard är 40 och 50 cm och mått däremellan.. Det gör mig tokig att det ska vara så svårt att få tag i rätt längd! Nu står jag inför två alternativ, måttbeställa på ett företag som syr upp sängtillbehör eller sy själv. Det lutar åt det senare alternativet.. 

Kappan ska inte vara rynkad som på bilden utan slät och passa till vår gavel som vi hämtar nästa vecka. Ser fram emot att få visa bilder, men tills vidare får det bli lånade bilder. 
Mys med magen..

Bara de senaste dagarna så har det börjat hända mer med magens omfång.  Den växer ju hela tiden men det är väl det att helt plötsligt märker man att byxor som funkat innan inte längre gå att knäppa eller att ytterligare en tröja blivit för kort. 

Jag borde ta en mamma-shopping men tycker ärligt inte att gravidkläder är så kul. Än så länge har det funkat att ha gummisnodd i byxorna och vida T-shirtar, men börjar bli dags att köpa några plagg. I helgen kommer mamma och då ska vi i första hand köpa gardiner och grejer till hemmet, hinns fet med så blir det en sväng i några klädbutiker med! Unna sig..

Det är väl helt enkelt så att man måste unna sig själv något mitt i all flytt och inköp till hemmet;) 

Acne pistols har intagit mitt hem och jag känner mig så nöjd med köpet att jag vill ha på mig dem samtidigt som jag packar upp ur flyttkartongerna! 

Efter en mysig och lång frulle i stan är det tillbaka till hemmet och allt som finns att göra här! 
Flyttkaos..

Horisontalläge efter en dag med elvahundra kartonger, femtiosju väskor och säckar.. 

Det lär dröja innan det blir några chica inredningsbilder! Nu blir det små smygtittbilder på kaoset. Det är skönt att vara på plats..

 Imorgon börjar jag morgonen med en frukost i stan tillsammans med mina fina Sis.

Sen tömma det sista i lägenheten i Kålltorp. 
Going banans here!

Nu finns det ingen anledning att vänta mer. När tid och ork inte finns att springa runt i butiker så fullkomligt älskar jag nätshopping! 

Ikväll har jag beställt hem mattor från "House Doctor" och "Himla" galgar från "Hay" belysning och hyllor från det gamla anrika postorderföretaget "Ellos".

Finns bara en nackdel -jag vill ha allt NU! Hej mitt vinterland..

Åtminstone är det kallt! 


Sista natten på Munkebäcksgatan

Imorgon ska det stora flyttlasset gå, och efter det är vi Sävedalsbor. Jag är verkligen redo nu, vår gamla lägenhet är omysig med allt nedpackat i kartonger. Nu lämnar vi den vidare.

Idag blir många avslut på något sätt. Jag ska åka till min gamla arbetsplats och lämna tillbaka nycklar och teknik, fika och säga lite hej då (igen). Mitt beslut att gå vidare känns helt rätt, och då känns det också extra bra att komma tillbaka för att ta avsked. (Sen kommer jag givetvis att hälsa på där igen någon gång.) Men jag måste skriva att mitt nya jobb verkligen ger mig en kick, det är så kul med kurserna och att planera för studenterna. Det passar mig att arbeta med vuxna även om jag älskar barn. Barn innebär mycket uppfostran och det kommer jag att få på hemmaplan. När jag en gång i tiden läste på universitet så var målet och planen precis det jag idag gör, det var aldrig tanken att arbeta på grundskolan. Men jag är väldigt tacksam för åren i grundskolan i olika uppdrag och på olika positioner, det har gett mig en rik kunskap att ha med mig i min nuvarande roll och är givetvis användbart för många andra framtida uppdrag. 
"Grupprocesser för barn såväl vuxna, ledarskap för klass såväl arbetslag, pedagogik, uppbyggnad av organisation, förändringsarbete, projektarbete, styrelsearbete, kvalitetsarbete, samverkan mellan professioner och myndigheter, handledarskap och parallella processer" - ja det är ett axplock av vad jag sysslat med och det har jag mycket min gamla arbetsplats att tacka för! 

Haha, det blev nästan ett CV det här! Nä, det är väl en sån dag idag då jag summerar och reflekterar över bagaget för att kunna möta nästa resmål. 

Imorgon kanske det kommer bilder på nya lyan! Hej hopp så länge:)

Vecka 26, nycklar och rus..

Det har varit en riktigt bra dag idag, jag känner mig så glad, tacksam och upprymd. 

Vi gjorde klart affären och fick nycklarna, ett glädjerus gick genom kroppen när jag för första gången sprang igenom alla rum och ropade hej i vårt nya boende. Vårt alldeles egna nya boende! Jag bokstavligt talat sprang, först in i duschen och skrek "hej hej" vidare till sovrummet "hej hej" öppnade diskmaskinen "hej hej" in i garderoben "hej hej" och så fortsatte det..

Vi var hos barnmorskan efteråt. Mitt kämpande med fröer, bluthsaft och torkad frukt har gett resultat -järnvärdet var nu finemange. (Ätit en och annan järntablett också, men har slarvat med dem.)

Måttet på magen var perfekt -precis på kurvan. Blodsockret var tipp topp. Lillebrors hjärtslag slog i 140 och min vikt var + 5kg sedan inskrivning i v 10. (Jag hade ju gått upp ett par kilo innan inskrivning så en mer korrekt siffra är väl runt + 7 kg hittills i graviditeten.) 

Som sagt, en riktigt härlig dag i januarikylan. 
Mina cravings!

Nej, det finns inga mina det finns bara min -singular. Cola. Vanlig hederlig Coca Cola tycker jag är ofantligt gott. 
Det längtar jag efter, törstar jag efter och dricker jag allt för ofta. 

I vanliga fall är det någonting jag dricker högst sällan, väljer hellre Fanta, Cider eller Pepsi Max. Men nu sitter jag här, en simpel vardag och dricker Coca Cola! Haha. Ja det är ju ändå handbolls-EM och Sverigematch så det får väl vara min ursäkt. 

Imorgon ska jag bara arbeta en liten stund på förmiddagen sen ska vi hämta nycklarna till lyan och efter det till barnmorskan för att mäta, väga, känna och prata föräldrautbildning mm. Det ska bli spännande att se vad jag har gått upp, har inte ställt mig på vågen sedan augusti och jag lovar att berätta resultatet! Inga hemligheter -full trensperens;)

Åååå stoltchock! Skulle precis avsluta inlägget men då dök en preview av "Zlatan Volvo-reklamen". Min alldeles underbara vän L har arbetat som en galning med det här topphemliga projektet och nu är det färdigt! Hon är så galet grym och jag blir så stolt över henne. Borde skriva ett eget inlägg bara om det nästan #höjvåraälskadetjejkompisar!! 

Hörs imorgon mina läsare.. Lysekil


Längtar efter den här platsen, bryggan, utsikten, årstiden och ledigheten.. 

Packar och slappar, packar och slappar..

När vi vaknade imorse var jag sugen på att åka till något mysigt frukostställe för att sitta där i timmar och suga på en latte. H däremot hade helt andra tankar, vi hade bestämt att vi skulle röja i lägenheten och han ville att vi skulle hålla oss till den planen. Mitt nästa förslag var att koka varm choklad och ha en picknick i snön. H var orubblig, precis som att han var förberedd på mina utsvävande upptåg?! 

Det fick bli amerikanska pannkakor till frukost och sen drog vi igång. Vi har packat, tvättat, slängt och packat igen sen har jag vilat också:) När allt skulle bäras intog jag horisontalläge och tittade på när H och hans vän lyfte kartonger. De fyllde även släpet med skräp och var på tippen med det. 

Jag och Bosse laddade för en promenad men vi var ute i fem minuter sen började han gråta som bebis utav saltet som hamnade på tassarna.. Vi gick hem och gjorde fruktsallad istället. 

Ikväll är sista lördagskvällen i vår "gamla" lägenhet. Det firar vi med taccos -svennebanan! 

Skapa rum i rummet..

Inredning fyller tankarna stora delar av dagarna. Vissa dagar är det lampor, nästa kuddar, tredje gardiner, hyllsystem och så fortsätter det. 

Idag har jag snöat in på mattor. Vi kommer att ha öppen planlösning mellan kök, matdel och vardagsrum. För att skapa rum i rummet funderar jag på att binda ihop det med stora mattor. Jag är inte helt klar med materialet av mattor bara.. En hel del får falla på plats när vi väl flyttat in, då får känslan av hemmet avgöra. Tills dess varvar jag google ännu en gång. Dr House lampa X 2


De väntar på att få ta plats i vår nya lya. Fantastiska mässinglamporna från Dr House. Både två ska hänga över matbordet. Längtar efter att tända dem och sätta mig ner med en kopp, en måltid, ett samtal.. 
Lamporna likt mig själv får tålmodigt vänta! 

Arbete, tvätt och fix..

Idag arbetar jag hemifrån, mellan varven så tvättar jag, rensar lite och ringer sånna tråkiga "måste" samtal. 

Nu är det drygt en vecka till flytt. Jag är redo, inte lägenheten men jag är. Det är fortfarande så mycket som ska packas, slängas och fixas. Vi har beställt flyttstäd och jag är redan såå tacksam över att slippa lägga timmar på att skura och damma. 

I jobbet förbereder jag en kurs i "Kost och hälsa" för barnskötare. Allt från hur mycket, vad och när barn ska äta till hur man främjar goda rörelsevanor och god hälsa. Det är kul! 

Ett härligt januaribröllop!

I söndags satte vi klackarna på Lou Lou och bevittnade vigseln mellan våra vänner M och V. Efteråt inmundigas en rad goda rätter, lyssnades till härliga tal och kärleken lyste mellan brudparet. Det var verkligen ett personligt, familjärt och härligt bröllop! Grattis till makarna Fridén!! 


Guest for a wedding..


Igår var vi på bröllop. Vinterbröllop! Det första vi varit på och det var härligt:) Romantiken kan flöda även en kall januarikväll. Värmen mellan brudpar och gäster, skratt och goda samtal. Mer uppdatering, fler bilder kommer ikväll. Än så länge får det nöjas med en "kvällens". 

Hy, exuviance och graviditet..

Jag har alltid varit lite besatt av hy. Inte överdrivet så jag springer på massa behandlingar (för att jag inte har råd till det;). Men besatt på så sätt att jag mår dåligt när min hy är dålig och jag vill ha bra produkter som behåller, framhäver en fräsch lyster. Jag har använt det mesta genom åren, Elisabeth Ardens produkter var jag fast i länge.. Likaså Dermalogica. Jag var inne på Dior ett tag men har nu hittat ett märke att vara trogen till, iallafall tills jag hittat något ännu bättre. Exuviance. 

Ett av mina "graviditetsbesvär" har varit dålig hy. Jag som aldrig annars behöver lida har under några månader fått stå med concealer och dubbla lager foundation på min haka. Det har varit frustrerande, men samtidigt så har jag accepterat det som något jag ändå inte kan påverka. Att gå på behandling när det i grund och botten handlar om ett hormonellt kaos i kroppen har jag valt att avstå. Nu tycks dock balansen börja återfinna sig. Hyn är inte sig själv helt än, men på god väg och jag hoppas slippa bakslag. 

Igår kom en stor låda med nya underbara Exuvianceprodukter. De får inta första parkett i badrumsskåpet. I skrivande stund sitter jag med en skön ansiktsmask och njuter av känslan som infinner sig efteråt -sammetslen persikohy! 

Gravidfotografering.

Min fina vän och underbart begåvade fotografen Maria Wingfors vill göra en gravidfotografering med mig. Jag har stått framför hennes kamera många många gånger, både vid egna stora tillfällen i livet och uppdrag jag hjälpt henne med. Då har det varit fejkade bröllop, 50-tals bilder, reklam, kursuppgifter mm. Jag får väl ärligt säga att jag trivs med det. Att stå framför kameran alltså. Framförallt när jag har Maria på andra sidan. Men för första gången känns det lite läskigt och nervöst..

Som gravid är inte kroppen densamma som man känner den annars, jag känner mig lite mer skör och "naken". Kan inte förklara det riktigt. Självklart vill jag ha fina bilder, och som Maria säger så ska den här tiden förevigas. Häromdagen innan läggdags försökte jag öva mig med några selfies. Jag vågar väl lägga ut en på bloggen till kära läsare.. Det kan komma att bli fler bilder men då från ett proffs. Fast det dröjer, vi har inte tagit några än..
Imorgon är det veckans bästa dag -fredag!

Imorgon är det fredag, och jag har förutom jobb lite olika bestyr att fixa med så som att lägga en beställning på sänggavel och hylla. På vägen hem från jobbet blir det en tur förbi Kungsängen och Artelleriet. 

Det är inte gaveln på bilden som säkert inte missförstås men det är en stoppad crèmefärgad gavel. Tyvärr fanns ingen bild på den så får vänta med det tills den står bakom vår säng i nya lyan. 

Jag fullkomligt älskar fredagar när väl arbetet satt igång och uppskattar det extra mycket efter en tids ledighet som vi haft under jul/nyår. Då kommer charmen av veckorutinerna fram. 

I helgen väntar också bröllop för våra vänner. Roliga uppdateringar alltså;) Nytt, utmanande och kul!

Två dagar av nytt arbete, jag känner redan att jag stormtrivs! Idag träffade jag ett gäng av mina studenter som jag ska ha i kurserna "Kost och Hälsa" samt "Pedagogiska teorier och praktiker". Det är mycket nytt att ta in, en del gammal kunskap som behöver livas upp och utmaningar att bemästra. Ser med spänning fram emot de kommande veckorna och att landa i min nya roll. 

Nu myskväll med H och Bosse.. :)

Igång..

En rivstart efter långledigheten. I skrivande stund sitter jag i väntan på farbror doktor, precis varit inne hos min barnmorska en sväng. Där lyssnade vi på bebisen och jag lämnade ett prov. Jag behöver lämna prov lite oftare då jag med Stig drabbades av en infektion som startade förlossningsarbetet. Nu håller vi mer koll på min kropp.. 

Tittade i en inredningstidning och vad ser jag där om inte lampan jag köpte till vårt sovrumstak häromdagen. En enligt mig fantastisk kopparlampa från Patrick Hall "Diamond". Jag längtar tills vi flyttar in i nya sovrummet, ja hela nya lägenheten såklart! Bebismys och män i kök..

Igår var jag och H på middag hos fam R/S i Sävedalen. Känns himla mysigt att vi snart mer eller mindre blir grannar. Som vanligt när vi umgås intar M och H köket, jag och S kan bara tillåta oss att slappa i soffan, bebismysa med M och bli serverade. Swizz så dyker det upp något gott att dricka på bordet innan maten, ibland någon go delikatess eller tilltugg. Karlarna är galet underbara med att serva:) 
Bosses hundvänner var hos sina morföräldrar så han tog plats på favoritpälsen och gjorde inte många ryck därifrån. Eller jo, ett tokryck?! Men det var allt.. 

Magbilder..

Fick en fråga från andra sidan jorden om magbilder idag. Jag får helt enkelt tillgodose den önskan;) 
Ingen kul outfitbild, en flytta-packa-slappa bild. Jag längtar vansinnigt mycket efter att få komma till den nya lägenheten nu. Framförallt längtade jag efter golvvärme häromdagen när jag låg på golvet och våndades i vinter-K-sjukan. Men nog om den nu, den är long  gone och mina trötta ögon får jag skylla på järnbrist. 

Är han som du..

Min Stig.. 
Det är tidig morgon, lillebror grejar i magen och jag tänker på honom men mest på dig. Vem är han där inne? Det är så svårt att föreställa sig.. Jag tänker att han är en kopia av dig, även om jag vet att du är du.
Min alldeles unika Stig som jag har alldeles speciella känslor för.. Kan man känna samma för två barn eller känner man lika mycket men olika? Så mycket jag funderar över.. Det jag känner för dig går aldrig att ta ifrån mig, du är min lilla Sticka med ditt söta ansikte, med dina rutiner i magen, med din lilla kropp och alldeles underbara små händer. Du är den jag hade drömmar om och samtal med. Du är min första bebispojke. 
Är jag annorlunda än andra för att jag inte har dig hos mig nu? Tänker annorlunda än andra mammor? Jag vet inte.. Kanske. Det är bara svårare den här gången att föreställa sig vem som kan dölja sig på insidan för jag tror det är en kopia men inte originalet. Låter konstigt säkert, ja. Men när du kom ut så var det så självklart att det var du som varit därinne.
 
Jag längtar efter lillebror, det är säkert det. Men det får ha sin tid, graviditeten i sig får ge mig tid att landa. Landa i att jag faktiskt bär på en liten bebis igen.. Någon som säkert du varit med och valt ut ska komma till mig och pappa. 

2014 projektDagen innan min magsjuka bröt ut hade jag och K en uppstart av 2014 med frulle på Lasse Maja i Hovås. Jag ser verkligen fram emot allt vad det nya året kommer att ha med sig.

Sedan igår morse har jag varit symtomfri men ack så trött. Ett besök på Artelleriet och Acnes rea idag och sen var energin slut. Inte blev jag piggare av att komma in i lägenheten och se alla flyttlådor. På tisdag drar jobbet igång, sen har vi mycket på helgerna framöver med bröllop och annat så det gäller att börja packa i tid. 

Vi har börjat inhandla till vårt crème/rosa/vita sovrum. Först ut blev en fantastisk kopparlampa att ha i taket över sängen, samt en beställning på crèmefärgad sänggavel. Visar bilder framöver.. 

God morgon kl 13.30..

Efter en natt av skytteltrafik till toaletten är det för min del fortfarande morgon. Magsjuka är hemskt! Men magsjuka och graviditet är hemskare!! Fy så svag, dålig och utslagen man blir.. 

Trodde jag skulle klara mig, halva min familj/släkt var sängliggande efter jul, men jag slapp inte undan.. 

En riktig julskinka!

Nej det bjuds inte på bilder, men kanske att det på sikt dyker upp. Flera har sagt att jag "bara fått mage" i graviditeten. Men ooo nej, det är en illusion! Idag tog jag fram mina älskade acnejeans och fick dem en bit över knäskålarna tills lår och skinkor tog emot. Så det där med "bara mage" kan jag glömma. Det spelar mig inte så stor roll dock, givetvis vill jag inte bli tyngre än jag behöver men jag äter precis vad jag vill, hur mycket jag vill och ofta jag vill. Litar på min annars goda ämnesomsättning, för den förändras väl inte under en graviditet? Någon med erfarenhet som kan varna innan i så fall? 
 
Jag går fortfarande och drar ut på att köpa mammakläder. Kanske för att det finns få som lockar, men det kan också vara ett sätt att skydda sig. Det känns så långt tills maj och jag fokuserar på mycket annat just nu som vår flytt, pappa (som fick åka hem från sjukhuset idag!!), framtidsprojekt, inredning, jobb.
 
2014 har börjat spännande.. 

RSS 2.0