På plats!

Fler uppdateringar kommer längre fram men jag är sedan igår på plats. I ett soligt Stockholm och har spenderat dagen med gamla vänner från Lysekil. Berättar mer en annan dag! Stressnivån har iallafall hamnat på mer normala nivåer och jag njuter av vår lilla minisemester. Ikväll väntar middag på Suppergården! 

6 månader av kärleksrus..


Idag för 6 månader sedan kom den här fantastiska lilla människan till oss och tog våra hjärtan med storm. Han har vänt upp och ner på våra liv och ingenting kan någonsin bli detsamma igen. Kärleken är gränslös och överväldigande. Älskade Herbert! 

Jag är mamma..


Med ett barn hängande i tutten, med känslor från norr till söder, med ansvar, med kärlek, med trötthet, med stress, med sömnlösa nätter, med hormonell obalans, med lycka, med oro, så är jag mamma nu. Fullt och helt med allt var det innebär. Jag har fått lära mig, jag har fått tänka om, jag har fått insikt. Det låter så tråkigt att säga det men man kan inte förstå, det går bara inte att förstå om man inte är mamma själv. 

Idag träffade vi mammorna och bebisarna i min mammagrupp och så välbehövligt det var! Ibland tror jag att jag är lite knäpp men ALLA känner vi tydligen likadant. Alla brottas vi med samma problem, tankar, känslor och frågor. 

De senaste dagarna har stressnivån i min kropp höjts upp till skyarna och jag har inte förstått varför. Men sakta men säkert har det sjunkit in vad och varför.. På torsdag åker jag och Herbert till Stockholm, ensamma. Å så underbart men ack så stressande.. Vi ska åka tåg, vi ska sova borta i fyra nätter, vi ska vara i en stor stad och förflytta oss med vagn, resesäng och väskor. Herbert vägrar nu för tiden att amma bland folk eller i någon miljö överhuvudtaget som bjuder på ljud, ljus eller stimulans. Hur ska han få mat i sig under den 3,5 H långa tågresan? Om jag behöver gå på toan på tåget ska jag då ha honom i knät samtidigt? Vart ska vagnen stå? Om han vägrar åka vagn eller lägger en bajsblöja lagom till ankomst på Stockholms central? Jag är ensam med ansvaret, att resa men vara båda föräldrar är en baggis i jämförelse med att åka själv.. Vi ska bo i en etta, vad händer med Herberts nattrutiner? Vad händer om jag inte får sova en blund på fyra nätter, hur ska jag orka då? Hur ska jag ta mig till centralen i Stockholm när vi åker hem på måndag, ska jag boka om min biljett och bara stanna två nätter? Det känns stundtals som att jag tagit mig vatten över huvudet och varit allt för orealistisk och naiv. Innan jag fick Herbert hade jag tyckt detta var det mest löjliga av resonemang och känslor - det löser sig. Men det är väl en sak som händer när man blir mamma, och man inser att det inte bara är den fysiska kroppen som ska orka, den mentala biten måste hålla ihop också. Glad, lugn och trygg mamma = nöjd bebis. 

Imorgon ska väskan packas och jag ska förbereda mig.. Just nu känns det väldigt blandat då jag samtidigt så otroligt gärna vill träffa min bästa vän och några fler kompisar därtill för ett gäng härliga dagar i Sveriges härligaste stad.  

Min hjärna..

Mitt huvud går på högvarv just nu, jag vet inte om det är regnet och det tunga vädret som skapar huvudvärk eller alla tankar. Inte bara min hjärna, allas våra hjärnor fullständigt bombarderas av information. I den boll som är placerad en decimeter över axlarna pressas upplevelser och intryck in. Förändringar i livet får mig att tänka vad är, eller kanske vem är jag mitt i allt?! Bilder, uppdateringar - ett nytt spännande jobb, en solig resa, en vältränad kropp, en lekdag med barnen, snygga kläder, ett fixat hår, en skidresa, nytt hus, klar med renoveringen av sommarstugan, framgång i det egna företaget, korvgrillning över öppen eld, fest, event, karriär.. Pam pam pam. Jag funderar inte så mycket över det men min hjärna registrerar det. Någonstans växer det frön till tankar och känslor både bra och dåliga men tyvärr en hel del stress också.. Den där underliggande stressen eller kanske mer känslan av otillräcklighet. Jag kan avundas tiden då våra föräldrar var mitt i livet med småbarn, det kändes enklare på något sätt. Inte dessa förbannade medier överallt, sociala som traditionella som bombar huvudet fullt av allt med framgång, prestation och "lyckligheter". Vår föräldrageneration hade ingen koll på om den gamla klasskamraten fått Nordens bäst betalda jobb inom detaljhandeln eller om grannen köpt nya jeans, om kusinen har haft bullbak/pysseldag/storstädning alá surdegsbak på en söndag förmiddag.. De fick en viss information via skvaller men de slapp mängden av information, intensiteten och det är stor skillnad att höra om kollegan som åker till Maldiverna eller att i parti och minut se bilder från en vit sandstrand en brunbränd tvättbräda och ett turkost hav. En bild säger mer än tusen ord. 

Jag är en del av det, med sociala medier ger jag glimtar av vardagen. Jag bidrar till det och jag konsumerar det i allra högsta grad. Jag är beroende men ibland känns det som ett beroende jag borde avvänjas ifrån, säga hej då till. För vem är jag mitt i allt? I min relativt nyblivna mammaroll? Vad ska jag arbeta för att bli i detta resultatinriktade och målorienterande liv. Phu.. Jag blir utmattad av dessa stora frågor som slår ner och tar plats mitt bland bajsblöjor och barnvagnspromender. 


Med regnjacka i högsta hugg.. Påväg till min fina vän S idag för att hänga lite på en lekplats men mest dricka kaffe och prata livet.. 

Hebbes första "barnkalas" !!

M, Hebbes vän och även pappas väns son (blev det svårt att hänga med där?) har fyllt år. 1år! Idag stod det till med kalas och vi var på gästlistan. Kul! På kalaset var det två barn, tre kvinnor och en drös av män. Så sjukt härligt att se! Hebbe var finklädd och på strålande humör. 

Mina älsklingar och resplaner..


Nästa vecka blir min lilla älskling 6 månader, förstår ni 0,5 år, ett halvår! Jag vill inte köra klyschan att "tiden går så fort" så jag gör inte det.. Men vi måste börja planera för H:s pappaledighet, min  återgång i arbete och omfattning av den, drömmen om en långresa nästa höst/vinter. Ena dagen vill jag vara hemma med Herbert tills han är närmare 12 år, nästa dag vill jag så smått komma ut ur hemmets bubbla. Att orka jobba hänger mycket på hur nätterna ser ut, än så långe vill Hebbe ha mat ett par gånger och de nätterna jag är ståndaktig och orkar stå emot blir det ett nattmål. I vilket fall som helst är jag inte redo att vara ifrån Herbert några heldagar flera i rad så om jag ska jobba får det bli en lösning med jobb hemifrån kombinerat med jobb på arbetsplatsen. En mindre procentsats och möjlighet till att känna av vad som funkar och anpassa efter det. (Visst låter jag som en drömanställd -inte alls med krav;) Vi får helt enkelt se vad det landar i. Känslorna varierar som sagt över att sätta igång med jobb, men vad känslorna inte varierar i så är det reslustan. Så gärna jag skulle vilja vara med mina älsklingar på semester, helst i någon härlig storstad som NYC eller London. Men jag får nöja mig med Stockholm nästa vecka, det är inte fy skam det heller. Dock får bara en av älsklingarna följa med. 

Vad händer härnäst..


Denna bildserie beskriver mammalivet i ett nötskal.. Iallafall mitt. Bebis somnar mysigt i famnen. Jag tänker för mitt stilla sinne att nu kommer jag nog få 45 minuter av tv/bebismys/sitta i soffan/inte göra någonting/låta vovven sova vid mina fötter. Jag ska bara nå tv-kontrollen.. 
Vips! Ögonblicket var över, charmtrollet vaknar och fångar tv-kontrollen. Full action igen. 

Hösten har kommit..

Jag har på något sätt lyckats glömma bort att blogga på ett par dagar. Trots regnet och höstens intrång så passerar dagarna i ett rasande tempo! Ja, vissa stunder kan vara långsamma, men sällan tråkiga då jag har världens bästa sällskap i Hebert. Likaså går Hebbes utveckling rasande fort, kanske inte för andras ögon men för mina #mammastuderarvarjedetalj ögon så händer det grejer från dag till dag. Min lilla älskade sociala individ som behärskar mer och mer. Ja mammakärleken går över alla gränser. Vissa stunder tänker jag på hur livet skulle vara om även Stig var här, en 1,5 åring nu.. Att sorgen inte tar samma plats och att kärleken till Hebbe växer för varje dag ger mig många tankar. Kanske är det bäst att låta dem vara, konstatera att nu känner jag som jag gör och inte värdera mina tankar. Livet är här och nu, istället för att sörja den sonen jag förlorade så njuter jag fullt ut av den jag har. Han fyller ut bröstet med så mycket känslor att jag ibland tror jag ska spricka! Han har förändrat hela mitt liv och hela mig, han är en så galet underbar person som jag är obeskrivligt tacksam över att jag har. 

Om en liten stund ska vi åka och hämta upp två favoriter på deras förskola, det ska bli mysigt att få en stund på tu man hand med dessa små men nu också stora trollungar. Tänk vad tiden går fort! Nyss var de såhär små! 

Får bjuda på en gammal bild...

Handboll och TRX


Igår var Hebbe på handbollspremiär och såg sin pappa spela. Han tyckte det var kul, en stund. Sen var det desto roligare att le och spela "Allan" med folk på läktaren. Han såg minst sagt kul ut med sina tjocka kinder då han log med hörselkåpor. Däremot ville han inte le för kameran/mobilen.. Nope. 

Idag var vi hos våra fina vänner Vilahamn som snart reser över Atlanten och njuter av sol, bad och shopping i LA och Mexico. Så härligt för dem! Längtar till den första semestern till värmen med vår familj nu när Hebbe är hos oss. Han är redo med ett par badbyxor som han fick av mormor häromdagen.. Däremot är vare sig hans mamma eller pappa redo att ta honom iväg på varma äventyr. Han får bli lite större först. Om Hebbe står redo med badbrallor så kommer mamma bikiniredo strax efter, av Vilahamn fick vi låna en TRX idag. Snart har jag varit mamma i 6 månader och jag får inte till det där med träning. Idag blev det av, tillsammans med H så körde vi ett pass med repen -sjukt kul! Hoppas den känslan håller i sig!! 


Dagar utan blogginlägg..

När man är hemma hos pappa i några dagar då hinns verkligen inte blogginlägg med. Här är dagarna fullspäckade med aktiviteter, stora som små. Vi har hunnit med promenader, shopping, konditoribesök, släktbesök, svampplockning, mer besök av släkt/till släkt, ommöblering, klippning mm. 

Det är så mysigt att vara hemma, det mesta är enkelt och smidigt i en liten stad och Lysekil har gett gott väder och mig gott humör. Här lyckas jag lägga till med någon gammal dialekt och jag roas av min pappas små egenheter. Han äter enorma mängder havregrynsgröt på morgonen, i samma skål som min farmor brukade ha kräm för en hel familj äter han sin gröt. - Det är nyttigt, säger lilla pappa. Han har varit överlycklig av vår ommöblering och han frågar i parti och minut om inte jag och Hebbe ska flytta till honom i en månad eller två, Henke kan komma på helgerna tycker han.. Ja du, kära lilla pappa. Jag säger till pappa att jag ju redan efter bara några ynka dagar längtar ihjäl mig efter Henke och då säger pappa - Å så mysigt.. Det är väl härligt att ni tycker om att vara tillsammans. Men tänk det är nog bara bra att vara ifrån varandra också. Och så får jag det bra om ni flyttar hit. Ni kan få hela övervåningen. Den är heeeelt eran! 

Förutom att flytta till honom så vill pappa att vi ska köpa en Toyota, han ÄLSKAR Toyota. Han har tjatat om att vi ska köpa en Toyota i sisådär 8 år.. När vi då fick punktering på vägen till Lysekil blev inte argumenten färre för att vi ska köpa en Toyota. Pappa kom och mötte upp oss i Ljungkile och under tiden Henke bytte däck så stegade pappa runt och mätte ut hur mycket större, bättre, billigare och snyggare en Toyota skulle vara. 

Ja med dessa rader ger jag en glimt av livet hemma i Lysekil tillsammans med min pappa. Jag har också haft nöjet att ha mamma här lite. Som pappa säger - Jag tycker ALLTID det är trevligt att vara med mitt lilla ex! Tur jag har två skilda föräldrar som tycker om varandra ändå..


Mor och son förevigas..Bästa M stod bakom kameran och jag och Herbert framför. Det blev underbara bilder! Älskar en bild vi tog MEN som är för avklädd för att visa här, men vi tog nästan en identisk bild fast med mage. Nu var kläder och kuliss densamma men istället för mage så var det en Hebbe på utsidan.. Love love love <3 

En bättre lördag.

Ja la huvudet på kudden efter en bättre typ av lördag igår. En sån där lördag i oktober då vädret är fantastiskt bra (ja jag vet jag är väderberoende), en lördag då det är kanelbullens dag, då vi umgicks med fina vänner. En lördagskväll då vi bjöd hem dessa härliga vänner på skaldjur, vin och avslutade med äppeltarté.. 
Vilken fredag..

Denna dag får alla plus om det inte vore för att karln min är och spelar match ikväll och jag sitter ensam framför Idol med chipsskålen. Men varför denna entusiasm? Jo, vi har njutit av att sitta ute och äta (det är oktober!) en ljuvlig lunch på Barabicu. Maten var så god, alltså såååå god. En pumpasoppa och chevretoast.. Mmm. Sen var sällskapet underbart, det var min fina K. Och jag går på moln av kärleksrus till min Herbert. Det är nästan läskigt, för ibland är känslorna så starka och då drabbas jag av ångesttanken om jag skulle förlora honom. Jag tänker på Stig, hur livet hade varit om även han funnits med oss.. Jag blir rädd över smärtan som tog över mitt liv när vi inte fick behålla honom och kan inte föreställa mig om något hände Hebbe. Varje dag tackar jag Gud för allt jag har och får uppleva med min familj och son. Lyckan är så obeskrivlig, och därför blir sånna här dagar som idag att jag känner bara Wow! Livet! Yes! 
Bebismys i kyrkan och kompismys i hemmet..

I dagarna två har jag och Hebbe hängt i kyrkan på babycafe, sång, mys och lek. Igår tog jag med mig mina vänner/ fd kollegor hem efteråt som liksom jag är föräldralediga. Gofika, skratt och promenad i bredd.. En riktigt mysig dag! 
RSS 2.0