Söndag den 31/3

Idag har det varit en helt strålande dag! -Wow, säger jag:) 
Frukost med H i morgonsolen. Brunch på Ritz med L och I, sen solade vi oss vid kanalen -pratade och gottade oss.

På eftermiddagen åkte jag, H och svärmor till Ikea och handlade på oss spjälsäng och skötbord. Det känns så overkligt!? Jag kan inte hjälpa att känna en hissnande känsla av lycka och oro samtidigt. Det är sååå mysigt att förbereda sig men ibland slår minnen och hemska tankar till. Men jag har bestämt mig att mentalt, känslomässigt och inställningsmässigt - Go All In! 

Inväntar en ny dag..

Jag vaknar tidigt även idag, igår blev det dock vid kl 6 så när kl var 7.30 idag kändes det som rena sovmorgon. 

Min pappa har varit här på besök, myspys..:) gårdagen innebar en utflykt till Borås, fika och stopp vid Gunnebo slott, glass och solning på vår uteplats.

Visst är det lycka i själen med gradtal över 10+ och en vacker blå himmel?! När H vaknar ska den här dagen spenderas ute så mycket som det går. 

En mini Ralph Lauren..

Blev full i skratt.. Igår kom en liten bebisfilt hem till oss, idag en desto större vuxenskjorta. H älskar RL- det är tydligt. Han själv är vårkittad och bebis kommer att ha matchande bodys med filt.
BB-väskan

Vad ska få följa med i BB-väskan tro? I vanliga fall är jag en sån som packar i sista stund när jag ska iväg. H brukar däremot vara mer förberedd och när väl jag är redo för att packa så har han gjort det mesta redan. 

Men det finns något meditativt och lugnande i att fundera över vad som ska få följa med till BB när det väl är dags. Framför mig ligger att tvätta kläderna, och inhandla lite små saker till mig själv.. Men det är inte lika kul som att titta på lillebrors kläder. 

Hittills har vi köpt några bodys, H var ju bara tvungen att slå till på ett par från Ralph Lauren. Sen har vi köpt två par byxor, en onepiece, en sparkdräkt, tossor, mössor och sockar. Att köpa mer får vänta tills bebisen är hemma, förutom att vi nog köper någon pyjamas och sängkläder/vagntillbehör. 

Vi längtar verkligen nu och vissa dagar känns det så långt kvar! H tycker tiden går fort, men han bär ju inte runt på en 10 kilos kula heller;) 

Gravidfotografering

Jag är lyckligt lottad som har inte bara en underbar vän i Maria Wingfors, hon är också en fantastisk fotograf! Idag sågs vi och passade på att ta lite bilder på magen. Jag var betydligt osmidigare än vanligt och kände mig inte bekväm framför kameran på samma sätt som vanligt. Maria däremot fick mig att känna mig riktigt bra till mods när jag låg där som en strandad säl på golvet och stundtals knappt kunde röra mig en centimeter. 

Det blev flera bilder som jag känner mig så glad över att få ha från graviditeten. Kanske blir det någon förstoring att ha på väggen i lillebrors rum, vi får se.. Det eller ett album. Jag vill ju såklart dela bilderna med mina läsare på bloggen men det känns samtidigt lite vågat. Vi får se vad/vilka jag har mod till.. La precis upp ett par bilder på Insta, men det blir inte många fler där -dock ville jag ge Maria så mycket cred för hennes förmåga att fånga "rätta ögonblicken". 


Mys på MagasinsgatanIdag mötte jag upp lill och vi hängde på da Matteo i solen. En galet skön stund där Bosse som är solare nr 1 tog första parkett i de värmande strålarna. För egen del har jag nog aldrig varit mer sugen på att bli brun men då jag har fått ett par mörkare större fläckar på kinderna så vågar jag inte -kan det vara hudpigmentering av graviditeten tro? Iallafall intar jag största försiktighetsåtgärd genom att köpa solskydd 50+. Jag fick leta på ett par apotek i stan men till slut så fann jag solstift som ska hjälpa mig i vårsolen. Deppigt när jag sååå gärna vill få lite färg på näsan! Men vågar inte chansa, kanske blir det värre om jag inte skyddar mig. 

Vår lördag..

Vi hade en bra dag igår, en mysig dag. Visst kan livet vara konstigt, att man på årsdagen av det värsta man gått igenom kan njuta av livet? Men att sätta sig och bara tänka tillbaka, att stanna upp är inte rätta sättet för oss. Det var det inte igår iallafall.. Vi människor är ju inte stöpta i samma form, vi fungerar inte heller lika från dag till dag. Vad som känns rätt en dag kan vara fel en annan. För ett år sen stod tiden stilla, men nu tickar den igen. 

Igår fick vi handlat lite bebisgrejer och sen gick vi ut för lite romantik och middag på miss Sophie. God mat, stämning och samtal om allt och inget. Jag älskar att göra saker med min man, verkligen älskar! Efter miss Sophie så åkte vi till haket Halta Lottas och mötte upp H:s lag. Krogen är en av deras sponsorer och de har den som deras "lagkrog". Igår firades att laget gått upp i allsvenskan och det var så kul att komma ut lite, dricka fanta med magen i högsta hugg och låta den bli klappad på;) Det ska firas ännu en gång med lite större pompa om några veckor men då är jag nog så tjock att jag inte kan vara med. 


1 år, 12 månader -vår Stig


Vi vaknade samtidigt imorse H och jag, natten har gett mig orolig sömn. Jag bad H att titta på klockan.. Exakt på minuten, ett år sedan vår lille Stickan kom. Det svarta hålet vi befann oss i, den övermäktiga sorgen vi hamnade i och skulle ta oss igenom. Stig är en del av vår familj, han fattas här och borde få vara här för att dela när lillebror kommer. Stig är inte bortglömd, han är älskad och saknad. Men sorgen har en annan färg, den är inte nattsvart, den är mer en skugga som vi lärt oss att leva med. Den skuggan lär oss att inte ta livet för givet, den lär oss att älska varandra ännu mer och känna ännu större tacksamhet. 

Vi har klarat det här året rätt bra, vi lät sorgen ta plats, jag lät den ta plats både på bloggen och andra sociala medier. Jag har också pratat, och gör det fortfarande när jag får tillfälle. Det är mitt sätt att ta mig vidare, aldrig glömma utan förstå genom att sätta ord och fortsätta framåt. Vad man än går igenom så fortsätter livet, tiden går och man kan inte pausa. Förra året ville jag pausa tiden, jag orkade inte se våren och sommaren komma, jag ville inte se andra få sina bebisar, ha sina semestrar och njuta av medgång när vår motgång var så enorm. Men just att tiden gick var räddningen, att allt bara fortsatte tvingade även oss att fortsätta, våga leva igen. 

"Stig, 1år med dig och utan dig på samma gång.. Du finns på en bättre plats och vi kommer att ses. Det kommer att dröja men för dig i himlen så finns ingen tid, där finns ingen längtan, bara ett nu och en härlighet. En dag står vi där och får möta varandras blickar för första gången, jag får lyfta dig upp i mina armar. Du är vårt änglabarn och vi glömmer dig aldrig." 

Acne och herrskjortor

H:s kläder är generellt alldeles för stora för mig. Det skulle inte kunna gå att hitta ett par jeans och vara chic i boyfriend-jeans från hans garderob. Nej de får jag bäst köpa själv.. Men en och annan skjorta funkar nu under graviditeten! 

Igår gick jag loss på att internetfönstershoppa vår/sommarkläder. Jag får helt enkelt vänta, vet ju inte ens vilken storlek jag kommer att ha efter bebis är ute. Sen kom jag på ett nytt huvudbry -min läggning för att älska handla och den låga mammapengen! Jag hoppas att jag för ett år framöver (minst) kommer att tänka på allt annat än kläder. Det kommer bli en tuff kombo annars! 

Delmål och graviditet


Tidig morgon och frukost i sängen innan jobbet. Jag vill att det här regnrusket ska dra över och solen ska komma fram igen, det var så härligt i helgen. 

Har hört från flera håll att det är så värdefullt att hitta på lite extra roliga saker i slutet av graviditeten, sen så är friheten drastisk minskad när bebis kommer. Det svåra är bara att veta vad? Ena stunden vill jag till NYC och nästa på SPA men inget av alternativen känns möjliga. NYC kräver flyg, reskassa och ligger väldigt långt bort. SPA med möjligheter till att ta igen dålig gravidsömn och äta gott kan vara något om inte bubbelbad avråds gravida och jag är för varm för att stå ut i en bastu, likaså är utbudet av behandlingar begränsade. Nej ska man få valuta för pengarna så är det nog inte läge. Så då har jag tänkt restaurang, biobesök och sånt.. Men finns det något jag missar? Något jag och älskade maken bara borde/måste göra? Jag vill planera för någonting som verkligen skapar längtan så att jag får lite delmål fram tills den stora längtan möts i vår bebis. 

Bästa babynest!


Min underbara mamma har sytt ett babynest som hon kom med häromdagen. Det är så himla fint! Ljusblått tyg med små vita kaniner och ankor, prickiga sömmar och vitt mjukt tyg inuti. Tänk där ska lillebror ligga, känns ju underbart men så overkligt. 

Igår var vi på sista tillfället av vår förlossningförberedande kurs. De pratade om BB-tiden, amning och BVC. De påpekade just att efter förlossningen känns för de flesta väldigt suddig och man har inte tänkt så mycket på det - jag får instämma att precis så är det. Men med att göra små förberedelser här hemma, köpa kläder, snart få hem vagn och sånt så kanske det landar lite. I annat fall lär det bli konkret när bebis väl är där tänker jag. 

En solig söndag..


Vi började med jacka och filt, det var för varmt. Tröja och byxor, för varmt. Vi tog shorts och linne, yes där satt den! I våran solvägg var det galet varmt, skönt och härligt en stund. Jag känner mig lycklig av att kunna ta ett steg ut för att sitta på egen uteplats eller gräsmattan. Tänk när bebis kommer, det lär bli ett favvo-tillhåll! 

Tjejmiddag


 Tjejkväll!! Underbart och härligt - får bli snart igen. Men då önskar jag många fler plusgrader, sol på våra näsor och ljusa vårfärger på kläderna. Min (vår) lördagsmorgon..Godmorgon! Igår hade vi en jättemysig tjejkväll med cocktails och turkisk mat. Först Locatelli och sen Ottomania. Ska se om jag har några bilder att kasta upp sen. 

Den här morgonen vaknar vi med sol och utan några måsten -rätt start på dagen. 

BM-besök och glassfrosseri..

Idag har jag fyllt dagen med jobb, besök hos barnmorskan och en smarrig glass i  solen. Allt var fint i graviditeten, med bebis och sånt.. Vi diskuterade när det är läge för mig att inte jobba mer, jag tycker det är svårt att veta. Då jag jobbar går veckorna fortare och mitt nya jobb är så kul, men jag har också haft många nätter med dålig sömn och det är tufft att inte kunna vila ut när jag behöver. 
Jag sover dåligt mest på grund av restless legs, krypningarna i benen gör att jag måste gå upp och duscha dem iskallt eller gå ut och ställa mig utanför på den kalla asfalten. Sen har jag några rundor av toabesök och halsbränna uppe på det så natten är ett riktigt äventyr med många upptåg och avbrott.

Men bättre att fokusera och tänka på positiva saker, så som att det är 7 veckor kvar om bebis kommer som beräknat. Att solen skiner och vi har ny lägenhet som gör att jag kan sitta ute i våra nya utemöbler. Ja det finns mycket att tänka på som är bra! 


Bebiskläder

Igår fick vi hem lite kläder som vi beställt. Efter att ha varit på förlossningförberedande kurs så satte vi oss i soffan med kvällsfika och öppnade paketen. Så fina små bodys, mössor och onepiece.. 
Det har verkligen känts lite läskigt att börja planera genom att köpa saker tidigare, och gör på sitt sätt även nu. Men man måste få låta sig njuta, längta, tro och inte oroa! 

Väntar så på lillebror.. 

Myspys mello!

Igår var vi hos våra underbara nära kära vänner Vilahamn. H och jag hade köpt med mat och gjorde fiskspett på torskrygg och laxfilé. Till efterrätt gjorde vi gino. Fiskspetten grillade vi och det blev riktigt gott! 

Sen mös vi med samtal, soffhäng och mello. Jag kunde tidigt under kvällen klä av mig både bh och skärp för att känna mig bekväm -det är en av de bästa sakerna med nära vänner att kunna vara helt och hållet sig själv;) 
Klänning helst utan strumpbyxorHade jag kunnat gå utan strumpbyxor och slippa frysa så hade det varit sååå skönt! Sån tur är så ska vi till Vilahamn ikväll och bjuda dem på fiskspett och lite andra godsaker. Där kan jag ta av mig;)
Är det fler som känner sig varmare när de är gravida? Extrakilon ger väl isolering kan jag tänka;) 

Nybäddat..Lakan som doftar sköljmedel- mjuka och väntar på att jag och min älskling ska krypa ner i sängen. Jag älskar att sova i nytvättade lakan och byter ungefär en gång i veckan/var tionde dag. 
Idag har jag bara varit hemma och det har varit så skönt! Inte för att jag legat på latsidan, jag har städat och tvättat, vädrat och som sagt bäddat om. Påklädd -vårteckenConverse och skinnjacka - vårtecken! Nu åker jag till jobbet, redo för att stå framför ett gäng studenter och ha genomgång av muntliga presentationer/retorik. 

Frukost och uppladdning..

Uppladdning för dagen och nedladdning för veckan.. Arbetar sista dagen för den här veckan och det passar mig bra, idag är energin begränsad. Men morgonen började bra, H skulle på kurs så han var hemma lite extra länge -en vardagssovmorgon utan stress med mys framför Nyhetsmorgon. Min bästa Sis skickade en låt med OutKast vilket gav total Riokänsla. För tio år sedan när vi hade lägenheten i Rio spelades OutKast på repeat.. Underbara minnen! Som kan återupplevas i en annan tappning när de kommer till Way out West i sommar! Hoppas det;) 
En vecka 32 mage..


Hem och hoppade i ett par mjukis för att lägga mig i soffan. Liggläge tog udden av mina lockar som bästa frisören så omsorgsfullt gjort. 

Skrev jag att vi var på förlossningförberedande kurs igår? Det väckte en del känslor hos mig.. Det går inte en dag utan att jag tänker på Stig. Igår tänkte jag på det jag fick uppleva när han kom och lämnade oss. Det är svårt att föreställa sig om upplevelserna kommer att påminna om varandra, alltså förlossningarna. Läkarna säger att det var så likt ett förlossningsarbete det kan bli det vi fick gå igenom med Stig, men att det är ett betydligt mindre barn bara. Vilka känslor kommer då att rotera hos mig/oss när det är dags? Vilka rädslor? 

Jag både längtar och oroas över vad som komma skall, jag vill ha revansch med lillebror men givetvis kan "tänk om" tankar dyka upp. Det känns lite som om man varit med om en flygkrasch, överlevt och just nu laddar för att våga ge sig upp i luften igen. 

Klipp klipp


Nu ska dessa längder kapas. Håret ska förhoppningsvis bli betydligt fräschare och färgen ska piggas upp till en vår/sommarsäsong. Ingen ombre -färgen ska vara densamma i hela håret.  

Maken fixar..

Jag är bortskämd, inte bara med fantastiska vänner (och mycket annat) utan också med en make som älskar matlagning. Igår var fam Ö hos oss på middag, en mysig kväll där H fixade med allt och jag enkelt kunde luta mig tillbaka och göra det jag är bäst på -prata. 

Vi åt sötpotatispuré, rödvinssås och entrecote till varmrätt. Som en underbar dessert blev det Key Lime pie med lättvispad grädde. 

Idag har vi köpt utemöbler och jag ser fram emot att kunna lägga ut dynorna, piffa och njuta av många soltimmar. I vilket stund som helst kommer min pappa och en av mina fastrar på besök. Passande nog har vi kvar av gårdagens dessert -mums. RSS 2.0