Synliga träbalkar och julstress..

Lite stress ska det väl alltid vara såhär inför julen.. Mycket som ska hinnas med innan ledigheten. Jag arbetar i två dagar till och då ska de sista paketen handlas, sen ska det slås in paket, min kära Sis kommer inför julen och vi ska mysa, något pepparkaksbak, några rätter som ska med till Lysekil och sen beger vi oss gör att fira jul. 

Hebbe har firat lucia med förskolan i kyrkan och vi stod stolta i publiken 2 min.. Sen var Hebbe i predikstolen, han hittade diverse instrument att ackompanjera med och ett altare att undersöka.

Huset är färdigt till sin utsida och de där takbjälkarna som jag så gärna vill ha au naturel kommer så att förbli - jippie vad jag tror det kommer skapa ett snyggt intryck! Som jag längtar efter att få fylla bloggen med husbilder. 


Hörs om några dagar!!

Huset är på plats!En väldigt speciell dag då vi nu har ett hus på tomten i Torslanda. Att vi om några månader ska flytta dit, bo in oss och skapa ett liv är nog ännu mer speciellt. Det var många år sen som jag bodde i hus, är uppväxt i det och därför har jag nog saknat huskänslan lite extra. 
Allt följer plan än så länge och att gå in i huset idag var en härlig upplevelse, längtar så tills allt är på plats. Inredning kommer att ta sin tid, vi kommer att behöva bo in oss och göra kloka köp. Men att tänka till kring hemmets utseende sker redan nu.. Utöver valen vi gjort sen innan har vi nu gjort ett byte från fönsterskivor i grå kalksten till carraramormor och sen är det ju livsfarligt att gå in i huset för helt plötsligt såg jag två takbalkar jag skulle vilja behålla i råträd.. Får se om det går att lösa. 
Jag ska försöka uppdatera om huset så ofta jag kan och har något att skriva om - kommer säkert att bli en hel del;) 

Julspel på förskolanIdag var vi på förskolans julspel. Hebbe deltog såklart på egna premisser och tyckte att det var bäst att sitta längst fram så att man kunde se publiken ordentligt. 
Stolt som man är så förälder så var det både rörande och underhållande att se de små. 

Jag längtar verkligen mycket efter julen och framförallt ledigheten nu. Innan semestern tar vid ska en uppdragsutbildning skissas klart, ett arbete jag tycker är väldigt kul. Därtill ska kurser avslutas, betyg sättas och jag ska på en sammankomst för internationella utbyten. Å just det - ett hus ska resas;) 

Byggmöte 2 och helgen som gick..


(Om ni spänner blicken på sista bilden till mitten av buskaget så ser ni havet -hahaha) 

Grund och platta är på plats och på TISDAG reses huset!!! Så galet! Idag hade vi byggmöte två och gjorde klart det sista av överenskommelserna. Vårt hus är ett Götenehus och vi har hittills varit otroligt nöjda och fått ett stort förtroende för alla inblandade. 

På tisdag planerar vi för att äta lunch tillsammans med byggubbar på andra våningen, och jag kommer att dokumentera med bilder för att uppdatera här! Det måste bli skärpning för husupodateringarna här på bloggen, den här resan måste ju komma med för att minnas och se tillbaka på.Vad som hänt mer var att vi firade in advent hos vänner i Kärna och Hebbe lekte dygnets alla vakna timmar med O. När vi kom hem fick den lilla kvällen ta igen sig och swich så var helgen över och en ny vecka rullar på. Imorgon är det julspel på förskolan men först en arbetsdag.


RSS 2.0