Det är advent!

Ett nytt kyrkoår, början på julen, ljus i våra fönster -sannerligen det är advent. Idag har vi mycket på programmet och hunnit med kyrkan än så länge, där kunde jag inte hålla tillbaka tårarna till Hosianna. Känslan blev övermäktig. Så många böner och så många gånger jag stått och undrat - Kommer jag få stå på en adventsgudstjänst med egna barn någon gång. Jag tror ärligt att jag längtat efter det sedan jag var 15 (även om jag inte försökt få barn sen dess så har det varit en dröm). 
Nu var jag framme! Wow! Jag stod där med min fantastiska familj och kunde snusa Herbert i nacken och tacka Gud.

Ett par bilder sen får jag skriva mer om dagen imorgon! 


Bilderna får berätta om dagen..

En intensiv dag och det kommer bli en lika intensiv helg. Jag hinner inte skriva många rader då jag snart ska iväg på tjejmiddag - ska bli så kul! Men jag vill ju åtminstone få skrivit några rader om dagen så jag har bloggen att tillgå när minnet tryter. Jag har varit hos min vän och fd kollega H i hennes fantastiskt smakfulla hem i Öjersjö. Det är verkligen så värdefullt att träffa andra mammor som många gånger står inför samma tankar och utmaningar som man själv i livet. H är dock en betydligt mer rutinerad mamma än jag med sina tre juveler, men den där mammaledigheten ger många lika tankar när det gäller livet i övrigt. 

Nu ska jag slänga på mig lite kläder, ta lite läppstift och åka tillbaka till Öjersjö men som sagt ikväll är det tjejmiddag som väntar. 
H pratar med sin make som var för lång för att komma med på bild.. (Kass fotograf kanske;) 

Hebbe är i krypartagen och lyckas riktigt bra emellanåt men glömmer sig verkar det som?! I sängen får man hålla stenkoll men han är lugnare på golvet, än så länge. 

NUET, framtiden och ångesten..

Att få barn innebär inte bara att fokus flyttas från sig själv, det finns otaliga fler anledningar att ha ångest för. Varje känsla börjar med en tanke, styr du tankarna rätt så hamnar känslorna rätt. Svårare än så ska det inte vara men ack det är det. Ångest är i stort likställt med rädsla, eller rädslor skapar ångest. Jag arbetar just nu för fullt med mina rädslor, arbetar för att vara i nuet och inte oroas över framtiden.

Jag tycker det är lite svårt att leva i detta tidevarv som vi faktiskt gör. Intrycken är så många och jag har svårt att sovra.. Idoga försök görs men många gånger blir det magplask. Jag vill vara en fullständig mamma, fru, vän, dotter. Räcka till på alla plan och leva ut mina passioner och drömmar. Men vilka är mina drömmar? Om jag både vill vara en 100% mamma och leva ut mina passioner i ett yrkesliv? Idag var jag på ett av mina jobb, det var en rolig stund men lämnade en känsla hos mig. Är jag passionerad i mitt nuvarande yrke? Lever det ut mina drömmar? Det är utan alla tvivel något jag trivs med och något som är bra att kombinera med svenssonlivet. Men jag kan inte komma ifrån att ibland känna - är detta allt?! 

Å andra sidan så är min roll som förälder den viktigaste rollen jag har och någonsin kommer att ha i mitt liv. Och när nu den delen av livet är så viktig så borde den maximeras och inte snuttifieras. Kanske återgång i arbete borde dröja länge till.. 
Tack och lov är jag inte ensam i föräldraskapet, min kära livskamrat är med. Men det innebär också att det snart är hans tid att ta steget in och ta över rodret när jag få stå biroll och gå i arbete - så känns det iallafall. Det är dryga halvåret kvar innan jag helt och fullt är där. Jag ska bara smygstarta.. Och eftersom utvärdera hur det känns. 
Men så ofta som jag hade velat att lönearbete gick hand i hand med passion. Och så ofta jag hade velat kunna vara 100% i alla mina roller. Tänk själva "Bullbakande hemmafru på 100%" samtidigt som "Passionerad lönearbetare på 100%"... 

Möter tidigt julen med matmarknad..Är det inte bebis så är det gubbe som är förkyld. Men vi tog oss iväg till oceanbryggeriet och matmarknaden med jultema som ägde rum där. Lokalproducerade delikatesser och mitt bästa köp var en tryffelsalami -Mmm... (Lokalproducerad la italia ;) 

Imorgon har vi funderingar på att fortsätta möta julen tidigt med julmarknaden på Tjolöholmsslott. Den marknaden är underbar och nog Göteborgs/Västsveriges mest maxade. 

För att fortsätta lite på vad jag påbörjade igår så har veckan varit bra trots bebisförkylning, vakennätter och mörka eftermiddagar. Jag har både haft besök av vänner som inte räds baciller i torsdags och varit på fredagslunch i stan med bästa A. Innan lunchen fick jag entra det nya köket som ska flytta in hos F. Bilden gör det inte fullt rättvisa -det är ännu bättre. 

I onsdags kom mamma och C på besök ett par timmar innan jag körde dem till Landvetter där planet lyfte mot Thailand. Detta ljuvliga land som i mångas ögon nu är för "svennebanan" men som har en alldeles speciell plats i mitt hjärta. Uppenbarligen även hos min mor då jag tror det är gång nummer tolv i ordningen som hon och C åker dit. Jag och H har som mål att avsluta föräldraledigheten genom att ta med oss prinsen och njuta av de vita stränderna i någon månad eller två. 

Min pappa är åter på Gran Canaria, underbart för honom och jag vill inte att han ska göra annat än njuta. Jag tycker det känns blandat för de sista tre gångerna han har varit iväg har det hänt mer eller mindre katastrofer. För 1,5 år sen alltså gång nummer ett så gick min farmor bort och dagarna efter det förlorade vi Stig. Den andra gången så var det pappa själv som blev dödssjuk, ni som följer bloggen kanske minns att vi för ett år sedan fick åka dit i ilfart då pappa låg på IVA och efter det fick flygas med ambulans hem. Och sen sist, då blev Herbert sjuk och hjärtopererades. Ja, vad ska man säga!? Livet har verkligen inga garantier men det måste levas och trots alla hemskheter kan ingen av oss låsa in oss utan vi måste fortsätta att leva. Våga göra det vi alltid gjort. Det får bli visdomsorden för idag. "Lev fullt ut varje dag!" 


Fredagsmys för vuxna..


Jag hinner inte riktigt med att blogga! Som föräldraledig kanske det är precis det jag borde hinna men nope, blir inte av så ofta som jag vill.. Jag ska försöka att summera veckan med ett inlägg imorgon, om inte annat för egen del då bloggen är lite som en dagbok gör mig själv där jag ibland går tillbaka i arkivet. 
Efter att ha träffat fina vänner och haft en härlig lunch på stan avslutar jag denna fredag med rött vin och charkisar tillsammans med H. 

Förkylning och katastroftankar..

Vi har haft ett par goa dagar i Lysekil men de avslutades med att Herbert blev störtförkyld och inatt har jag gjort allt annat än sovit. Snor har torkats, det har tröstats och ammats, burit runt och vyssat.. Ett längre inlägg får komma imorgon. 
Morfarmys och jobbångest..Vi är i Lysekil för ett par dagar.. Håller oss mest inne för ovanlighetens skull då mörker, regn och blåst härjar utanför dörren. Det blir oräkneliga pepparkakor, levande ljus och samkväm med släkt och vänner. Morfar har bättre leksaker till Herbert än vad vi har till honom hemma så han trivs på golvet med telefoner, lok och böcker. 

Jag fick precis veta innan jag skulle börja skriva här på bloggen att jag ska gå in och arbeta från och med den 9 december. Själv var jag inställd på den 12 december och dessa extradagar som tillkom gav mig ångest. Dunderångest att jag ska vara ifrån min baby hela 8 dagar! Känner mig inte redo.. Inte för att jag inte känner mig trygg och har tilltro till Herberts pappa men för att jag nog inte vill komma ur bebisbubblan och för att jag aldrig varit ifrån Herbert mer än 4-5 timmar. Ni som vet där ute svara mig om man behöver vänja Hebbe eller brutalt kan köra på den där tisdagen om tre veckor? Även mormor och morfar ska passa någon dag tänker att de får introduceras också, hittills har de passat som mest någon timma? Herbert är alltid nöjd med sin pappa men som sagt några heldagar har det aldrig varit.. 

Min älskade Hebbe-bebbe.. Känns som du nyss kom ut ur magen och nu ska mamma snart jobba. 

Fika, trebarnsföräldrar och Iphone 6

Igår hade vi efter att intervjun var klar (som tog lite mer än 3 timmar) vänner här på middag. Jag fick i mig två mindre glas vin och kropp tillsammans med knopp är otroligt ovan vid sånna "mängder". Blev både fnissig och smått yr. Efter graviditet och under amning har jag nöjt mig med cider, ett eller två glas av en torrare sort. Varit alldeles lagom och underbart gott. 

Idag har vi fikat på stan, lite julpremiär -smaker så som saffransbiscotti och pepparkakscheesecake. Jag har även hämtat ut min nya telefon, en Iphone 6 som min make är mer exalterad över än jag. För egen del räcker det med att telefonen fungerar, går att ta kort med, ha lite appar på och såklart blogga med - sen är jag nöjd. Men nu när jag sitter här med min guldfärgade telefon som inte har ett värdelöst batteri vilket min gamla hade så är jag glad.

Ikväll agerar vi trebarnsföräldrar och la dem små i tur och ordning. Först Hebbe och sen twinsen. Sång, bok och saga. Tvillingarna var mer än nöjda när jag efter att ha läst världens längsta bok, sagt godnatt och gått, vände om och kom tillbaka för att fråga om de inte ändå ville ha mitt sällskap!? Båda nickade och sa ja. Jag la mig tillrätta och berättade om när jag och deras pappa var små och utförde äventyr och upptåg. Mitt i min berättelse om en solig sommardag där jag och pappa R fiskar frågar lilla A mig varför vår familj aldrig är med dem på julafton?! Min soliga berättelse tog sig helt plötsligt en paus och i nästa andetag en snöfylld vändning då K berättade om när han gör hål i isen och fiskar hos mormor och morfar. Vi pratar lite fiske och jag återgår till berättelsen från barndomen och fortsätter med min "cliffhanger" i berättelsen - då jag och R lånar hans storebrors fiskespö. Morbror F. Lilla A frågar då hur man får vingar?! Vi hamnade i ett samtal om himlen, farmor och hur man har det när man är död. Jag berättar om hur himlen är och A frågar om man inte ens är förkyld i himlen. Nej säger jag. Det är ett paradis där allt är bra jämt. -Hur får man kläder i himlen? Man bara önskar sig vad man vill ha och får precis det. Lilla A ville då ha sitt lucialinne på sig och lilla K säger. -Vet du vad när vi är stora kommer mamma och pappa att vara i himlen -coolt. Haha! Ja tänk alla vi kommer att vara där någon gång, men det dröjer. 
Tvillingarna gäspade men K kunde inte blunda. Jag började så smått att sjunga vyssan lull.. Då kom H in och sa att Linda du kan nog komma ut för K och A kan säkert somna själva. Nattningen hade nu hållt på i ca 1 h.. Okey sa jag men har ni inte somnat om 10 minuter så lovar jag att komma och sjunga igen. -Ja gör det sa barnen! Jag säger till H att tänk om de är mörkrädda? -De hämtar oss i så fall.. 
Typiskt nog sov de när jag den gick tillbaka efter 10 minuter. Eller det var nog skönt för dem, jag hade kanske hållit dem vakna halva natten annars. 
Moviestar..


Vi fnissar här hemma och skojjar med Hebbe att han ska vara moviestar imorgon. Men det är inte riktigt sant, däremot ska han göra något viktigt, vara med på bild och i ett reportage. Vid lunchtid kommer en journalist och fotograf. Jag skriver mer om det imorgon! 


Dejtnight med kärleken..Det krävs inte många timmar eller några stordåd för att vi ska känna oss uppspelta som två tonåringar. Jag gjorde mig lite fin och mötte upp H i stan, pirrig över att få en stund på tu man hand. Kom in på restaurangen, mötte den så kända blicken och gick fram och kysste lika kända läppar. Hihi..

Ikväll satt mamma barnvakt, jag och H åt vad vi så gärna gör och vad som är lite av vår grej -hamburgare. 

Första kvällen ute själva och hoppas vi snart får till det igen för det behövs. Mer romantik åt alla småbarnsföräldrar!! 


Den där känslan..


Den där känslan.. Lördag kväll, levande ljus i hela lägenheten, charkisarna står på bordet och ostarna har börjat få precis rätt konsistens. Jag väntar på han med stort H. Minuterna går långsamt men jag försöker njuta, känna in hur fantastiskt lyckligt lottad jag är som har så mycket fint i mitt liv. Att jag har just han som livskamrat och att det inte finns någon annan i hela världen som jag hellre spenderar min lördagskväll med. Underbara känsla.. 

Mamma fick till slut..


Det var inte synd om mig särskilt länge för idag kom gamla takter tillbaka ;) Så nöjd för mina nya och tajta jeans! Jag har hamnat i att gå i boyfriend-jeans varje dag, men nu ska inget längre lämnas till fantasin, hihi. Helt ärligt var desse jeans de skönaste tajta jeans jag någonsin haft på mig! Wow! Passar för en mamma som mest ligger på golvet och kryper runt (tummen upp). 

Ta tag i träningen!

Ikväll var jag iväg på ett bodypump-pass, mitt andra riktiga pass sedan jag fick barn och en bra tid innan det med för den delen. Det är verkligen skönt att få komma iväg en stund och jag känner mig duktig efteråt. Jag satsar på styrka för att bygga upp kroppen, rygg, ben och mage har tagit stryk efter graviditeten. 
När jag var i Stockholm så slog det mig hur extremt stort utbudet av träning är där! Och hur alla håller på, både med kost och träning. Jag fick nästan ursäkta mig för våra "svennebanan" matvanor. Nu för tiden ska man typ inte äta någonting som vi för det mesta fyller vår kyl med. Våra stadardmatvaror är "riktiga mejeriprodukter" så som fil, grädde, mjölk, créme fraiche, smör osv. inga lättvatianter. Sen så har vi grönsaker, frukt, müsli, bröd och pasta - ja sånt där vanligt helt enkelt. Köttfärs, fisk, kyckling och korv. 
Men åter till vad man då "ska" äta nu. Jo man ska inte äta gluten, inte kött, inte mejeriprodukter, inte frukt, inget socker, inget mättat fett, inga kolhydrater i form av bröd, ris, pasta. Mina marmeladmackor och müsli med fil till frukost skulle gå bort omgående då det som gäller är någon bovetegröt med mandelmjölk och osötade bär. Jag har blivit lite inspirerad, så som att jag tänkt till kring vår vegetariska dag som vi har en dag i veckan. (Den slutar oftast med pannkakor) Men nu finns det en receptbank att hämta ur. Sen kanske jag kan använda lite inspiration till att skapa vettiga mellanmål istället för det som oftast blir (igår några för många rutor plopp och idag knäckebröd med creme cheese och marmelad). Men där stannar jag nog.. Det blir svårt för mig att hoppa på "Stockholmstrenden" fullt ut. Och som vi alla konstaterade under vår middag i lördags - det är nog just bara en TREND. 
Jag tror att vår svennemat funkar i längden, som ikväll efter träningspasset då H hade maten färdig. Pannbiffar med potatismos, lingon och ärtor -yummi!! 
Premination och prenumeration

Så tokigt det kan bli.. Nog för att det är svårt att stava prenumeration men när den automatiska rättelsen går in och man använder den kan det då och då bli tokigt.. Nu tror jag det blev rätt! ;) 

Prenumeration

Jag såg till att skaffa mig lite prenumeration i samband med att jag skulle vara hemma och mammaledig. Verkligheten blev att tidningarna oftast stannar kvar i plasten långt efter att de kommit hem i brevlådan. Helt enkelt vardagen som mamma, att tro man kan sätta sig ner med en tidning och kopp kaffe någon längre stund sker sällan.. Om ens någonsin!? Jag skrattar lite åt det för tänk om vi någon gång får fler barn vilken barnlek jag kommer tycka att ett barn var! Då kommer jag säkert se tillbaka på all tid som fanns med bara ett barn i hemmet.. 

Summera Stockholm
Höstiga härliga dagar i Stockholm. Jag är både matinspirerad och stilinspirerad när jag kommer därifrån. Vi har lyxat oss på goda restauranger och haft "plockmat" de lux hemma i Sis lägenhet. Jag fick träffa vänner som jag hängde dagligen med på gymnasiet och deras bebisar men mest har jag fått umgås med min fina K, hon som är som min syster. 

Tro det eller ej men jag lämnade Stockholm helt utan att ha shoppat till mig själv?!? Vad hände där? Jag prioriterade min kära son och make, de fick presenter och kommande julklappar. Det har även där hänt någonting med mig efter att jag blev mamma. Något i stil med att jag resonerar, "näää jag kan köpa till mig en annan gång, när ska jag använda det?" och "Det är roligare att gå i affärer som har grejer till Herbert".. Vi får hoppas jag inte är så tråkig allt för lång tid men just nu är jag tydligen sån.. Men så har jag också efter graviditeten kunnat upptäcka min garderob på ett nytt sätt och den nya inspirationen från Stockholm gör att jag hittat ett flertal outfits som går att hämta direkt ur min befintliga garderob. Ett par kompletterande plagg och grövre lågskor och jag är hemma! Men de inköpen får komma senare. 

Det fungerade trots mina orostankar smidigt att resa och sova borta. Okey, vi har stört Hebbes sömnrutiner och får lägga lite energi på det nu när vi är hemma igen men det får det vara värt. Jag fick eloge för mina insatser av både K och mina övriga vänner - det glädjer alltid. 

Dock är det nog så att sista resturangbesöket med sovande bebis börjar närma sig. Herbert sov gott tills maten var uppäten (tur). Sen vaknade han med full fascination över alla människor och "Suppergården". Vi fick honom att somna om efter någon halvtimme men jag kände att mitt sköna "dricka vin, praaaata lääänge -mood" försvann och jag ville mest dra mig hemåt innan han skulle vakna igen. Nej, snart får det bli restaurangbesök med barnvakt hemma. Det har ju också sina fördelar. 

Summa summarum - Jag har kommit hem med heeeelt ny energi och glädje. Sånna här små utstickare från vardagen gör livet så mycket roligare. 
RSS 2.0