God morgon Nyårsafton!

Jag vaknar obarmhärtigt tidigt i stort varje morgon. Vid kl 5 slår jag upp mina ögonlock, är hungrig och måste gå upp och äta. Efter maten sätter bebis igång i magen och sen är det omöjligt att somna om. Det gör att jag vid lunchtid är jag zombietrött.. 

Idag är Nyårsafton och vi åker till Grebbestad. Planen var att fira med pappa i Lysekil, äta middag och bara mysa. Men pappa behöver vara kvar på sjukhuset och det viktigaste är att han blir helt frisk. Så nu blir det Grebbestad istället för nyårsmiddag, bastubad, raketer och sällskap. 

Som vanligt ligger jag efter med att summera mitt år, kanske gör jag det i kommande dagar men egentligen har det här varit ett otroligt märkligt och prövande år. Vet inte om jag vill se tillbaka eller istället vara här och nu.. Så vi får se hur det blir. Det har ju varit många härliga stunder också att minnas och tänka tillbaka på. 

Gott nytt! Och ha en fantastisk avslutning på 2013. 

The Barn

Igår gick jag och min älskade man hand i hand längs Magasinsgatan för att komma till The Barn och där äta med kära vänner. Bästa Lill Sis har börjat jobba där och det innebär största leendet och proffsigaste tänkbara service. 

Det var ett tag sen vi var ute och åt, och det är så mysigt så varje gång tänker jag -varför gör vi det inte oftare! 

Hamburgarna igår var världsklass. 
Inspirationsbilder..

Jag älskar att titta på inspirationsbilder och fundera ut hur vi ska ha det i nya lägenheten. På bilden nedan finns en del av de färgval vi tänkt till sovrummet. Beige, vitt och skärt. 

Ikväll ska vi ut och äta, The Barn får besök av oss och paret Ö. En lördag/kväll hos Vilahamn.

Jag är bedrövlig med att glömma ta kort nu förtiden! Hela dagen och kvällen har vi umgåtts med Vilahamn och följt dem i packning och städning inför deras långresa. Imorgon åker de till Singapore och sen vidare Sidney och Fijii. Avis? Inte alls! Haha. Unnar dem en fantastisk resa. Tänk så härliga varma dagar och vackra stränder, roliga upplevelser och underbara platser de kommer se. 

Under tiden ska vi på allvar ta tag i att packa ihop vår lägenhet i kartonger, jag ska börja nytt jobb och inredning ska inhandlas. Ser verkligen fram emot våren nu. Det är inte ens nyår än men jag känner redan längtan efter tulpaner, ljuset utanför och kaffe på uteservering inlindad i filt. Kan det vara Vilahamns lätta packning i ljusa kulörer som fick mig helt på de tankarna? Det och att se hur julen städades bort i ett nafs för att hemmet ska stå redo att möta våren när de väl kommer hem. 

Hårslitage..


Mitt hår har blivit tjockare den sista tiden och jag har säkert graviditeten att tacka för det. Den jag däremot inte ska tacka är mig själv för min omsorg om håret. Jag har slarvat något så vansinnigt med hårinpackningar och det märks! Hela julen har jag stått med saxen i högsta hugg. Då jag har håret i olika längder hjälper det inte att kapa det på längden. Det finns kortare partier som är slitna ändå. I januari är det jag som bokar klipptid och så får vi se vart det bär. Inga stora förändringar men håret ska fräschas till.. Tills dess ska mina produkter sluta vara hyllvärmare! 

Annandag jul.

Juldagarna rusar förbi och idag packar vi ihop oss och åker hem till Göteborg. Det väntas mellandagar och umgänge med vänner och packning av lägenhet. Hjälp så mycket vi samlat på oss och fy vad jag inte ser fram emot att packa! Kan vi inte bara vara på plats i Sävedalen, inredda och klara att bo. 

Igår och förrgår kväll ägnade jag och H stunder åt att googla inredning. Vi behöver lite nytt. Både för att det finns rum/utrymmer som ser annorlunda ut och att allt vi har nu inte funkar stilmässigt. Det mesta, men sen är vi båda sånna som vill ha lite nytt och roligt då vi flyttar. Det blir ju en form av nystart. Så när vi är tillbaka i stan så kommer vi ivrigt att besöka inredningsbutiker. Första stopp: "Royal Design" och därefter "Svenssons Lamhult" - attans att jag ska vara en sån där som fastar för mode och design. Det ska jag jobba på att bli av med för det blir lätt så dyrt. 

En annorlunda men riktig julafton!

Vad är väl bättre än att få vara tillsammans, vad är väl julen mer till för än att få vara med sina älskade. Det blev en annorlunda jul i år. En jul på sjukhus. Men jag har nog aldrig känt mig tacksammare. Vi fick vara tillsammans, pappa är hemma och vi kan kramas, skratta, öppna julklappar, se på Kalle och dricka glögg. 

Jag älskar min familj och jag önskar er alla en fantastisk jul! 
Min mage min bebis..Nu är det nog dags att våga berätta lite. Vet inte om jag någonsin kommer att få modet på riktigt.. När jag i augusti fick veta att jag var gravid så grät jag. Livrädd. Skulle jag gå igenom allt igen? Hur skulle jag må? Vad skulle hända? När vi förlorade Stig så tänkte jag för mig själv att en kommande graviditet skulle vara ett rent helvete. Jag var ju redan så orolig med Stig i magen, skulle det kunna ens gå att vara mer orolig?! 
 
Men de första veckorna passerade och det kändes lugnt. Det värsta har redan hänt, och att få ett missfall i v 7, 8 eller 12 är inte detsamma som att få en liten liten kille i v 22. Därför gick den första tiden ganska enkelt, jag berättade knappt för någon och levde så mycket som jag bara kunde som vanligt, försökte inte tänka på graviditet, läsa om graviditet eller prata graviditet. 
 
Jag har mått bra hittills i den här graviditeten, förra gången hade jag oro, foglossningar och lite andra komplikationer. Det gjorde att jag var sjukskriven från v 17 vilket var tufft. Att inte kunna röra sig fritt eller tillåta tankarna gå till annat var jobbigt. Den här gången har jag sluppit sånt, jag har kunnat jobba och fokusera på så mycket annat. De sista tre veckorna som ni vet har mitt fulla fokus och all tankekraft gått till Pappa. 
 
Denna veckan har dock varit lite kämpigare, jag befinner mig nu i den tiden av graviditeten när Stig kom förra gången. Alla minnen ligger så nära, vad jag gjorde dagarna innan, vad som hände när jag vaknade på natten, väckte H och vi fick åka in.. Ja allt sånt. 
 
Nu vill jag bara att veckorna ska gå, att jag ska komma förbi den "här" tiden i graviditeten och få lite distans. Men jag vet inte, kanske är det nu min oro kommer börja.. Fram tills nu har jag erfarenhet av sedan tidigare, allt därefter blir första gången. 
 
Jag önskar, ber och hoppas att det kan få fortsätta att vara en lugn graviditet hela vägen fram till maj. Då vi i början av månaden väntar vår andra lille kille. 

Möhippa!

Idag har vi möhippa för M. Bröllop i januari!! 
Vill berätta en sak..
Några läsare kanske redan vet, några har misstänkt, andra ingen aning. Men det börjar bli svårt att dölja, och jag vill dela med mig. Vi väntar bebis. Skriver mer om det och mina känslor kring det i kommande inlägg. 
Kram

En middag innan julen..

Igår kväll var vi hos våra härliga vänner i Örgryte och åt skaldjurssoppa och bruschetta. Som efterrätt -kladdkaka med grädde. 

Jag tycker verkligen det är så härligt att umgås mitt i veckan. Då blir vardagarna inte bara en transportsträcka till helgen utan förgylls med vänner. 

Ikväll tar vi det däremot lugnt här hemma. Det är mysigt det också:) 
Vaknade i ottan..

Det kan vara skönt och frustrerande att vakna innan kl 6 på morgonen. Finns flera anledningar till det men min största orsak den här morgonen är jobb. Igår tog jag ett beslut att hoppa på en tjänst inför nästa år och på så sätt avsluta min anställning som jag haft i fem år på min gamla arbetsplats. 
Det har varit fantastiska fem år på många sätt och jag känner mig verkligen glad för tiden. Inte minst det senaste halvåret som gett mig mycket då jag drivit förändringsarbete på skolan. 
Men nu dök en chans upp som jag inte ville missa, ett arbete som jag haft i sikte under många år och som nu gavs möjlighet till. Jag berättar mer om det längre fram..
Dock så skedde allt väldigt snabbt. Jag har bara idag och imorgon kvar på min gamla arbetsplats. Det är lite omvälvande, stressande och skakigt. Ingen omställningstid och knappt tid att ens ta hej då och städa skrivbordet. Jag som tycker det är läskigt med förändringar men tvingar mig till dem har som vanligt lite förändringsångest.

Jag vill också i inlägget ge lite uppdatering på min kära pappa. Han blir för varje dag lite bättre och min tacksamhet för det har inga gränser. Han är motiverad och kämpar, han är den starka underbara pappa som jag har. Den person som jag beundrar så mycket. Nu måste det fortsätta åt rätt håll. Han ska bli helt bra igen, så är det bara.

Ha en bra torsdag bloggläsare! 

En bild eller två..
Några kort från resan får jag dela med mig av. Det kändes så fel när vi var där, det var ju ingen nöjesresa direkt som ni vet. 

Jag är tillbaka på jobbet idag, trött eller ganska slut faktiskt. Mentalt har det tagit på mig och jag ser fram emot lite ledighet över julen.

Att pappa är hemma och låter piggare gör mig lugnare. Det måste bara fortsätta åt rätt håll så vi kan få landa efter allt som varit. 
 
Nu ska jag låta resten av min rast gå till samtal med kollegor. Ha en skön dag mina läsare! 


Äntligen hemma.

Nu är vi hemma, allihop. Både jag, H, R och pappa. Det är skönt. För första gången sedan söndag för två veckor sedan känns det som att jag kan slappna av lite ikväll. 

Jag och mamma var på NÄL idag, sjukhuset i Vänersborg där pappa är inlagd tillsvidare. Han är mycket piggare och det är skönt att se. Pappa fick bukspottkörtelinflammation, antagligen på grund av gallsten. De kunde först inte hitta orsaken men nu tyder det på att gallsten har ställt till det. Både min farmor och farfar har haft problem med just gallsten. 
Bukspottkörteln är ett livsviktigt organ och när den blir inflammerad blir även andra organ angripna. I pappas fall slogs hans njurar ut. Det har varit hemskt att ha vetskapen om vilken allvarlig sjukdom det är och vad som kan hända. Nu har värden blivit stabila och inflammationen går ner så det ser bra ut.. Men på något sätt går man fortfarande med hjärtat i halsgropen. Och inte förrän pappa är på benen och friskförklarad kommer jag helt kunna andas ut. 

Nu blir det en lugn kväll för imorgon är det ny arbetsvecka. 

Kram

Regnet öser ner men ambulans påväg..

Igår blev det klart. SOS är i full gång att organisera pappas resa hem. Det var otroligt skönt att få det beskedet. På något sätt kan man nu släppa lite av den biten och fokusera "bara" på att bli frisk. De har en fantastisk sjukvård här, och jag hoppas Sverige kan motsvara den. Tyvärr är inte vården hemma var den en gång varit. Men att få vara på hemmaplan och bli frisk är ändå lättare, det känns så. Sen ska jag inte uttala mig för mycket om vården hemma innan vi fått ta del av den. Det är väl lätt att oroa sig, min ända önskan är en frisk pappa på benen igen. 

Jag hoppas nu att resan med ambulansflyget går hem imorgon eller på lördag då vi åker hem. Hade varit skönt att åka efter pappa. 

I övrigt bjuder resan på regn, grå moln och läsning. Vi fikar, dricker cappuccino och kollar av internet med wifi en stund. Tiden hade som sagt gått fortare om det varit sol men nu är det inte det och vi har bara imorgon kvar här. Veckan har gått otroligt fort. Det viktigaste är pappa och att få vara nära honom.

Tiden går långsamt..

Vädret är inte på vår sida, egentligen spelar det inte så stor roll men tiden går ju fortare när solen skiner. Jag vill att tiden ska gå fort så att vi kan vara på våra besök hos pappa. Hans värden är bättre men han har komplikationer med magen. Fruktansvärda smärtor och det är så tufft att stå bredvid och inget göra. Maktlös. Jag masserar hans fötter, klappar på honom och bäddar om honom. Mer kan jag inte göra och det är för jävligt. 
Idag ska vi få ny i information från SOS. Läkarna här anser att det bästa är om pappa får åka hem så snabbt som möjligt nu när värdena är stabila, då kan de hemma i Sverige kolla upp mer med magen. Röntgen och annat försämrar lätt värden och därför är det bättre att göra det på hemmaplan. Men SOS är sega. Jag ringde dem igår, jag ska ringa dem idag. Vad väntar de på? Skicka hem min pappa! Låt han får vara hemma där hans kära vänner och familj kan komma och ge uppmuntringar, kärlek och motivation. 

R åker hem om några timmar. Sån tur är så finns vi här tills på lördag. Tills dess ska jag kämpa som ett djur för att de låter pappa åka hem. 

På plats.. När pappa.

Det känns malplacerat vad man än ska skriva om det härliga vädret och svajande palmerna. Det blir nog sparsamt med bilder. Idag är det dock mulet och vi har tagit oss en promenad och satt oss på ett fik med varsin kaffe. Ett fik med fri Wifi.. 
Pappas värden är bättre, men han ligger fortfarande på intensivvård. Vi får besöka honom två gånger om dagen, kl 13 och kl 18.30. Jag längtar ihjäl mig efter varje tillfälle. Det var känslosamt vårt första möte i lördags. Min starka, fantastiskt vackra pappa låg med slangar och jag fick se honom på ett sätt jag aldrig tidigare gjort. 
Hans tårar rann och mina.. Men det är så skönt att vara här på plats. Det är tillsammans man ska ta sig igenom sånt här. Varje dag vill jag ivrigt se att det blivit framsteg men jag vet att man måste ha tålamod. Men bli frisk det ska han bara bli! 

Tack för att vi finns med i vänner och bekantas tankar och böner. För någon som inte tror på bön, tycker säkert att jag skriver mycket om det. Men det är mitt sätt att hantera tuffa tider. Vi har alla olika sätt och för mig är det en tröst att veta att det finns en större kraft. Och för varje tanke som går till oss så hör Gud det. 

Kram

På Landvetter och påväg..

Lite VS shopping och böcker. En frukost och sömndruckna ögon. I vanliga fall känns det ett pirr i magen på mig när vi sitter här. Nu bara längtan efter att vara på plats hos pappa och R. 

Nu lite frukost innan avresa.. 
Väntar..

Jag väntar just nu bara på att få komma iväg. Bara imorgon också sen reser vi.. Ikväll ska vi packa. Märkligt att packa för en resa man inte har planerat för.. Det är så skönt att R är på plats nu, att han kan ta hand om pappa. Det är tyvärr bara två timmar om dagen som man får besöka honom på intensiven. Jag bara hoppas att läget snart är bättre och pappa kan få vara på en vanlig avdelning. Självklart hoppas jag mest på att han snart får resa hem. 

Men nu är det bara en dag kvar, sen är vi på plats och jag kommer om jag kan/orkar att blogga därifrån. 

Livets oförutsägbarhet och sårbarhet..

Vi har fått lärt oss den tuffa vägen att livet är oförutsägbart och sårbart. Ibland kan jag förundras över dem som lever i ett ekorrehjul med sikte på pengar, karriär och framgång. Är det verkligen det som betyder något, är det vad man är nöjd över om livet ställs på sin spets. Tänker man då - Jag presterade iallafall på topp!? Mitt bankonto är iallafall välfyllt. Nej, jag tror inte det. Iallafall skulle inte jag göra det. Givetvis har jag starka drivkrafter att göra bra ifrån mig,  trivas, utvecklas. Men att få höra -Vilken bra, snäll och omtänksam människa du är! väger så mycket tyngre än att höra -Så duktig, kompetent och driven du är.. 

Återigen har vi fått se, hur skört allting är. Min pappa befinner sig på Gran Canaria och skulle komma hem idag. Men han har blivit allvarligt sjuk. Plötsligt. Imorse körde jag min bror till flygplatsen som ska resa till pappa. Vi har avbokat London och åker också till Gran Canaria i helgen. Allt för att finnas nära, för att kämpa och besegra sjukdomen tillsammans. Min älskade pappa som betyder mer än man kan föreställa sig för mig. Han är svag men jag tillsammans med bror och H ska göra honom stark. Det finns inga andra vägar en den. Jag älskar min pappa så ofantligt mycket och ger inte vika. Jag ber, och du som läser får för oss också gärna be. Även om din tro inte finns så gör det gärna ändå. Gud hör, han hör allas bön lika mycket. Oavsett om den är i tvivel, tro eller icke tro. 

För mig är det viktigt. För mig finns inget annat alternativ än ett gudomligt ingripande och ett snabbt tillfrisknande för min pappa. 

 Första advent 2013


Idag är det första advent och vi har firat in efter konstens alla regler.. Lussebullsbak, fika med vänner och adventsgudstjänst. Det blev lite extra "hemma" känsla i kyrkan då vi var några från Stalegänget. 

Älskar heldagar med min man och njuter av att få göra traditioner tillsammans. Ikväll blir det pulled pork och Solsidan. 

RSS 2.0