Sista natten i gamla lägenheten..

Imorgon flyttar vi! H har städat av en hel del i köket idag när jag var i skolan, så himla bra. Vi fick packat lite till men nu är kartongerna slut. Så får fixa fler.. att ta det sista i. Kommer bli en hel del att göra den här helgen - Några frivilliga vänner som vill komma och hjälpa till? Kom i så fall!! Imorgon förmiddag blir det första strykningen av färgen.
Tänk om några dar när vi sitter där på våningen över och njuter av en ny lägenhet som är fin och iordning. Nu kommer vi verkligen bo ihop, på riktigt riktigt - gemensam adress, gemensamt Ica-kort, konto och allt som hör där till. Det känns så himla kul det här att det pirrar i magen - Jag ska flytta ihop med min bästis! För han är den ultimata vännen. En häftig känsla det där, när man redan från första gången lägger ögonen på varandra och ser en lekamrat framför sig. Precis som när man är liten och träffar en ny kompis så tittar man på varandra, ler, tar steget fram och efter det håller man ihop. Man har bara så himla skoj tillsammans och vet med hela kroppen -Du&Jag = Vi <3 Kärlek vid första ögonkastet :))

Magen kurrar nu.. Vill ha mat men finns inget hemma! Vi kommer nog gå ut och äta senare om vi inte tar hämtmat. Käkade sushi till lunch, det var gott men jag kan aldrig äta mig så där bamsemätt på sushi, när jag väl inte är hungrig längre så tar det stopp och det är inte gott att äta fler bitar. I och för sig har jag fått i mig både klementiner och lussebullar efter det, men magen vill ha mer endå :p

Helst hade jag bara velat slappa hela kvällen, men kommer väl inte hända. Skulle vara skönt med ett bad men har fyllt badkaret med ikeakassar fyllda av tvätt. Sover nog i Sävedalen imorn så vi får tvättat, sen är frågan om det ens kommer gå att sova i ett nymålat sovrum.. Ja badet får iallafall vänta tills vi flyttat upp för där finns också badkar. Får hitta på något annat avslappnande istället.. hmm - Te kanske?

Om jag inte hinner blogga innan Söndag så önskar jag alla en supermysig FÖRSTA ADVENT!! Ät massa lussebullar och drick ännu mera glögg! (jag ska satsa på att köpa glöggmuggar i helgen om jag får tid över;)


KRAMAR!!!! 

För varje gång..

Varje gång jag läser lilla dikten som tanten hade skrivit nedanför tycker jag den blir sötare och sötare. Den säger mer och mer..

En liten tant skrev..

hur kan en människa, hela livet
bitter gå, bitter gå?
varför inte blicka framåt, se, se
titta då, titta då!

tänk att aldrig kunna släppa
det som va, det som va!
gå genom livet sur och arg
varje dag, varje dag!!

finns det inget i livet som är
mera värt, mera värt
än att hålla fast vid det som varit...?

På gång..

Blev en lång sovmorgon för mig och H innan vi blev väckta av att det ringde på dörren av oväntat besök. Ibland blir det inte som man tänkt sig då man går ut;) haha. Fick en stunds sällskap av en av H-s vänner...
Blev iallafall en början på dagen som fick mig att vakna till och sätta mig med PM, opponering och allt som ska göras tills imorn. Har skrivit klart PM:et och läst uppsatsen jag ska opponera på. Nu gäller det bara att skriva ett par sidor av uppsatsen där jag granskat den kritikt.. ush för det där sista ordet. Hatar den hets-stämmning som kan bli på folk så fort det är legitimt att kritisera. Att gräva efter folks svagheter är alltid mycket lättare än att se till styrkor. Ibland blir inte heller kritiken relevant, utan mest ett sätt för att dölja sina egna brister! Ofta är den som hetsar värst den som gör själv sämst ifrån sig. Därför är det egentligen emot min pedagogiska princip... vill se till uppsatsen styrkor i första hand. Men vad man kan tänka på är att inte ta upp oegentligheter, utan hålla sig till vad som kan utveckla/förbättra arbetet.

Nog om detta...

H kom precis hem efter att jag skickat honom på uppdrag, ville att han skulle gå till Gina Tricot och köpa lack taights till mig i storlek S ( är det någon som har sånna men tröttnat? Ge dom till mig i så fall!) Han kom som ni förstår hem utan taights :( De har inte kommit in än, trots att de skulle få ny leverans denna veckan! När ska jag få mig ett par? Kommer ju vara helt otroligt omoderna när jag väl har ett par i garderoben! Väntar 1 vecka till, sen beställer jag dem från nätet! Men då kommer de vara så mycket dyrare än "Ginas"... jaja.

Ska väl sätta igång med den där opponeringen nu, för vill ha tid för att packa det sista ikväll! Ha det :))

ulululululUllareeed!

Idag har jag fått mycket gjort! Men inget som berör skolan tyvärr, men annat bra :) Som att jag och H packat ihop resten av hans saker, vi har varit och valt ut och fått med oss färgen som vi ska måla med. Sen har vi börjat packa i köket, men mitt i packningen ringde tjejerna och frågade - Ska du med till Ullared? - Jaaaa! Klart att jag ska! Så H fick fixa resten själv då jag stack iväg för att handla. Har aldrig varit där tidigare, det är ju extremt stort! Tyckte verkligen det var värt att åka dit - Bra och Billigt! Fick tag i lite julklappar till Mamma och H, sen var det mest julpynt som åkte ner i vagnen. Allt från tomtar, till dörrmattor och stearinljus i julens tema :) Jag älskar julen!

Underbart värre när jag kom hem och min älskling tagit tag i all disk och stök i köket. Fattar inte hur lyckligt lottad jag är, det enda jag behövde göra när jag kom hem var att sätta mig vid dukat bord :) Sen har jag slått in julklappar, och pratat i telefon med Mamma och Pappa.


Nu ska jag slappa framför tv-n!! Kram!


Äntligen hemma..

Efter en heldag i skolan och på stan är jag så trött! En sån lättnad att låsa upp dörren till lägenheten och gå in.. ännu bättre att se att det var hyfsat iordning - Tack älskling, du är bäst!
Har köpt en färg som jag slängt i håret under tiden jag bloggar, lite mörkare än vanligt men hoppas det blir bra, var sugen på lite nytt. Har en underbar nyhet för min gaderob och det är att jag äntligen fått tag i en väska med fransar på! Den är liten och lite för dyr, men jag var bara tvungen så jag slog till :)) I love it! Ska försöka ta ett kort och lägga upp en bild på den lilla gulliga senare :p Fick kolla igenom lite affärer efter julklappar, har lite idéer men varför är det så svårt!?? Gäller att ta sig tid för att hitta det rätta, men bästa julklappen i år blir endå min älskling - Han är den rätta :))


Ha det grymt nu alla vänner, skriv gärna tips på julklappar till mig!! Kramar!!!!!

Bra där...

Har packat ihop 5 kartonger varav 4 är kläder i + att jag fick ihop 5 påsar med kläder som jag gick och skänkte till Emmaus. Måste bara minska på volymerna, och sen känns det gott i magen då man vet att kläderna kommer till goda ändamål. Häftigt om mina gamla partytoppar, jeans och annat hamnar på någon behövande, kanske på sydligare breddgrader.
Kunde slappna av en stund nu ikväll, men det är endå fortfarande mycket kvar att göra! Fick dock några lugnande ord då de som ska ta över min lägenhet gav mig ett par extra dar innan jag måste lämna nyckeln.

Trots att min älskling bott hos mig i mer än 3 månader nu, och vi inte är nybörjare på att bo ihop så känns det så grymt spännande att flytta upp till den stora lägenheten. En stor fördel är att det kommer finnas mer plats då vänner vill komma och hälsa på. Är inte det lättaste att trängas i en 2-sitssoffa, eller i hög i sängen men det har gått an de gånger vänner har vart här. Men nu är det ändring på det och utrymme kommer finnas! Shit, nästan 70 kvm och en bra planlösning, det asså :p

Nu ska jag kolla lite komediserier, ge H lite uppmärksamhet och sen sova skönhetsömn, Kram!!

Stressad!

Jag avskyr det! Stress! Finns inget värre... har precis pratat igenom min uppsatsidé med handledaren, och hon tyckte den var bra och gav mig användbara tips. Men det blir allt tydligare att jag kommer att ha mycket jobb framför mig, och om det då bara varit en uppsats. Men nej, det är en flytt om bara några dar, vilket innebär packning, målning, handling. Jag avskyr att ha allt upp och ner, men får nog bara vänja mig vid tanken att allt kommer vara i en enda röra de närmaste veckorna. Trots att det är jul! Och jag vill ha det julmysigt -inte stökigt!
Till Fredag ska jag ha läst en uppsats och skrivit en opponering på den, göra klart och lämna in mitt PM för uppsatsen, helst skrivit en rapport från Vfu-n, packat klart hela lägenheten, varit och hämtat färg till nya lägenheten och påbörjat flyttstädningen - Kul vecka??

Vet inte ens vart jag ska börja efter en hel dag i skolan... Tror jag startar med att gå upp på vinden, eller?

Bakisdag

Inte har jag kommit mig ur lägenheten på hela dagen, trots att när jag vakna var grymt sugen på att ha lite bakisdag med tjejerna. Hetsade med några telefonsamtal och tog sen en dusch, men efter duschen var jag slut! Legat i sängen och sovit i 3 h, tittat på tv, ätit oreos (mums)! Jag och H slängde ihop lite käk, men åt mest några klyftpotatisar och inte mycket mer. Nu har vi beställt kebab och tror att jag kommer få i mig betydligt mer av den maten! 
Hade riktigt kul igår :)) Blev inte så länge ute, en sväng till Park lane, men jag svek i kön till Nivå och drog hem. Riktigt onykter och tog en svartaxi!! Vilket inte gjorde min man alls glad, men som tur vad gick det bra. Vi var riktigt många hos M igår, grymt med massa nytt trevligt folk. Och M är bästa värdinnan :)))

Jag som tänkte att jag och h skulle fått packa idag, men vi har bara legat på sängen. Skrattat åt dom första smsen vi skickade till varandra, haha. Så gulligt :p


Nu ska jag slänga på mig lite kläder för vi ska ner och hämta våra kebaber :p
                               Ha en nice söndag - glöm inte att det är 
                                Sagan om ringen på tv - älskar den! 

Snabbt inlägg!

Hinner inte skriva många rader för det är dags att göra sig iordning. Har precis kommit hem från Mamma, haft det så himla mysigt - balsam för själen att vara med henne. Men ikväll blir det riktig fest! Ska bli grymt kul :)) J kommer och hämtar mig om lite mer än en timma och jag måste hinna duscha, bestämma vad jag sak ha på mig och helst få några ord med min älskling innan jag åker. Om nu han hinner hem...annars får han träffa en full mig inatt :P
Gav mig inte på att tjata med C ut ikväll, stackarn... - Bli bra snart!!!

Imorgon blir det säkert skvaller från utgången, ha en go Lördagkväll! Ciao!!!

Mys med Mammi!

Imorse hoppade jag skolan och låg kvar i sängen med hjärtat... Vi hade pratat lite om myskväll ikväll, men längtade efter min Mamma så åkte till henne. (Har ju mys jämt med H så kan allt avara lite tid till mamma) Som vanligt laddar vi upp med skaldjur - MUMS! Har ätit fisksoppa med vitvin och saffran till lunch och nu innan Idol har mamma börjat duka fram kräftor under tiden jag bloggar :p Är inte ofta vi får chans att va själva, men när vi är det så är det himla mys! Hon har funderingar på vad hon ska köpa i julklapp till H, vilket jag med har??? Men tror jag har en idé iallafall..

Imorgon blir det en riktigt go utgång med tjejerna!! Längtar!!!!!! Så länge sen :)) Ska jobba på att C ska med också, även hon har det sådär med neeezan :p Men det kommer ingen att se i fyllan och villan !

Hej svej :)

Gullig bild från M :))

image195

Du och jag..

När jag är ensam hemma och du inte här, längtar jag efter dig. Men en hemlis är att jag tar fram brev från dig och läser. Du skriver att jag gjort dig lycklig men om du bara visste vad du har gjort för mig...


Tack C!

Tack för magsjukan eller vad fasen det nu är jag fått! Matförgiftning av pepparkakorna?? För många klementiner? I vilket fall så började dagen med att jag tvingade mig upp, kastade kallt vatten i ansiktet och fick på mig lite mascara innan jag fick slänga mig över toaletten för att göra det mest otrevliga! Men har mest varit ett grymt illamående hela morgonen, vilket är bättre nu för tillfället.. Men skola var inte att tänka på idag.

H har gett mig en skinksmörgås och lite pepparkaksglass, får se hur det går med det. Men himla go kväll igår annars tjejer, och C - du e så grym ;)

 

Intro på B uppsats!

Idag var det intro på vår kommande B-uppsats - Mycket jobb som väntar! Jag har bestämt mig för att skriva om synen på tredje världen i läromedlen mellan 1950-1980. Är det muppigt? Men jag är ju lite muppig ;) Ska bli kul, men uppsats innebär självstudier, eget ansvar och avsättande av tid. Inget schema att följa, jag gör schemat. Riktigt skönt att flytta till någonting större nu när både jag och H kommer vara hemma en hel del på dagarna.

Ikväll är det fotboll, vilket jag skiter helt i egentligen. (laget är roligare att festa med än att titta på eller hur K?? ;) Men jag ska se matchen med tjejerna, och det ser jag fram emot. Var ju hos M förra onsdagen också, och det va riktigt mysigt :):) Nä idrott i all ära, men det den är bäst på är att få människor att vara sociala! Sen är ju aldrig OS och VM fel;p

Ska lämna pojkarna här hemma och om en timma kommer nog gulliga C och hämtar mig! Kram!

Till en början huvudvärk men med förbättring..

Idag fick jag och J redovisat vårt lilla project om provinsialläkarapporter på landsarkivet. Det gick riktigt bra, trots att jag imorse vaknade med spränghuvudvärk och fick ge mig sovmorgon på ett par timmar. Lite tråkigt att arbetet på landsarkivet är över nu, vi har haft så himla mysigt klassen.. Men får träffa några av dem ikväll igen då vi ska kolla film med historiskt tema och redovisa i slutet av veckan. Får se bara vad det blir för film.. tycks kunna spåra ur då förslag har lagts på att se Rambo III ??? Hahaha...

Ska umgås lite med min man här hemma innan jag beger mig iväg så blir inte så långt inlägg idag. Men måste bara tillägga :
Är det mer okey att en höginkomsttagare anlitar svart arbetskraft (vilken innebär noll och ingen säkerhet vare sig vid olycka eller för framtida pension för arbetstagaren) i tanke om att kunna spara in lite på sina utgifter, än att en arbetslös jobbar svart vid sidan av??? Tydligen tycker vissa det, men den ekvationen går inte ihop för mig. Är det roligare att låta skattepengar gå till en monark framför en behövande? Finns uppenbart sånna som tycker det med! (parantes - är för monarki, men avser liknelsen) Och sist men inte minst - Ska man gå till val på att stoppa fusket, snäva åt A-kassa och sjukpenning men samtidigt som förtroendevald fuska med åtskilliga skatteintäkter, och samhälliga förpliktelser!? Om någon bara kunde förklara logiken, moralen och ideologin för mig - den bli ju bara mer och mer obegriplig! 

Varm choklad och frusna fötter..

Vad kan bättre tina en frusen kropp än en kopp varm choklad. Gärna en stooor kopp! Precis vad jag har druckigt, och nu är jag varm överallt förutom i fötterna. Jag och H har varit på handboll, och när vi skulle ta vagnen hem hade den precis gått, så fick snällt vänta 16 min i kylan. Gick en hållplats för att hålla värmen, men sen fick vi sätta oss för att H behövde vila knät. Vem blir inte en isbit av att vänta på vagnar??

Fastnade precis i en blåsning som Fredrik gjorde på Filip i "Boston tea party", riktigt roligt! Varför är det så kul att se folk bli blåsta? Tänk om man själv skulle råka ut för något sånt! Det är med skräckblandad förtjusning jag tänker på det - riktigt kul, men endå så ångestladdat! Det roligaste av allt är nog endå att blåsa någon. Ska kanske konspirera ihop något med några av mina vänner för att sen köra en riktig rövare för någon som står oss kärt...



Får klura lite mer på det där;)

Morgontrött

Igår tänkte jag att mer pengar den här månaden hade inte varit fel... därför mailade jag samskolan att jag kan gå in och vika några dagar i veckan. Urbra idé just då! Men shit vad jobbigt det är att ta sig upp ur sängen vid 7.30 när telefonen ringer och man inser att det är vik på gång. Det är det som är tortyren med att vika, när man sover som bäst, sängen är som skönast, vaknar man upp med hjärtat i halsgropen av ringsignalen och förstår direkt - Jag kommer inte att få sova mer idag. Istället har man 25 min på sig att vakna till, äta frukost, göra sig iordning och ta sig till skolan. Väl där slängs man in i verkligheten illa kvickt, inte kan man gömma sig i någon bänk inte! På första parkett, mitt i rampljuset står man och ska styra upp någon form av vettig lektion.

Tur är att jag efter första lektionen har ett hål på ett par timmar, så jag har gått hem nu för att förbereda eftermiddagens lektioner. Där jag ska föreläsa om Riksdagens uppgifter :p

Dags att sätta igång! /Kram

Lite tjuvstart..

Mycket bak igår, vaniljbullar, kanelbullar, krämig långpannekaka :p Men inte har jag tröttnat på att baka inte:) Tänkte kanske till och med tjuvstarta med lite julinspirerat bröd och kakbak framöver. I allafall samla på mig en riktig bunta med recept att ha på lager. Hjälp vad jag längtar efter jul nu alltså...

Julbröd  Godaste julkolan
 Ska testa först, och om det är bra lägger jag upp recepten!

Koftan..

Mitt i min skoiver igår glömde jag skriva att koftan jag beställt över nätet kom igår och den blev jättebra! Är tunn ylle så den är varm också, jag som är en frusen person :) Än så länge håller de nya skorna och då har jag tillochmed tagit en promenad tillsammans med H i dom förut. Vi kollade lite färger inför målningen och har nog hittat något som blir himla bra!! :) Färg är allt!
Invigning av jul på Liseberg är idag, men kommer nog inte bli något Liseberg för oss denna helgen, pengarna är slut. Och kommer inte få tillbaka några pengar efter returerna på skorna förän måndag som det ser ut :( Så blir det med kortköp. Men har redan fått tag i lite söta julpynt att hänga i fönstret häromdagen. Ska nog ta ett foto och lägga upp på bloggen då jag hängt upp det :)

Ha en go helg nu allesammans!!

   
Skorna och min nya Koffi..


En vända till!!

Följetången fortsätter.. Ja för ni trodde väl inte att det skulle vara slut på att gå till skoaffären och byta skor!? Nänä.. Givetvis imorse när jag tog på mig de nya curlingkängorna för att gå till skolan så ser jag att dragkedjan bak på skon är sönder. Och inte blev jag irriterad - INTE ALLS. Råkade bara få ett högt röstläge just då, så högt så jag väckte några i huset kanske - Ja i allafall H.. Men nu har jag varit och fått ett nytt par som vi kontrollerade att dragkedjan var okey på, men kom just på - jag kollade inte innerfodret fodret eller tån som var paj på de andra stövlarna jag köpt. Kanske bäst att göra det nu...


Hej svej..

Helg imorn..

Imorn är det helg igen.. riktigt skönt. Ska nog mest bara slappa med H den här helgen, om inte någon av tjejerna ringer med kul förslag :p Imorgon kommer det nog inte bli långa stunden på landsarkivet innan vi ger upp och packar ihop för helg. Sen ska vi handla hem massa mat imorn med, vilket jag längtar riktigt MYCKET efter! Jag är framförallt godissugen som sjutton just nu, men ska försöka att inte gå till Ica och handla något. H har ont i knät så han lär ju inte ta förslag till att gå ut. En av dom stora fördelarna med helg - Man äter godis typ varje kväll! Mumsi..

image190


Följetången som aldrig tar slut- Skor!

Visst kom jag mig fram till Yoko Yap vid öppningstid idag igen. Men inte fanns det några 37:or kvar, så fick ta en 38:a och lägga i en tjock sula. Har traskat runt i dom inne på landsarkivet och kännt på läget men när jag kom hem insåg jag att de var inte rätt endå - VELA ÄR JAG! Så tvingade med mig H och åkte in till stan direkt efter skolan för att lämna tillbaka stövlarna. Vi tog oss en sväng in på Åhlens där vi köpte det sötaste julpyntet :) mysigt :) :) Och så Skorett där jag tog beslutet att köpa ett par curlingkängor istället. Och vet ni vad - Jag är så nöjd! Framförallt då jag rotat fram ett par gamla svarta stövlar som påminner otroligt mycket om de jag lämnade tillbaka och då curlingkängorna är så sköna! Det är som att ha ett par tofflor på fötterna, och tofflor gillar jag. Så nu hoppas jag på ett slut av skoföljetången :p

Hade förresten mysigaste kvällen med tjejerna igår, mer sånt!

image189

Det är helt osant!

Det är så sanslöst! Tror ni inte att nu när jag kom hem skulle jag prova stövlarna lite och upptäcker att vänster skon som jag aldrig provade i affären är sönder framme i tån! På förra stövlarna var det hälen men på dessa va det tån. Vad är det med Yoko Yap:s skor egentligen??? Blir så trött och irriterad att det finns inte, va fasen! Köper man stövlar som kostar nära 2000:- ska de fasen inte vara trasiga.

En ny retur imorn...


Nya stövlar idag igen :)

Fick lämna tillbaka stövlarna jag köpte igår! Happy happy :) Men blev att jag bytte dom mot ett par andra dyrare, kraftigare, coolare. Gillar dom grymt... än så länge ;) De är frächa att ha till jeans och en skön tunika eller taights och kofta. Kanske lite för kraftiga för kjol och klänning - men det beror ju alltid på! Perfekta att ha om det blir snö och slask iallafall. Provade ett par curlingkängor medans jag endå var i farten idag, och tänkte att jag investerar i sånna om ett par månader när rean är igång. Fick även på mig ett par uggs -billiga sånna, var nära på att köpa dem men de fanns bara kvar i storlek 36 och var okey men kanske lite taighta i tån.. Tyvärr skulle inga 37:or  komma in så får väl leta någon annan stans eller ge upp idén om uggsen :p

Nu ska jag återgå till mina tjejer här, vi har lite mys :) Ätit tacopaj, druckigt te och annat gott. Så mys så...

  
Mina nya pjuks...

Nej nej nej, retur kanske?

ÅÅÅååå.. Snabbt inlägg så här vid läggdags - Mina stövlar e lite halvpaj! Ja innerfodret sitter löst i ena stöveln, vilket irriterar mig något vansinnigt! Alltså innebär väl det att jag måste byta skorna imorn :( Blir så lack! När man hitta ett par bra! Det var bra pris på de här med, hade kostat 1400:- men det var rea på dem för de va enda paret kvar så fick dom för 1000:- Värsta är ju bara att rea inte innebär öppet köp, och jag bad expediten om en dags öppet köp vilket hon lovade. Men hon har banne mig inte noterat något på kvittot! Blir riktigt tokig om jag inte får lämna tillbaka dom imorn.. Där ser man hur bra det kan va att traska runt lite med nyköpta skor i lägenheten - Så märker man om de är sköna!

Ja.. det var väl mest bara det jag hade anledning att blogga om!

Hmm får se om det blir en prisvärd kopia av uggs endå... Eller kanske ett par clarks som jag varit sugen på i flera år. Kanske inte så chicka, men garanterat sköna och klassiska.

  

Stövlar :)

Fullspäckad dag har det varit, jobb, skola, shopping. Nyss hemkommen med en påse från HM och en från Yoko Yap. Har köpt ett par nya stölar! De jag köpte i borjan av hösten har lite tunn sula, så jag köpte ett par svarta schyssta :p Riktigt nöjd! Alltså blev det inga uggs... men väl är det för dessa kan jag använda till så oändligt mycket mer! På HM fick jag tag i lite gulliga "undies", nice nice ;) knästrumpor och leggings. Var förbi Gina Tricot men de har fortfarande inte fått in lack taightsen vilket jag i och för sig visste, men hoppades endå på tidig leverans... Nu har jag iallafall stillat min shopping hunger och tur var det för inget packet med kläder hade kommit idag heller. Och H berättade för mig att han fått en mail som sa att den ena av tröjorna jag beställt var slut och skulle inte komma :( Blir alltså bara koftan som jag visade bild på igår som kommer hamna i min garderob.

image184
Taightsen jag väntar på.....

I Brevlådan.. kanske?

Bild på en av tröjorna jag beställt :) Önskar att de kommer imorn för jag längtar efter lite nytt att ha på mig... Köpt en blus och en kofta, hoppas det dimper ner i brevlådan imorn (eller iallafall en liten lapp som säger jag kan hämta det på postutlämningen) Fin va?

image183
Från: The stray boys


toffelmys och duntäcke..

Var så kall när jag kom hem ifrån viket på skolan idag att jag var helt ihjälfrusen! Fick sätta på mig pälstofflorna och lägga mig tätt intill H under duntäcket för att tina. Nu har jag lagt mig med boken jag skrev om igår och en bit morotskaka för att bara njuta av bra läsning och mumsa god kaka:) Skulle vilja åka in till stan och shoppa, unna mig lite vardagslyx men måste spara på mina pengar. I så fall hade jag fått lägga pengarna på inredning... men vill ju ha nya kläder! Det vill jag jämt i och för sig :P Men blev lite besviken idag när jag kom hem för att kläderna vi köpt över nätet inte har kommit än :( Så därför blev jag lite extra sugen på att åka in till stan...

Till helgen som kommer öppnar jul på liseberg! Det ska bli så himla mysigt tycker jag :) Helst ska man gå dit då det är kallt och fullt med snö så man måste dricka varm choklad med grädde för att hålla värmen. Får väl se om det hinner bli någon snö, men ska i alla fall ta dit min älskling för en romantisk kväll bland alla lampor, mysiga butiker, bodar och spel. Får se om det blir till helgen eller om vi väntar tills nästa, jag ska köpa sånna där fina julkulor som finns i en av bodarna och hänga upp dom i fönstret som julpynt har jag tänkt i alla fall :)

             

Lysekil och farsdag

Har varit hos farmor en sväng, min mysiga gamla farmor :) Underbart väder i Lysekil idag och hade jag hunnit skulle jag velat gå en lång promenad.. Men nu ska vi snart äta middag här hemma, sen åker jag och brosan tillbaka till Göteborg. Älskar söndagkvällar, de är så sköna och lugna. Man sitter mest framför tv-n, äter något gott och tar hand om varandra.

Imorgon ska jag jobba, sen på kvällen är det ett pilatespass på SATS inbokat. Ska verkligen försöka ta mig i kragen och gå dit! Har börjat få lite ångest över att jag så sällan tränar, promenader räcker inte för att täcka ett dåligt samvete. Får väl se efter jul och när K kommer hem igen om jag fixar gymkort tillsammans med henne någonstans och blir lite mer aktiv. Är alltid lättare att träna om man har gott sällskap :)

Har ett lästips för den som är sugen på en bra bok i höstmörkret! Köpte den igår och har hittills tyckt att den riktigt imponerar! Mein lieber reichkansler (ursäktar stavningen om den inte stämmer). Den handlar om Sveriges utrikeskontakter med tysklands rikskansli under andra världskriget. Den ger en del nyvunnen kunskap, och öppnar ögonen...

Ska nog slå mig ner i soffan och läsa några rader till innan laxen är klar!
                                 KRAMAR

Friday :)

Blev ingen mer data och bloggande igår, fick slänga mig in i baket och sen va det massa mys med min H :) Inte blev det något HM och Roberto Cavalli då heller... Och när jag gick dit idag var precis allting slut! Så inte blev det den snygga tubtoppen eller en av klänningarna som tittat ut. Men är man lat får man räkna med att man går miste.. Som den lathund man är har jag tröstat mig med lite nätshopping tillsammans med H, vi får se hur kläderna kommer passa nu bara :P
Är riktigt skönt med helg, och den här helgen slipper jag ångest över att skriva tenta. Jag och J har ett arbete vi ska ha klart tills nästa tisdag, vare sig han eller jag tänker anstränga ihjäl oss så det blir nog en ganska skön vecka som väntar. 

På söndag är det en speciell dag, Pappas dag! Så ska hem då för att krama lite extra på honom :)


Go helg på er!!

Torsdagsmys :)

Ligger och överväger om jag orkar ta mig till HM ?? Känns inte så just nu efter en dag på skolan och en promenad i regnet hem. Jag och H har precis satt igång med brödbak med så ligger hellre inne och äter nybakat bröd och dricker te.. Alltså har en riktig mystorsdag:) Så mycket Roberto Cavalli blev det för mig, men är väl bara att inse att allt i storlek 36 kommer vara slut i vilket fall. Brukar ju vara så...

Kanske skriver några rader sen igen :P Kram!!!

Imorgon är dagen kommen!!!

Ni minns väl vad jag skrev i sommras!!? Om Roberto Cavalli :) Ingen har väl missat att imorn släpps kollektionen! Jag som ska jobba kan inte vara på plats klockan 10 tyvärr :( Och min pojkvän är invalid för tillfället så att skicka honom på uppdrag att köpa något är inte heller ett alternativ. Får helt enkelt hoppas på att något finns kvar tills eftermiddagen då jag har tid att gå dit! Här är mina favoriter :

  
         


        

På nr 1 säger jag bara Indian! Så coool :)
Nr 2 är ju såå fin, vilken uringning, och läckert med fransarna nertill - älskar fransar!
Nr 3 - Fräscha byxor - Skön blus!
Nr 4 - Mäktig jacka..
Nr 5, 6 och 7 GGGGrymma klänningar!
Och sist men INTE minst nr 8 - En riktigt fin tub med många användningsområden! 


Får se imorn vad jag hittar :P 

Vill iiinte!

Måste ta tag i och skriva klart de sista två frågorna - men jag vill inte! Är så osugen :( Om det bara hade varit en fråga så skulle det väl vara okey men nu är det två och den ena är supertung. Blir inte bättre av att gnälla, det bästa är att bara sätta igång men shit va svårt det är ibland. Har gjort en deal med H att jag skriver klart en fråga sen ska vi gå och handla mat. Men jag är sugen på att baka idag också, och det brukar ju ta lite tid... Ska göra en grymt god pepparkaks cheesecake tror jag :p smarrigt! H kan behöva lite extra gott nu när stackarn ligger på sängen hela dagarna. Nej nu får jag sluta att skriva om onödigheter och sätta igång att läsa kritik mot ideén om det post-industriella samhället. Kul va?
 

Amerikansk cheesecake    Klicka på bilden och du får receptet!!


God natt och sov så gott...

image171

2 av 4

Kom hem vid lunch från jobbet idag, ingen heldag som tur var för så trött som jag va behövde jag sova innan jag började plugga. Somnade på H:s arm direkt då jag kom hem, och sov i säkert 1 timma innan H väckte mig för att fråga efter lite mat. Stackarn kan inte röra sig! Så jag fick fixa det, sen glo lite på tv innan jag tog tag i tentafråga nr 2. Den är klar nu, vilket innebär att HALVA tentan är klar. Tur att jag bestämde mig för att låta bli och ta vik imorgon för behöver verkligen hela dagen till att skriva. Kommer att bli en hel del med studierna framöver, inte långt kvar så ska vi dra igång en B-uppsats. Fyyy... Och värsta av allt - Vi måste skriva själva! Så jag kommer sitta i min ensamhet till Januari och skriva :( Tur att vi flyttat då jag börjar skriva, kommer vara en befrielse att ha lite utrymme att vara på. Tur att H kommer vara hemma med sitt knä ett tag också, så jag slipper vara helt isolerad. Gillar ju att vara med min klass, så varför kan vi inte få skriva ihop! Ja ja..

Kram..

Flera dagar med jobb!

Första dagen då jag vikat som slöjdlärare och det gick riktigt bra! Men hjälp vad trött man blir efter en dag med barn i åldrar 9-11 år! Får hålla fokus konstant och vara superpedagogisk för att inte allt ska bli helt upp och ner på. Speciellt i en slöjdsal där det finns hundra saker att titta, klämma, banka, undersöka, skada, och föra väsen med. Imorn ska jag vara halva dagen i musiksalen, och lär väl inte bli bättre där! Men ska bli kul att spela lite gitarr med barnen, det tycker de flesta är roligt att ha allsång :p Länge sen jag spelade nu bara, men ackorden finns väl kvar i bakhuvet och låtar finns det säkert att välja på bland böcker i musiksalen.

Min älskling är på operation idag :( Var uppe för en stund sen men då va han nyss klar och det va ett tag kvar tills uppvaknandet. Men nu ringde han precis och sa att han är hemma om ca ½ timma. Längtar efter honom... Han vill visst under alla omständigheter på handboll sen ikväll, och jag hänger väl med på det :) Får se bara hur mycket energi han egentligen har då han kommer hem :p Och i annat fall om vi blir hemma så ska det bli sjukpassning mega från min sida :)

Nu ska jag hämta lite te och sen slappa lite i soffan:) Ha en go kväll!

(L)

Hur ska man kunna beskriva något som är obeskrivligt. Hur ska man kunna sätta ord på något där orden inte räcker till. Hur ska man kunna förklara något som är så intimt mellan bara oss två. Och trots det finns bitar man berättar för andra så är det så mycket som bara vi vet. Jag vet vad du gör med mig, säger till mig, och känner för mig. Och jag är så säker på mina känslor för dig. Att vakna med dig varje morgon, att känna dig omfamna mig, att höra orden, få sms:en.. allt gör mina dagar lyckligare. Det får tiden att gå fortare och livet enklare. 

Tack min älskling..


1 down 3 to go...

Då har jag skrivit klart tentafråga 1... Bara 3 stycken kvar :p Men tänkte att om jag skriver 1 om dagen nu fram tills onsdag så har jag ju fått gjort dom. Så det blir en del att göra på kvällarna framöver men veckorna går fort och det är ganska snart mitten på veckan igen :)
Nu ska jag iallafall unna mig ett härligt bad, lite inpackning i håret och lugn musik för att sen röja lite i köket innan H kommer hem och lagar middagen.

Söndagar är så härliga... :)

Kvinnligt och manligt..

-"Jag skulle vilja ha en sån där tvättställning som man kan fälla ut i lägenheten och hänga tvätten på"... säger jag till H och han svarar med -"Jag skulle vilja ha en inomhuspool". Där har vi tydligen kvinnan och mannens referensramar om vad som skulle underlätta vardagen. Kvinnan vill kunna få undan tvätten medans mannen vill bada. Undrar hur världen sett ut med bara män!? Frågan kan ställas även på följande sett: Vad är en värld utan kvinnor? Inte för att höja min egna insatts i hemmet till skyarna och övervärdera vad jag åstakommer för har en kille som gör mycket, säkert mer än många andra. Men endå är det på något sätt så att kvinnor går in för sitt hem på ett annat sätt en män. I allafall har jag den erfarenheten bland min vänskapskrets. Kvinnor har intiutiva färdigheter om vad som gör ett hem trivsamt men en man måste med livets gång lära sig. Sen kan det bli lika viktigt för en man som en kvinna med ett rent, snyggt och välorganiserat hem. Men just nu har jag ingetdera, har helt tappat lusten för att ha iordning då det endå står flyttkartonger, nyshoppade fullproppande Ikeakassar och ligger tvätt över golvet. Skjuter allt tills flyttstädningen som kommer sluta i ett hästjobb!

Nu ska jag göra vad jag gör bäst i sånna här lägen : Hämta godiset som finns kvar sen imorn och lägga mig framför tv-n för att se först "Bonde söker fru" och sen "Svensson Svensson"...


ciao....

Den säger det mesta om att hitta hem..

Länka er vidare på "Vackraste videon" i mitt högra hörne på bloggen eller kopiera följande : http://www.youtube.com/watch?v=qmVn6b7DdpA

Den säger allt som behövs sägas och gick rakt in i hjärtat på mig som 10 åring! Jag älskar videon och låten!

Inget läst!

Varför blir det så?? När man har en ledig dag som är avsatt till plugg så gör man absolut ingenting! Jaja.. har i allafall haft en himla go dag med min pojkvän:)) Och vi har köpt en soffa!!!! Så super kul :p Sen har jag köpt lite gulligt julpynt, en ljuskrona, gardiner, gardinlina och annat som kommer behövas. H satsade på ny kudde, lampor och stearinljus (Mr romance;) Längtar så mycket till stora lägenheten nu, och det slår mig ibland hur lyckligt lottad jag är. Ska ta vara på varenda sekund av den här tiden, precis så som man bör ta vara på varenda sekund av livet. Men att jag har träffat någon som är så underbar mot mig, att vi har det så bra ihop är verkligen något att börja dagen med ett leende för :)
Nå, åter tillbaka till plugget - Hur fasen ska jag hinna? Skriver inte tenta på kärlek direkt... Ska jobba både Måndag och Tisdag (som slöjdlärare, kul! Det hade jag ju en tanke på att bli men blev historia istället) Och tentan ska vara inlämnad på Onsdag! Jag vill inte offra helgen, men ser inte bättre ut :(


Gillar verkligen min nya farfarsklänning! Så lägger in en bild på den :

 

RSS 2.0