Magont!

Så kan det bli när man varit på kalas med massa god mat! Men så jobbigt det är efteråt när hela magen spänner sig.. Fast ett himla trevligt kalas :)) En liten kille fyllde år så vi firade honom tillsammans med H:s supermysiga släkt. Tycker verkligen de är helgoa! Avslutade kalaset med lite dans;) trodde det skulle få magen att kännas mindre full men det hjälpte inte :p Kul var det iallafall! Hahaha..

Imorgon är det ingen skola, men kommer bli en dag framför datan och med massa läsning för har fyra tentafrågor jag måste besvara. Tidskrävande!

Får blogga mer imorn, är helt slut nu! Kramar!!!!!!

Lite shopping..

En bra dag idag :) Varit i skolan, och det var riktigt kul idag. En av anledningarna till det kan ju vara att jag tokpluggat. Alltid kul då man är påläst :p Efter skolan gick jag ner på stan en sväng, hade mest tänkt att kolla lite garner och kanske några butiker men fastna i affär efter affär. Så blev kvar tills det mesta stängde och fick köpt mig en klänning som liknar en stor farfars tröja i vitt och hårinpackning på NK. Sitter med den i håret nu och hoppas att den är så bra som de sa att den skulle vara :p Vill ha ett par glansiga svarta taights, men de är slut nästan överallt. (Kanske ett tecken på att man inte bör köpa sånna för att va enda människa har...) Skit samma, jag vill ha det och de skulle passa grymt till min nya klänning. "Gina Tricot" skulle få in igen vecka 47-48 så får snällt vänta. Vill ha de som är av den kraftigare sorten, lite latex liknande. Träffade E en sväng på stan, hon hade haft det grymt hos vår syster i Barcelona. Längtar tills min barcatjej kommer hem igen... men inte så långt kvar som tur är :) Får mysa med lillsis så länge, kanske en utgång snart eller vad sa vi ? ;)

Nu ska jag skölja ur inpackningen och kolla på House med min vackra kille :))

Min nya favvolåt... Så himla mysig :)

http://www.youtube.com/watch?v=xK1AplNw3-8

Antal Besökare

På bloggen de senaste 30 dagarna har varit : 1417 st
Snitt på: 47 st besökare om dagen


Söndriga lampor och dyra tapeter..

Varför är det så svårt att bara sätta sig ner och sträckläsa några timmar så man blir klar? Varför hittar man hela tiden andra saker att göra? Ja, och med MAN menar jag givetvis JAG. Har kommit en bit på väg nu, men det är fortfarande långt kvar. Och det är inte för att jag finner det ointressant, för det är det inte. Det handlar om hur det ekonomiska arbetsamhället byggts upp. Om hur i samband med ekonomi hierarkier tillkommit, kvinnans ställning försämrats och krig börjat bedrivas. Så det handlar verkligen om grundläggande samhällsfrågor, mycket av det kan man koppla till nutid i form av konflikter, kapitalism osv. Tankar kommer till ytan, så som att under sammlarsamhället fanns ingen fattigdom. Varje människa behövdes och allt delades lika utifrån behov till skillnad från när jordbruket kom igång och människan startade produktion. I samband med produktion kom överskott, rikedom och de som inte fick någonting alls. Hmm... Intressant det där.

I vilket fall så har jag den senaste halvtimman letat lampor - Hur kommer det sig att alla lampor går samtidigt? Antagligen för att man alltid sätter in nya samtidigt men endå! Jag blir så trött när man inte har några på reserv, inte orkar gå till affären och därför går runt i mörkret och tänder stearinljus. Men jag gjorde ett annat genialiskt drag ikväll, jag bytte lampornas placering! Alltså flyttade lampan som fungerade i köket till vardagsrummet, och hittade någon gammal lampa i en garderob som fick placering bakom en gardin. Allt för att återfå ljuset! Nackdelen är bara att inredningen ser inte så charmig ut längre - eller så kanske det är det den nu gör? :p Skit samma egentligen för vi flyttar endå snart! Och jag har hittat en så himla fin tapet som jag vill ha i sovrummet -men den är såå dyr. Det var den dyraste som fanns och då måste jag och H lägga pengarna själva vilket inte känns så motiverat till en hyresrätt. Annat vore om det var bostadsrätt... Men den fina tepeten den är rosa, rätt så mörkt rosa, men ljusare rosa blommor på. Mycket speciell, men på tal om charmig tidigare så är den här tapeten bara såå charmig!! Jaja.. har i annat fall hittat en färg vi tycker om så det är ju bra :)

När lamporna går sönder inser man hur mörkt det blir tidigt om kvällarna nu. Kan faktiskt inte förstå varför vi måste ställa om den där klockan!? Men tydligen ska det vara av fördel i norrland, och därifrån kommer många betydelsefulla människor. Mina vänner L och S, samt släktingar till H :))



Nu får jag återgå till plugget, och då man läser om produktion är det ju mycket intressant att se hur mycket text man kan producera för att slippa göra något man är osugen på ;) Haha..
Hejsan svejsan!

Aldrig telenor!

M satt i konflikt med dem förra året och hon såg med besvikna ögon på mig och K när vi hade tecknat 24 månaders abonemang med telenor. Varför lyssnade jag inte på dig M?? För fy fasen vad mina räkningar är höga, och inte kan de göra någonting för att sänka mina kostnader per månad. Nej det går inte att få fast pris, det går inte att använda erbjudanden - Ingenting går! Jag är ofrivilligt bunden till telenor i 1 år till! Jag vill inte ha med dem att göra, men de kommer fortsätta att suga ut mina pengar och det finns ingenting jag kan göra. De lovade guld och gröna skogar, möjligheterna var oändliga och det fanns ett flertal erbjudan som gick att koppla in under dessa 24 månader man hade abonemang hos dem.

MEN! Efter 3 samtal till dem nu under förmiddagen visar det sig att det är av stor betydelse vem man pratar med på telenors kundtjänst. För tydligen kunde den sista kvinnan göra något som de tidigare två inte kunde. Hon trollade fram ett fast pris som används för företag. Nu kunde jag visst få ta del av det och använda det istället för mitt nuvarande abonemang. Så 620 kronor blir min nya FASTA kostnad per månad, men då kan jag också ringa för i stort sätt hur mycket jag vill + sms:a.
En grym fördel att veta vad för utgifter man har varje månad. Och framförallt nu när jag och H ska dela på en hel del kostnader.

Nu ska jag plugga "Arbete och arbeternas utveckling"... Är osugen, men det kommer att bli en hel del plugg närmaste veckan.


Ha det bra i regnrusket!

Dags att vakna..

Ligger i sängen tillsammans med H, kollar nyhetsmorgon :) Var så illamående när jag vakna att jag trodde livet var över! Fyyy för rödvin och dagen efter.. Men fick tryckt i mig makaroner med smör och ketchup sen mådde jag bättre. Måste alltid få någon mat i mig när jag mår så dåligt annars blir jag aldrig människa.

Idag skulle vi ha haft lite extra mysig dag och hitta på något roligt. Vi har kollat på Spa, Köpenhamnresa och andra varianter innan helgen men tycker att det kostar för mycket för tillfället. Som säkert ingen har missat efter att jag tjatat så mycket om det så ska vi flytta och behöver pengar till möbler! :) Så vi får vänta lite med att åka bort, antagligen kan det då bli en lite längre resa under längre tid :)
Men extra mysig dag kan man ju ha även i Göteborg, men skulle gärna sluppit att vara bakis. Ska se om vi kommer oss iväg på "Hem och Villa" mässan senare (den jag kallade för "Hus och Hem" igår :) Annars kanske vi går på den med Mamma, C och R imorgon. 

Det är verkligen grymt att jag och H tycker det är kul med inredning båda två, och att vi tycker så lika! Vi kan gå i timmar i olika möbelaffärer och kolla tidningar och nätet i massor utan att tröttna. Det är himla bra :)  


Nu ska jag krypa långt ner under täcket igen och slappa ett tag till med min man :p

mest göra ingenting... eller?

När man är inställd på att kvällen kommer bli lugn med Idol och myskläder kan det vända lika snabbt av ett telefonsamtal. Precis vad det gjort för mig ikväll! En halvtimma i badet, en stund i telefon och zappat igenom kanalerna på tv-n. Men nu ska jag alldeles snart göra mig iordning för en kväll på avenyn (tror det blir där vi hamnar). Så jag ska äta lite till av min piccoriniost och krusbärsylt (bra när man är hos mamma och hon skickar med delikatesser;) Sen ska jag överväga klädval, och sminka mig. Håret har hållt sig hela dagen, så det behövs bara lite borstdrag där sen är jag klar. Eller klaaar som flera av mina vänner skulle valt att uttrycka det :p

Imorgon ska jag och älsklingen på "Hus och Hem" mässan och det ser jag fram emot. Kommer vi nog att få en massa inspiration till vårt hem :)

Kramizz 

Ny Frizzza :)

Bråttom iväg till föreläsning, börjar en ny kurs idag - arbetsliv och arbetsorganisation! Ska bli spännande :) Har tillbringat 1 ½ timma hos min grymma frisör nere på gatan. Alla lundenbor gå dit! Blev riktigt nöjd, trots hon tog en del. Känns nice med ett friskt hår :p

Med mobilkameran visar jag lite nytagna bilder på håret och de nya jeansen jag köpte igår. Så nöjd över dem - Snygga OCH Sköna ! Kram på er!

  

Pizzaa..

Är hemma hos H.s föräldrar, vi har sett på handboll och ätit pizza ihop... mysigt :) Förut var jag en sväng på stan, skulle ha träffat M men han tröttna på att vänta under tiden jag gick i alla affärer så han åkte hem :p Sorry! Men var bara tvungen att shoppa lite ;) köpte ett par mörkblåjeans, lite undies och en present till min ängel från Stuk.. Blir nog att vi sover här i Sävedalen inatt, och jag får se till att var lite social nu så hej svej! Hörs imorn!

Hjärtsnurp!

Min älskling har dragit av korsbandet och ska opereras! Fyy.. Han ville inte berätta något för mig igår då vi var på Hard Rock och åt för han vet väl hur hispig jag blir.. Men nu sa han det, och hjälp så orolig jag blir. Han ska på operation om 2 veckor, givetvis kommer detta mitt i flytten vilket inte gör mig mindre nervig. Kan ju inte tvinga hela H:s släkt att flytta åt oss, även om ett gäng av dem lovat att hjälpa till :) Men kommer flytten ligga på mina axlar nu?? Den tunga hemska soffan, vem ska kämpa med den? Tusen tankar.. Varför var just mitt hjärta tvunget att bli skadad! Jag vill ha en hel kille, och inte behöva oroa mig... Kommer ta hand om honom på allra bästa sätt efter operationen, och inte lämna han en sekund mer än jag behöver på sjukhuset.

Kustbesök..

Har varit i Strömstad med Mamma idag och hälsat på min kusin och hennes lilla 1½ åring :) Sötaste tjejen på jorden är nog hon, en sån liten pärla! Och det bästa, jag och H ska nog passa henne 2 dar i december !! Skulle ju bara var det mysigaste att ha denna lilla runda bebisen hos oss i den nya lägenheten och mellan oss på natten :)

Ska om en stund käka lite skaldjur nu igen, krabba den här gången. Om det är som dom säger att man blir vad man äter skulle nog jag bli ett skaldjur, eller en bytta glass.. haha. Ja efter maten åker jag tillbaka till Göteborg, blev blixtvisit här för Mamma var ledig från jobbet. Sen ikväll hoppas jag på lite vin ute på krogen med H och O, skulle varit grymt trevligt. Måste bara hinna hem och byta kläder först och är inte i Göteborg förän vid 20.30... För kan inte ge mig ut med ett par slitna twisted, en oldschool jacka och ett par gympa dojor. Nä det där hör till kategorin kustkläder eller goa vardagskläder inte vindrickar outfit... ;)

H ringde förut och sa att min lönespec från sam hade kommit, han berättade vad jag skulle få i lön denna månaden och jag säger bara - det lönar sig att jobba. Framförallt då man pluggar! Ska få pengar från Skårskolan och jobbet i Lysekil med så det kommer sitta fint inför flytten. Vill ju gärna köpa lite nya kläder också :p Tro det eller ej men får jag tag i ett par "uggs" så kommer jag nog köpa det! Har ett par riktigt gröna -totalt onödigt köp från några år tillbaka på den tiden man skulle ha "uggs". Men skulle vilja ha ett par klassiska beiga... De är grymt mysiga endå, om än inte så chicka -men va fasen. Ja vi får se, kanske blir det ett par stövlar endå :p


Och Någon Av Mina Vänner! Har ni veckorevyn från ett par nummer tillbaka liggandes hemma? Den med "chippens" flickvän på framsidan? Minns fasen aldrig vad hon heter men hon är brunett.. Det var den som T skrev krönikan i och han hade ju skrivit om när jag färga håret. Glömde helt av att köpa tidningen då, och det skulle vara kul att läsa den. Var en bekant jag mötte häromdan som sa: Krönikan T skrev i Veckorevyn, den måste handlat om dig väl..
Hör av er om ni har tidningen.. ppplease!



Nu ska jag käka krabba, ses/hörs i gbg nästa gång :P Kram!!!!

Något stort!

Det slog mig i helgen - Jag ska faktiskt bli sambo, och det är stort! Har mest funderat på hur vi ska ha det, hur vi ska möblera, måla och ja allt sånt..
Inte tänkte jag på det förra veckan då jag och H kom till Partillebohallen och de sa: -"H med sambo" i kassan där vi skulle gå in. Inte har jag heller tänkt på det då vi diskuterat hur vi ska lägga upp ekonomin och betala våra räkningar. För det har hela tiden känts som världens mest naturliga grej, som om jag varit inställd på att flytta ihop med H långt innan han första gången tog upp det. Men igår och idag har jag med blandade känslor insett - Jag flyttar ihop med min kille och det är STORT! Jag ger vika för en del av min frihet, men å andra sidan får jag dela ett hem med den jag älskar. Jag kommer i större utsträckning behöva ta hänsyn, men jag kommer också ha någon att dela besluten med. Jag kommer inte kunna ockupera min lägenhet hur som helst, men jag kommer alltid att ha någon som väntar eller någon att vänta på...
Även om det är lite läskigt så kommer det här att bli något av det häftigaste jag gjort, det är en riktigt otrolig känlsa när man tycker så mycket om någon. När man låtit personen se ens svagaste sidor och ens sämsta, och den fortfarande finns kvar. Min H är så stabil och trygg när jag är pladdrig och velig, upptrissad och orolig så finns han där och är helt grym :)
 
Om bara den här sista tiden kunde gå riktigt fort nu innan flytten, för jag längtar vansinnigt mycket! Kommer bli mysigt att det inte är långt till jul heller då vi flyttar ihop. Det är ju den härligaste tiden på året! Och då kan vi julpynta och mysa till lägenheten alldeles extra mycket, ha lussebak och göra julgodis :)





Med ett leende på läpparna..

Kyckling i kokosmjölk och handboll..

Jag och H har knappt rest oss ur sängen på hela dagen, bara för att hämta frukost och ta ut kycklingen ur frysen. Är så skönt att bara ligga och slappa i sängen, inte behöva klä på sig, inte behöva tänka på vad klockan är.. Men nu är det dags att börja med maten för om ett par timmar ska vi åka till Lisebergshallen och titta på handboll :) Det blir kyckling och grönsaker i kokosmjölk med ris till.. Thaimat skulle man enkelt kunna säga :p

Mysig lördagkväll igår, där jag H och O bara käka massa gott och låg under duntäcket i sängen och såg på "Gudfadern". Älskar verkligen maffia berättelser, men böckerna slår oftast filmerna med hästlängder. Så är i allafall fallet med Gudfadern, filmen är riktigt bra men boken - Oj ojoj så grym. Var några år sen jag läste den, men får nog ta en repris! Det är verkligen ett av mina lästips! Kan verkligen längta efter att ha en bra bok brevid sängen, men orkar inte läsa skönlitteratur under tiden jag pluggar.. 



Nu har H rest sig ur sängen och gett sig på matlagningen, så jag ska gå ut till han och avsluta mitt bloggande :)


Hugs and kisses...

 

En härlig dag..

Lördag och inga måsten - en härlig dag alltså! Jag och H var uppe i hyfsad tid för att vara oss och åkte till "Mio" i mölndal, sen blev det "Nybergs idé och design" för att få inspiration till målning och tapetsering. Hamnade en kortis på backaplan för att kolla lite, men lämnade det fort. H frågade mig - "Vad tänker du på hjärtat?" - "Att jag hatar hisingen" svarade jag och H skrattade gott :D Nä så illa är det väl inte så jag hatar, men känner mig inte hemma där och på Backaplan var det alldeles för mycket folk, det var kö för att komma därifrån och jag vill mest åka fort därifrån när jag kommer dit.
Men vi åkte mot Ica kvantum och våra hemtrakter :) Fick köpt oss lite gott till ikväll, men som nästan alltid när man inte har någon matlista med sig så glömmer man något. Alltså måste jag kila till Ica här på Olskroken och komplettera lite senare.. Men ikväll blir det räkor, baguette och aioli, mums :p Fick inte riktigt nog av det i Onsdags så får mumsa skaldjur ikväll igen :)

Det sjukaste hände: L ringde för en stund sen och fråga om jag och H var hemma, jo visst var vi det. - Är det okey om vi kommer upp och tar lite "parmys" kort på er då? Och det fick hon, men shit va skumt det kändes för mig och H att sitta i soffan och "gulla" framför en okänd fotograf! Hahaha :) Jaja, det gick fort iallafall.. De ska tydligen ha bilderna till något project de jobbar på.. Om nu de där bilderna kan komma till användning på två tröttisar som precis ätit rejält med potatismos och korv till lunch:) haha.

Längtar så till den stora lägenheten nu.. framförallt vid kvällar som den här då vi ska vara fler en bara mig och H. Blir väl i och för sig bara O som kommer och myser med oss, men endå. Hade varit så skönt att ha den stora soffan, där alla hade haft gott om plats framför tv-n. Men det är inte så länge kvar iallafall, och skönt är det! 



Gosig lördagkväll önskar jag er !! 

Veckorna går fort..

Och skönt är det! Det har varit tuffa dar nu i slutet av veckan, är kanske inte det bästa att ta en utgång på onsdag när man ska jobba hela torsdag och fredag! Men grymt trevligt var det, räkor, vitt vin och snacks hos J med C och M. Sen blev det "Deep" och shot för mig och C :) Var inte så mycket folk ute, men kan inte räkna med annat en onsdag innan löning. Fast alltid nice att komma ut, få dansa lite, dricka lite och se folk. 
Var riktigt trött igår bara, hjälp.. Inte blev det bättre av att jag knappt han komma hem innan jag, H, M och K först åt middag på "Bryggan" och sen åkte till Kungsbacka och kollade handboll. Vi var hemma vid 22 tiden, och jag somnade direkt jag la huvudet på kudden. Men upp igen imorse, och arbete till 17.15 idag med.. Fast nu vet jag iallafall att jag kommer få lite pengar nästa månad :) Och inte är det fel att veta att jag har en hel helg att slappa framför mig!


Nu ska jag krypa upp i knät på min kille och njuta av resten utav fredagkvällen. Finns inget bättre än att sitta i min H:s knä, där kan jag känna mig liten. Han tar hand om mig som sin lilla docka, och det gillar jag i massor :)


Kramar!  

Under tiden jag väntar..

På att mitt hjärta ska komma hem, så kan jag blogga lite :) Min gryta blev supergod, hoppas H tycker det med. jag har bara smakat på den än så länge, men magen kurrar nu och hoppas han snart står i hallen. Har tänt ljus på bordet, dukat och spelar en mysig gammal skiva.. Får mysa till det lite nu på eftermiddagen för ikväll väntar fotboll med tjejerna och kanske utgång :p Iallafall ska vi dricka vin, och det var längesen man satte ner sin klack på "Soultrain" Nivå :) så vem vet...

Om ni vill testa min gryta så har jag använt följande:
Nötkött (till 2 pers)
En stor gul lök
2 vitlöksklyftor
Vatten ca 5 dl
1 köttbuljong
½ grönsaksbuljong
1 lagerblad
2 msk Kalvfond
morötter
champinjoner
2 nävar torkade trattkantareller

rett av med grädde :)

Nu kom älsklingen! Allt gott!

Hemmafru?

Det är kanske vad jag borde bli... för kan inte annat säga än att det är trivsamt att gå hemma i sina tofflor och plocka. Sov länge imorse, sen åt jag frukost till Malous "efter tio" i sängen. Tog mig upp och satte igång med att skura badrummet, sen gick jag över till disken och köket. När jag var klar där så vek jag in alla kläder vi spridit runt i hallen, och damma. Tog sist fram damsugaren och avslutade med att damsuga hela lägenheten. Så nu är det rent och frächt! Har tagit fram kött ur frysen som jag ska göra en gryta på med vitlök, trattkantareller och massa grädde tills i eftermiddag när H kommer hem. Så det där med att vara hemma på dagarna är inte alls fel - man hinner med mycket! Nu ska jag gå en långpromenad och på vägen hem blir det en sväng in till Ica för att köpa lite tillbehör till min gryta :)

Men lite läsning måste jag hinna med innan kvällen. Har två lektioner om andra världskriget jag måste planera för där ena lektionen kommer handla om - Hur kunde Tyskland bli så mäktigt? och den andra lektionen -Varför förlorade Tyskland kriget? Så behöver göra det så lättbegripligt som möjligt, men utan att begatellisera...

Fick viket imorn! Ska vara med A hela dagen och det ska bli så mysigt :) Längtar...



Hej så länge!

Den orimliga optimisten..

Inbillade mig verkligen igår att jag skulle gå upp samtidigt som H och ta en morgonpromenad. H skrattade åt mig och sa att det där kommer aldrig att hända, men när vi hade toppat pizzan med en kladdkaka kändes det som en nödvändighet att ge kroppen 1h motion i gryningen. Fast hur agerade jag imorse tro - Jo drog täcket över huvudet, och när H gav mig en puss innan han skulle gå var jag mer död en levande. Så ingen promenad.. Men kom mig iväg till skolan vid 10.30 och askulterade ett läxföhör. Nu är jag hemma igen för ett par timmar innan jag ska tillbaka, kanske borde jag ta promenaden nu.. Finns inte så mycket val..

Längtar tills ikväll när vi ska på handboll, ska bli riktigt roligt :) Va så längesen jag och H gick på en match och titta ihop, mest han som spelar och jag som tittar. Och så gediget är inte mitt handbollsintresse att inte sällskapet spelar en väsentlig roll!

Vill få tag i A nu för hon ringde imorse och frågade om jag kunde vika på torsdag, visste inte om jag kunde det då men vet nu - Jag kan! och Jag vill! Men hon är omöjlig att få tag i :( ska ringa några 100 ggr till ;)

Kramizz


Stackars sånna

Som bantar! När det finns så mycket gott att äta! Har som tur är inga vänner som sysselsätter sig med sådant tråkigt som att banta, går på dieter eller ger förbud som inget godis. Och tur är det för hjälp vad gott det är att äta :) Hyllar maten idag då jag insett att jag inte gjort mycket mer än att äta, frukost som bestodd av mackor och blåbärsoppa, lunch där H hade lagat spödbakad torsk med remouladsås. Mellanmål, som fick bli glass och skorpor. Sist men inte minst kommer vi att äta pizza, H står och gör sin hemagjorda pizza med massa ost, annanas och fetaost på :p mums! Livet ska bestå av mer än bara mat det är absolut säkert, vill ju inte bli som dom på tv-n i "Du är vad du äter" där livets enda glädjeämne verkar vara mat. Något är också fel om man precis när man ätit funderar på vad som bjuds vid nästa måltid. Men att njuta till fullo av varje tugga och tillåta sig äta av allt ger livskvalitét :)

Nu ska jag njuta av en härlig pizzaslize.... Allt gott!


Vill hem..

Sitter på Sam, ska ha lektion snart... Men jag vill hem, ligga i soffan och äta kardemumma skorpor med smör och se på tv. Vissa dagar är det inte meningen att man ska lämna hemmet, en helsnurrig morgon där H försov sig, fick beställa en taxi som aldrig kom. Och jag låg med ångest över att jag var tvungen att gå upp ur sängen.. Stannade verkligen så länge jag bara kunde. Men nu är jag här, och längtar hem! Vill gå i mysbyxor och inte taights, vill ha ulltofflor på fötterna inte stövlar...

Om bara den här dagen kunde gå fort så klockan snart är 15 och jag kan gå hem och äta med H innan han ska till träningen. Är såå osugen på det här! blir inte bättre av att veta att man måste prestera om 1 h i en hel timma också..

Får stååå ut! Kram..

Söndagsmys :)

Helgen går alltid lika fort! Idol hos C i fredags, middag i Lysekil på lördagen och idag söndag kommer jag och H ligga framför tv-n, äta kvällsmat och mysa så som man gör bäst på söndagar. Ska försöka ta mig till någon Ica affär som säljer Ben&Jerrys för jag är så sugen. Har inte blivit någon glass på hela helgen och behöver stilla mitt omättliga sug på cookie dough!

Är riktigt sugen på att gå ut och festa med tjejerna snart, även om jag ska lägga mina pengar på möbler och inredning så bara måste jag ut inom snar framtid - skaka rumpan, shotta, prata me folk och allt sånt som hör till :) Hoppas C ringer snart för hon skulle kanske med mig och köpa glass, jag vill helst inte gå själv... ring! ring!

Jaja.. får kolla klart "sing a long" medans jag väntar.. Kram!

Klaaar!

Då har jag gjort klart halsduken som jag stickat till R, får hoppas han blir nöjd (annars tar jag den själv ;) haha.. Väntar på att C ska komma och hämta mig, vi ska kolla idol hos henne och äta massa godis hoppas jag på för jag är riktigt godissugen :p Annars har det inte hänt så mycket idag, vikade en timma imorse och sen var jag och H på stan. En kaffelatte på condeco, en sväng in på HM där jag köpte 2 par knästrumpor och sist Zara.. Längtar efter att få CSN och lön nu för jag har jobbat en del och är nyfiken på hur mycket pengar jag kommer få. Har verkligen ingen aning om vad det kommer stå på kontoutdraget om drygt 1½ vecka. Kommer iallafall att vara mer än nu, men vill att det ska vara massa mer!

En härlig helg väntar! 

Kramar 

    

Lärarinnan :)

Tungt att gå upp imorse! Jag och H låg kvar några extra minuter för att få kramas lite, men sen fick vi gå upp.. phuu vad jobbigt. Men bästa tipset : Om du är som jag och väljer duscha på kvällen istället för morgonen så är det effektivt att kasta iskallt vatten i ansiktet ett par gånger för att piggna till. Det är inte så värst behagligt, men piggare blir man!
H åkte till sitt jobb och jag kom mig iväg till Samskolan för att vikariera. Har gått som ett smäck idag, bra elever och har haft tur i vad jag skulle undervisa om. Vilket var perception och minne (körde övningen där man ska berätta en historia som sen ska föras vidare och så ser man vad slutresultatet blir -vilket var något helt annat än den ursrungliga historien. Sen pratade vi om hur det verkliga livet påverkas av detta) i psykologi. Sen hade jag samhällsvetenskap och där skulle jag prata om europas omvälvningar på kartan från första världskriget till kalla kriget. Har ju hyfsad koll där, så det gick bra :) Tycker alltid bäst om att ha 3:or, de har så skön attityd! Och man kan ta hjälp av dem i undervisningen på ett annat sätt än en 8:a, där många sitter som frågetecken. 

Är hemma för att käka lite nu, men ska vara tillbaka på skolan klockan 14.30 och vara med på en lektion i historia med min handledare så inga pengar :( Men kanske kunskap :P Sen längtar jag efter att få komma hem och vara med H ikväll, ska bara göra INGENTING :) :)


Ha det bäst alla ni jag tycker om :)  

För trångt!

Efter blivit bjudna på middag hos H:s föräldrar är vi nu tillbaka i den lilla 1:an. Trångt och grejer överallt! Skönt att slippa laga mat iallafall, men fy vad tröttsamt det börjar bli att bo på 40 kvm. Jag vill flytta upp en våning till vår stora 2:a nu!! Vi var runt i lite möbelaffärer idag också, hittade ett matsalsbord som var jättefint. Och att ha över bordet såg vi en lampa, som var jätteläcker :) Det kommer bli sååå fint! Längtar verkligen.. Tänk att kunna ha plats för ett matsalsbord, det är ju helt grymt. Där ska det ätas många middagar med våra vänner :) Och jag ska ha mycket tjejmiddagar för mina goa flickor :D
 
Skulle behöva förbereda för lite lektioner som jag ska ha imorn och på fredag, men har fastnat vid tv-n! Har en dvd om svensk nutidshistoria jag borde se innan jag somnar, fast det lockar mer med Greys Anatomy, Myggan, Seinfeld och vad mer som visas ikväll. Har insett att jag kommer ha en hel del att göra de första åren som lärare, nästan så det är lite ångestfyllt :s Är så himla mycket man måste repetera eller ännu värre -läsa in sig på. Nu kan man ångra att man inte grävt sig djupare i studierna. Men det är lätt att vara efterklok.. Har ju lite mer en ett år på mig att ställa det till rätta :P Jaja, så farligt ska det väl inte vara lite har väl fastnat bakom pannbenet under de här åren på universitetet..


Soffbordet som vi bestämt oss för...


Kramen...

Med en fotograf..

till vän.. Med ideér i mängder om hur man fixar fina roliga kort! Duktig duktig duktig är vad hon är..

image158

Pid.se

Hittat en sida som inte passar plånboken, men kan ge inspiration! www.pid.se Gå in och kolla där. Kanske dyker nya idér upp :p
H gillade tapeten jag plockat ut och visade i förra inlägget - Kanske får vi kolla in den live då :P Vill nu hitta lampor till sovrummet som känns rätt, funderar lika mycket här som på allt annat - Ska vi ha två vägglampor? Två lampor som vi ska ställa på var sin sida om sängen eller en ascool lampa jag hittat med 5 armar, alltså flera stycken lampor?? Men då vi inte alltid släcker samtidigt, och jag vill kunna ligga och läsa min historiska litteratur (skräll;) så kanske det är mer praktiskt med varsin lampa..

Ska lägga upp några läckerheter från pid.se nu, sen hoppa ner i sängen jämte min karl :P

image154         image155
17.000 kr                           22.243 kr

image156           image157
29.375 kr                  2.528 kr

Inredarsurf om sovrum..

Sitter på nätet och lallar runt efter sånt som skulle passa den nya lägenheten. Hittat några saker som känns aktuella. Och överväger hur vi ska måla sovrummet... jag vill ha rosa, en gammeldags rosa bakom sängen och övriga rummet i ljus ljus rosa. H har gått med på det, men jag fann precis en tapet som är i ungefär de kulörer jag tänkt. Funderde över om det kanske är roligare med lite liv än bara en och samma färg??
 

Å andra sidan påminner tapeten en del om den vi kommer ha i lilla hallen, fast den är i guldfärg där... Och jag vet inte om jag tröttnat lite på mönstrade tapeter, om inte annat - Kommer tröttna. Ja, i vilket fall så stämmer ju färgen med vad jag tänkt, hmm.. hyfsat :P Sen kommer vi till sängstomme, H har sett ut en riktigt cool. Men visst är det läckert med stommen under:
 Jaja, "been there done that".. Haft en liknande stomme för några år sen, så dags för nytt. Och den H vill ha är riktigt snygg... så det blir nog bra :) Ska va riktigt nöjd över att jag har en kille med stil :P


Får surfa vidare.. bloggen hålls uppdaterad om vad jag hittar, ser, tänker, grubblar och funderar över!! Kram!

Sköna höstväder!

Hade det så himla skönt igår, var på Samskolan ett par timmar. Men innan dess blev det en promenad me brosan i Skatås, jag hade kokat kaffe och tog med lite godsaker också -madelkubbar :) Solen värmde lika gott igår som den gör idag, är desto mer instängd idag bara :s H skadade sig igår på matchen, och kan knappt röra sig idag, knät gör ont.. Fick alldeles ont i magen då jag såg honom ligga på planen och vrida sig av smärtor. Hoppas med hela mitt hjärta att det går över snabbt, och inte är något allvarligt. Så det var vad som hände efter att jag varit på skolan, E kom hit (får mysa med henne nu när storasyster K är i Barca). Sen gick vi på match, och hade 100 saker att prata om.. va ett tag sen vi sågs och även om vi pratar i telefon ibland blir det inte samma sak som att ses.

Idag har jag varit på s-skolan igen, och det ringde därifrån nyss - De vill jag ska "vika" hela torsdag förmiddag, psykologi, EA och samhällsvetenskap! Gott!! Innebär money money money! Vilket behövs nu när 70 kvm ska möbleras upp. Lägenheten är sååå fin, bara längtar tills vi flyttar in. Planlösningen är perfekt!

Nu ska jag ta hand om min älskling :)


Kramizzz

Tandtrollen...

Jag har en killkompis som för flera år sen sa till mig:

- "Jag hatar sånna som dig! Som aldrig haft hål i tänderna, alltid äter frukost, alltid ska vara förstående, alltid är positiv, kommer från ett ställe vars smeknamn är himmelriket, röstar på sossarna, blir inte för full, tycker om att socialisera med åldringar och allt sånt redigt skit!" 

Visst kan det verka konstigt att en vän säger sånt till en? Jo, men det ska jag förklara - Vi har ett sånt sätt mot varann, och vet att vi tycker otroligt mycket om varandra endå. Ger allt han sina "fiskar varma" med.. ;)

Men vad jag med det här inlägget vill påvisa är  -Tider förändras! Se på mig, jag bor inte kvar i himmelriket (som fick det namnet då de flesta "vuxna" som bor där har sitt jobb kring eller i kyrkan. Så som präster, kantor, kyrkvaktmästare, församlingsvärdinnor osv.) Och även om jag fuskar med att bo där 3 månader om året, så är jag inte skriven där längre. Se också till nykterhetskvoten, jag blir faktiskt föör full ibland nuförtiden! Sen sist men inte minst - Jag har inte varit hos tandläkaren på 100 år! Så jag vet inte om jag fått mitt första hål, men jag kan vara på go väg dit, HA! Så det så "Burk", trodde du inte va!   



Hej svej...:)

En förmiddag..

Dags att gå upp och ta tag i dagen, men hjälp vad skönt det är att bara ligga kvar i sängen och titta på nyhetsmorgon. Har fått ett litet projekt som tar min tid, ska sticka en röd halsduk till en av H:s vänner. Har kommit en bra bit på väg, men är allt lite kvar :p Sen har jag i uppdrag att sticka en till H också, och så vill jag gärna sticka en sjal till mig själv. Så det blir mycket tid i soffan med stickorna. Den här morgonen har jag legat i sängen sett på tv och stickat medans jag väntat på att H ska vakna.

Har försökt få tag i paret som bor i lägenheten vi ska flytta in i -För JA! Vi har skrivit kontrakt på en lägenhet och ska inom snar framtid bli sambos :) Längtar... Skulle vilja komma dit en extra gång innan flytten för att kolla lite mått och annat. Men de svarar inte, så får väl ha is i magen.

Nu ska jag rota i köket efter frukost till oss... Måste bara skriva att jag fick ett sms imorse som gav mig ett stort leende - M och M har fått en son! Grattis vänner :) Ska bli så mysigt att få se den lilla killen :)


Puss på mina vänner!

Trööööööött

Tröttare än tröttast är jag efter att ha sprungit i möbeläffärer hela dagen. Men vi har kommit fram till en hel del beslut, och beslut vi båda är nöjda med :) En soffdebatt, som nu fick mig att inse precis då jag satte mig i min lilla 2 sits soffa - H hade rätt, monsterstora divansoffan framför smidiga mer designvänliga divansoffan. Det är faktiskt så skönt att dagar som denna här, när man är helt slut ha en soffa att breda ut sig i... Sen besväret att få hem soffan lämnar jag till H och hans far. Jag tar en promenad eller en fika med någon vän under tiden, hispig som jag är ska jag inte delta då en soffa som är 320 cm i rygg ska bäras upp 5 våningar!

Berättar mer en annan dag, nu har H plockat fram chipsen. Och sen väntar ett helt paket Ben&Jerrys -cookie dough till "Svensson Svensson" om 45 min.. mums!


Massa kramar!!


image149

Att inreda ett hem..

Ska det vara så svårt? Ja tydligen... för vad ska man välja? Det finns ju så många stilar art deco, minimalism, gustaviansk, indisk, medelhavstil, feng shui, ja listan kan göras lång! Men vad är rätt, vad passar oss, vad tröttnar man inte på, listan kan göras precis lika lång av frågor...
I vilket fall som helst är det kul att låta sig inspireras och jag har nog själv fastnat för minimalism, fast med fler utmanande färger än vad som egentligen räknas till minimalism. Vill ha moderna designinspirerade lampor och slänga ut indi/thai stilen för den här gången. Vill låta feng shuin flöda i positiv anda, men ska hoppa över allt som har med vindspel och för mycket gröna växter att göra. Får skapa lite feng shui med att överväga hur möblerna skall placeras och ha en spegel i hallen (det ska tydligen behålla positiv energi i lägenheten! OBS. trappa mittemot dörr ska visst vara helt oacceptabelt, energin åker upp på övervåningen! Enda sättat att få bukt med det är att klä in trappan i växter ;)
Men jag vill inte att inredningen ska kännas kall, måste ta vara på bra textiler och färger, tavlor, accessoarer och så vidare. Känns som inredning är en hel vetenskap, en vetenskap som kan få en att ändra ståndpunkt med jämna mellanrum. Vad som känns som en bra idé kastas plötsligt bort för en annan. Men det är väl det som är meningen, det är väl så som man kommer fram till det man verkligen vill ha. Det är väl det bästa med livet - Man kan ändra sig och det är föränderligt.

Imorn blir det fler inredningsbutiker och möbelaffärer - Ikea here we come! (ja, ikea är fortfarande helt fantastiskt men i lagom dos)

Ha en underbar helg mina vänner! (M lycka till med möblerandet av vardagsrummet!)

Hyra film..

Är inte omöjlig på att gå ut ikväll, har ju skrivit klart tentan! Men ska göra något som är precis lika bra, om inte bättre och det är att slappa hemma med min H. Vi ska laga middag och hyra film, mysa till det lite extra och fira att H har fått jobb! Funderar på att åka in till stan och köpa en liten present till honom, har sett en urfin farfarströja. Men vet inte riktigt om jg har pengar till det - Det väntas utgifter i framtiden :) Ja, vi får se hur jag gör - Får för omväxling skull vara den som bjuder på middagen ikväll (fast han får nog laga den som vanligt :p). Kanske ska jag ta tag i latheten och gå en promenad, gick ju 1 mil med L häromdan så har tillåtit mig själv att göra ingenting - vilket jag gör som oftast. Sprang förbi frisören igen, men var fullt i folk där inne så någon tid idag verkade det inte som det fanns. Är väl iofs roligare att köpa en tröja till H i sånna fall, så bara bra att jag sparade in på hundralapparna.

Imorgon är det fredag igen, och det är sjukt hur fort veckorna går! Vilket är skönt, för då går det fort tills K kommer hem, tills det blir jul och en massa andra roliga saker som väntar i framtiden ;)

Nu ska jag koka en kopp te, sen överväga den där promenaden...


Kramizz 


Jajaja..

Tänk vad några glas vin kan göra susen. Det kan få en att slippa tentaångest och mest bara ge en känsla av gott gott gott.. haha. Riktigt trevligt ikväll då P skickade över msn att han skulle möta upp P och J vid 19 och frågade om jag skulle me! (sorry om svenskan inte är ok ;). Vi hamnade på Barsidan, och fick i oss lite starkt -Ttreeevligt!

Men nu är jag hemma igen, väntar på H som ska komma hem från Skövde. Trodde att det var hundra mil dit och skulle ta flera timmar, men tydligen går det bara på 2 - så tack tack. Lite "Top Model" gör väntan inte lika lång, så ska återgå till att se på tv.

En bild:

image148

Sista frågan..

Det är bara att ta tjuren vid hornen och sätta sig ner med sista tentafrågan, men jag drar på det. För jag vill inte!! Har tagit morgonen till att se på nyhetsmorgon, städat, diskat och plockat upp bland alla våra kläder som låg utspridda. Man är som duktigast på att städa när man har tenta på gång (eller hur J ;)
Nej nu får jag sluta upp med ursäkter... bara att ta fram bökerna!

Hej svej..

Vad som komma skall...

Vet att vi är på väg in i hösten, med alla murriga färger, mysiga koftor, rejäla stövlar, kappor och allt som hör där till. Och jag älskar verkligen hösten -tro inte annat! Den ger mig en sån skön känsla, en känsla som jag haft sen jag var liten flicka och skulle tillbaka till skolan efter sommarlovet. Tyckte det var så mysigt med höst, fina kläder, regn och gosiga kvällar inomhus. Det va så roligt att gå till skolan då man hade nya kläder, och kände sig fin :)

Men med tjuvkik från modeveckan i Milano ser jag att våren verkligen är något att se fram emot då temat är - feminint och romantiskt :P

"Modeveckan, Milano. Våren 2008 blir feminin. Det visar de flesta av vårvisningarna, så även Blugirl som bjöd på vippiga kjolar, volanger och blommigt med en glammig 50-talskänsla på modeveckan i Milano."

   Veckorevyn.com

Håll med om att känslan är lite Alá "Sex and the City" ! Och vem längtar inte ihäl sig efter att filmen ska komma på bio! Vet iallafall att flera av mina vänner är frälsta i serien. 
Som det verkar är fina vårkläder att vänta - Först gäller bara att göra hösten så bra som möjligt! För jag lovar, även om svala klänningar och sommarvärme är underbart så finns det dom som längtar efter stickade tröjor, mössa och halsduk (Iallafall en liten K i Barcelona;)



Ciao..
                                                                          

Shoppalala

Det har jag gjort idag! Yes yes..:) Var på Samskolan på morgonen, sen drog jag in till stan och började med Zara, där jag köpte en T-shirt och en kofta -superfina. Köpte en topp på Topshop ;) en skjorta på HM, och en urfin superomantisk ballongkjol på Monki + en till kofta :) Är riktigt nöjd! Ska bli så kul att få ha på sig de nya plaggen, så jag längtar efter att få använda dem! Va tillbaka på Sam nu i eftermiddags, men det var bara en lektion så det gick fort. Tänkte kila in och klippa mig hos min grymma frisör som jag hittat på gatan jag bor, men hon va upptagen hela dagen :( Och jag som alltid vill klippa mig på spontana infall vägrade att boka en tid tills imorgon... så får se när jag blir klippt.

Ikväll väntar plugg.. eventuellt en promenad med L vid 17-tiden först. Skulle va riktigt nice om vi kunde klämma in det för va längesen vi sågs. Och har massa att berätta om :) Stooora saker på gång ;) Happy :) :)




Bamsekramar!

Teorier behövs de?

Det är en del i den tentafråga jag har suttit med under dagen, om teorier... Känns som jag är så less på teorier! Positivism, relationism, relativism, impressionistisk empirism, orsaksförklaringar, motivförklaringar, fuktionella förklaringar, ja listan kan göras hur lång som helst. Begrepp och åter begrepp... Inte nog med att jag skrev en C-uppsats vid den här tiden förra året där teorier tar en central plats i metodkurs och uppsatskrivande. Utan jag läste vetenskaps teorier terminen innan C-uppsatsen också. Inte gör det heller lättare med vetskapen om att jag har en B-uppsats och ännu en C-uppsats minst framför mig! Varför måste hela lärarutbildningen gå ut på att skriva uppsatser? Har inte tänkt forska på området, så snälla lämna det till specialiseringar eller fortsatta studier! Men icke...
Enda fördelen jag ser med allt skrivande, planerande och utvärderande är att jag blir en fena på projekt. Kanske en framtida tjänst som projektledare? Kan ju inte ligga till nackdel med pedagogik, ledarskap och psykologikurser i bagaget. Ja, vi får se vart man hamnar när studierna är avslutade. Brinner ju för att undervisa, men skulle kanske behöva ett "breake" från skolvärlden.

Nu är i allafall fråga 2 klar på tentan, bara den sista och tyngsta kvar. Det mesta av litterauren är på engelska, vilket jag hatar och handlar om ekonomisk historia.. Får se om jag tar tag i det här idag eller väntar tills imorgon och på onsdag. Är ledig hela dagen på ondag så då har jag tid till det. Men sen finns ju ett bekymmer - Min shoppingtarm kurrar! Den vill fyllas på med nya fina kläder! När ska jag hinna gå på stan?? Var så desperat förut när jag och H åkte till Akademibokhandeln för att köpa min kurslitteratur (ja, jag vet att den ska köpas i början av kursen;) så jag fick springa in på en liten butik i Vasastan. Provade en gul klänning, tyvärr var den för kort i modellen så den slutade precis under rumpan. Bäst att låta bli :p

Vet inte om jag ska hoppa ur mjukisarna, slänga på mig något representabelt och gå i affärer ett par timmar innan de stänger. Eller om jag ska behålla mjukisbyxorna på för en löptur lite senare... hmm, vi får se. Kommer nog inte plugga mer som det ser ut!


Puss på mina vänner! 

RSS 2.0