Att inreda ett hem..

Ska det vara så svårt? Ja tydligen... för vad ska man välja? Det finns ju så många stilar art deco, minimalism, gustaviansk, indisk, medelhavstil, feng shui, ja listan kan göras lång! Men vad är rätt, vad passar oss, vad tröttnar man inte på, listan kan göras precis lika lång av frågor...
I vilket fall som helst är det kul att låta sig inspireras och jag har nog själv fastnat för minimalism, fast med fler utmanande färger än vad som egentligen räknas till minimalism. Vill ha moderna designinspirerade lampor och slänga ut indi/thai stilen för den här gången. Vill låta feng shuin flöda i positiv anda, men ska hoppa över allt som har med vindspel och för mycket gröna växter att göra. Får skapa lite feng shui med att överväga hur möblerna skall placeras och ha en spegel i hallen (det ska tydligen behålla positiv energi i lägenheten! OBS. trappa mittemot dörr ska visst vara helt oacceptabelt, energin åker upp på övervåningen! Enda sättat att få bukt med det är att klä in trappan i växter ;)
Men jag vill inte att inredningen ska kännas kall, måste ta vara på bra textiler och färger, tavlor, accessoarer och så vidare. Känns som inredning är en hel vetenskap, en vetenskap som kan få en att ändra ståndpunkt med jämna mellanrum. Vad som känns som en bra idé kastas plötsligt bort för en annan. Men det är väl det som är meningen, det är väl så som man kommer fram till det man verkligen vill ha. Det är väl det bästa med livet - Man kan ändra sig och det är föränderligt.

Imorn blir det fler inredningsbutiker och möbelaffärer - Ikea here we come! (ja, ikea är fortfarande helt fantastiskt men i lagom dos)

Ha en underbar helg mina vänner! (M lycka till med möblerandet av vardagsrummet!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0