En stor dag för en liten pojke..
Idag fick Hebbe träffa kaniner, åka karusell och spela på ett gäng chokladhjul. En stor dag och han var minst sagt speedad när han kom hem, munnen gick i ett då han försökte sätta ord på allt han sett och varit med om. Finns det något mer underbart än att få uppleva livet genom sina barn?! Stort som smått, en larv på vägen eller en dag på Liseberg. Att se glädjen och fascinationen, det är ren skär lycka. 

Arbetsliv, augustiliv..Jag hinner inte med att blogga lika ofta vilket känns så tråkigt! Jag tycker ju att det är så roligt att ha arkivet att gå tillbaka till och minnas vad som händer, sker och görs.
Förra veckan och helgen var fantastisk med ett augustiväder som levererade. Jag jobbade på dagarna, blev hämtad av de tre grabbarna och hängde vid havet den tidiga kvällen. I torsdags hade vi vänner över på grill och bubbel, vi satt ute till 22.30! När hände det den här sommaren? Sen var det fredag och vi åkte åter till stranden efter jobbet där vi träffade familjen Ö. De bjöd oss spontant på fredagsmys och vi hade en riktigt härlig start på helgen.

Jag trivs otroligt gott med mina arbetsuppgifter och det uppdrag med den inramningen jag har idag. Det ger mig utmaningar, frihet och är inspirerande. Att jag äntligen fått landa och känna att jag gör rätt sak just nu är väldigt skönt! Under min föräldraledighet kunde mina grubblerier gå varma, arbetar jag med det jag vill? vad ska jag göra istället? Och många många sånna tankar.. Men jag gör helt rätt sak och ser med optimism på framtiden när det kommer till att förena arbetslivet med familjeliv. Det är klart att jag kommer känna både stress och press över att rättningar ska göras och betyg ska sättas men det är en del av jobbet och så länge det finns en balans och en frihet går det bra. Ja för mig är det oerhört viktigt, jag kan jobba mycket och sitta sena kvällar så länge jag har möjligheten att styra över min tid. Kan jag hämta Hebbe tidigare, eller lämna han på förskolan själv iklädd pyjamas och osminkad för att sedan sätta mig på min kammare och arbeta så är det guld värt och en modell som fungerar väldigt väl. Stressen att varje dag vara på plats 8-16.30 är just nu tufft för mig så variationen ger mig det jag behöver för att leverera mest och bäst. Men jag tar en termin i taget och ser vad livet har att ge! 

Nu är det läggning av barn - natti natt!!


Inspiration och måsten..

Efter att ha landat hemma (läs inne) var och varannan kväll så drömmer jag om vår altan och uteplats. Hur jag (vi) ska bygga upp olika miljöer för att chilla, äta, ta kaffet, kvällsdrinken.. 

Jag har helt snöat in på olika utemöbler och just nu känns dessa som ett måste!

Kväll klockan 18.10

Här sitter vi, på en av badplatserna som vi kommer ha på nära avstånd till vårt hus. Nästa sommar tar vi cykeln hit.. Jag njuter av tanken på det och sommarkvällen!13 augusti 2015

Snart har halva augusti passerat, idag är det min mammas födelsedag och helgen bjuder på sol vilket gör att vi styr bilen mot Grebbestad och kustliv i helgen.
Jag jobbade hemifrån idag, då Hebbe väcker oss i ottan satte jag på datorn tidigt och arbetade intensivt till lunch. Sen åkte vi till Hästeviksbadet, där vi träffade vänner och känningar, pratade husbygge och drack kaffe. 
I eftermiddag har jag jobbat igen och efter det kört ett yogapass. Vill ha samma ro och tid till yogan som under semestern men sen jag började jobba har energin och tiden varit knapp.. Men vad gör då inte en solig och varm dag som denna?! Ger energi!! 
Vi köpte räkor, öppnade en flaska bubbel och tittade igenom det sista av orderbekräftelsen innan påskrift. Ett par redigeringar sen skriver vi vår kråka och det kommer hända saker på allvar i bygget. 

Om jag har huslängan! 
Helsingborg och Helsingør

Tillbaka till en ny arbetsvecka och idag känner jag mig ordentligt slut efter att ha landat hemma kl 17.30 och bara han träffa Hebbe ynka 1,5 h innan han somnade..

Vi har haft en fantastiskt trevlig helg med vänner i Helsingborg och tog oss även en tur till Helsingør. Solen sken gott igår och vi avslutade med strandhäng. 

Mamma mår bättre och är hemma från sjukhuset, jag längtar enormt mycket efter att få en helg i Grebbestad med henne innan sommaren är över och hösten tar plats på riktigt.  

Bröllopsdag nummer 4.

Vi har försökt resa till Stockholm på lite semester över vår bröllopsdag tidigare men iår behövde jag jobba och vi fick nöja oss med Göteborg. Jag jobbade halva dagen och sen åkte vi till havet nedanför vår tomt. Ännu en gång måste jag få det sagt - Vi ska bo där om mindre än ett år! 

Efter mys på stranden åkte vi hem och lagom till Hebbes läggning åkte vi in till stan. Han somnade fint i sin vagn och vi lyxade med vin intill kajen och sen en härlig middag på Barabicu. Ljuvligt!Min man, i vått och torrt..  

Jobb och vardagstankar


Här är vår väg, den grusade avfarten till vår tomt. Så himla mysigt att se Herbert och Bosse gå där tillsammans. Tänk så mycket spännande som ligger framför! 
Jag längtar något vansinnigt efter att vårt hus ska stå klart, vi ska vara inflyttade och börjat bo och leva i Tumlehed. 

Igår började jag jobba på heltid och H är hemma med Herbert om dagarna.. Det är en omställning med ömsom energifyllda tankar, förväntan och lust för att i nästa stund känna att det är galet hur mycket tid som försvinner från min lille älskling och frågetecken hur tiden ska räcka till allt?!

Just nu löser jag knappt morgonen för egen del och om några veckor ska jag inte bara lösa min egen morgontrötthet, påklädnad och frukost.. Hebbes morgon, buss och lämning. Sen har vi Bosse uppe på det! Ja det får lösa sig helt enkelt. 

Fantastiskt bröllop!

Vaknat och äter frukost efter en härlig dag och natt där vi firade att våra vänner blev äkta makar! Så vackert brudpar, så många härliga och trevliga gäster, god mat och fantastisk miljö på Öijared.

Hebbe var hos fam Ö och vi ska snart åka och hämta hem honom igen, längtar så! Men han har nog haft "time of his life" med L snart 3 år..


Söööööta bruden!!! 

RSS 2.0