En regnig och lugn lördag med vänner!

En av H:s bestmans är här på besök. Mannen längst till höger på bilden. (De andra två har vi glädjen att dela stad med). Igår var vi och tittade på deras tredje musketörs lag Warta som spelade match, sen festade vi inpå småtimmarna. Dessa två herrar tycker jag väldigt mycket om! Vi har haft mycket roligt ihop, de är goa som bara den OCH de har träffat underbara flickvänner vilket bara gör det ännu mysigare. Ikväll ska vi vara hos oss, laga middag tillsammans och ha en mysig hemmakväll. Efter två kvällar ute tillsammans så kan det vara gott att få vara hemma.
Ha en härlig lördag!

Middag och bubbel!

Äntligen fredag! Jag ligger helt slut i soffan, igår blev det en härlig kväll med våra fina vänner på Manána. Men det kändes imorse när jag skulle upp och just nu ligger jag lite lätt avdomnad i kroppen efter en arbetsdag. Från och med nu kommer jag bara jobba 50% i ett år framöver och plugga resterande. Det borde jag fira! Måndagar och fredagar vigs för studier så detta var min sista "arbets"-fredag på länge! Tacksamhet är ordet! Igår smed vi planer på vad helgen skulle innehålla, vi får se vad som händer.
Skön helg på er!

Nytt namn, ny namnteckning..

Jag lider av en låsning! Så fort jag ska skriva min namnteckning på en permanent handling så som id-handling, körkort, pass så blir det fel! Jag skriver namnet på ett annat sätt än jag brukar! För många herrans år sen, på den tiden då jag fick mitt första körkort hände det. Jag skriver min namnteckning och det blir apa, och jag har fått leva med en apasignatur i snart 10 år. Nu var det dags igen, skriva signatur på det nya körkortet och jag gör mitt L helt annorlunda från hur jag brukar. Bara att stå ut i 10 år till... Nu är iallafall signaturen någorlunda snygg, lite värre är bilden! Min kära vän S sa till mig att INTE ha för mycket smink på mig för när hon gjorde nytt pass härom veckan ser hon ut som en polsk XXX på bilden. (enligt henne själv! Jag tycker hon är sööööt men med lite mycket kajal på ena ögat vilket gör att hon inte riktigt är lik sig själv) På min nya kökortsbild ser jag ut som en trött, osminkad mellanstadielärare -urk! Det har hänt mycket sen körkortet från 2001, där har jag välplockade ögonbryn, långa fransar och putiga lippgloss-läppar. Nu laddar jag för nästa gång -passfoto på måndag! Frågan är smink eller inte smink? Polsk eller mellanstadielärare... hmm

Att rigga en bröllopsfest. Kap 9 av en bröllopssaga.

Mina tips inför bröllopsfesten
  • Se till att ha många vänner
  • Se till att det finns dryck och mat så alla är nöjda
  • Var ute i god tid och dela upp ansvarsområden
  • Ha ett leende på läpparna
  • Använd dina kontakter eller vänners kontakter! (Helt plötsligt står din gamla granne som uthyrare av musikanläggningar och ni får lite extrautrustning på "köpet". Du lånar loungemöbler av vänner, båt av kollegas vän, röd matta av jobbet osv.osv..)
  • Se till att få kvällen innan bröllopet ledig till att umgås med vänner, då ska du ha tid till att slappna av!

Att få vara prinsessa för en dag. Kap 8 av en bröllopssaga

Att vara ihop med en kille som får en att känna sig som en prinsessa hoppas jag alla har. Det är en karls uppgift! Men att till utseendet och av sin omgivning få känna sig som en prinsessa för en dag det önskar jag alla blivande brudar. Jag kan nog inte på ett bra sätt formulera hur min H, min familj och fina vänner fick mig att känna mig på vår bröllopsdag. Men de alla var underbara! Att vänner är där för ens skull och delar dagen och firar kärleken är stort. Att få se deras leenden, att känna deras omtanke och glädje för ens egen skull är ännu större! Det är en så häftig känsla att få sitta vid honörsbordet, se sig omkring och se att hela ens liv är där. Det är ens eget liv från förr och nu, min makes liv och vårt gemensamma liv. KÄRLEK!

2 veckor sen den stora dagen. Kap 7 av en bröllopssaga.

Det var den bästa dagen i vårt liv! Vi kunde inte föreställa oss innan vilken underbar dag det skulle bli. Jag älskar att få sitta och drömma mig tillbaka och på ett sätt känns det som det var längesen. Men det är ju bara två veckor sedan! För nästan exakt 2 veckor sedan på timman togs dessa bilder. Om 5 veckor åker vi på vår första bröllopsresa till New York, ja det stämmer vår första bröllopsresa. Den andra blir i vinter, den blir längre och den blir varmare. Vi har bokat och i februari åker vi till Thailand! Om vi ska njuta!! Jag ska leva i en bröllopsbubbla så länge jag bara kan!!

K och D gifte sig!

Igår var det en härlig solig dag och jag fick uppleva bröllop som åskådare istället för huvudrollen. De hade ordnat det helt otroligt fint, gjort små inredda rum i utemiljön , hade en fantastiskt god grillbuffé och bjöd på en gigantisk bröllopstårta i 6 lager! Jag tog nog den största biten av alla.. lite så man skäms idag när man kollar in bilden;) Det var så gott! Men jag fick så ont i magen efteråt!
Vackra brudparet!

Inget Way out west :(

Det känns ganska deppigt att missa Way out west måste jag erkänna! Igår var det som jobbigast när både Prince och Robyn spelade.. Men jag ska inte klaga för jag hade en mysig dag igår och idag ska jag på bröllop. Jag måste tyvärr gå själv då min man har träningsläger hemma i Gbg. Men jag ska se till att ha roligt ändå :P Nu pratar min pappa i bakgrunden om hur vi bäst ska utnyttja denna dagen, han vill bada, sola, gå på stan, äta glass och alldeles precis sa han med mumlande ord på lysekilska "jag tycker du e trökig nu". Vigseln är kl 15.30 så jag får väl engagera mig i Pappa fram tills dess. Men först gårdagen i bilder:

Jag och min älskling åt frulle.. Jag tyckte jag fått med allt men nä nä..

Först nu var H riktigt nöjd..

Jag och Pappa var och bada!

Sen var vi på Luna Café och åt grillbuffé! Det var en härlig kväll med spansk musik, paella och massa kött - Mmm..

Ringen.. Kap 6 av en bröllopssaga

Vår älskade vigselring! En vigselring ska symbolisera lite av båda och det gör vår. Vi designade den ihop och den är så vi :) Vi har satt en större orange safir i mitten och 6 diamanter till sidorna. Jag blir glad varje gång jag tittar på den, den är underbar! (om man får säga så om sin egen ring)
Ikväll ska vi på bio, jag ska köpa popcorn, godis, dricka och skratta framför filmen "Bridesmaids" som jag hört så mycket om!

Klänningen.. Kap 5 av en bröllopssaga

Under hela min bröllopsdag och så här i efterhand så kan jag inte vara mer nöjd över min klänning! Jag förstår inte varför jag för ett ögonblick fick lite tvivel på den. När vi kom hem på bröllopsnatten kändes det nästan sorligt att jag inte skulle ha på mig den mer. Men jag har ju många bilder att njuta av och den hänger i min garderob. Klänningen kommer från designmärket Pronovias och jag kan rekomendera att titta bland deras klänningar om man vill hitta något speciellt!

Morgongåvan till han. Kap 4 av en bröllopssaga

Mer än så får ni inte se.. Men som gåva till min man gjorde jag en fotografering. Den blev han mycket glad för och det känns härligt att min man har sin alldeles egna privata fotografering på sin fru. Jag kan verkligen rekomendera att ge detta!
Idag har vi gått igenom hundratals foton från bröllopet och det var helt fantastiskt, som att uppleva det på nytt! Jag är så glad som har Maria, hon är makalös med att fånga de rätta ögonblicken:)

Morgongåvan och vigselringen! Kap 3 av en bröllopssaga

Uppe på vår gästbok ligger min förlovningsring, vigselring och det fantastiska diamanthalsband jag fick av H till morgongåva. Brevid ser ni min brudbukett som jag inte kunde älska mer. Det var creméfärgade vendelarosor och brudslöja. Den var fantastisk! Min tanke var att jag skulle berätta om bröllopet i kronologisk ordning, men det går inte då jag inte har några bilder. Jag väntar med iver på att Maria Wingfors som är min nära vän och bröllopsfotograf ska bli klar med bilderna. Imorgon åker vi till henne för att välja ut våra favoriter till tackkort och annat :)

Systrar som tärnor! Kap 2 av en bröllopssaga

Dom är systrarna jag aldrig fick via blodsband. Men kärleken och banden är starkare än något annat. Jag känner dem och de känner mig utan och innan. Vi har växt upp ihop, vi har delat allt tillsammans. Jag kan bli arg, orolig och störa mig på dem precis som "riktiga" systrar. Men jag skulle inte klara livet utan dem, de finns alltid där. Vi tar alltid hand om varandra och det viktigaste vi älskar varandra! Självklart att de skulle vara mina fina tärnor.

Förberedelser.. Kap 1 av en bröllopssaga!

Det kan ju vara roligt att få ta del av hur dessa dagar varit. Tänkte jag skulle göra en liten bröllopssaga i olika delar!
På fredagen hade vi fått tillgång till lokalen, och det var en hel del som skulle ordnas. Vi skulle smycka en från början ganska tråkig matsal. Det skulle byggas bar, hängas upp segel som tak. Fylla en båt med is och dryck, ställas upp barbord, lägga ut röda mattan. Ja listan kan göras lång.. Men vi var många och det var roligt! Det kändes fantastiskt att se slutresultatet som blev över förväntan! På bilderna är mina fina tärnor/toastmadames!

Vi är gifta!

Hur ska man kunna beskriva en dag som är så underbar i ord. Ordspråket en bild säger mer än tusen ord är verkligen sann! Jag har fått min man och jag har blivit fru till världens bästa man. Att ta stegen in i Lyse kyrkoruin för att vigas var helt overkligt. Jag var nära på att bryta ihop i tårar men klarade att gå ända fram. Jag stod med mannen i mitt liv, hela min familj och mina vänner bakom oss. Vi var alla samlade då vi visade varandra den största kärlekshandlingen man kan. Jag älskar min H!!

Heldag hos Vilahamn

Igår hade vi en heldag hos familjen Vilahamn. Sååå mysigt! Det var lunch, loungehäng, promenad, bebisbad, kaffepauser, grillning och mycket prat hela dagen. Verkligen skönt att få umgås så många timmar ihop och inte bara tänka på bröllop. För det är mycket som ska fixas nu! Tur vi var flitiga idag med ;)
Gårdagen i bilder:
Min stora konkurrent A! Hon fullständigt avgudar H och skiner upp som en sol när han dyker upp. Och han är stormförtjust i henne:)) Godingar!

Effektiva dagen!

Trött som en tok har jag varit idag.. Sliten efter gårdagen. Men hjälp så effektiv ändå! Jag och L startade dagen med att sätta bröllopshäfte och vigselprogram i tryck. Vi var hos en tillskärare "Rum för papper" heter stället som varit min stora hjälp i allt fixande med placeringskort, häfte, program och allt som hör till! Sen åt vi lunch på stan och i samma stund som jag gick hem satte jag och min älskling igång med att göra klart våra häfte och stämpla vigselprogram. Jag kommer förhoppningsvis att ha ett litet "reportage" här på bloggen efter lördag med allt som hört till bröllopet. Hur det sett ut, dukning, festhäfte, utsmyckning osv.. men jag lovar inget! Vill bara ha lite överraskningsmoment för mina gäster och därför håller jag snålt med sånna bilder på bloggen.
Nu ska vi gotta oss framför tv-n och ta fram vår efterrätt :p Mums!!

Farmen-Möhippa!

Igår var det möhippa igen! Men denna gången var det min fina vän K som skulle få sin dag:) Hon och hennes blivande gifter sig helgen efter oss, så det blir dubbla uppsättningar av möhippor och bröllop. Vi hade en fantastiskt mysig dag som startade med frukost på River café, klättringsutmaning för blivande brud och brudgum. Sen hade vi tävlingar i Säve på "Fångarna på farmen". Det var grymt kul! I kvällssolen åt vi en härlig middag, efterrätt, vin och godsaker. Och vi avslutade med mys hemma hos en av tjejerna från möhippan.

RSS 2.0