Lite bilder från hemmet..



Nya kuddarna på plats (de rosa kuddarna blev inte miss-matchiga, bara bra;) ljusen brinner i dagens inköpta kopparlyktor och på tv-n rullar Letś Dance. Hur duktig var inte Benjamin?!? Fantastiskt! 

Imorgon ska vi leta utemöbler, vill hitta en liten lounge-ig hörnsoffa till bra pris. Önska mig ett lycka till. 

Kuddar..

Än är jag inte klar med mina kuddar i soffan.. Fler ska det bli! Var på NK och hittade en underbar från Linum, sen har jag varit på Åhléns och Indiska. Det ska blandas rosa nyanser hej vilt -miss match är det rätta;) På tal om rätta så är Bosse det rätta sällskapet alla lägen -älskar att vara på stan med min shoppingvana vovve. Han är så lugn, snäll och vet precis vad som gäller - bara följa efter. Vid rulltrappor försöker han underlätta för mig med att skutta upp i famnen. Bästa älskade vovve! 

Nu väntar vi på bussen och när vi kommer hem ska vi mysa med fredagsfika.  





En vecka 31 mage..


Kroppen växer på alla håll och kanter och bebis i magen tar i allt hårdare när han sparkar och knuffar.. Det är mysigt men nio veckor känns så långt! 


Dagens mage..




Måndag och det känns som om det är lite vår i luften.. En och annan solstråle bryter sig igenom molnen och det glädjer mig!!

Tajtsträsk och kläddrömmar..


Det är svårt att hitta kläder vissa dagar, jag vill inte hamna i "tajtsträsket" resten av graviditeten men vill samtidigt inte ha någonting som sitter åt någonstans. 
Är det en vanlig känsla kanske? Det där att helst bara vilja ha något stort och löst att hänga över sig, en mantel typ. Om bara våren kommer som jag hört den ska göra nästa vecka så blir det mycket klänningar fr.o.m. nu.. 

Semlefika!


Lördag, mysig fika och en kväll med min vän S:)


Bubbel och snacks..

Min älskling serverade just lite päroncider och en skål med snacks att ha och gotta mig med innan maten. Bubbel och goda viner får ersättas med olika former av läsk och alkoholfria drycker. 

Idag blev det ändrade planer, ingen fotografering utan min mamma kom på spontanbesök. Vi har haft en himla mysig dag, ätit lunch och köpt material till ett babynest som min mamma ska sy. 

En go fredag helt enkelt! 




Ta sig tid att njuta..


Det är viktigt.. Att ta sig tid att njuta, vara i nuet och inte tänka fram eller tillbaka.
Imorgon ska nuet förevigas när M kommer och ska ta lite bilder på magen. 

Barnmorskebesök och middag hos svärföräldrar


Idag har vi varit på Barnmorskegruppen och min mysiga barnmorska. Vi mätte mage, tog blodtryck, socker, och lyssnade på hjärtljud. 
Allt var bara fint och magen växer precis på kurvan, SF mått 28 cm. 

Ikväll var vi några hus bort och blev bjudna på middag av svärföräldrar. Som vanligt är jag helt slut ikväll, skulle kunna somna nu men håller mig vaken 1 h till.. 

Arbete hemifrån och lunch..

Idag har jag förberett torsdagens föreläsning på hemmaplan och haft fina vänner på lunch. Fina vänner med fina bebispojkar. 

Jag längtar efter vårväder, efter att se solen och på lediga helger sitta med min älskade make ute med en kopp kaffe. Vi längtar såklart efter den lilla person som växer i min mage <3





Alla hjärtans dag -present



Stora och mysiga tröjor funkar när man är gravid. Hunkydory har varit och återkommer till mig som favorit. 

Min lilla pappa ville uppmuntra mig med en present på hjärtedagen. Gulligt. 

Vår vagn..

Med några veckors leveranstid så var det idag dags att beställa och lägga handpenning på vår vagn. Jag tänkte inte ens tanken att det ska ligga en bebis där i, det gjorde jag däremot nu när jag skrev dessa rader. Det är lite för overkligt på något sätt.. Jag känner ju lillebror i magen hela tiden, njuter av att må gott och inte oroa mig för mycket. Det är mest bara mysigt allting, mysigt att ha sett ut vår vagn, bilbarnstol och fundera över spjälsängsskydd, skötbord, snutte och mycket mer. Mysigt att se min fantastiska H provköra vagnen, påminna om ett solskydd och visa tripp trapp stolen. 

Jag tycker vagnen är så fin! Med Stig så stod vi i valet mellan en Bugaboo Buffalo eller en Joolz. Med lillebror var det egentligen inga tveksamheter -det blev en Joolz. Vi gillar de nyaste modellerna med quiltat skinn och foder men de finns bara i svart och grå, vi vill ha den blå vagnen. Så inget quiltat skinn men en fantastisk snygg vagn ändå enligt vårt tycke! 




Alla hjärtans dag 2014..

Den här dagen ska jag spendera i Lysekil med min lilla pappa. Väskan är packad och jag väntar bara på bilen som min älskling ska lämna på sin lunch. 
Jag hade på ett sätt velat vara med min make, ha en stor famn med rosor på bordet och ge bort presenter för att sedan mata varandra med en pralin eller två (efter en trerätters middag).. Men det får bli romantik på söndag. Jag längtar efter min pappa och H ska ändå åka till Lund imorgon och spela match så då skulle jag ändå haft en ensam lördag. 

Lite preggoutfit -allt som sitter löst och ledigt är skönt. 




Ny craving?!!

I helgen var vi hos Vilahamn och där bjöds det på denna godsak -mars icecream. Efteråt har jag fått diller på glassen. Mars och coca cola så är jag i hamn. Känner att min bakdel börjar ta generösa proportioner och jag undrar så vart vi befinner oss om 10-11 veckor när det är dags!? Kanske inte kan göra som igår och äta två marsglassar i rad för att toppa med en skål flingor med banan och mjölk till kvällsmat. Idag får det räcka med en marsglass innan kvällsmålet;) 



Kryddig korv och heta samtal..

Igår tog vi tag i våra halv 8 -middagar igen, ett ofrivilligt uppehåll har varat lite för länge. Det var mysigt och energikick att få sitta och tjejprata. Tjejkompisar är så otroligt värdefulla! 




Jobbar under tiden jag väntar på nytt hår.

Imorgon var det meningen att jag skulle till min frisör där vi skulle klippa och nyansera. Som jag har längtat! Men stackaren messade igår att hon var sjuk och får återkomma med ny tid, hon var ganska mycket sjuk..

Jag vägrar att gå till någon annan en henne, jag får bestämt vänta och hoppas hon får ett snabbt tillfrisknande -främst för sin egen skull! Såklart. Men jag tror alla känner samma sak när de väl vet att håret ska ta ny form, ja jag är iallafall en sån som vill att det ska ske NU. Detta vintertrötta hår behöver möta våren i en ny nyans och kortare längd. Tillsvidare får håret och jag helt enkelt vänta. Ikväll är det halv åtta -middag hos I med tjejerna. Mysigt. 




Trött, nästan för trött..

Jag har precis ätit min frukost och ligger kvar i morgonrock sölandes med min juice. Jag är trött, galet trött, trots att jag gick och la mig innan kl 22 igår kväll. Vi låg i och för sig och pratade en stund men somnade ändå tidigt. 

Mitt nya jobb är så otroligt roligt, men det är inte kul att tvinga sig iväg när ögonlocken är tunga och kroppen inte vill hänga med. Det är uppenbart så att man behöver mer vila när man är gravid. 

Nu är det smink, kläder och promenad med Bosse. Sen arbetsdag.. 

Inredning och nya måsten..

Idag har vi haft en lugn morgon, precis vad jag behövde. Sov till 9.30 och sen åt vi en lång frukost framför OS. Efter frukost tog vi och hängde upp våra nya lampor över köksbordet. Igår hängde vi upp "Patrick Hall" lampan i sovrummet och det blev så himla bra. Lampor gör verkligen skillnad! 

Men nu ska förmiddagslunket förbytas till Ikeastress, källsortering och ett gäng ärende. 



I väntan.. på maken!

Bloggar lite outfitbild då jag ändå spenderar tiden med att stå utanför ett omklädningsrum och väntar in min älskade H. Känner mig som en riktigt duktig fru som varit och sett på match. Vinst och nu ska vi åka och fira det hos Vilahamn. 

ps. Der får nog bli ett par gravidjeans till framöver.. :)




Premiärmiddag på skruttens födelsedag.

Vi fick skjuta på middagen som vi skulle ha tidigare i veckan med våra vänner och ta den igår istället. Fredagsmys med hemmagjord bea, ugnspotatis och smarrig karré. 

Bosse hade en lekkamrat passande nog på hans 6 års dag:) Eller lekkamrat, han agerade nog mest passare. Det är så gulligt att se hur han vill vara där lille M är, ligga intill och nyfiket titta, lukta på. 

Ikväll ska vi till familjen Vilahamn. Vi ska grilla, ja hör och häpna! Ni som följt bloggen ett tag kanske minns våra tidiga grillpremiärer. Februari månad som premiärmånad tar dock priset. Mysigt ska det bli! Ser fram emot att träffa twinsen (och föräldrarna såklart), vill höra allt om deras resa som de är ganska nyss hemkomna ifrån. 

Trevlig lördag till Er! 






Födelsedagsplutt och fredagsfix..

Nu ska jag avsluta min städa, röja och fixa dag med att gå till konditoriet och köpa semlor -vårt fredagsfika. Det får även bli semlor som vi firar Bosse med, den lille godingen fyller 6 år idag. Känns som vi nyss var och hämtade honom, ja jag kan iallafall inte förstå att det redan gått 6 år! Kommer tiden gå lika fort med bebis? Hoppas inte det.. 




De nya kuddarna är på plats.

I några veckor till får mina älsklingar från chhatwel & jonsson sällskap av kuddar i pälsimitation. Men på sikt byts de ut mot vårigare material. Jag längtar efter vår vår vår.. Tills dess får jag ägna mitt nästa projekt åt att piffa i fönstren. Det är härligt att se hur ett hem växer fram och tar form.

Ser ni den absolut mjukaste och mest pälsklädda "kudden" i soffan?






Byt plats..

Sitter på bussen hem och behöver sysselsätta mig, jag behöver även skriva av lite ångest. Jag började min bussresa till Sävedalen med att sitta bland sätena längst bak. Efter en stund kommer en snubbe och sätter sig vid sidan om mig, lite framför på andra sidan gången. På mindre än 1 minut har han vridit sig om och tittat på mig tre gånger. Obehagligt! Ja. Därför gjorde jag nu något jag inte skulle gjort för ett halvår sedan eller ett år heller, jag gick därifrån. Förr hade jag känt mig dum, framförallt varit rädd att personen skulle känna sig dum. Nu skiter jag i hur han där bak känner, han ska inte få mig att känna obehag. Så summan av detta är -jag har blivit bättre på att ta hänsyn till mig, vad jag känner och upplever. Det blev jag lite stolt över.  

Så vad väntar mer idag än denna upplevelse, jo lite vänner som kommer på middag ikväll och en solig promenad med Bosse. 

Chhatwal & Jonsson kuddar



På väg hem för att ta plats i soffan är nya kuddar från chhatwel & jonsson! Jag älskar verkligen deras textilier, och den grova linnen tillsammans med de fantastiska mönstren kommer att göra sig fantastiskt bra. Ser fram emot att se resultatet och kommer vårda, klappa och puffa till härligheterna. Än så länge har vi inga små kids med kladdiga händer och tills bebis i magen är så stor så ska jag ha vacker textil. 

Preggostil..

Äntligen har jag kommit mig iväg och köpt ett par gravid-jeans. Jag kände mig som mig själv för första gången på många månader idag när jag var på jobbet! Det är skillnad att få på sig något som sitter lite mer anpassat för magen. Därför finns det öppningar för mer gravid-shopping. Ja, vi får se.. 






På plats..

Gardinerna är på plats, och likaså är min bakdel i soffläge. Vi har fått fantastisk hjälp av min mamma den här helgen och jag är verkligen nöjd över att vi blivit klara. 

Lampor från Design House ska upp över matbordet på bilden. En ny matta ska läggas under, men det får bli en annan dag. Ikväll ska vi, jag och min älskade man och vovve bara ha söndagshäng. Inget fixa, plocka och dona.

Det är viktigt att lämna lägenheten emellanåt för att uppskatta att vara i den, för att längta till den. Först då känner jag hur mycket jag trivs! Igår var vi ute och åt. Idag var jag hos mina fina barndomsvänner och fikade på förmiddagen. Med systrarna finns det alltid 100 samtalsämnen och man blir aldrig klar! Bara att boka in en träff snart igen:)

Längtar efter att få lägenheten iordning på "riktigt", då har jag något att dela med mig av på bloggen;) Tills dess.. Soffbild. 





Fix och tapas..

Den här helgen har vi varit produktiva i hemmet, inhandlat gardiner och gardinstänger, sängbord och lampor och lite därtill.. allt för att rummen ska ta form. 

Igår kväll var jag så trött på att "bara hänga hemma". Känns som jag inte gjort mycket annat. Vi bokade bord och tog oss till Pinchos för att äta tapas. Precis vad jag/vi behövde!





RSS 2.0