Leka i vattnet och avsluta Sayang.

Nu är det sista timmarna på Sayang beach. Vi har ätit den sista lunchen i form av hamburgertallrik och chokladpannkaka till efterrätt. Vi har lekt i vattnet, tävlat i antal bakåtkullerbyttor.. Och nu efter maten tar vi ett par timmar till i solen innan vi ska göra oss iordning och åka till klong dao- stranden ikväll. Där blir det middag och lite "sista kvällen häng" med mamma och C. Tidigt imorgon bitti åker vi med båten till Phuket, med sikte Peach Hill på Kata!


Myggspray och massage..

Det gäller att spraya sig med mycket myggspray här nere. Men den är kanon, håller de små envetna bitarna borta! Jag har väl fått ca 6-7 bett men det då jag slarvat med sprayen. Bäst är att ta den vid skymning innan man ska ut på kvällen. Igår var en riktigt njutardag, vi tog både massage på dagen och fotbehandling på kvällen. Mmm.. Tänk om man hade kunnat göra det för samma pris hemma! Det var himla mysigt att träffa mamma och C igen, vi får idag tillsammans också sen sticker vi till Kata på Phuket för våra två sista dagar. Idag önskar jag att vi hade fem dar kvar, mycket vill ha mer!

Kramis


Ett gäng av Phi Phi bilder..


Två drinkar..

Igår drack vi två starka drinkar, det skulle vi låtit bli då jag blev helt knäpp..;) Se bara hur förvriden jag blev! Nu får jag se ut så på resten av semestern. Somliga påstår att jag är lättpåverkad men jag säger att det är värmen. Och när vi är hemma i Göteborg skyller jag på kylan, är jag någon annanstans så är det regnet eller att någon lurig människa försökt droga mig. Varför är de alltid ute efter mig? Kan de inte droga någon annan nästa gång så jag slipper stanna vid två drinkar!


Så himla nöjd..;)


Koh Kradan!


En härlig dag!

Det blev en lyckad utflykt, men det tar på krafterna så nu slappar jag återigen med en mangoshake i skuggan. Vi var på flera öar och simmade in i emerald cave. En grotta där man simmar i totalt mörker ca 100 m för att sen komma ut i en lagun. Det var roligt och läskigt på samma gång. Läskigt då alla inte valde att ha flytvästar på sig som jag och H hade mfl. De som inte hade västarna vart lite skraja, det var trång och då drog de i en. Man förstod hur illa det kan gå om människor drabbas av panik i vatten.. Men nu blev det inte så på långa vägar! Bara att tanken slog mig.. Vid första snorkelstoppet var det extremt mycket små maneter. Fick en rakt över munnen och kinden då jag skulle parera ett stim av maneter. Det brände till.. Men gick över efter en stund. Tänkte att jag skulle få lite svullna läppar åtminstone, men bara stickande, svidande manetbränna.. Vid de andra ställena var det fantastiska färgglada fiskar, som att simma i ett akvarium!

Vi var i en vik på koh kradan, otroligt vackert. Jag och H drog oss undan och fick nästan en ministrand för oss själva. Pussar och bad för hela slanten! Var så nöjd så jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Tvingade givetvis H att dokumentera med kameran när jag satt på pinnar och fjanta runt i vattnet:)




Skuggig gårdag..


4 Islands trip..

Idag ska vi ut på snorkel och badutflykt. Sitter här med morgonkaffet alldeles pirrig och förväntansfull. Det kommer att bli minst lika varmt idag som det var igår så passar sig bra att vara på havet och ligga i vattnet för att titta på koraller.. Nu får jag skynda mig iväg!


Gotta sig..

Jag fortsätter att njuta av varenda sekund. Legat i skuggan hela dagen, ätit glass och chips. Det är så varmt att plats nummer 1 är där vi befinner oss i en solsäng med tak på Sayangs svalaste plats. Och tänka sig att internet känns som rena hightech här i jämförelse med vad vi haft de senaste dagarna!


Solskydd..;)


Slöja..


Solskydd!

Nu sitter vi och väntar på lunchen vid vattnet på härliga Sayang. Det känns riktigt bra att vara tillbaka! Imorgon ska vi ut en heldag med snorkling och vackra stränder igen. Sist vi snorklade var ju utanför Koh Rock.

Det gäller att skydda sig extra mot solen när man är på havet. Jag vill verkligen inte döma någon men det finns folk som låter sina 8 månaders bebisar vara på havet en hel dag utan solhatt, vad tänker man med? Det finns säkert någon vresig förälder som har argument till varför men då jag själv nästan får krupp av värmen på huvudet så tänker jag -stackars liten med så taskiga föräldrar!

Min nya båtoutfit är underbart svalkande! Håller borta solen bra jag som har lite nojja över för mycket sol nu för tiden. (Ni vet min ålder/hud nojja). Jag har inte lämnat Jesus och konverterat till Islam, skulle jag aldrig göra. Men det är skönt att bära slöja ibland;)


En mojito..

Om jag i denna stund hade velat att det skulle funka att ladda upp bilder! Men får väl beskriva med ord.. Sitter i en sval orange maxiklänning, suger på en mojito och känner ljumna vindar smeka huden. Solen går ner bakom bergen och jag känner doften av kokos från min hudlotion. Ur högtalarna går alternativmusik med mycket trummor och bas. Musiken skapar puls och jag tycker att livet är himla härligt.

Kram


Min snygging:)


Torsdag på Phi Phi..

En vecka har gått men det känns som två. Det är verkligen en fördel när tiden går långsamt och snabbt på samma gång. Långsamt då vi hinner med mycket och vi har lika lång tid kvar som vi varit här, snabbt då dagarna flyger förbi.. Paradox! Idag är sista dagen på Phi Phi, vi lämnar imorn bitti vårt tjusiga hotell för lugnet på Sayang. Det känna som om vi ska åka tillbaka "hem" imorgon. Då mamma och C varit där i så många år och alla som jobbat där känner dem väl blev vi verkligen mottagna som familj. Nu är inte mamma och C kvar där, de har stuckit iväg till södra Koh Lanta i några dar. Men vi träffar dem de sista två dagarna innan jag och H åker till Kata.

Nu väntar stranden! Kram


Bamboo Island

Phi Phi ruinerar oss!! Det kanske inte riktigt är så illa men här gäller thaipriser X 2. De ser till att ta betalt för allt.. Låna toaletten 50 bath, använda Wifii 50 bath för 50 min, gå iland på Bamboo Island 400 bath per person. Ja sånt som vi innan inte behövt lägga pengar på. Det har varit gratis att gå iland på öar, gratis med Wifii och en full måltid har inneburit en smärre summa pengar. Det gör det här med men när vi fick betala 80:- (svenska) för chips och tuggummi. 100:- för pomfrites och frukttallrik.. Det är vad vi tidigare lagt på en måltid för två med dryck. Phi Phi gnager på min shoppingkassa inför Phuket. Och inte går det att lägga upp bilder på bloggen heller -för svagt nät! Men!! Vi har trots min klagoramsa haft en fantastisk kväll ute igår med många mojitos och en underbar dag på Bamboo Island. Vi hyrde taxibåt privat och åkte ut.. Romantiskt;)


Phi Phi..

Imorse åkte vi ifrån Koh Lanta till Phi Phi. Härligt att se något nytt tänkte vi, och det är det i och för sig.. Men hjälp vad den här ön är förstörd i mina ögon. Jag var här för 10 år sen, idyll! Sen för 4 år sen och då var Phi Phi mycket förändrat men det fans fortfarande gobitar som long beach. Nu 2012 är det mer än dubbelt så stort som sist, det är utbyggt med hotell och restauranger i stort sett hela vägen till long beach och där är det fullt med folk. Stranden med sparsamt av soldyrkare är nu rena rama Mallorca.. Men jag ska inte klaga! Även om vi nog hoppar vår sista natt här och drar lite tidigare än planerat och betalt för. Vart vi sticker vet jag dock inte.. Kanske tillbaka till Sayang, där var lugnet självt. Eller så blir det någon annan stans. Men nu ska jag dricka upp min mojito och planera morgondagen med min make:)


Thaibulimi Bild!


Thaimat!

Detta underbara käk! Kyckling i sweet and soure, eller varför inte kokosmjölk? Här på Sayang finns ett underbart naanbröd, det finns som plain, cheese eller vitlök. Jag har testat de två sistnämnda. Mmm.. Sen har jag provat på friterad glass, hot plates och lite andra nyheter. På Phi phi som vi åker till imorgon ska jag äta grymt många varianter av pannkaka. Jag låter som en bulimiker! Kanske har fått lite av thaibulimi;) utan momentet att jag gör mig av med maten som jag stoppat i mig.
Nu är dagens lunch uppäten och havet väntar!


Bild 2 Koh Rock


Bild koh Rock


Koh Rock

Och nej! Bilderna är inte retuscherade det är så sjukt vit sand och kristallklart vatten. Tänka sig att jag idag fick Henke till att simma hand i hand och titta på korallreven. Sen kom han självmant för att kyssas lite i sanden, helt utan tvång;) Igår fick jag shoppat lite, bland annat ett läckert linne med en tiger på! (nätet är segt här och orkar oftast inte ladda upp bilder och inlägg ihop så de kommer efter.. Bilderna alltså)

Kram på er där hemma!


Lunchtime again..

Min dag i bilder, hittills;)


Bild..


Ny morgon på Koh Lanta

Började min dag med en löptur på stranden, frukostbuffé och nu tar jag det väldigt lugnt i skuggan med en bok. Lite chicklitt är aldrig fel;) Det är en strålande solig dag men stranden har fortfarande lite morgonskugga. Igår var vi inne i Saladan och åt på kvällen, kollade i shoppar och jag såg en fantastisk söt virkad strandklänning... Ikväll eller imorgon blir det shopping!


Jobbar på brännan!

Snart är det lunchtime:) Mitt enda bekymmer just nu, att solbrännan inte är vad jag vill den ska vara -ÄN! Man känner sig alltid snyggare i en guldbrun kropp än gråglåmig.. Men som sagt -jag jobbar på den;)


Frukost i Koh Lanta

Efter en lång resa igår var vi rejält slitna när vi kom fram till Sayang på Koh Lanta. Men sen väntade bad, sol och Mangoshakes! Vi bodde in oss, satt i solnedgången och trodde knappt det var sant. Nu är vi här:) Ännu ett stort plus med slappa dagar i Thailand är att tid finns till att blogga. Om jag ska uppdatera! Så första uppdateringen: frukostutsikt med kaffe och ananas! Sprang ner och tog ett kort på beachen men morgonen är fortfarande hyfsat ung...


En måste unna saj;)

Jag har det bra och skulle inte få för mig att klaga. Räkmacka och bubbel! Smekmånad nummer 2 -We welcome you!


Alla <3 dag!

Då så.. Väskorna är packade. Lägenheten städad. K har fått nyckel då hon ska bo här lite under tiden vi är borta.. Allt är klart och jag längtar men med en klump i magen. Ska lämna mitt lilla hjärta i två hela veckor. Han ska vara hos våra vänner M och L, det kommer givetvis att gå strålande men han är min Bebbe! Har alltid varit, kommer alltid vara.. Han tittar på mig med stora ledsna ögon och är mycket medveten om att jag packar. Bara han förstår att jag och husse kommer tillbaka, att vi inte övergivit honom. Men imorgon är det bara att släppa oron och njuta av vår härliga semester. Han klarar sig och det kommer att gå bra! (undrar hur många gånger jag sagt det till mig själv nu???)

Vi ses nästa gång från Thailand!!!


Morgonmys..

Dessa två kan sova och slappa i all evighet! Nu vill jag ha kaffe på sängen och att H gör sina fantastiska amerikanska plättar till frukost. Igår fick jag handlat en mängd både praktiska och mindre praktiska saker till resan. På den praktiska sidan fanns saker som aftersun, solskydd, hårinpackning, pocketböcker. På den mindre praktiska sidan var saker som örhängen, puder, bomull och kajalpenna.. Jag missade lite grejer så vi får ge oss ut idag igen!


Handla inför avgång..

Nu är det vagnen mot stan som gäller. Det kommer bli en kväll hemma så om jag inte ska bli galen av rastlöshet så var det lika bra att ge sig ut. Dagarna sniglar sig fram och jag är sprängfylld av längtan! Har en liten lista som ska inhandlas och jag ska göra mitt bästa för att inte göra spontana inköp. Kläder får vänta tills vi kommer hem.. Fortfarande såpass kallt att en liten blus inte räcker till.. Kofta och sen dunis är
på!


Läsvänliga böcker och aftersun..

Jag skulle inte varit så kaxig igår, dagens kosthållning har varit ett skämt! Kladdkaka och grädde till frulle, kardemummakaka och müslitallrik till lunch :) ursprungsplanen var att åka till jobbet och fixa lite, sen till stan för att gå förbi biblioteket en sväng. Sist skulle jag ladda inför resan med att köpa både aftersun och pocketböcker.. Hur dagen egentligen föll ut var en lång fredagsfika på jobbet, sen kom jag hem lagom till fredagsfikan med H och hans vän C. Nu ska jag ta en promenad med Bosse, och ikväll blir det handboll. Två killar i H:s lag har drabbats av cancer och alla intäkter från kvällens match går till "Ung cancer". Kom till Kärrahallen och slut upp i kampen mot cancer kl 19.20!


Sista semlan!

Innan Thailand iallafall;) Nu har jag hela 5 dar på mig att komma i form. Helt lagom enligt mitt tycke.. Varför stressa upp sig? Bikini vad är det liksom? Jag fungerar inte riktigt som andra där.. Eller ni andra kanske är precis som jag? Trodde jag var ensam i världen om att gå upp i vikt innan sitt egna bröllop till exempel! Men 2 kg, det gör vare sig av eller till;) och nu ska jag avstå semlor i några dar.. Det får bli en lätt fredagsfika imorn, småkakor kanske.. Det är litet och lätt.


Bikini på lådan..

Nu närmar det sig med stormsteg! Och idag kom min nyinköpta bikini på lådan.. Snart ska jag vara brun och fräsch i lilablommig minibikini;) Den satt som ett smäck! Inte nog med att den blev bra, jag klickade även hem en udda underdel från rean som motsvarade förväntningarna. Jag tog mig 5 minuter till att svansa runt H och låta han kommentera passformen från alla vinklar. Sen hoppade jag i raggsockarna och tjocktröjan igen. Här är det kallt, där är det varmt -snart är jag där!


Tilde tillbaka..

Sen några veckor är goa, mysiga och varma Tilde tillbaka på Nyhetsmorgon. Jag gillar henne! Hon är spontan och det känns som om gästerna mer är hemma hos henne än i en tvstudio. Försöker i denna stund vakna till med en kopp kaffe, är egentligen inte alls trött mer trögstartad. Pappa har tjatat på mig antal gånger om allt från promenad, besök hos farmor, handla, dammsuga och nu klippning. Han har arrangerat en liten klippsalong i badrummet och stryker runt mig som en katt.. En tjatig katt. "klipper du mig", "nu ska du klippa mig", "färdig! Klipp klipp" "men klipp mig nu då"... Sen har pappa oroat sig över middagen idag, redan innan vi skulle sova grubblade han över dagens middag. Skulle pappa vara en katt hade han varit katten Gustaf. Nu väljer han taktiken att sitta tyst och med stora ögon titta på mig medan han stryker sitt hår..


Vackra vinterdag..

Välsignelse? Det måste det bara vara.. Jag vaknade 7 imorse och gick en promenad på Gullmarsstrand innan frukosten serverades kl 8. Efter det var det en dag i långa sammanträden. Men denna utsikt som bländade oss hela dagen! Lysekil, vackra plats. Eftermiddagen kom och jag tog Carl Wilhelmsson över, färjan heter så för den som inte känner till. Sen har jag myst med pappa, längtat efter H, vi hängde med mina svärföräldrar och jag har planerat för vårens inköp. Ny garderob önskas snarast! Inbillar mig att jag efter Thailand ska gå med bara ben i Gretaklänningar.. En ren fantasi då det vare sig kommer vara varmt nog eller att min plånbok tillåter sådana inköp. Då skulle jag få nöja mig med ett eller max två plagg hela vår/sommar 2012.. Typ;) Nej, Greta får inhandlas i kopiavariant och sen blir det svala pasteller och någon enstaka färgklick.. Kvantitet eller kvalitet det är frågan, som vanligt föredrar jag båda. Men ett som är säkert, efter solresan ska det handlas;)


Kaffepaus

Promenad blev en kaffepaus.. Det är tokkallt! Vi försökte gå en promenad pappa och jag men fy.. Kustens enda nackdel den bitande kylan! Nej vi myser här istället.. Ikväll ska vi frossa i räkor och se på "Mello".


Mission..

Styrelseuppdrag, det innebär hotellnatt denna afton. Kvällen har varit kantad av lååånga sammanträden och 4-rätters. Jag är så mätt så jag skulle kalla mig efter Pumbas uttryck i lejonkungen "en gasboll".. Magen är utspänd så jeansen ger märken! Nä, dags att sova lite.. Snart väntar hotellfrukost.

Natti


Stort minus med vädret!

Fördelarna med snö är att det blir mycket ljusare ute. Luften känns frisk och många gånger är det mysigt. Men ett stort minus är när snön omvandlats till is! Dessa f-ing isfläckar.. Det gör att man går som en kratta i sina högklackade. Å andra sidan kanske man ska välja bort klackar då, vilket jag också gjorde igår och jag kände mig skitful! En klack förvandlar det mest meningslösa klädvalet till en helt fungerande outfit. Så valet blir - Bambi på hal is...


Middagsbjudna på lill-lördag!

Idag har varit en dag präglad av jobb, kurs och stress. Men den fick ett underbart avslut:) H och Bosse hämtade mig vid pedagogen kl 17 och vi åkte till vår gosfamilj V. Där stod R vid spisen och lagade 2 rätters, S brottades med småtrollen. Vi fick en stund med de underbara godingarna. Själv hade jag helst vilja ha dem vakna hela kvällen, men tydligen ska barn lägga sig tidigt. Ibland har jag tankar om att gå in och väcka dem när ingen ser på.. Allt för en stund av mer lek och gos:) I vilket fall bjöds vi på smaskig mat och mycket prat. Mest pratade jag och S som vanligt! På dagens bilder fastnade bara en av trollungarna. Nu är jag rejält trött och ska sova. Natti!


RSS 2.0