En varierande dag..

Från frukostbordet till stranden, förbi BVC och vidare till kvällsmat i Delsjön. 

Idag har varit en varierande dag som väckt känslor. På BVC skulle Hebbe vaccineras och i samband med det ville läkaren som träffade och hjälpte Hebbe då jag kom inspringandes med honom för snart 7 veckor sedan komma och säga hej till Herbert. Farbror Doktor grät när han mötte Hebbe, han kramade mig, Henrik och tog Herbert i sin famn och pussade honom. -"Så orolig jag varit för dig och så lycklig jag är av att se du mår bra!" sa han till vår lille kille. 
Ja vilken mardröm det var för denne man som stod där, helt oförberedd på en vårdcentral och förväntades rädda livet på en 6 veckors baby som ingen visste var det var för fel på. Men precis det han sa har vi också sagt till varandra, Hebbe hade änglavakt! Men vi kan inte nog tacka denna underbara kärleksfulle och erfarne Doktor som gjorde allt rätt, som fann styrkan och räddade vår Hebbe. Han tillsammans med de andra läkarna som sedan tog över på Östra. Farbror Doktorn sa till Henke att han aldrig kommer glömma Henkes blick när de tillsammans skyndade sig mot ambulansen.. Ja fy.. Hela upplevelsen från där och då är för mycket för att ta in, är egentligen inte något vare sig föräldrar eller sjukhuspersonal ska behöva uppleva men ändå gör.. Idag blev det ett kärt men känslosamt återseende där vi tillsammans pratade om vad vi fick uppleva och hur nära det faktiskt var att vi förlorade vår Herbert. 

Efter prat och vaccination åkte vi till Delsjön och åt kvällsmat med vännen O, allt var lugnt fram tills dess att Bosse blev getingstucken. Men det är en småsak i sammanhanget. Imorn väntar en dag med Vilahamn.. 


Göteborg erbjuder randigt..


Hoppade över stranden för en dag på stan.. Varmt. Så ikväll tvingar jag till mig kvällsbad. I påsen - en randig present till mig själv. Lika perfekt nu som i höst! 

En kustsemester..

Ett bildregn över våra dagar i Lysekil. Nu är vi hemma igen, borta bra men hemma bäst?! Ja hemma är ALLTID hemma men samtidigt känns det lite vemodigt att kustsemestern är över. Att min vecka "hemma" på sommaren är gjord för iår. Den veckan då jag träffar gamla vänner, släkt och mina närmaste vänner. Den veckan då jag njuter av fantastiska bad, underbara vyer och enkelheten i en liten stad. Snabbt är man vid vattenkanten oavsett om det är en klippa eller strand och lika fort är man hemma. Här i Göteborg är det ett större projekt. 

Förr om åren packade jag väskan tidigt i juni och åkte inte tillbaka till Göteborg förrän slutet av augusti ibland början av september, då var sommaren lång i Lysekil och mycket hanns med. Jag minns längtan tillbaka till storstan efter många salta dagar.. Då såg jag alltid fram emot hösten för jag var så trött på sommaren. Det är inte så nu, vad jag då hann med på en HEL sommar ska försöka pressas in på en ynka vecka. Dessutom var denna sommaren i Lysekil helt annorlunda, prinsen Hebbe var med. Ja, livet förändras verkligen med barn! Det är så underbart men det innebär också att ge avkall på vissa saker. Inga utekvällar, inget after beach eller måndagsklubb, inga sena nattbad eller vin på en klippa med vänner. Det är intensivt med bebis och tiden för de där "egna" fria och bekymmerslösa nöjena är begränsade. Kan Ni tänka er att jag hade en kuvertväska och högklackat med mig i packningen??!? -Hur tänkte jag där??? Antagligen var det gammal vana, jag brukar ju alltid ha med mig sånt. Men igår när tjejerna gick ut gick jag och Hebbe hem, på förfesten satt jag osminkad i jeansshorts och det kändes märkligt att jag tittade på när de sminkade sig, att jag drack cola när de hade mojito i glasen.. SOM jag har längtat efter att bli mamma, och så lycklig jag är att Herbert förgyller mitt/vårt liv men så tacksam jag är att jag har många somrar att se tillbaka på där jag bara var Linda och inte Mamma Linda. Ja, saker och ting har nog sin mening trots allt.. Iallafall har allt sin tid och jag tror bestämt att det finns en plan för våra liv. 


Kvällen är ung..


Klockan närmar sig 23 men vad gör väl det?! Jag och bästa Sis har myskväll på terassen och avlöser samtalsämnen under tiden Hebbe sover sött i vagnen. Avslutar kustsemestern med några dagar "själva". Pappa H hade andra upptåg och preppar inför nästa semestervecka i Gbg. 

En varm dag och en sval dusch..

Hemma för att ta en dusch, byta om från strandkläder och ladda för en kväll med vänner. Haft en helt underbar dag på stranden med våra nära!! Klippor och varma vindar..
Bästa platsen är på klipporna.. Jag hänger mest under parasollet med Hebbe, men hinner även dricka kaffe, prata och bada. Värmeböljan gör att bästa platsen är klipporna! 

Älskade Lysekil du värmer mitt hjärta..


Pojkarna i mitt liv.. Make, Far, Son och Vovve. Blessed!!!! 

En sommardag med kubbar..

Kubbar, kaffe, salta bad, lycklig mamma, jag glömde väl inte skriva SOL! Jag har lyckokänslor i hela kroppen!! Och en så grymt go kväll igår också, den skriver jag mer om imorgon. Nu väntar grill och färskpotatis. 
På plats vid världens vackraste stad..

Lilla Lysekil tar oss med storm idag! Inte ett moln, kära återseende och en bebis som nöjd och skötsamt varit med på Ålevik Open. 
Efter några dagar i Grebbestad, med god mat och försök till dopp lättar vi ankare vid denna kuststad. Vi hoppas den tar ur mig den lilla badkrukan som flyttat in.. Men jag kommer mig bara inte till att bada när det blåser! 
Tyvärr blev det inte så många bilder från mysiga Grebbestad. Jag ska försöka komma ihåg den resterande semester, med start ikväll då vi ska på middag hos fam Tjernqvist. 


Dubbel semester..

Kanske semestrar jag lite från att blogga också?! Det verkar inte bättre! Men faktum är att dagarna går så fort (vilket man inte vill när man är ledig).. Vi vaknar och äter lång frukost. Har gått promenader, ätit, pratat, fikat, slappat i trädgården och idag var vi en tur till Strömstad. Imorgon är det redan sista dagen här i Grebbestad och sen styr vi bilen mot Lysekil. Ledsamt och kul på samma gång. 

Kustråttor!


Om en liten stund packar vi bilen för att bli kustråttor i två veckor. Nu slår semestern till på riktigt! Grebbestad och Lysekil -here we come :)
Men först några minuter till av morgonmys.. 

Kräftis i Härsjödamm

Igår packade vi bilen och åkte med kräftor och sängkläder till våra fina vänners sommarställe. Delar av vårt lite "större" gäng skulle ha kräftskiva. Tidigt jag vet, men så fick det bli och så fantastiskt härligt att äta goda skaldjur i mitten av juli. 

Som sagt, alla kunde inte vara med som brukar umgås, semestrar och brist på barnvakt, samt andra planer hade kommit i vägen. Men vi som sågs hade det oförskämt bra. Bad, sol, bastu och lika många skratt som mygg! Jag hade på riktigt ont i tinningar och huvud av skratt.. Vuxenfån kan nog vara det bästa och ibland krävs helt enkelt mygghattar. 


 

Första semesterdagen!

Vi har satt ribban högt idag! Hela familjen på morgonpromme, frukost från bageriet, fikabesök av släkt, askimsbadet och solning, en frappe till afterbeach, grillning med nyförlovade vänner, premiär av rosevinet  "Perfect Day"...

Jag har inte velat ta en droppe men ikväll drack jag ett halvt glas rosé och njöt av våra fantastiska vänner, solen, kvällen och hur dagen varit. Fortsätter med kvällsdoppen!
Det var ett så bra upplägg igår att jag var tvungen att göra detsamma idag! Ett par timmar av häng med en tjejkompis, ikväll L där vi inledde med en promenad och avslutade med bad. Hittills har jag bara kört insjöbad men nästa vecka när vi kör kustsemester blir det andra bullar! Jag tror det kommer bli mycket badbilder framöver..:) 
Vet ni vad det BÄSTA är idag! Att H avslutade sina projekt och tog semester en dag tidigare! Så ikväll firar vi starten av semester 2014. 

Premiärdopp!Efter att ha pysslat med min bebis hela dagen fick pappan avlösa för ett par timmar då jag åkte och tog ett kvällsbad med M. Vad två timmar av tjejsnack, ett underbart premiärdopp i rätt temperatur med varma solstrålar kan göra för själ och humör! 
Det håller i sig även idag vilket visade sig i att jag studsa upp vid 7, innan Hebbe vaknat och H gått till jobbet för att ta en promenad med Bosse. 25 min av morgonsommarluft! Befinner jag mig verkligen i Sverige?! Det är underbart!! 

Sommartankar


Mitt sommarhäng.. 
Jag har hittat platsen där Hebbe trivs bäst. På vår uteplats under förmiddagen när solen inte visar sig där och det fläktar. Idag, hittills vill jag säga! Så har jag haft en mer nöjd bebis. Han är inte förtjust i att graderna ligger någonstans mellan 25-30, solen steker, svetten lackar och blöjan klibbar. 
Själv är jag trött, jag brukar vara på topp sånna här sommardagar. Hoppa upp ur sängen, gå en PW, göra en härlig frukost och dagen fortsätter i ett tempo och glädjerus. Men jag tror att tröttheten beror på att ytterligare oro har släppt.. Märker att det går i omgångar. Om oron först ligger på 100 av en skala 1-100 så går den sakta ner.. 90, 85, 70 osv. För varje avtrappning kommer en våg av trötthet efteråt. Där befinner jag mig nu. Efter att vi var i Lysekil i helgen så släppte ytterligare oro och nu är jag som sagt tömd på ännu lite energi. Det gör att jag ligger kvar med Hebbe i sängen en extra stund, äter en oengagerad flingtallrik till frukost och mellanmål och lunch består av marabou eller polly. Vi hänger i skuggan, Hebbe, Bosse och jag. Jag snusar Hebbe i nacken och tänker att jag borde... Ja och så kommer alla borden uppradade. Men det stannar där, vid tankar och kanske ett litet dåligt samvete. 
 
Men sen försöker jag vara snäll mot mig själv och tänka att det finns tid, dagar och veckor framför då jag kan starta upp alla borde som att rensa ur garderoben, planera för näringsrika luncher och mellanmål, börja spela tennis eller skaffa gymkort -ja få tillbaka muskler på kroppen så jag inte blir sittande med en trött rygg och värkande armar efter att jag bär på en tyngre Herbert. Snällt tänker jag att först och främst ska vi ha semester. 

Tid på gräsmattan..


Spenderar mellan varven lite tid på gräsmattan men får ärligt inte riktigt ihop det. Hur gör alla mammor som vill vara ute i solen? Jag vill skydda Hebbe  från skadliga UV-strålar och därför blir vi i skuggan och inomhus. Hebbe sover ju givetvis emellanåt men då ska jag prioritera -äta -gå på toa -ringa ett samtal -tvätta -ta en promenad -sova själv -blogga? De gånger jag valt att ligga i de varma strålarna så lyckas de alltid försvinna bakom moln..

Efter lite reflekterande har jag kommit fram till att antagligen ligger inte alla andra mammor till sina 10 veckors bebisar med en paraplydrink och lapar sol. Jag ser en bild framför mig på Sofi   Fahrman förra året, nybliven mamma vid en en pool med någon läskande drink. Som sagt, efter reflektion så har jag insett att det är nog bara hon, en riggad bild. Jag har också kommit fram till att det är livsfarligt att jämföra, både med solbrända vältränade mammabloggare och med sitt liv innan barn. Det ÄR en omställning, och när jag i vanliga fall i juli månad åker till stranden med ett magasin, en termos och gott fika så kan jag nu låta juli passera med en underbar bebis i ett ofixat hår, shorts och kallt kaffe i utemöblerna. 

Jag längtar tills H har semester, det bästa är när vi får vara tillsammans hela familjen. 

Har det bra -premiärstrandar!

Kvällspromenad igår till underbara vyer och idag strandhäng i Skalhamn med underbara vänner. Kan inte sommarvädret vara här för att stanna?! 

Det känns bra att vara på kusten, jag känner mig inte mer orolig och det är skönt. Jag visste ju verkligen inte hur känsla och tanke skulle reagera på avståndet till hemmet. Men som sagt, vi har det skönt! 

Lite kustliv..


På plats i Lysekil, pappa står vid spisen och steker rödspätta, färskpotatisen kokar. Här spenderar vi helgen och jag hoppas som sagt på stekigt väder. Våra vänner har hyrt en stuga i Skalhamn så imorgon har vi planerat för att umgås. 

(Mindre smickrade bild på Hebbe men alternativet såg jag ut som skräp på och bröstet hängde halvt på utsidan så fick bli den här som var mer anständig) 

En dag framför tv-n..

Regnet smattrar på rutan och vi tre, jag tillsammans med Hebbe och Bosse ska spendera dagen i soffan. Vi ska se på "Keeping up whit the Kardashian". Det bästa med mitt sällskap är att de inte har några invändningar;) 

Imorgon åker vi till Lysekil och ska stanna över helgen, det ska bli sol och jag hoppas verkligen det för jag har ALDRIG i hela mitt liv känt mig blek i juli men det gör jag i år. Lite pirrig är jag för att lämna zonen "GBG-nära till Östra" men vi var på återkontroll i tisdags och allt ser jättefint ut med Herberts hjärta. Läkaren sa till och med att hade man inte vetat om att han opererats hade man inte kunnat se eller på något sätt märka det. 
Ett samtal bort..

Minnen från förr, upplevelser och livet här och nu -allt i ett samtal. Mina fina barndomsvänner från Stale var här ikväll. Vi kvällsfikade på det godaste surdegsbrödet som K:s make hade bakat. Jag missade att få upp kameran, jag var i nuet, i samtalen och det var en väldigt härlig kväll. 

RSS 2.0