Så mysigt man kan ha..

Nej det blev ingen valborgsmässofyr, men någonting minst lika bra. Middag i ett soligt Göteborg! Mysigt att få sitta och titta djupt i ögonen på min man samtidigt som vi pratar om allt som rör sig i våra liv. Sis och hennes kollega kom förbi en sväng efter jobbet så vi fick en öl tillsammans med dem.. En riktigt lyckad valborg.


Valborgsmässoafton!

Vita nya brallor, PUMPS och skinnjacka. Det är så nice när man kan börja ha lite lätta skor på fötterna, lovely❤

Idag ska vi vara duktiga och studera hela dagen lång och sen får vi se vad vi gör med kvällen. Jag hade gärna gått till en fyr, tittat på lågorna och pussat på min H. Så vi får se..

Ha en härlig dag!


Promenad i vitsippebacken..

Lite småslö idag, men har njutit av vädret och en härlig promenad med brosan. Bosse luktade på blommor och jag plockade en bukett. Ikväll ska vi bara slappa framför tv-n och äta sushi:) En riktig dagen efter..


Tranquilo..


Poledance hippa!


Möhippa för E...


Mön drejar..

Skattlektion, vin och nu ska mön lära sig dreja.. Undrar vad det blir för verk av leran 😏


Möhippa!!!

Idag är E:s dag heeela långa dagen. Vilken hippa vi ska ha:) Älskar möhippor , det är det roligaste festtillfället alla kategorier. Bara tjejer, alla är glada, galna och bjuder på sig själva. Ikväll gör vi avenyn farlig! Uppdaterar under dagen..


Ut på äventyr..

Mina nya brallor är på och nu ska jag möta dagen! Det är riktigt skönt väder, kanonväder rent sagt. Svenskar och väder alltså.. Men jag vet, har en hang up på det.


Bloggar från Acne..

Behind the scenes.. Jag har varit på Zara och utökat garderoben med ett vårköp och nu hänger jag på Acnes lager med Sis. Ska snart bege mig hemåt och låta henne arbeta ifred. Stan bjöd på härliga vårtecken, vackra blommor och söta ballerinas på Yoko Yap. Det stod någonstans att det skulle bli 20 grader och jag efterlyser 20 grader, sol och grillning. Ikväll ska vi till M och L nya lägenhet. Vi ska äta middag och jag ser med spänning fram emot vad som serveras. Kanske lunchdax för mig snart? Brukar vara det då det mest exalterande att tänka på är vad som kommer hamna på tallriken om några timmar..


Ändrade planer..

Ibland ställer lite sjukdom till det. Inget Vilahamn eller pussande på twinsen idag.. Vi fick nöja oss med att pussa på varandra och det är inte så illa det heller;) Det är inte ofta som vi ser på en film jag och H, mitt tålamod tryter för fort och jag vill resa mig för att hämta något, gå på toa eller kolla i kylskåpet. H tröttnar på mig när jag sen ställer 100 frågor för att komma in i handlingen i filmen igen. Nej vi ser oftare på vanlig dumTV. Inte går vi på bio särskilt ofta heller, men ikväll så hyrde vi film! Vi la bort all elektronik som kan tänkas störa och låg tätt intill varandra åt kladdkaka med vispgrädde och mös. Härligt och precis vad jag behövde! Nu är det långhelg i stor bemärkelse.. Inte arbete förrän på onsdag igen.

Kram


Regn och Palme..

Jag lyckades fylla den här veckan med mer än bara jobb även om arbetet är det dominerande. Fika med min vän och kollega sen tekväll hos vår prälle. Han hade en present till mig, en underbar Palmetallrik! Vilken present:) Imorgon är det sista arbetsdagen på veckan och sen ska jag vara en duktig uppdaterande bloggerska hela helgen. Imorgon kväll ska vi till Vilahamn, mys.
Sov sött


Dags för fest snart..

Planerna är få när det kommer till fest, men lusten är stor för en riktig utekväll! HM har som vanligt prisvärda kläder och jag gillar deras conscious collection, med klänningen på bilden i täten. Svart kuvertväska och höga pumps -smack!

Slutet av den här veckan fylls av middagar med vänner och helgen likaså. Men varför lever man livet som om det vore en transportsträcka till helgen? Jag gillar att ha planer mitt i veckan. Vi får se vad jag kan klämma in de närmaste dagarna.

Kram


Jag däremot..

Försöker knäcka teknikkoden..;)


Sis gillar teknik.

Vi hänger hemma i soffan, äter så det sprutar ur öronen och pratar. Men just nu har Sis hamnat i teknikdvala.. Ska väcka henne!

Puss


Regniga dagar behövs piggas upp..

Kan man inte pigga upp regn och blåst med shopping får man göra det genom glada tankar och planer för framtiden. Jag fick plocka fram tidigare investeringar inför våren och sukta på dem. Som mina Alberville.. Min sommardoft från Chloé tillsammans med mina härliga klackar ska snart användas flitigt. Det är tur att det finns saker man kan göra inomhus dagar som dessa, jag och J åkte och hälsade på hennes syster M en sväng efter det satt vi och fikade, pratade om drömhus och hade det trivsamt. Ikväll är det fredagsmys hos familjen Å, vi ska käka taccos H och jag -längtar:)


Hata tjuvar!

Den iddi som inatt stal bakhjulet på H:s cykel bör hålla sig bort från munkebäcksgatan idag, jag går som en drake med röda ögon och sprutar eld -vansinnig! Är det någonting som får mig att koka är det tjuvar. Hata tjuvar!

Nu ska jag försöka duscha bort ilskan och sedan göra mig iordning för att träffa J. Hon får mig garanterat på bättre humör.


Så här jobbar vi idag..

Nu är det helg för mig! Sötsuget är enormt, kärleken till H lika så och den här kvällen ska jag bara ligga i soffan. Inte tänka på någonting, ingen prestation i form av att läsa historiska texter, uppdatera sig på första världskriget eller planera morgondagens lektioner. Jag ska inte göra någonting sånt oglammigt, jag ska slappa, jag ska tänka osmarta icke underbyggda tankar och jag ska se på dålig tv. Det är precis vad jag ska!


Acnebild..


Rofylld resa..

När man har haft en dag där man flängt runt på allt för många ställen, haft lektioner, möte, utbildning med jobbet på pedagogen och sist ett besök på Acne. Ja, när man haft det kan en resa med spårvagnen hem vara riktigt rofylld. Man behöver vare sig anstränga sig eller prestera, bara åka med. Skönt att få sitta i en egen bubbla en stund..

På Acne provade jag jeans som alltid, hade tänkt testa ett par vita men tydligen är de slut. Det fick bli svarta istället. Ett par klassiska svarta skulle man slå till på men det får kanske bli till hösten. Känns som att det finns lite piggare färger att fylla garderoben med. Förutom det så är jag för tillfallet såå fattig! Bara väntar in lönen. Jag har helt enkelt roat mig lite väl mycket denna månaden med visiter i Karlstad, Grebbestad och Lysekil. Bensinen är dyr och plånboken har fått öppna sig för lyxiga middagar, shopping och spontanköp. Så nu får jag leva på vatten och kärlek resten av månaden. Tankade kärlek hos min sis på Acne och nu ska jag hem och tanka på mer från maken. Han väntar med middag, hamburgare och hemmagjorda pommes.. Mmm!


Sucker for Mateus och orkidéer..

Arbete igen. Efter lång påskledighet så var det med blandade känslor man började dagen, och avslutade den med. Det känns som man alltid behöver en mjukstart efter ledighet, huvudet är inte van vid alla ljud, tankar och bollar som ska hållas i luften. Men efter jobbet fick jag en stunds avslappning med akupunktur, tog bort huvudvärken och gav blod ut i musklerna. Testa om ni inte har gjort! Det tar hand om de flesta åkommor. Huvudvärk, ledvärk, dålig mage eller stress.

Väl hemma satte jag in min nya Matuesskål i samlingen, jag älskar det porslinet. Har delar i lila och ljusrosa. Fick både skålen med godis och orkidéen av min mamma. Hon vet vad jag gillar hon..

Kram


Letar efter lavinsändare..

"Jag tittade på en lavinsändare", det var i stort sett de första orden L sa. Hon är härlig hon! Äventyrlig precis som jag sa. Jag beundrar denna kvinna som reser till New York, Dubai och Barcelona ensam för att komma iväg lite. Som ger sig skam på att jobba ute på en oljerigg som ensam kvinna i den mest manliga sfären. Som är snygg, blond och vältränad. Openminded är ett ord som stämmer in på henne på alla sätt. Inte dömer hon och lägger värderingar i hur man ska leva sitt liv, hon bara lever och fler borde göra som hon.

Nu fick min vän ett gäng lovord och nästa i tur är Soho, jag gillar detta ställe som jag besökt många många gånger, fika, lunch, vin, brunch. Soho går hem i alla lägen och gjorde så också idag!


Förmiddagskaffe..

Jag behöver sitta med böckerna fram till 14.30 idag, efter det ska jag fika med L. Min vän hemifrån, gladaste, goaste äventyrarbruden. Säsonga kring halva jordklotet, cykla i Mount Everest, off pista i Whistler, djuphavsdyke i Australien är typ vad hon sysselsätter sig med;) För tillfället jobbar hon på en oljerigg.. Ska bli kul att höra om senaste äventyren.

Men först förmiddagskaffe..


Lyxmatslördag och söndagshandboll..

Igår fick smaklökarna komma till sjunde himlen för en stund, vilken mat Dinner 22 stod för. Mmm.. Tonfisk, risotto och pilgrimsmusslor till varmrätt, en lakritsparfait med hallonsås vilda bär och kanderade pistaschenötter till efterrätt. Om ni vill äta fantastisk god mat, få gott bemötande och service -gå dit! Ni som känner mig vet att jag är en barnälskare, de är fantastiska! Men det finns tillfällen de små liven gärna få hålla sig undan. Som på bröllop, SPA och restauranger som serverar delikat mat. Där vill jag få vara vuxen, utan lek fokus på kids och gap. Där höll Dinner 22 måttet, de som kom i sällskap av små gaphalsar placerades i ett rum långt från oss andra civiliserade... Nice.

På tal in gaphalsar så fanns det ett gäng vuxna sådana på handbollsmatchen i eftermiddag. Jag, H och M var där för att kolla Sävehof mot Skövde. Men jag gillade pulsen, sen gillade jag pajen M bjöd på hemma hos henne och V innan.. De ska åka till Turkiet, tror ni inte det fick min lust efter solresa gå i taket. Jag understryker avundsjuk!

Go söndag på er:)


Trotsa regn! Ha klänning..


Måste jag gå ur sängen?


Helghäng..

Mamma och C är påväg hit, vi ska tänka tillbaka på Thailand, gå ut och äta, umgås och ha de gott:) Jag funderar starkt på en sista minuten resa i sommar, nackdelen med sista minuten är att man inte definitivt vet att resan blir av, vart och när. Om man vet det så vet man också vad man ska drömma om och längta efter.. Men fördelen är ju att den kan bli billig och anpassas efter hur Sveriges sommarväder blir.

Igår kväll mös jag med S, vi som är bloggerskor båda två borde varit bättre på att ta bilder men icke. Vi var väl upptagna av att fylla varje sekund av ord.
Kram


En fika med en snygging.

Fikat med fina A, pratat om livet och framtiden och bröllop. Hon gifter sig i september, det är så man blir avis men mest tänker tillbaka på den underbara dag jag och H fick. Jag hade inte velat ändra en sak bara få chansen att göra det om och om igen.

Min och A:s fika skulle egentligen vara en frukost men med mycket att ta igen så blev det frukost och förmiddagsfika. Hon fick rulla hem till Skanör i Skåne och jag är påväg hem, promenad med hunden och i eftermiddag ska jag till Vilahamns:)


På gatan där jag booor..

Ja på den här gatan lyser livets glamourösa lampa med sin frånvaro.(pics från min gata) Det är studier, mjukiskläder och kaffe från morgon till kväll. Med ett litet inslag av besök från vänner här och då, som igår när paret Ö var här på fika. Mysigt!

Men imorgon ska det bli förändring i tillvaron först ska jag äta frulle med min fina barndomsvän som alltid klär sig deliciöst och sen på eftermiddagen blir det häng med galmourmamman S. I mina ögon är hon en riktig glamour mamma som orkar se oförskämt snygg ut, ha två oförskämt söta barn, trevlig man, ett hem som alltid är fräscht, hon orkar alltid med att träna, och hon viker hela familjens tvätt fint in i garderoben till skillnad från mig som trycker in min stackars makes plagg och låter han ta hand om sortering själv. Sen det viktigaste av allt hon gör mig ALLTID glad. Alla skulle behöva en glammamma som henne i sina liv.

Kram


Danskt mode..

Design är de bra på de gröttalande grannarna. Klä sig lika så! Det är lätt att få garderobsbegär efter att tittat i Cover.


Inspirerande dag..

Mycket kan man hinna med på få timmar. Idag har varit en dag som gett mycket både när det kommer till kunskaper, möten och utförande. Jag har läst nästintill hyllmeter, besökt kyrkan och mött på tankar och människor som berör. H tycker att jag liknar en teletubbie i min jeansbeklänad, och jag som tyckte det kändes najs att ikläda mig jeans från topp till tå med inslag av svarta detaljer- skor, jacka och väska. Nu ska jag avrunda kvällen med att kolla på någon serie intill min gubbe i sängen.


...


Avslutar påsken och har semesterabstinens!

Påsken har varit riktigt bra, mysigt att vara med familjen men en liten längtan finns efter mina vänner. Så i dagarna får jag våldgästa Vilahamn tror jag;)

Sen har semesterlängtan tagit över! Jag vill ha sol, värme och långa dagar vid vattnet. Är fullt medveten om att mitt liv såg ut precis så för bara några veckor sen men det hjälps inte. Vill rymma vardagen och ett snöblaskigt Göteborg bums. Lysekil gav sol och blå himmel, från övervåningen blickade jag ut mot havet. Härligt när sommaren kommer men jag vill åka till Europa på semester. Jag vill kyssas med H, äta ute varje dag, läsa ut en strandväska full av böcker och kunna gå barfota.

Men bort från drömmarna nu, lite bilder från påsken..


Glad påsk!

Idag bjuder jag på min apelsinoutfit! Vilket påskafton det bjuds på. Igår på väg till kyrkan yrde snön men idag är all snö borta och solen skiner och lyser upp kusten på det allra vackraste sätt. Idag ska det ätas påskmat, gå promenader och hänga med familjen. Snart åker jag, H, pappa och Bosse till Grebbestad. Vi ska hänga med mamma och C, sen kommer svärföräldrarna förbi ikväll.

Hoppas ni hittar många välfyllda ägg och att påskharen varit noggrann i val av godis. Akta er för smällare och påskkärringar. Och för allt i världen ringer en påskgubbe på dörren så ge ingen frukt! Det är det tråkigaste som finns!

Kram


Snö??

Vi sitter färjan och det är snö! Fel fel fel.. Har ju hört om det på vädret att risken fanns men förträngde den. Nu tycker jag att min outfit för dagen är illa vald, dock är den ett riktigt påskämne men fjädrar på blusen och påskig färg på senaste veckornas mest använda byxa i garderoben.

Det får mig att fundera på om inte ett par till i en annan färg skulle vara något att satsa på.. Hmm. Åter till snöiga Lysekil, blir att rafsa fram pappas vinteroverall;)


Påsk på riktigt!

Nu är det påsk. En av de bästa högtiderna på året enligt mig. Inte bara för att man är ledig, har tid för familj och vänner och äter tonvis med godis. Utan också för att det påminner mig om det mest grundläggande i min tro. Julen är stor men påsken är större. Nattvarden, gemenskapen, förlåtelsen. Den eviga kärleken.. Det eviga livet!
Det mesta får perspektiv de här dagarna, och jag går runt med en glädjekänsla blandad med sorg. Den rör om i mitt inre och gör så varje påsk.

Om en liten stund rullar vi mot Lysekil, där och i Grebbestad ska vi ha några riktigt goa dar med mat, godis och mys. Jag önskar mig soligt väder, vilket jag säkert inte är ensam om! Hoppas ni får några riktigt härliga dagar och tar hand om varandra.

Påskpöss!!


Påskrus..

Det känns som den sista riktiga arbetsdagen är passerad och imorgon blir det mest bara mysigt att jobba. Dock har jag sådär 200 skriftliga omdömen att skriva på 7,5 h, men det skall väl gå an. Eller? Efter min idag riktiga arbetsdag som slutade vid lunch åkte jag till Öjersjö och träffade mina vänner som jag inte sett på alldeles för länge. Vi hade en mysig lunch och eftermiddag tillsammans. När jag kom hem tog jag ut Bosse på en runda och passerade för många påskliljor, nu känns det futtigt med mina tre krukor och buketter som jag har inne. Kanske måste jag ut och köpa fler.. Alltid finner jag anledning till att handla.
Ikväll ska jag och H äta pannkakor med glass och sylt, jag är så hungrig nu så jag nästan kollapsar, magen är vänd ut och in och tungan är blötare än på en bulldog. Å så gott det kommer att bli..


Leo lovley leo..

En ny feminin sak i garderoben. Som den kattälskare man är så känns den helt rätt. Idag har varit en dag i högt tempo, jag har haft mina lektioner, mina möten, kommit hem och sprungit den första löpturen sen Thailand. Och innan dess var det alldeles för länge sedan de gröna löparskorna snörades på. Men det var skönt! Kändes som ett vårtecken och känslan efter är att jag snart vill göra det igen, det måste väl vara positivt?!
I skrivande stund är M inne och hämtar hudprodukter så när jag kommer hem ska det smörjas och kletas med allt som påstås göra oss kvinnor vackra.


En tid att..

Just nu tittar jag på mina naglar med avskavt nagellack. Händerna håller i en bok och huvudet ligger mot en dunkudde. Jag borde sova, sluta mina ögon och drömma. Men istället funderar jag, på framtiden, på arbete, på kvällens årsmöte och på vilket mitt nästa steg blir. Arbetet tar upp mycket av min tid och engagemang, jag vill ha det så. Men det måste ge energi, och det är inte alltid det gör. Livet är komplicerat, människor är komplicerade. Ingen vill vara ond, inte heller göra fel. Men det finns gånger människor uppfattats som både orättfärdiga och själviska. Det gäller att omge sig med människor som ger energi. Som mina vänner tillexempel. Tänk om man kunde få ha dem runt sig jämt. Det gäller också att bygga upp ett positivt nätverk runt sig, med människor som tror på ens förmåga och möjligheter att utvecklas. Det har jag, och det är jag tacksam för. Frågan är bara när det är dags att ta nästa steg, det kan inte ett nätverk eller vänner hjälpa till med att bestämma. Själv är man herre över det beslutet. I predikaren står "allt har sin tid". Dessa rader skänker mig många gånger tröst. Men nu funderar jag på om solen ska gå upp över en ny tid, eller om jag ska stanna kvar på den här platsen lite till..

Mmm, allt har sin tid


Lycklig som ett barn på julafton!

Greta har gjort mig lycklig som ett barn under granen med favorit julklappen öppnad! Ni vet den där julklappen det tjatats och gnatas om, där mamma och pappa säger nej det går inte den är för dyr. Du får hitta något annat! Men det behövde jag inte den här gången, för nu hänger hon där på galgen och väntar på premiären. Jag älskar att vara vuxen och bestämma själv!

(På bild 1 och 3 är färgen mer rättvis..)


En go Värmlandshelg!

Vi har verkligen haft en oförskämt bra helg i Karlstad med våra fina vänner. Alla förväntningar är uppfyllda, vackra vyer, gourmetmiddagar och bubbel. Jag har fått tag i riktiga godbitar till min garderob som jag får visa upp här på bloggen. Vi har två bröllop framför oss som jag ser enormt mycket fram emot, nu är klädseln för ett av dem klar!

Bosse har totalförälskat sig i Noelle, han har knappt fått ro och blicken var hela tiden på hans mörka skönhet. Hon var så snäll men ibland måttligt road av Bosse som stod på bakbenen för att nå upp och pussa henne.

Nu rullar bilen på väg hem mot Göteborg. Det blir en lugn kväll framför tv-n.

Kram

 

 


RSS 2.0