Det här skrev jag i januari.. snart 1 år sen!

Vi går en mörkare tid till mötes..

Nu kan USA inte längre dupera sitt folk till konsumtion, bolånekrisen har blivit påtaglig och inflationen ligger i hälarna om den inte egentligen har försprång. Centralbanken i USA har sänkt styräntan åtskilliga gånger, men det är som att hindra en eld från att spridas med ett glas vatten i taget. Hur påverkar det här då oss kära svenskar? Jo, exporten och vårt näringsliv är nära sammanflätat med USAs, vi har en regering som eldar på en redan brinnande högkonjuktur. Inflationen blir ett faktum - Jag vill meddela att den redan ÄR ett faktum. Den där tusenlappen som alla skulle få extra i månaden har redan ätits upp. Inflation innebär att våra pengar blir mindre värda - och nya regeringen har lyckats öka inflationstakten med 3½% ! Den högsta inflationstakten sen början av 1990 talet -grattis ni lyckades lika bra nu som sist borgare.
Hur klokt är det att ge folk mer pengar genom sänkta skatter i inflationstider? Sänkta skatter och höjda löner (för en liten grupp) innebär att riksbanken tvingas höja rätan (för alla). Jag vill tydligöra att allianspolitik leder till ökad inflation och höjda räntor! Vill vi att våra pengar skall ätas upp i höjda räntor?

Ifjol ökade konkurserna mer än åren innan - trots denna borgerliga "vänliga" företagspolitik? Varför?Det är högkonjuktur det borde gynna företag - inte tvinga dem att gå i konkurs. Vi skulle väl få fler företag eller hur var det Maud Olofsson?

Ungdomsarbteslösheten, löser de med lärlingsystem men vilka går lärlingsutbildningar jo män - var är jämlikhetspolitiken?
2590 fler långtidarbetslösa ungdomar idag en samma tid 2006 då vi hade en socialdemokratisk regering. Och detta under högkonjuktur!

Alliansregeringen vill sälja ut sjukhus, de ska finnas på den öppna marknaden - men tror de verkligen att det kommer bidra till att svenska sjuksköterskor startar koperativ och dyl. är det rimligt att man är så naiv då man sitter i en ledande regering?
Precis samma sak som skedde med elbolagen kommer ske här. Sverige hade innan borgarna sålde ut elbolagen privat sist (1990) en av världens billigaste el. Vi är en av världens största elproducenter. Vi kunde tidigare förse oss själva med el samtidigt som vi fick överskott i miljardbelopp att gå tillbaka till statskassan. Nu efter att borgarna sålde ut elen har elpriserna aldrig varit högre. Det är inte längre Sverige eller svenskar som äger elbolagen utan tyskar och ryssar. Elen ligger till förfogande för högstbjudande, och där är inte lilla Sverige med och dansar. Nu produceras elen i sverige, men skickas ut till öststater och Tyskland. Vinsten går dit likaså - vad var felet med att vi hade låga elpriser som gynnande industrin och privatpersonen samtidigt som vi fick stora intäkter till vår egna statskassa?? Varför gjorde borgarna så - jo det ska jag tala om, de gjorde det av ideologiska skäl och trodde enligt deras ideologis alla regler att detta skulle gynna konkurensen och sänka priserna - fel fel fel! Det låter osant, men det är precis så korkade de är! och inte lär de sig på sina misstag heller, ni ser väl vad som händer med inflationen OCH vad jag ville komma till med ingång på sjukhusen. Tror det det finns en chans för mindre företag och privatpersoner att investera och köpa sjukhus när jättar från andra länder kommer in och vill driva sjukhusen i vinst syfte? Är det bättre att ha Indien som arbetsgivare än Landstinget? Tror ni vi får mer inflytande och makt över vår sjukvård då?


Vi kan bara vänta och se vad som kommer att ske i framtiden, men tro inte att det inte gick att förutspå. Och låt aldrig en regering slippa bära ansvaret! För med rätt beslut och politiska åtgärder kan vi klara oss helskinnade. ser bara INTE särskilt ljust ut nu.

Heeelt osant!

Centralbanken i USA sänker styräntan igen - vad f-n sysslar dom med? I ett desperat försök att locka investerare gör dom det tillängligare att låna pengar. Men de har ju redan inflation! Och att mer pengar trycks för att gå ut i systemet är inte rätt väg att gå -inflationen ökar och mina vänner VI går mot Weimar under 1930 tal... vi går mot Weimar.

Ska kolla vad Filippa Reinfelt har att säga i "rakt på med KG-Bergström" senare.. Men nu är det handboll på tv-n så får rätta mig efter sportfanatikern. Politiken får jag ta över webbtv innan det är läggdags. Ska bli intressant att se vad Filippa har för nytt att komma med idag. Antagligen, eller förresten tro mig när jag säger att hennes huvudreplik kommer vara -vi har ökat sysselsättningen, och fler har kommit i arbete. Ja, duktig flicka men vad mer har ni åstakommit? Och vilka typer av jobb? Fastanställningar? Nej, snarare osäkra jobb där arbetsgivaren kan säga tack och good-bye när helst den vill. Tro mig jag vill ha nya jobb, jag vill att alla ska ha jobb!! Men inte på moderaternas och Filippas vis med försämringar i trygghetsystemet och ökad inflation, större osäkerhet. Nej jag vill att jobb skapas genom ansvar, inte spel med människors sociala situationer.

Vad är det som sägs idag nästan 12 månader senare? Värsta börsfallet och finanskris sen 30 talet... Ibland får man vara självgod, och känna sig som en klok Sosse!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0