Att livnära sig på elakheter...

En blogg jag har börjat besöka är bloggkommentatorerna och jag tycker att den är riktgt bra. De ger kritik och de granskar bloggar men med värdighet - än så länge. Varför blir elaka bloggare så populära? Varför ska de få så mycket utrymme? Jag syftar på en specifik blogg idag - Kartin Schulman, hon är i total avsaknad av empati och med en mobbares utryck och minspel skapar hon sig populäritet.
 Hon är den i högstadiet som man fick se till att vara med, för var man emot var hon inte nådig. Hon får dom som är med henne att känna sig starka, elitiska och oövervinnerliga. Men hennes anhängare glömmer ifrågasätta vad det är hon står för - ett elitiskt samhälle där hon och hennes man står på toppen med rätten att spy galla och förnedra undersåtar. Varför är hon rolig att läsa? själv blir jag bara upprörd över hennes kalla uppenbarelse och självgodhet. Hennes ickevilja att göra Sverige bättre för alla och inte bara för den lilla gruppen. Det är lätt för henne att dömma ut människor som är sjukskrivna och arbetslösa, tycka att de ska "slita" precis som hon själv. Men frågan är, sliter hon verkligen? Eller drivs hon av att bli beundrad, att få synas? Det är skillnad att arbeta med något man älskar eller något som ger bekräftelse. Men alla yrke ger inte detta! Och det finns arbete i ett samhälle som måste skötas men som kanske inte ger arbetarna någon större mening. Men Katrin begriper inte detta, hon förstår inte den svage som kan bli sjuk eller den som förlorar sitt jobb. Och hon bryr sig inte heller... för det rör inte henne. Hon lever livets glada dagar på Stureplan och har missat att Sverige kretsar inte av livet runt en "svamp", övriga världen gör inte heller det.
NEJ -jag vill inte byta med henne, för fy fasen så fattig hon kommer känna sig då hon kommer till insikt vad det är hon bidragit till. Ett sämre, råare samhälle. Om hon nu någon gång kommer till insikt... Får man chansen att synas ska man väl inte göra det för att försämra världen? Det borde vara ett krav på människor i offentligheten - De ska inte livnära sig på elakheter och att de ska med bästa förmåga att FÖRBÄTTRA världen! 


Kommentarer
Postat av: Mia

Tack för komplimangen! Vi har verkligen inte tänkt att vara en elak blogg, däremot vill vi kunna kritisera och analysera bloggar som på något sätt intresserar oss. Tyvärr märkte vi direkt att folk bär på hat som de gärna ventilerar via bloggar, ofta anonymt. Vi ska försöka hålla en högre nivå på vår blogg än så.

Vad gäller Katrin Schulman så tycker jag att hon är för osofistikerad i sin elakhet för att vara intressant. Då var Alex betydligt fyndigare, även om jag tycker att även han var för låg många gånger.

2008-01-20 @ 11:36:30
URL: http://bloggkommentatorerna.blogg.se
Postat av: cut

Kan mycket väl ligga något i det iofs. Tack för svar :) Allt gott!

2008-01-20 @ 21:26:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0