Med risk att gå över gränsen...

Egentligen var inte tanken med denna blogg att berätta om kvinnors sanitet eller intimitet. Men detta fall ger helt enkelt för viktig information för att inte dela med sig av!

En vän till mig har efter nogaranna och flera övervägande valt att använda sig av P-ring som preventivmedel. Denna tjej har tidigare genomgått allt från humörsvängningar med minipiller och oönskade kroppsförändringar som resultat av p-piller.

Med rådgivning från gynekolog beslutade därför min vän att nyttja P-ringen i perventiva syften. Det är en ring som förs in (behöver inte ge nogrannare beskrivning om vart) och befinner sig där i en månad till menstration, då tas den ut och sen förs en ny ring in.

När det först och främst kommer till förvaringen av ringen får man inte ha den i uttrymme över 30 C, man får inte heller efter ha brukat ringen slänga den i papperskorg eller dyl. utan måste spara ringen i en specialdesignad plastpåse som man sen lämnar till apoteket.

Nåväl då har vi gått igenom det praktiska över till vilka bivärkningar denna P-ring kan föra med sig...
Vanligt förekommande biverkningar: Huvudvärk, obehag i slidan tex. flytningar, viktökning, bröstspänningar, humörsvängningar, nedstämdhet och känslomässig labilitet, smärtsamma menstrationer, acne, minskad sexuell lust, smärtor i underlivet, buksmärtor, illamående och migrän, utstötning problem vid samlag, främmande kroppskänsla och andra ringrelaterade besvär.

Vad detta preventivmedel då innebär är att kvinnan ifråga kommer bli fet, få acne ha ständig huvudvärk som ibland övergår till migränattacker. Hon kommer ha psykiska problem så som återkommande humörsvängningar, depressiva perioder och labilitet. Vid menstration kommer hon ha buksmärta, och all övrig tid i månaden med för den delen.. Hon kommer ha smärtor i underlivet och få minskad sexuell lust samt problem vid samlag, utstötning..

Inte konstigt att de påstår detta vara ett säkert preventivmedel, bara symtomen i sig medför ju att ens kille knappt vill ta i en, umgås med en och allt mindre ha sex. Att få en labil, fet kvinna med acne och ingen sexuell lust kan ju inte vara ett drömsenario för en man.

Och om man ser till kvinnan som utsätter kroppen för detta lidande skulle ju hon få en bragd om hon uppe på alla smärtor och obehag skulle vilja ha ytterligare något i sig mer än ringen...

Vad som också ses som ett handikapp är att ringen inte får vistas över 30C, innebär detta att sommartid får man göra sitt bästa för att hitta förvaringmöjligheter?? Vad händer om man är där det är 40C? Och hur varm blir man inte egentligen då man är sugen???

Än så länge har min vän inte fått erfara ovanstående, första symtomet var dock  ett av de sistnämnda, främmande kroppskänsla. Detta var då hon skulle sova och ringen likt en vibrator surrade lite lätt... en kittlande känsla som kan liknas med... Kanske är det så ringen jobbar? Den tillfredställer på egen hand, och förhoppningsvis resulterar inte sådan stimulans i några bebisar :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0